Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

18000 BTU KLİMA ÖNERİSİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan exelans
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

exelans

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar evime klima taktırmak istiyorum. Evimin yalıtımı çok kötü marmara bölgesinde oturuyorum. Tek yaşıyorum. Evim mustakil dublex. keşif için gelenler 18000 btu klima önerdiler.
Bütçem 16-19k arası.
Hangi klima modellerini önerirsiniz?

Birde multi split sistem klimaları önerir misiniz?
Eğer önerirseniz alt kat için 18000 btu üst kattaki ufak odanın birine de 3-7 arası btu değerine sahip bişey düşünüyorum.
e haliyle dış ünite 24000 lik olacaktır bu koşullarda.
Multi sistem için bütçem maks 22-23k olur.

Önerileriniz benim için değerli.
İyi forumlar...

Merhaba, Multi klimalar öyle 24 lük toplam rakamın 3 ünü oraya 5 ini buraya şeklinde çalışmıyor biliyorsunuz.
nadir 7 lik olsa da genelde en küçük değer 9 luk olur.

Bekar olduğunuz için lokal bir alana iklimlendirme yapmanız hem ürün satın alım hem de enerji tüketim sürecinde daha ekonomik olur diye düşünüyorum.

Yani yaşam alanı olarak kendinize belirleyeceğiniz bölge, kaç m2, hangi cepheye bakıyor, kaçıncı kat, zemin kaplama fayans mı parke mi gibi soruları da cevaplayabilirseniz uygun bir ürün buluruz diye düşünüyorum.

Merhaba, Multi klimalar öyle 24 lük toplam rakamın 3 ünü oraya 5 ini buraya şeklinde çalışmıyor biliyorsunuz.
nadir 7 lik olsa da genelde en küçük değer 9 luk olur.

Bekar olduğunuz için lokal bir alana iklimlendirme yapmanız hem ürün satın alım hem de enerji tüketim sürecinde daha ekonomik olur diye düşünüyorum.

Yani yaşam alanı olarak kendinize belirleyeceğiniz bölge, kaç m2, hangi cepheye bakıyor, kaçıncı kat, zemin kaplama fayans mı parke mi gibi soruları da cevaplayabilirseniz uygun bir ürün buluruz diye düşünüyorum.
Merhaba Adem Bey, vaktimin çoğu mutfakta ve oturma odasında geçiyor. İklimdendirmej istediğim alan 30 metrekare ve cephesi kuzey doğu.

Ev mustakil dublex. Eski ahşap bir ev. TLC kanalındaki amerikan evi gibi ahşaptan.
İşyerime yakın ve kirası merkezdeki evlerin 3 de 1'i kadar olduğu için oturuyorum.

Yerlerde ve evin dışında yalıtım yok.

Yalıtımsız olduğu için ev de buz gibi oluyor kışın. yazın da yanıyor.

Konfor falan diye birşey yok yani. ısıtma için mazotlu brolür ısıtıcıyı var. Yakıyorum (canımı yakıyor hem mazot hem elektrik) 24 derece oluyor. Söndürdükten 1-2 saat sonra 18-19 dereceye düşüyor ve buz gibi oluyor ev.

Merhaba Adem Bey, vaktimin çoğu mutfakta ve oturma odasında geçiyor. İklimdendirmej istediğim alan 30 metrekare ve cephesi kuzey doğu.

Ev mustakil dublex. Eski ahşap bir ev. TLC kanalındaki amerikan evi gibi ahşaptan.
İşyerime yakın ve kirası merkezdeki evlerin 3 de 1'i kadar olduğu için oturuyorum.

Yerlerde ve evin dışında yalıtım yok.

Yalıtımsız olduğu için ev de buz gibi oluyor kışın. yazın da yanıyor.

Konfor falan diye birşey yok yani. ısıtma için mazotlu brolür ısıtıcıyı var. Yakıyorum (canımı yakıyor hem mazot hem elektrik) 24 derece oluyor. Söndürdükten 1-2 saat sonra 18-19 dereceye düşüyor ve buz gibi oluyor ev.
Açık konuşmak gerekirse ben de klimayı çalıştırdığımda ısıttığımız havanın buz gibi duvarlarda kaybolup gitmesine çok acıyorum ama kiracıyız diye bir adım da atamıyoruz izolasyon amaçlı.

O nedenle klimayı 24 25 26 gibi değerlere ayarlayıp bırakıyoruz hiç durmuyor sağ olsun :)

Sizin klimada ne marka alacağınız değil de izolasyon zaafiyetiniz çok fazla olduğu için ne kadar çok az yakanı bulmanız önemli.

klasik bir 18 lik klima yerine özel üretim 12 lik Midea All Easy Pro klima bakabilirsiniz mesela.

Midea All Easy Pro klimanın en ama en önemli yanı büyük kondanser ürün olmasıdır.

Bakın aşağıya iki resim ekliyorum. Bilerek ters açıdan da ekledim ki algı yapıyor gibi olmayalım.

Bu klimalardanbirisi All Easy Pro yani bizim ofiste kullandığımız klima. Diğeri ise Xtreme Save yan komşunun kliması. Dkkat edersen klimaların ikisi de 12.000btu olmasına rağmen bizim klimanın ünitesi çok büyük.

Bu sadece dış ünite değil iç ünite için de geçerli. Aynı zamanda Xtreme serisinde 650 gram olan soğutucu akışkan bizim klimada yani AEP de 690 gram.

Kondanser büyük, Eşanjör büyük, Cross fan büyük çaplı, Kompresör farklı, soğutucu akışkan gramajı daha çok ve yazılım da çok farklı.

Dışarıdan bakıldığında AYNI gibi görülen iki 12 lik klima arasında bu derece ciddi farklar var.

aep1.jpeg
aep2.jpeg

Kondanserin büyük olması transferi çok daha başarılı yapabildiği anlamına gelir ve bu da hem performans hem de tüketim anlamınd averimliliği çok üst seviyeye taşıyor.

Biz ofiste kapı açık şekilde (Diğer odalara da gitsin diye) 30 gün 24 saat boyunca 22 24 aqrası ayarlar ile kullandık ve toplam tüketim 150kw dolaylarında oldu.

Ofisimiz 20m2, kapılar açıldığında diğer oda ve koridor dahil 40m2 alandan bahsediyorum.

Tabi ki bizim oda 24 dereceyken diğer odanın da 24 derece olması mümkün değil ancak dış ortam koşullarına göre gayet başarılı bir iklimlendirme yapıyor.

Başarısını geçtim daha önemli olanı kesinlikle tüketim verisi.

40m2 alanda 24 saat 30 gün toplamı nasıl 150kw olur? tabi ki kış çok keskin değildi onun etkisi vardı o yüzden bu klimanın asıl performnası bu ay ortaya çıkacak çünkü şu an dışarısı bizim bulunduğumuz bölgede 9 derece. Bu haftasonu -1 göreceğiz ilk defa bakalım ne olacak.

Yani bu tarz bir klima olması lazım ki hem performans alabilesiniz hem de tasarruf sağlama şansınız olsun.

Aksi halde ekonomik diye satın alacağınız birçok ürün üzme adayıdır bilginiz olsun.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri