Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

120 Hz, Netflix-YouTube-Film, PS5-Xbox İçin MAX 25.000 TL, F/P QLED TV Tavsiyesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

GokturkBalci

Yeni Üye
Yeni Üye

Adem Bey merhabalar;

Evlilik sürecindeyim. Başta OLED düşündüm ama piksel yanma olayından korktuğun İçin QLED e döndüm. Özellikleri de zaten başlıkta belirttim. Kendi çapımda araştırdığımda TCL 55C735 ( Hala fav adayım. ) - LG 55NANO916PA ( LG fobinizi biliyorum :) yalnızca teknik özellik karşılaştırması rica ederim. ) - Samsung 55Q70B olmak üzere 3 ü arasında kaldım. Bu 3 haricinde de önerilerinize açığım. Saygılarımla.

Bu listede 55Q70B modeli direkt olarak elerim ben.
Sadece teknik göz ile baktığımda dahi Qled 144hz destekli C735 her şekilde yine Nano916 dan önde gelir benim bakış açıma göre.

LG nin ses üstünlüğünü görmezden gelemem ancak LG de bir soundbar ile bu harici kanaldan tolere edilebilir ve hatta daha üstün konuma getirilebilir durumdayken TCL in 144hz desteğini hiçbir şekile tolere edemeyiz. Kaldı ki TCL in mevcut ses sistemi şu hali ile dahi oldukça yeterli görülebilir.

İkisi de Direct led olsa da lG nin Slim direct led oması homojenite konusunu tartışmaya açık hale getirir çünkü direct led üretimlerde led lenslerin kalibrasyonu ve BLU havuz derinliği çok önem arzeder. Kaldı ki Slim adı altında tv leri sürekli inceltip daraltmalarına da kişisel olarak karşıyım.

O bir televizyon, yağlı boya tablo gibi olmak zorunda değil bana göre.

LG nin Full Array Dimming özelliğine TCL 2304 noktadan micro dimming ile karşılık veremiyor.

LG nin Nano hücrelerine TCL Quantumdot diyor.

Siyah ve kontrast konusunda VA panel ile TCL ön plana çıkıyor LG bunu tolere edemez ama çok başarısız da değil

Geniş görüş açısı konusunda IPS panel ile LG ön plana çıkıyor TCL bunu tolere edemez ama standart VA paneller kadar başarısız da değil

Genel bir bakış açısı ile LG nin üstün olduğu yerler kesinlikle var ancak finalde gerek VA panelin sunduğu avantajlar, gerek 144hz etkisi ibreyi TAM olmasa da yoğun şekilde TCL C735 e çeviriyor.

Yani LG den birkaç bahane bulsam yönümü ona dahi çevirebilirim.

Bu listede 55Q70B modeli direkt olarak elerim ben.
Sadece teknik göz ile baktığımda dahi Qled 144hz destekli C735 her şekilde yine Nano916 dan önde gelir benim bakış açıma göre.

LG nin ses üstünlüğünü görmezden gelemem ancak LG de bir soundbar ile bu harici kanaldan tolere edilebilir ve hatta daha üstün konuma getirilebilir durumdayken TCL in 144hz desteğini hiçbir şekile tolere edemeyiz. Kaldı ki TCL in mevcut ses sistemi şu hali ile dahi oldukça yeterli görülebilir.

İkisi de Direct led olsa da lG nin Slim direct led oması homojenite konusunu tartışmaya açık hale getirir çünkü direct led üretimlerde led lenslerin kalibrasyonu ve BLU havuz derinliği çok önem arzeder. Kaldı ki Slim adı altında tv leri sürekli inceltip daraltmalarına da kişisel olarak karşıyım.

O bir televizyon, yağlı boya tablo gibi olmak zorunda değil bana göre.

LG nin Full Array Dimming özelliğine TCL 2304 noktadan micro dimming ile karşılık veremiyor.

LG nin Nano hücrelerine TCL Quantumdot diyor.

Siyah ve kontrast konusunda VA panel ile TCL ön plana çıkıyor LG bunu tolere edemez ama çok başarısız da değil

Geniş görüş açısı konusunda IPS panel ile LG ön plana çıkıyor TCL bunu tolere edemez ama standart VA paneller kadar başarısız da değil

Genel bir bakış açısı ile LG nin üstün olduğu yerler kesinlikle var ancak finalde gerek VA panelin sunduğu avantajlar, gerek 144hz etkisi ibreyi TAM olmasa da yoğun şekilde TCL C735 e çeviriyor.

Yani LG den birkaç bahane bulsam yönümü ona dahi çevirebilirim.
Adem Bey bu bilgilerinize göre bende şöyle bir soru sorayım.tcl c735 mi yoksa Samsung 55q80b mi alınmalı?

Adem Bey bu bilgilerinize göre bende şöyle bir soru sorayım.tcl c735 mi yoksa Samsung 55q80b mi alınmalı?
Q80B yi severim, FALD panel de severim, ikisi arasında çokkritikte kalırım ben ama birkaç süsleme ile marka değeri adı altında çok para veröeye oldum olası karşı çıktığım için tercihim yine de 735 olurdu diye düşünüyorum.

Yalnız TCL in servis hizmetlerinin halen istenenkalite düzeynde olmadığı konusunda da şerh koyuyorum.

hadi bende ekleyeyim tcl c735 mi yoksa tcl 55c728g mi?
ikisi de aynı fiyat iki televizyon. sitenizden 728 in incelemesi var ama 735 yok. o yüzden arada kaldım.

Teknolojik olarak 735. Ancak mevcut hali ile 728G talepleriniz için yeterli ise bence 735 e gerek olmayabilir.

Kullandığım süre zarfında 728G beni çok mutlu etmişti mesela. Aydınlatma teknolojisinin gelişmesi, panel farkı, yazılımalgoritması vs elbett eki çok etkili unsurlar ama ''728 bana yetiyorsa neden daha fazla para vereyim?'' diye sorgularım kendimi. (Bunlar kişisel yaklaşımlarım elbette.)

Teknolojik olarak 735. Ancak mevcut hali ile 728G talepleriniz için yeterli ise bence 735 e gerek olmayabilir.

Kullandığım süre zarfında 728G beni çok mutlu etmişti mesela. Aydınlatma teknolojisinin gelişmesi, panel farkı, yazılımalgoritması vs elbett eki çok etkili unsurlar ama ''728 bana yetiyorsa neden daha fazla para vereyim?'' diye sorgularım kendimi. (Bunlar kişisel yaklaşımlarım elbette.)
İkisi de şu an aynı fiyat Adem bey.fiyat aynıysa C735 mi tercih etmeliyiz?

Arkadaşlar selam
Samsung 50Q60B aldım cihaz çok seri kanal geçişleri çok iyi normal led göre qled daha az yansıma oluyor.
samsung crystal au9000 geçen sene aldım aralayında bayiz fark var.

Cihaz kumandasında güneş enerjili ve USP Tyce şarj soketi var ve pil derdi yok bazı arkadaşlar TCL demiş yok LG demiş hepsini benim gözümde çöp ibaret.

kaldı ki netfilix disney vb.. 120 HZ tamamiyle anlamsız gereksiz bir masraf isteseydim 25 bin tl alırdım ama oyun işim olmadı için almadım.

İlgili fotorafları paylaşdım.
Sormak istediniz sorular olursa seve seve cevaplarım.

WhatsApp Image 2023-02-13 at 15.28.44.jpeg
4c042cc4-fe24-43bf-b89c-c1ca61e7b03a.jpg
33a65333-5ca0-44b5-916e-7ecea7746bec.jpg
ee6e6dc6-aa38-47f9-b813-c6364b7d6dd3.jpg
29693c76-17ad-44d8-87f2-eaf01ba52659.jpg
40442cff-21a7-4521-8854-7fe35992d41f.jpg
8f4b9855-ac01-41d3-a405-e248ebbd8096.jpg
d4822f54-18ed-4acb-bd59-d24a003864a1.jpg

Geçen sene aldırım TV

WhatsApp Image 2023-02-13 at 15.29.31.jpeg

Arkadaşlar selam
Samsung 50Q60B aldım cihaz çok seri kanal geçişleri çok iyi normal led göre qled daha az yansıma oluyor.
samsung crystal au9000 geçen sene aldım aralayında bayiz fark var.

Cihaz kumandasında güneş enerjili ve USP Tyce şarj soketi var ve pil derdi yok bazı arkadaşlar TCL demiş yok LG demiş hepsini benim gözümde çöp ibaret.

kaldı ki netfilix disney vb.. 120 HZ tamamiyle anlamsız gereksiz bir masraf isteseydim 25 bin tl alırdım ama oyun işim olmadı için almadım.

İlgili fotorafları paylaşdım.
Sormak istediniz sorular olursa seve seve cevaplarım.

Ekli dosyayı görüntüle 453Ekli dosyayı görüntüle 455Ekli dosyayı görüntüle 456Ekli dosyayı görüntüle 457Ekli dosyayı görüntüle 459Ekli dosyayı görüntüle 460Ekli dosyayı görüntüle 458Ekli dosyayı görüntüle 462

Geçen sene aldırım TV

Ekli dosyayı görüntüle 454
Abi marka modele özgü kendi konu başlığını açıp inceleme diye paylaşsaydın :)

Ben 50''üstü tavsiye vermem 55'' eh işte benim gözümde ideal bir ekran boyutu 50'' hayırlı olsun 50' üstü bulutlanma sehim ışıma yani herşey çıkabiliyor ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri