Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 19000-20000 tl Üst Sınır İçin Tv Önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ekaanturkay

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba,

Öncelikli Ps5 kullanmak, futbol maçları izlemek ve netflix vb platformlarda dizi film izlemek için 55inch tv bakıyorum. Çok bilgi sahibi olmadığım için size önerilerinizi sormak isterim. Aslında fiyat avantajı çok olacağı için Vestel 55q9900 almayı ya da bütçeyi biraz zorlayarak Samsung 55q70b almayı planlayarak 2 modele düşmüştüm. Araştırırken sizin forumunuza denk geldim ve sizin önerilerinizi almayı istedim. Forumda cevaplara baktığımda genel olarak q70b’yi edge led olduğu için çok önermemişsiniz. Bunun sebebi hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Edge led’i kötü kılan nedir? Ayrıca bu bütçe aralığında hem kullanımı hem de ssh durumunu gözeterek önerebileceğiniz model var mıdır?

Merhaba,

Öncelikli Ps5 kullanmak, futbol maçları izlemek ve netflix vb platformlarda dizi film izlemek için 55inch tv bakıyorum. Çok bilgi sahibi olmadığım için size önerilerinizi sormak isterim. Aslında fiyat avantajı çok olacağı için Vestel 55q9900 almayı ya da bütçeyi biraz zorlayarak Samsung 55q70b almayı planlayarak 2 modele düşmüştüm. Araştırırken sizin forumunuza denk geldim ve sizin önerilerinizi almayı istedim. Forumda cevaplara baktığımda genel olarak q70b’yi edge led olduğu için çok önermemişsiniz. Bunun sebebi hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Edge led’i kötü kılan nedir? Ayrıca bu bütçe aralığında hem kullanımı hem de ssh durumunu gözeterek önerebileceğiniz model var mıdır?
Tcl 55C728 veya 55C735 işinizi fazlasıyla görür.

Öncelikle önerileriniz için ikinize de çok teşekkür ederim. Ama kafamı kurcalayan bir durum var Samsung 55q70b modelini samsungun sunmuş olduğu öğrenci indirimi ile 18000 tl'ye alabiliyorum, önermiş olduğunuz modellere baktığımda 55c728 şuan da en uygun 17300 tl, 55c735 ise 21300 tl olarak piyasada bulunabiliyor. Çevremde hiç kullanan tanıdığım olmadığı için ve marka hakkında hiç bilgi sahibi olmadığım için açıkcası fiyatları da göz önünde bulundurunca çok emin olamadım. Bu durum göre tekrar değerlendirme yaptığınızda öneriniz ne olur? Rica etsem tekrardan yardımcı olabilir misiniz?

Öncelikle önerileriniz için ikinize de çok teşekkür ederim. Ama kafamı kurcalayan bir durum var Samsung 55q70b modelini samsungun sunmuş olduğu öğrenci indirimi ile 18000 tl'ye alabiliyorum, önermiş olduğunuz modellere baktığımda 55c728 şuan da en uygun 17300 tl, 55c735 ise 21300 tl olarak piyasada bulunabiliyor. Çevremde hiç kullanan tanıdığım olmadığı için ve marka hakkında hiç bilgi sahibi olmadığım için açıkcası fiyatları da göz önünde bulundurunca çok emin olamadım. Bu durum göre tekrar değerlendirme yaptığınızda öneriniz ne olur? Rica etsem tekrardan yardımcı olabilir misiniz?
Ha paraya kıyıp 55q80b alabiliyorsaniz o zaman Samsung derim.

Son düzenleme:
Yine bir ilave gireyim Q70 in edge led olduğu, diğerinin ise Direct Led olduğu anlamında :ok
Adem Bey gerçekten çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Bir makine mühendisi olmama ve Vestel Buzdolabı arge departmanında geçmiş iş deneyimim olmasına rağmen tv ve teknolojilerine pek hakim değilim. Rica etsem edge led ile direct led arasındaki farka dair bilgi verebilir misiniz? Edge ledi geri plana atan nedir öğrenmek isterim. Ayrıca bugün incelemek için alışveriş merkezine gittim ama tcl gittiğim mağaza da stokta yoktu ona bakamadım. q70b ve q80b tvlere baktım. Gözle görülür çok fark bulamasamda özellikle q80b beni çok cezbetti. Bütçemi zorlayıp onu alabilir miyim diye bakacağım. Öncesinde yarın da tcl ürünleri canlı incelemek için yakın farklı bir mağazaya gideceğim. Sonuç olarak satın alımımı da sizlere bildiririm. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Ha paraya kıyıp 55q80b alabiliyorsaniz o zaman Samsung derim.
Sizin de öneriniz sonucu ve yukarıda da belirttiğim gibi canlı da görünce q80b’ye bi içim gitmedi değil. Bütçeyi ayarlayabilir miyim bir kontrol edeceğim. Tcl ürüne de öncesinde bakacağım. Sonucu sizlerle de paylaşırım. Çok sağolun tekrardan. :)

Adem Bey gerçekten çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Bir makine mühendisi olmama ve Vestel Buzdolabı arge departmanında geçmiş iş deneyimim olmasına rağmen tv ve teknolojilerine pek hakim değilim. Rica etsem edge led ile direct led arasındaki farka dair bilgi verebilir misiniz? Edge ledi geri plana atan nedir öğrenmek isterim. Ayrıca bugün incelemek için alışveriş merkezine gittim ama tcl gittiğim mağaza da stokta yoktu ona bakamadım. q70b ve q80b tvlere baktım. Gözle görülür çok fark bulamasamda özellikle q80b beni çok cezbetti. Bütçemi zorlayıp onu alabilir miyim diye bakacağım. Öncesinde yarın da tcl ürünleri canlı incelemek için yakın farklı bir mağazaya gideceğim. Sonuç olarak satın alımımı da sizlere bildiririm. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
e led yandan, d led arkadan aydınlatmalıdır, ikisininde belirli handikapları var ama dled daha homojen bir aydınlatma sağlar
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Merhaba :)

Edge led ile ilgili en önemli sorunumuz aslında tahliye edilemeyen sıcaklık nedeniyle Led Chiplere yakın olan noktaların sararması, erimesi, deforme olması durumu. Bunlar orta ve uzun vade sorunları. Kısa vade ve sürekli olan sorunlar ise özellikle ışığın kaynağının fazla belirgin olması, karanlık sahneli çekimlerde çok rahatsız etmesi, yerel karartmalarda bir direct led gibi davranabilmesinin de teknik olarak mümkün olmaması gibi birçok etken var.

Bana kalsa tv leri estetik hale getirmek adına oldukça saçma bir girişim.

Kendince avantajları var olsa da izleme keyfi ve süreklilik anlamındaki negatif yanları eğer mecbur değilsem önermememe neden oluyor

Her zaman yazdığım üzere, tüm bunları yazarken edge led (Bottom led) bir Samsung 55KU7500 kullanıyor olmam da ironik :D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri