Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 24 bin BTU klima tavsiyesi *GREE Fairy alındı*

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

qwx

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
30-45 bin TL
Marka Model Bilgisi
Arçelik
48,5 m2 giriş+ salon için Arçelik klima bakıyorum. Öncelikle ; 1.modeline baktım. Daha sonra konfor adına 2. modele wifi (opsiyonel) daha sonra da iyonizer+ wifi adına model 3. yöneldim. İyonizer özellik fiyat farkına değecek kadar işlevsel midir? Ekolojik invertör(1) ile prosmart invertör(2,3) enerji verimliliği açısından anlamlı bir fark varmıdır? Bu fiyat bandında başka bir ürün öneriniz olur mu? ( Karadeniz bölgesi, arakat , sabah güneşini alıyor, 48,5 m2 alan) Şimdiden teşekkür ederim.
1- https://www.arcelik.com.tr/split-klima/24325-ekolojik-klima
2- https://www.arcelik.com.tr/split-klima/24465-hp-klima
3- https://www.arcelik.com.tr/split-klima/24560-hp-klima

Son düzenleme:

Satın Alma Önerisi 24 bin BTU klima tavsiyesi *GREE Fairy alındı*

48m2 bir alanda 18bin BTU Midea klima kullanıyorum. Hangi şehirde yaşıyorsunuz 24binlik yerine 18binlik bir klimada yeterli olabilir.
Ben öneri beklerken sanırım insanların gözünden benim yazdıklarım kaçtı tamamen oraya yöneldi insanlar...
Bunu ben de bazen yapabiliyorum.
Günlük soru cevaplama sayım o kadar yüksek ki bilinçaltı bazen ünv sınav sorusu cevaplar gibi yaklaşmaya başlıyor, bir dikkat ediyorum ki insanlara MERHABA bile demeden direkt konuya girmişim cevabı verip çıkmışım.
Özellikle instada DM cevaplarken bunu sık yaşadığımı farkettim sonra insanlara geri dönüp açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum.

Sizin olayda da bazen algı çok farklı bir şekilde işliyor, ana soruyu soran ile araya giren arasında hiç farketmeksizin bir otomatik yöneliş oluyor.

Forum ortamlarını çok severim fakat vücut dili, tonlama, ses vurgusu vs olmadığı için bazen iletişim konusunda daha dikkatli davranmak gerekebiliyor yazı dilinde.

Bunu ben de bazen yapabiliyorum.
Günlük soru cevaplama sayım o kadar yüksek ki bilinçaltı bazen ünv sınav sorusu cevaplar gibi yaklaşmaya başlıyor, bir dikkat ediyorum ki insanlara MERHABA bile demeden direkt konuya girmişim cevabı verip çıkmışım.
Özellikle instada DM cevaplarken bunu sık yaşadığımı farkettim sonra insanlara geri dönüp açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum.

Sizin olayda da bazen algı çok farklı bir şekilde işliyor, ana soruyu soran ile araya giren arasında hiç farketmeksizin bir otomatik yöneliş oluyor.

Forum ortamlarını çok severim fakat vücut dili, tonlama, ses vurgusu vs olmadığı için bazen iletişim konusunda daha dikkatli davranmak gerekebiliyor yazı dilinde.
@Adem Helvacı abi bahsettiğim olayda sayın vatandaşın yaklaşımına çok kızmıştım ama tabiri caizse pire için yorgan yakılmaz diyerek sükunetimi korudum.
Şimdi sadece anı olarak kaldı ve gülümsüyorum.

Sonra fark ettim ki bu olayda da göründüğü üzere bu şekilde hatırı sayılır bir sirkülasyon mevcut.

İyi ki sabırla bu ortamı takip etmeye devam etmişim. Forumun içinde barındırdığı konular özelinde o kadar değerli bilgiler öğrendim ki gün içerisinde yeni bir şeyler var mı diye bakıyorum :D

Şimdi gelelim baymak konusuna.. Isıtmada plastik aksamdan gelen koku rahatsızlığına dair burası dışında çeşitli e ticaret şikayetvr vb muhtelif sitelerde bu tür bilgiye rastlamamıştım. Bakalım derinlemesine yorumlar gelirse kararımı etkileyecek mi göreceğiz...

@Adem Helvacı abi bahsettiğim olayda sayın vatandaşın yaklaşımına çok kızmıştım ama tabiri caizse pire için yorgan yakılmaz diyerek sükunetimi korudum.

Sonra fark ettim ki bu olayda da göründüğü üzere bu şekilde hatırı sayılır bir sirkülasyon mevcut.

İyi ki sabırla bu ortamı takip etmeye devam etmişim. Forumun içinde barındırdığı konular özelinde o kadar değerli bilgiler öğrendim ki gün içerisinde yeni bir şeyler var mı diye bakıyorum :D

Şimdi gelelim baymak konusuna.. Isıtmada plastik aksamdan gelen koku rahatsızlığına dair burası dışında çeşitli e ticaret şikayetvr vb muhtelif sitelerde bu tür bilgiye rastlamamıştım. Bakalım derinlemesine yorumlar gelirse kararımı etkileyecek mi göreceğiz...
Bir küçük not ekleyeyim müsaadenizle.
Her yeni ürünün bazen 2-3 gün geçmeyen bir kimyasal, sentetik koku verdiğini biliyoruz.
Bazen bazı ürünler diğerlerinden daha fazla kokuyor, bazen de bazı tüketiciler diğerlerinden daha hassas koku eşiğine sahip oluyor fakat KALICI anlamda koku sorunu benim hatırladığım kadarı ile bir elin 5 parmağını gerçekten geçmez ölçüde.

Benim bildiklerim dışında çok yoğun geri dönüş olan durumlar varsa onıu istisna tutalım .ok

Hmmm bu konuda sanırım bir geri dönüş daha vardı koku ile ilgili. @meeb sende durum nedir kardeşim?
selamlar abim , yaklaşık 7 yıldır kullanıyorum kesinlikle böyle bir sorunla karşılaşmadım hatta iş yerinde ve çevremde alan abilerim tanıdıklarım var onlardan da duymadım. Herkes çok memnun.Gerçekten baymak a bakıyorum klima bu diyorum , yatak odasına giriyorum vestel üretimi windsor a gözüm çarpınca ha da buda traktör diyorum küfür ediyorum aldığım güne ne aklıma da :)

selamlar abim , yaklaşık 7 yıldır kullanıyorum kesinlikle böyle bir sorunla karşılaşmadım hatta iş yerinde ve çevremde alan abilerim tanıdıklarım var onlardan da duymadım. Herkes çok memnun.Gerçekten baymak a bakıyorum klima bu diyorum , yatak odasına giriyorum vestel üretimi windsor a gözüm çarpınca ha da buda traktör diyorum küfür ediyorum aldığım güne ne aklıma da :)
Üstad ses seviyesi, elektrik tüketimi, malzeme kalitesi ve servisin kurulum arıza vb durumda tutumları gibi konularda memnun musun?

Abi ben senin sitemini konunun birinden hatırlıyorum ama nerde sanırım senin konuya biri dalmıştı oradan tavsiye vermiştik sonra taaa yaz sezonuna kalmıştı klima işi :alala
Tekrar kusura bakma orada senin konuyu meşgul ettiğimi fark edip canım sıkılmıştı hatta sizede belirt mistim 🙋
Bizde ufakta olsa bir yardımımız dokunur mu acaba edası ile gözümüzden kacırabiliyoruz🙂

Forumda konuyu açıp tavsiye beklerken vatandaşın birisi şuanda bizimde yaptığımız gibi gelip tavsiye istedi. Ben öneri beklerken sanırım insanların gözünden benim yazdıklarım kaçtı tamamen oraya yöneldi insanlar...

Arkadaş işini gördü kusura bakma bile demeden forumu o günden sonra terketmiş zaten :D

Konu sahibi arkadaştan özür dilerim. Aynı hatayı şuan ben de yapmış bulundum. @qwx

İşin özü ben sorarken bir başkasının derdi çözümlendi. Çok kızdım bu kadar nezaketsiz oluşuna itafen ufaktan sitemkar bir gönderi bırakmama rağmen umrunda bile olmamıştı :D

Ben forumu insanların yaklaşımını sevdiğim için forumda kaldım. Okumayı tercih ettim. Epeyde bilgilendim :) şimdilerde ise biraz keyfiyet biraz daha bilgi ne öğrenebilirim arzusuyla forumdayım :)

Sanırım ya bir başka konu açayım ya da DM den konuşuruz. Tekrardan @qwx kusura bakma
Sorun yok hemşehrim. Yeni birşeyler öğrenmek, tecrübelerimizi paylaşarak f/p olarak doğru ürünü almak veya aldırmak için buradayız.

Abi ben senin sitemini konunun birinden hatırlıyorum ama nerde sanırım senin konuya biri dalmıştı oradan tavsiye vermiştik sonra taaa yaz sezonuna kalmıştı klima işi :alala
Tekrar kusura bakma orada senin konuyu meşgul ettiğimi fark edip canım sıkılmıştı hatta sizede belirt mistim 🙋
Bizde ufakta olsa bir yardımımız dokunur mu acaba edası ile gözümüzden kacırabiliyoruz🙂
canımız sağ olsun biraz konuyu hortlattım sanki :D ben gülüyorum sizlerde bir anı olarak gülümseyin kimsenin mahcubiyeti olmasın :)

belki o vesile ile bugün halen forumda kalıp bir şeyler öğreniyorum :) yaşanmasaydı tavsiyemi alıp forumu terkedenler kulübünden olurdum.

Böylesi daha güzel tanışmalara anılara vesile oldu

canımız sağ olsun biraz konuyu hortlattım sanki :D ben gülüyorum sizlerde bir anı olarak gülümseyin kimsenin mahcubiyeti olmasın :)

belki o vesile ile bugün halen forumda kalıp bir şeyler öğreniyorum :) yaşanmasaydı tavsiyemi alıp forumu terkedenler kulübünden olurdum.

Böylesi daha güzel tanışmalara anılara vesile oldu
Her şeyin en güzeli olsun hepimiz hakkında :ok

Üstad ses seviyesi, elektrik tüketimi, malzeme kalitesi ve servisin kurulum arıza vb durumda tutumları gibi konularda memnun musun?
baymak için soruyorsanız takan arkadaşım dı zaten itina ile taktı o gün bu gündür sıkıntı yaşamadım maşallah.Elektrik tüketimi konusunu dh ta açmıştım yıllar önce yanlış hatırlamıyorsam 380 wattlara düştüğünü hatırlıyorum.Plastik kalitesi güzel kaç senedir sararma kırılma çatlama yapmadı.Baymak servisi kurumsal garantisi bitmeden bakım için çağırmıştım ücretli olduğunu direk servis bülteninden gösterdiler ücretleri vs.kafaya göre ücret politikası da yok yani baymakta.Montaj esnasında vakum yapıldığını sisteme kanıt olarak video resim yüklüyorlar.Tek sıkıntısı servisleri genelde merdiven altı markalarında servisini yapan mahalle servisler oluyor.Gelen kişiye ekibe de bağlı tutumları.

benim arkadaşım 2 sene önce servisten ayrıldı askeriyeye klima tesisatçı olarak başladı.yoksa kafam daha rahat olurdu.

Vestel üretimi windsor için soruyorsan tek kelimeyle rezalet diyorum serviste üründe.adamlara işini öğrettim resmen .

Ekli dosyalar

• IMG_20240319_220034.jpg
    IMG_20240319_220034.jpg
    40 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20240319_215951.jpg
    IMG_20240319_215951.jpg
    22.4 KB · Görüntüleme: 16
bu arada baymak diyoruz da ,klimayı üreten dünyanın en büyük 4.üreticisi oluyor sanırsam , aux Ningbo diye bir firma ama kesinlikle Arçelik beko Vestel ve bilimum diğer yerli markalar hatta çoğu marka ile kıyaslanamaz kalite farkı var.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri