Bu listede 55Q70B modeli direkt olarak elerim ben.
Sadece teknik göz ile baktığımda dahi Qled 144hz destekli C735 her şekilde yine Nano916 dan önde gelir benim bakış açıma göre.
LG nin ses üstünlüğünü görmezden gelemem ancak LG de bir soundbar ile bu harici kanaldan tolere edilebilir ve hatta daha üstün konuma getirilebilir durumdayken TCL in 144hz desteğini hiçbir şekile tolere edemeyiz. Kaldı ki TCL in mevcut ses sistemi şu hali ile dahi oldukça yeterli görülebilir.
İkisi de Direct led olsa da lG nin Slim direct led oması homojenite konusunu tartışmaya açık hale getirir çünkü direct led üretimlerde led lenslerin kalibrasyonu ve BLU havuz derinliği çok önem arzeder. Kaldı ki Slim adı altında tv leri sürekli inceltip daraltmalarına da kişisel olarak karşıyım.
O bir televizyon, yağlı boya tablo gibi olmak zorunda değil bana göre.
LG nin Full Array Dimming özelliğine TCL 2304 noktadan micro dimming ile karşılık veremiyor.
LG nin Nano hücrelerine TCL Quantumdot diyor.
Siyah ve kontrast konusunda VA panel ile TCL ön plana çıkıyor LG bunu tolere edemez ama çok başarısız da değil
Geniş görüş açısı konusunda IPS panel ile LG ön plana çıkıyor TCL bunu tolere edemez ama standart VA paneller kadar başarısız da değil
Genel bir bakış açısı ile LG nin üstün olduğu yerler kesinlikle var ancak finalde gerek VA panelin sunduğu avantajlar, gerek 144hz etkisi ibreyi TAM olmasa da yoğun şekilde TCL C735 e çeviriyor.
Yani LG den birkaç bahane bulsam yönümü ona dahi çevirebilirim.