Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 12.000 BTU Klima Tavsiyesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

MSenturk

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
35 Bin TL
Marka Model Bilgisi
Kaira DTXR35E, Midea Xtreme Save
Herkese iyi akşamlar, Ankarada ikamet eden arkadaşım için 25 m2 odasında soğutma amaçlı kullanacağı 12.000 BTU bir klima arayışı içerisindeyiz. Bütçe maksimum 35 bin TL civarlarında. İnternette gezerken Kaira markasının çok tavsiye edildiğini gördüm: https://www.hepsiburada.com/kaira-d...uvar-tipi-klima-montaj-dahil-pm-HBC00000FR2VW . Bu kadar tavsiye edilmesinin nedeni nedir acaba? İyi midir? Servis konusunda Daikin hizmet veriyormuş galiba ama ne kadar iyi bir hizmet alabiliriz şüpheye düştük. Özellikle vakum yaparlar mı konusu düşündürüyor. Bir diğer kafamızdaki model Midea Xtreme Save modeli. Şu siteden Ankaradaki yetkili bayinin A1 Soğutma olduğunu gördük: https://www.fgeurope.com.tr/bayiler/satis/06 . Bu sitedeki bilgi doğru mudur? Arayıp fiyat istediğimizde Xtreme Save 12.000 BTU klima için kredi kartına taksitli 36, peşin 33 bin TL fiyat verdiler. Vakum konusunu sorduğumda "Elbette yapıyoruz." dediler. Midea servis konusunda biraz daha güven verdi açıkçası ama Kaira tarafı servis konusunda kafamızı kurcalıyor. Bunlar dışında alternatif önerilere de açığız. Yardımcı olursanız seviniriz.

Herkese iyi akşamlar, Ankarada ikamet eden arkadaşım için 25 m2 odasında soğutma amaçlı kullanacağı 12.000 BTU bir klima arayışı içerisindeyiz. Bütçe maksimum 35 bin TL civarlarında. İnternette gezerken Kaira markasının çok tavsiye edildiğini gördüm: https://www.hepsiburada.com/kaira-d...uvar-tipi-klima-montaj-dahil-pm-HBC00000FR2VW . Bu kadar tavsiye edilmesinin nedeni nedir acaba? İyi midir? Servis konusunda Daikin hizmet veriyormuş galiba ama ne kadar iyi bir hizmet alabiliriz şüpheye düştük. Özellikle vakum yaparlar mı konusu düşündürüyor. Bir diğer kafamızdaki model Midea Xtreme Save modeli. Şu siteden Ankaradaki yetkili bayinin A1 Soğutma olduğunu gördük: https://www.fgeurope.com.tr/bayiler/satis/06 . Bu sitedeki bilgi doğru mudur? Arayıp fiyat istediğimizde Xtreme Save 12.000 BTU klima için kredi kartına taksitli 36, peşin 33 bin TL fiyat verdiler. Vakum konusunu sorduğumda "Elbette yapıyoruz." dediler. Midea servis konusunda biraz daha güven verdi açıkçası ama Kaira tarafı servis konusunda kafamızı kurcalıyor. Bunlar dışında alternatif önerilere de açığız. Yardımcı olursanız seviniriz.
2 klima arasında seçim yapmak gerekirse tartışmasız midea almanizi tavsiye ederim

Başka illerden başka bayilerede telefon açıp fiyat almanızı tavsiye ederim ürün yine bölgenizdeki servis gelip takicak en azından daha uyguna almış olursunuz.

Neden Midea hocam?
1) Midea dünyanın en büyük klima üreticilerinden bir tanesi ve işi klima üretmek
2) Bu ürünü kullananların seneler içinde memnun kaldığı ve olumlu yorumların çokluğu olan bir ürün ayriyetten internet üzerinde kanıtlı incelemeleride mevcut.
3)Diğer ürün fason üretim
Bu saydığım bir kaç madde mideayı tercih etmek için yeterde artar bence

1) Midea dünyanın en büyük klima üreticilerinden bir tanesi ve işi klima üretmek
2) Bu ürünü kullananların seneler içinde memnun kaldığı ve olumlu yorumların çokluğu olan bir ürün ayriyetten internet üzerinde kanıtlı incelemeleride mevcut.
3)Diğer ürün fason üretim
Bu saydığım bir kaç madde mideayı tercih etmek için yeterde artar bence
Teşekkürler hocam. Gree Fairy modeli ile kıyaslarsak tercihiniz yine Midea Xtreme Save mi olur?

Teşekkürler hocam. Gree Fairy modeli ile kıyaslarsak tercihiniz yine Midea Xtreme Save mi olur?
Ben Gree airy kullanıcısı olarak yinede size midea extreme save modelini öneririm bunun sebebi olarak ısıtmadaki elektrik tüketimini söyleyebilirim.forumda fairy kullanıcıları var onlar bir tık sesli çalıştığını söylüyor ben airy de öyle bir eksi görmedim daha kışın ısıtma modundada kullanma şansım olmadı tüketim hakındada bisey diyemem ama performansı sogutmada mükemmel açıkçası
Ben sizin yerinizde olsam midea extreme save tercih ederdim

Ben Gree airy kullanıcısı olarak yinede size midea extreme save modelini öneririm bunun sebebi olarak ısıtmadaki elektrik tüketimini söyleyebilirim.forumda fairy kullanıcıları var onlar bir tık sesli çalıştığını söylüyor ben airy de öyle bir eksi görmedim daha kışın ısıtma modundada kullanma şansım olmadı tüketim hakındada bisey diyemem ama performansı sogutmada mükemmel açıkçası
Ben sizin yerinizde olsam midea extreme save tercih ederdim
Hocam Kaira 25600 TL'lik fiyatı ve peşin fiyatına 9 taksit seçeneği ile çok aklımızı çeliyor açıkçası. Sadece yazın soğutma için kullanılacak klima. Kaira için ne dersiniz? Midea üretimiymiş galiba, servis olarak da Daikin ilgileniyor diye okudum.

Hocam Kaira 25600 TL'lik fiyatı ve peşin fiyatına 9 taksit seçeneği ile çok aklımızı çeliyor açıkçası. Sadece yazın soğutma için kullanılacak klima. Kaira için ne dersiniz? Midea üretimiymiş galiba, servis olarak da Daikin ilgileniyor diye okudum.
Evet dogrudur oda işinizi görür açıkcasi ama ben 32 bin tl alan arkadaşlar görmüştüm midea extreme save kulanim ve işletme maliyeti olarak size daha yararlı olucagi için bunu önerdim şunu unutmayın midea kendi markası altında uretigi ürünlerle,fason olarak uretigi ürünleri aynı seviyede uretmedigini zaten söylüyor ucuz ürünler her zaman ne getireceği belli olmayan içinden neyi eksiltigi tüketicinin anlayamayacağı cihazlar oluyor tabikide her model ve markanın bozulma ihtimali var ama ucuz makina neden ucuz onuda dusunmenizi tavsiye ederim alırken ucuza aldığınız bir ürün sonradan size daha pahalıya geliyor.( Daikin güvencesi altındadır sizi yaniltmasin Daikin kendi urunlerine verdiği güvence bu cihaza verileceğini düşünmüyorum bu fiyata)
Sonuçta bütçeniz doğrusunda hareket ediceksiniz ufak farklar vererek daha iyi ürün almanızı isteriz bütün forum arkadaşlar tarafından geçer not almış bir ürün alıp uzun yıllar sorunsuz kullanmanizi tavsiye ederim karar sizin bundan sonra

Amaç sadece soğutma olacaksa Kaira fazlasıyla işinizi görecektir. Dünyanın en az yakan klimasını alsanız bile aradaki fiyat farkını amorti etmeniz çok uzun sürecektir. Zorlu iklim şartları ve ısıtma amaçlı kullanım olmadığı sürece üst segment ürünlere para vermeyi mantıksız buluyorum.

Merhabalar yeni katıldım aranıza. Bende klima alacağım sadece soğutmada kullanılacak. Evim 1+1 40 mt kare Salon 20 mkaredir en fazla. Salona kuracağım klimayı.. İşim gereği her gün evde değilim. Her gün kullanmayacağım yani. İzmir Buca’dayım. Arakat daire kısmen güneş alıyor binanın dışı taş kaplı. 12k btu yeterli olur diye düşünüyorum bütçem 30bin kadar. Baymak elegant plus 12btu 27.500 nakit, 30.000 9 taksit. Vestel flora wifi 12btu 28.000 peşin fiyatına taksit var. Gree pular 12btu 30.600 9 taksit var. Bu marka ve modelleri buldum. Bunlardan hangisi yada bu fiyatlara başka öneriniz var mı? Bir arkadaş bucada midea 32bine almış 2bin verip almaya değer fark var mı? Kiracı olduğum için çok yüksek fiyatlı almak istemiyorum. Sorunsuz yada en azından servisi iyi olsun düşüncesindeyim.

Merhabalar yeni katıldım aranıza. Bende klima alacağım sadece soğutmada kullanılacak. Evim 1+1 40 mt kare Salon 20 mkaredir en fazla. Salona kuracağım klimayı.. İşim gereği her gün evde değilim. Her gün kullanmayacağım yani. İzmir Buca’dayım. Arakat daire kısmen güneş alıyor binanın dışı taş kaplı. 12k btu yeterli olur diye düşünüyorum bütçem 30bin kadar. Baymak elegant plus 12btu 27.500 nakit, 30.000 9 taksit. Vestel flora wifi 12btu 28.000 peşin fiyatına taksit var. Gree pular 12btu 30.600 9 taksit var. Bu marka ve modelleri buldum. Bunlardan hangisi yada bu fiyatlara başka öneriniz var mı? Bir arkadaş bucada midea 32bine almış 2bin verip almaya değer fark var mı? Kiracı olduğum için çok yüksek fiyatlı almak istemiyorum. Sorunsuz yada en azından servisi iyi olsun düşüncesindeyim.
Hoş geldiniz. Sizin senaryo da Airfel, Kaira fazlasıyla iş görecektir hocam. 1-2 ay kadar önce ben köydeki evimize 2. klima olarak Gree Pular 12 BTU aldık. Aslında Kaira ya da Airfel alacaktım ama daha önceki gree klimamızı takan servisten çok memun kalınca bir de ev şehir merkezine çok uzak olunca gree den yana karar verdik. Bir de garanti mevzusu var. Gree 6 yıl garanti veriyor.

Bölgenizde iyi bir servis var ise bence Kaira ya da Airfel tercih edilebilinir. Bu klimaların hangisini alırsanız alın zaten pişman etmez.

Hoş geldiniz. Sizin senaryo da Airfel, Kaira fazlasıyla iş görecektir hocam. 1-2 ay kadar önce ben köydeki evimize 2. klima olarak Gree Pular 12 BTU aldık. Aslında Kaira ya da Airfel alacaktım ama daha önceki gree klimamızı takan servisten çok memun kalınca bir de ev şehir merkezine çok uzak olunca gree den yana karar verdik. Bir de garanti mevzusu var. Gree 6 yıl garanti veriyor.

Bölgenizde iyi bir servis var ise bence Kaira ya da Airfel tercih edilebilinir. Bu klimaların hangisini alırsanız alın zaten pişman etmez.
Teşekkür ederim, gree pular diğer dediğiniz iki markadan daha mı aşağıdadır? Gree servisi var burada çünkü diğer ikisini bilmiyorum.

Teşekkür ederim, gree pular diğer dediğiniz iki markadan daha mı aşağıdadır? Gree servisi var burada çünkü diğer ikisini bilmiyorum.
Teknik özellik olarak aşağı yukarı aynı SEER ve SCOP değerine sahip hocam.
Gree daha aşağıda değil. Çok benzer klimalar.

Kaira Airfel peşin alımda 6 bin TL yakın daha ucuz.
Gree ise peşin fiyatı yüksek 30 bin civarında. Ama gree de vade farksız 9 taksit avantajı var.

Teknik özellik olarak aşağı yukarı aynı SEER ve SCOP değerine sahip hocam.
Gree daha aşağıda değil. Çok benzer klimalar.

Kaira Airfel peşin alımda 6 bin TL yakın daha ucuz.
Gree ise peşin fiyatı yüksek 30 bin civarında. Ama gree de vade farksız 9 taksit avantajı var.
Gree aldım bende şimdi en yakın onlar kurulum verdi yarın kuracaklar. 30bin 9 taksit yaptılar evet. Sadece 4 metre boru sonrasına ücret alıyorlar o kötü oldu.

Gree aldım bende şimdi en yakın onlar kurulum verdi yarın kuracaklar. 30bin 9 taksit yaptılar evet. Sadece 4 metre boru sonrasına ücret alıyorlar o kötü oldu.
Merhabalar, umarım Fairy modelini almışsınızdır. Aphro ve Pular modeli, oldukça giriş seviye ve fiyatını hak etmeyen cihazlardır. 30 bin TL bandına veya aşağısına çok daha mantıklı seçenekler bulunmaktadır.

Gree Pular 12 BTU: SEER 6.1 SCOP: 4 Soğutucu 550 gram

Airfel 12 BTU: SEER 6.1 SCOP: 4

Kaira 12 BTU: SEER 6.1 SCOP: 4 Soğutucu miktarı 550 gram.

Gree Pular modeli Kaira, Airfel ile aynı SEER ve SCOP değerine sahip. Ayrıca aynı Soğutucu akışkan miktarına sahip.

Gree peşin fiyatı yüksek evet. Ama Airfel ile Kairayı taksitli alınca aynı hesaba geliyor.

Gree peşin fiyatına 9 taksit veriyor ki şu durumda ciddi avantaj.

Gree nin 6 yıl garantisi de cabası.

Gree Puları yi Airfel ve Kairadan kötü yapan nesnel verileri ben de merak ediyorum. Bilmediğim şeyler olabilir.

Gree Pular modeli Kaira, Airfel ile aynı SEER ve SCOP değerine sahip. Ayrıca aynı Soğutucu akışkan miktarına sahip.

Gree peşin fiyatı yüksek evet. Ama Airfel ile Kairayı taksitli alınca aynı hesaba geliyor.

Gree Puları yi Airfel ve Kairadan kötü yapan nesnel verileri ben de merak ediyorum. Bilmediğim şeyler olabilir.
1)Gree 6 yıl garanti için her sene servise bakım yapma şartı var
Kâğıt üzerinde birçok klima aynı verilere sahip eş değer gibi gözüksede kullanımda aynı performansı vermiyor maalesef
Tercih sizlerin burası deneyimlerden oluşan bilgi paylaşımı yapılan bir platform gerisi sizde

Bilgisi olan arkadaşlar içerinde kullandığı kompresörlü
İçindeki kondenser uzunluğu
Yazılım algoritması
Gibi bilgileri yazarlarsa detaylı,neden tavsiye edilmediği ortaya çıkar

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri