TCL markasının en büyük problemi, servis ağının halen yeterli düzeyde olmaması. Bu durum da -özellikle yaz aylarında- servislerin aşırı yoğun çalışmasına ve yetersizlik yaşanmasına sebep oluyor. Satış sonrası hizmet desteği de biraz zayıf olduğu için insanlar markadan soğuyor. Yoksa klimaları oldukça donanımlı. Servis ağının geniş ve memnuniyetin yüksek olduğu bölgelerde tercih edilmesinden yana bir sıkıntı görmüyorum.Bu liste güncelse eyvahistanbulda 5 servis görünüyor bazılarının işi klima değil gibi. Googledan buldum 1 tane istanbul için 1 tane bulabildim tek yer ve puanı vs iyiydi. Şu anlaşmamız yok yaza doğru yapılır gibi bir şey söyledi. Müşteri hizmetleri bilgi vermiyor servisler konusunda işlem isterseniz işlem emri giriyolar sonrasında atama yapıyolar, böylece kim geri dönüş yaparsa kurulum/arıza vs durumlarına onlar geliyor bu tarih itibariyle durum bu. Sizden fikir almak isterim bu arada. Elimde tcl tac serisi 12000 btu bir klima var, fakat kurduramadım geçen sene bu aylarda almıştım artık para verip kurdurucam. Evin net m2si 60, tcl’i salon için almıştım yaklaşık 25 m2, yazın güneş öğleden sonra batana kadar salon ve büyük odaya vuruyor yer istanbul eyüp. Büyük odayada 1 adet daha 12000 btu klima almak istiyorum 2 oda 2 12000 btu klima bütün evi soğutur diye düşünüyorum. Ama 30000 tl civarı veya bu baremi çok geçmemek istiyorum. Yine tcl breezein gibi bir şey alma niyetim var odaya. Ya da samsung windfree hakkında yorumlarınızı gerçekten merak ediyorum. Eca, airfel, tcl aklımda olanlar birde sigma plus modeli aslında ilgimi çekiyor fikriniz nedir ? Midea xtreme save internetten bu fiyatlara bulunabiliyor ama 1-2 servisle konuştım 9000 tl kurulum ücreti var. Nacizane fikirlerini paylaşırsanız çok sevinirim. Birde yeni taşınacağımız evde bir kaç tadilat işi olacak boruları sıva altından geçirmek görsel olarak iyi olabilir ama genel olarak iyi bir fikir mi ? Sorun yaratabilir mi ?
Samsung'un güncel WindFree serisine ait modellerinin çoğu probleminden arındığına dair yorumlar var. Özellikle AR60 ile başlayan serinin iyi olduğunu biliyorum. Ama markanın taşeron servis muhabbeti yüzünden direkt alın diyemiyorum. Öncelikle bölgenize bakan servisi araştırın, eğer memnuniyet oranı yüksekse öyle tercih edin.
E.C.A. markasının da servis ağı biraz zayıf. Yoksa klimaları kötü değil. Özellikle Ecotech modelini oldukça beğeniyorum. Hem özellik hem de performans anlamında oldukça tatmin edici. Spylos Pro ise doğrudan performans odaklı, standart bir model.
Airfel de Daikin güvenciyle satılan bir marka. Servis ağı oldukça yaygın ama yer yer kalite düşüklüğü söz konusu. ''LTXMxxN'' kodlu serisi de Midea üretimi. Performans konusunda iyi, özellik anlamında oldukça boş bir klima. Benzer fiyatlara bulunabiliyorsa Bosch ve Rota gibi alternatifleri değerlendirmek daha mantıklı olacaktır.
Midea klimaları internet üzerinden almanızı tavsiye etmem. Sizin de bahsettiğiniz gibi kurulum ücreti talep ediliyor ve olası bir problemde çözüm bulmak biraz zor olabiliyor. Bu markanın cihazlarını doğrudan FG Europe çatısı altındaki bir bayiden almak daha iyi olur.
Boru konusuna gelince; kaliteli bir bakır boru kullanılırsa ve sıva altına bükmeden, kırmadan yerleştirilirse bir problem olmaz. Estetik açıdan da iyi durur. Ama öncesinde iyi bir planlama yapmanızı öneririm (özellikle iç ünitenin yerleşimi konusunda).