Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 12.000 BTU Klima Tavsiyesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

MSenturk

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
35 Bin TL
Marka Model Bilgisi
Kaira DTXR35E, Midea Xtreme Save
Herkese iyi akşamlar, Ankarada ikamet eden arkadaşım için 25 m2 odasında soğutma amaçlı kullanacağı 12.000 BTU bir klima arayışı içerisindeyiz. Bütçe maksimum 35 bin TL civarlarında. İnternette gezerken Kaira markasının çok tavsiye edildiğini gördüm: https://www.hepsiburada.com/kaira-d...uvar-tipi-klima-montaj-dahil-pm-HBC00000FR2VW . Bu kadar tavsiye edilmesinin nedeni nedir acaba? İyi midir? Servis konusunda Daikin hizmet veriyormuş galiba ama ne kadar iyi bir hizmet alabiliriz şüpheye düştük. Özellikle vakum yaparlar mı konusu düşündürüyor. Bir diğer kafamızdaki model Midea Xtreme Save modeli. Şu siteden Ankaradaki yetkili bayinin A1 Soğutma olduğunu gördük: https://www.fgeurope.com.tr/bayiler/satis/06 . Bu sitedeki bilgi doğru mudur? Arayıp fiyat istediğimizde Xtreme Save 12.000 BTU klima için kredi kartına taksitli 36, peşin 33 bin TL fiyat verdiler. Vakum konusunu sorduğumda "Elbette yapıyoruz." dediler. Midea servis konusunda biraz daha güven verdi açıkçası ama Kaira tarafı servis konusunda kafamızı kurcalıyor. Bunlar dışında alternatif önerilere de açığız. Yardımcı olursanız seviniriz.

Gree Pular 12 BTU: SEER 6.1 SCOP: 4 Soğutucu 550 gram

Airfel 12 BTU: SEER 6.1 SCOP: 4

Kaira 12 BTU: SEER 6.1 SCOP: 4 Soğutucu miktarı 550 gram.

Gree Pular modeli Kaira, Airfel ile aynı SEER ve SCOP değerine sahip. Ayrıca aynı Soğutucu akışkan miktarına sahip.

Gree peşin fiyatı yüksek evet. Ama Airfel ile Kairayı taksitli alınca aynı hesaba geliyor.

Gree peşin fiyatına 9 taksit veriyor ki şu durumda ciddi avantaj.

Gree nin 6 yıl garantisi de cabası.

Gree Puları yi Airfel ve Kairadan kötü yapan nesnel verileri ben de merak ediyorum. Bilmediğim şeyler olabilir.
Airfel ve Kaira'da kullanılan kompresörün nominal ve maksimum BTU değerleri ile Pular modelinde kullanılan kompresörün nominal ve maksimum BTU değerlerini karşılaştırdığınızda, aradaki farkı net olarak görebilirsiniz. Gree özelinde, Aphro ve Pular modellerinin önerilmemesinin başlıca sebepleri şunlar: Rakiplerine kıyasla daha zayıf kompresör kullanılması, yüksek fiyat politikası, ısıtmadaki verimsizlik. Fairy modelinde ise durum tersi. Ayrıca Fairy modeli, doğrudan Midea Xtreme Save'in rakibidir. Sadece ısıtmada inebildiği watt değeri bakımından Xtreme Save modeline göre daha geridedir. Bu durum da firmanın tercihinden kaynakladır, yapamadığından değil.

Gree Pular 12 BTU Soğutma BTU değerleri : 3.070 ~ 11.000 ~ 12.283
Isıtma BTU Değeri : 3.070 ~ 11.600 ~ 13.648

Airfel 12 BTU Soğutma BTU Değeri : 3.900 - 12.000 - 13.130 + %6.9
Isıtma BTU Değeri : 4.260-13000- 15.350 + % 12.5

Kaira 12 BTU Soğutma BTU Değeri. : 3800 ~ 12000 - 14200 + % 15.6
Isıtma BTU Değeri. : 3700 - 13000 - 14400 + % 5.5

3 klimanın hem ısıtma hem de soğutmadaki güç değerlerini, Gree Pular' a göre kıyasladım.
Maksimum değerde bile fark %15
Evet bir fark mevcut. Ama atla deve gibi görünmüyor. Hani insanın hayatını değiştirmez.

Bunların yanında Gree 6 yıl garanti veriyor. Klimayı da zaten verimli kullanabilmek için yılda bir kez bakımın yapılması şart.

Dip not, eve bir klima daha alırsak bu sefer Kaira alacağım. Gree yi deneyimliyorum. Daikini da kendim bizzat kullanıyorum. İnsanlara Airfel Kaira aldırıyoruz ama kendim bizzat deneyimleyemiyorum.

3 klimanın hem ısıtma hem de soğutmadaki güç değerlerini, Gree Pular' a göre kıyasladım.
Evet bir fark mevcut. Ama atla deve gibi görünmüyor. Hani insanın hayatını değiştirmez.

Bunların yanında Gree 6 yıl garanti veriyor. Klimayı da zaten verimli kullanabilmek için yılda bir kez bakımın yapılması şart.

Dip not, eve bir klima daha alırsak bu sefer Kaira alacağım. Gree yi deneyimliyorum. Daikini da kendim bizzat kullanıyorum. İnsanlara Airfel Kaira
Benim bahsetmek istediğim içindeki kompresör model numaraları yoksa btu değerlerine bakarak hiçbirşey anlaşılmaz.
Gree airy içinde üç silindirli iki kademeli döner kompresör kullanıyor bildiğim kadarıyla sonuçta amiral gemisi firmanın pular modelinde en beyzing zayıf ürünleri kulanıyor anlatmak istediğim bu biraz uç örnek verdim anlaşılsın diye.
Bundan sonra tercih sizin Çin’de parana göre makina üretir iyiside var ucuzuda bütçe meselesi

Benim bahsetmek istediğim içindeki kompresör model numaraları yoksa btu değerlerine bakarak hiçbirşey anlaşılmaz.
Gree airy içinde üç silindirli iki kademeli döner kompresör kullanıyor bildiğim kadarıyla sonuçta amiral gemisi firmanın pular modelinde en beyzing zayıf ürünleri kulanıyor anlatmak istediğim bu biraz uç örnek verdim anlaşılsın diye.
Bundan sonra tercih sizin Çin’de parana göre makina üretir iyiside var ucuzuda bütçe meselesi
12 lik cıhaz alırsın 9 lüks cıhaz kadar performans vermez kısacası

Dip not, eve bir klima daha alırsak bu sefer Kaira alacağım. Gree yi deneyimliyorum. Daikini da kendim bizzat kullanıyorum. İnsanlara Airfel Kaira aldırıyoruz ama kendim bizzat deneyimleyemiyorum.
Airfel için baktığınız değerlerde hata var. Kaira ve Airfel, birebir aynı cihazlar ve teknik değerleri de aynı. (Kompresör aynı, üretici aynı.) Aralarındaki tek fark, Kaira'da standart olarak Wi-Fi sunulması.

Bizim eleştirdiğimiz asıl nokta, fiyat/performans dengesi. Şu anki haliyle fiyatını kesinlikle hak etmiyor. Fiyat politikasını güncellenmediği sürece de nadir olarak tercih edilen cihazlardan olmaya devam edecek.

Airfel için baktığınız değerlerde hata var. Kaira ve Airfel, birebir aynı cihazlar ve teknik değerleri de aynı. (Kompresör aynı, üretici aynı.) Aralarındaki tek fark, Kaira'da standart olarak Wi-Fi sunulması.

Bizim eleştirdiğimiz asıl nokta, fiyat/performans dengesi. Şu anki haliyle fiyatını kesinlikle hak etmiyor. Fiyat politikasını güncellenmediği sürece de nadir olarak tercih edilen cihazlardan olmaya devam edecek.

Tüm verileri üreticilerin kendi web sitelerinden aldım. Kaire ile Airfel üreticisi Midea olsa da demek ki ufak tefek farklarla üretilmişler. Ya da web sitelerine yanlış bilgi eklemişler.

Şu an internette kısa bir araştırma yaptım. En ucuz 12 BTU Kaira DTXR35E 29.000 TL
Airfel ise 25.000 TL. Airfel de Wifi standart olmadığı için, Kıyaslamayı Kaira ile Gree nezdinde yaparsak;

Kaira, Gree Pular dan soğutmada %15.6, ısıtmada ise %5.5 daha güçlü.
Enerji verimlilikleri aynı.
Soğutucu Akışkan Miktarı Kaira 550 gram, Gree Pular da 600 gram. Her ikisi de r32 gaz.
Kaira 1600 TL daha ucuz.
Karia 2 yıl garantili (3 yıl kompresör) Gree Pular ise komple 6 yıl garantili.
Her iki klima da tamamen bakırdan.

Tercih yapacak arkadaşlar buna göre kıyaslasın.

Son düzenleme:
Tüm verileri üreticilerin kendi web sitelerinden aldım. Kaire ile Airfel üreticisi Midea olsa da demek ki ufak tefek farklarla üretilmişler. Ya da web sitelerine yanlış bilgi eklemişler.

Şu an internette kısa bir araştırma yaptım. En ucuz 12 BTU Kaira DTXR35E 29.000 TL
Airfel ise 25.000 TL. Airfel de Wifi standart olmadığı için, Kıyaslamayı Kaira ile Gree nezdinde yaparsak;

Kaira, Gree Pular dan soğutmada %15.6, ısıtmada ise %5.5 daha güçlü.
Enerji verimlilikleri aynı.
Soğutucu Akışkan Miktarı Kaira 550 gram, Gree Pular da 600 gram. Her ikisi de r32 gaz.
Kaira 1600 TL daha ucuz.
Karia 2 yıl garantili (3 yıl kompresör) Gree Pular ise komple 6 yıl garantili.
Her iki klima da tamamen bakırdan.

Tercih yapacak arkadaşlar buna göre kıyaslasın.
Üreticilerin sayfasında bir hata yok, sizin baktığınız model yanlış. Siz, piyasaya yeni sürülen ''Vibe Serisi'' yani ''LTXQ'' ile başlayan modellere bakıyorsunuz. Bu seride üretici değişti ve şu anda herhangi bir online platformda satışı yok. Aşağıdaki bağlantılardan doğru bilgilere ulaşabilirsiniz:

https://airfel.com/uploads/files/AIRFEL_KLIMA_BROSUR_202313.pdf

https://www.kaira.com.tr/assets/pdf/kairabrosur.pdf

Maalesef fiyat konusunda da hatanız var. Kaira'nın 12.000 BTU modeli genellikle 25 bin TL bandında seyretmektedir. Şu anki güncel fiyatı da bu seviyededir ve resmi satıcısı olan ''Kaira Türkiye'' tarafından satılmaktadır. Stok bittiği için farklı satıcılarda daha yüksek fiyat görmüş olabilirsiniz belki.

https://www.hepsiburada.com/kaira-d...uvar-tipi-klima-montaj-dahil-pm-HBC00000FR2VW

kaira12btu.webp

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri