Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 20 bin - 30 bin TL civarlarında TV ÖNERİSİ

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

coskucann

Yeni Üye
Yeni Üye
Öncelikle Türk Milletinin başından geçen bu acı afette hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Etkilenen herkese geçmiş olsun.

Uzun süredir videolarınızı izliyorum ve bir çok şey öğrendim sizlerden. Youtube üzerinden takip ettiğim kadarıyla sizin kadar detaylı somut verilere dayanarak bilgi veren bir kanal göremedim. Bu durumdan ötürü fikirlerinize çok fazla değer verdiğimi, bende size karşı büyük bir güven oluşturduğunuzu belirtmek isterim @Adem Helvacı .

Konumuza gelirsek;
Başlıca 55" veya 65" boyutlarında, 20-30 bin TL fiyat bantlarında, Antiglare oranı üzmeyecek, Sert Katmanı sizin tavsiye ettiğiniz düzeyde olacak, görece olarak uzun süre kullanabileceğim(tabi ki günümüz şartlarında ne kadar mümkün olursa) bir televizyon arıyorum.

Genel olarak Netflix, Disney gibi platformlarda içerikler izlemeyi seviyorum. Sıkı bir şekilde futbol izleyicisiyim ve oyun konsolu üzerinden oyun oynamayı seviyorum.

Bu konular ışığında bana tavsiye edeceğiniz bir panele sahip olan marka model var mıdır? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. @Adem Helvacı

Öncelikle Türk Milletinin başından geçen bu acı afette hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Etkilenen herkese geçmiş olsun.

Uzun süredir videolarınızı izliyorum ve bir çok şey öğrendim sizlerden. Youtube üzerinden takip ettiğim kadarıyla sizin kadar detaylı somut verilere dayanarak bilgi veren bir kanal göremedim. Bu durumdan ötürü fikirlerinize çok fazla değer verdiğimi, bende size karşı büyük bir güven oluşturduğunuzu belirtmek isterim @Adem Helvacı .

Konumuza gelirsek;
Başlıca 55" veya 65" boyutlarında, 20-30 bin TL fiyat bantlarında, Antiglare oranı üzmeyecek, Sert Katmanı sizin tavsiye ettiğiniz düzeyde olacak, görece olarak uzun süre kullanabileceğim(tabi ki günümüz şartlarında ne kadar mümkün olursa) bir televizyon arıyorum.

Genel olarak Netflix, Disney gibi platformlarda içerikler izlemeyi seviyorum. Sıkı bir şekilde futbol izleyicisiyim ve oyun konsolu üzerinden oyun oynamayı seviyorum.

Bu konular ışığında bana tavsiye edeceğiniz bir panele sahip olan marka model var mıdır? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. @Adem Helvacı
Hoşgeldiniz öncelikle. Ben de bir an evvel yaralarımızın sarılmasını diliyorum.

Ülkemizde ürün incelemeleri ''ne kadar komisyon?'' veya ''ne kadar prim?'' esasına göre ilerledi yıllarca, tanıtım adı altında tüketicilere sürekli ürün güzellemesi yapıldığını görünce konuya el atma ihtiyacı duydum, sonra birçok aynı fikirde olan arkadaşımız olduğunu görünce birlikte bir platform kurduk, yol ayrımlarımız olmuş olsa da hedefimizden hiç şaşmadık. Bilinçli tüketici toplumu oluşturup insanların kimseye güvenmemesi, araştırması ve sorgulaması gerektiğini zihinlere kazımak istiyoruz.

Biz dahil hiç kimseye güvenmeyin, verilen teknik bilgilerin doğruluğunu teyit edip sonra kararınızı kendiniz verin bizim başka bir talebimiz yok.

Sizin televizyon işine gelirsek.

Verdiğiniz tüm bilgilerden hareketle aklıma ilk geşen ürün elbette ki 55LS03 oluyor ancak bu tv FRAME serisi bir ürün yani bu televizyon sadece mat panel bir ürün değil daha çok sanat tasarımı içeren bir üretim ancak mat panel olan alternatif ürün yok.

Dolayısı ile sadece mat panel ve kullanmayacağınızı düşündüğüm diğer özellikler için (Kendi resmi sitesinden inceleyiniz) bu kadar para vermeyi mantıklı bulmam.

''Mat panel olmaması tolere edilebilir'' dersniz eğer o halde sizin için uygun olabilecek ürünün 65C735 olduğunu belirtebilirim.

Hem futbol hem de özellikle oyun konoslu konusunda taleplerinizi sorunsuz karşılaybilecek, 55LS03 fiyatına satın alabileceğiniz Qled ve daha büyük ekran ürün. LS03 ün edge led olmasının da bir tık dezavantaj olduğunu aklıma gelmişken yazayım.

Detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Umarım toplum olarak o bilince erişeceğiz.

Mat olmamasını tolere edebileceğimi düşünerek;

C735 ve QN90B arasında bir tercih yapacak olsanız eksileri/artıları nedir? @Adem Helvacı

65QN90B ise bütçemizi aşıyor, 55QN90B ise 65'' farkını tolere edemez malum ancak miniled olmasının avantajı ve ses gücünü gözardı edemeyiz. Yine C735 in 144hz desteği artıları arasında.

Yani büyük ekran, qled, direct led BLU, 144hz,düşük ses
Küçük ekran, qled, Miniled BLU, 120hz, yüksek ses

şeklinde değerlendirilebilir ancak QN90B nin çok daha fazla görüntüye yönelik avantajı olduğu kaçınılmaz gerçek.

İki model için de panel üreticileri ve seri numaralarıyla alakalı satın alırken dikkat etmem gereken bir husus var mıdır?

65QN90B ise bütçemizi aşıyor, 55QN90B ise 65'' farkını tolere edemez malum ancak miniled olmasının avantajı ve ses gücünü gözardı edemeyiz. Yine C735 in 144hz desteği artıları arasında.

Yani büyük ekran, qled, direct led BLU, 144hz,düşük ses
Küçük ekran, qled, Miniled BLU, 120hz, yüksek ses

şeklinde değerlendirilebilir ancak QN90B nin çok daha fazla görüntüye yönelik avantajı olduğu kaçınılmaz gerçek.
Açıkçası benim için 120hz ile 144 hz arasında çok bir fark yok. Samsung bu modeli alırken dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir acaba?

Açıkçası benim için 120hz ile 144 hz arasında çok bir fark yok. Samsung bu modeli alırken dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir acaba?
QE55QN90BATXTK kodlu üründe kullanılan panelin üreticisi AUO dur.
AUO ben en beğendiğim panel üreticilerindendir ancak kusursuz değildir.
İstediği kadar quantum, nano, nanoquantum, hiperquantumnano vs vs ne isim takarlarsa taksınlar, hangi QDEF vs katmanı eklerlerse eklesinler VA panel sonuçta VA paneldir. Merkez dışı kontrast sapmasına dair olumsuz etkiler belli olranda absorbe edilebilri ancak tam olarak ortadan kaldırılamaz.
Markaların difüzör dizilimleri ve kalitesi de elbette etkendir yani sırdan bir tv de kullanılan AUO panel ile bu tv de kullanılan AUO panelin tepkileri de elbette ki farklı olacaktır.
Sonuç olarak ne yaparsanız yapın, ürünü gözünüzle görmeden ve yan açılardan da kontrol etmeden satın almayın (Hangi ürün olursa olsun)
COF adet, tipik kontrast, geçirgenlik gibi önemli hiçbir detayda bu üründe satınalmanız ile ilgili sizi uyarmmaız gereken bir durum bulunmamaktadır.
Bu ürünlerde ekran teöizliğine çok çok çok dikkat edin, üzerindeki o patlıcan moruna benzer katmanı sakın ıslakmendil vs gibi şeylerle ALSA silmeyin lütfen.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri