Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 25-30 bin arası tv tavsiyesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

yildirimtekin

Yeni Üye
Yeni Üye
merhabalar 25-30 bin TL arası 75 inç televizyonlardan hangisi alınmalı, genellikle film ve maç izlemek için hangisi en uygundur

Sony 75X81J
Samsung 75LS03A
Samsung 75Q60B
Samsung 75BU8500
Philips 75PUS8007

Bu fiyatlarda bu modelleri gördüm. Bu modellerden ya da başka tavsiye edeceğiniz model varsa, hangisi alınmalı.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

75LS03 halen stoklarda var mı çok emin değilim
75Q60 Quantumdot sınıfının giriş seviyesi, 75X81 de olduğu gibi bu paraya değer mi konusu tartışılır.
75BU8500 her şekilde iş görür bir model.
PUS8007 eve sokmaya değmez. 8807 olurdu ancak bütçeyi aşıyor.

Bunların dışında, kabul etmek gerekir ki artık ithal ürünler birçok modelde sadece isim satıyor.
Mesela Samsung diye satın aldığınız tv den HKC nin paneli çıkması ister istemez insanın kafasında ''neden?'' sorusunun uyanmasına sebep oluyor. Japon SONY diye satın alıyorsunuz içinden Çinli panel çıkıyor. Philips desenis TPV yüzünden artık rezil olmuş bir marka. Durum böyle olunca sadece merakımdan şu soruyu sorasım geliyor.

Neden bir 75U9520 televizyon olmasın?

Hatta size şu bilgiyi vereyim. Eğer bayiye şart koşar ve derseniz ki ''Kardeşim bana CSOT panelli olacağının geleceğini garanti edin, sizden bu televizyonu alacağım, CSOT panelli gelmezse iade ederim''

Samsung'un size sadece LS03 modeli ile verebildiği MAT PANEL özelliğini Vestel bu modelde CSOT panel ile sunabiliyor ve takribi 19.000tl bantlarında. Ayrıca diğerlerinin tamamı 2 yıl iken bu tv 3 yıl garantili.

Sonuçta Japon diye alıyorsun Çin
Türk diye alıyorsun yine Çin
Japon diye aldığın Çin 30 bin
Türk diye aldığın Çin 20 bin

aradaki fak olan 10bin, o da 5 bini mühendislik farkı, 5 bini de marka değeri farkı.

Sadece bakış açınıza bir farklılık amaçlı yazılmıştır :ok

ad
75LS03 halen stoklarda var mı çok emin değilim
75Q60 Quantumdot sınıfının giriş seviyesi, 75X81 de olduğu gibi bu paraya değer mi konusu tartışılır.
75BU8500 her şekilde iş görür bir model.
PUS8007 eve sokmaya değmez. 8807 olurdu ancak bütçeyi aşıyor.

Bunların dışında, kabul etmek gerekir ki artık ithal ürünler birçok modelde sadece isim satıyor.
Mesela Samsung diye satın aldığınız tv den HKC nin paneli çıkması ister istemez insanın kafasında ''neden?'' sorusunun uyanmasına sebep oluyor. Japon SONY diye satın alıyorsunuz içinden Çinli panel çıkıyor. Philips desenis TPV yüzünden artık rezil olmuş bir marka. Durum böyle olunca sadece merakımdan şu soruyu sorasım geliyor.

Neden bir 75U9520 televizyon olmasın?

Hatta size şu bilgiyi vereyim. Eğer bayiye şart koşar ve derseniz ki ''Kardeşim bana CSOT panelli olacağının geleceğini garanti edin, sizden bu televizyonu alacağım, CSOT panelli gelmezse iade ederim''

Samsung'un size sadece LS03 modeli ile verebildiği MAT PANEL özelliğini Vestel bu modelde CSOT panel ile sunabiliyor ve takribi 19.000tl bantlarında. Ayrıca diğerlerinin tamamı 2 yıl iken bu tv 3 yıl garantili.

Sonuçta Japon diye alıyorsun Çin
Türk diye alıyorsun yine Çin
Japon diye aldığın Çin 30 bin
Türk diye aldığın Çin 20 bin

aradaki fak olan 10bin, o da 5 bini mühendislik farkı, 5 bini de marka değeri farkı.

Sadece bakış açınıza bir farklılık amaçlı yazılmıştır :ok
Adem bey çok teşekkür ederim cevaplarınız için LS03 modelini Samsung kendi sitesi üzerinden satmakta farklı sitelerde göremedim ama 75U9520 ile benzer özellikteyse tavsiyeniz üzerine onu da alabilirim etikete bakınca LS03 modeli Qled olduğu için almak istiyordum

ad

Adem bey çok teşekkür ederim cevaplarınız için LS03 modelini Samsung kendi sitesi üzerinden satmakta farklı sitelerde göremedim ama 75U9520 ile benzer özellikteyse tavsiyeniz üzerine onu da alabilirim etikete bakınca LS03 modeli Qled olduğu için almak istiyordum
Gerçeklerden asla uzaklaşmadık ve uzaklaşamayız, Vestel efendi mal satsın diye kimseye de ürün güzellemeyiz yani bu koşullarda LS03 gibi sınıfında neredeyse tek olan bir model ile U9520 yi kesinlikle kıyaslamam dahi ancak inceleme yazımda da belirttiğim üzere bu modelde WCG, MEMC, Pixellence, Pro, HDR10, Dolby Vision, Direct Led, 2200hz FRR ve daha da önemlisi G31 uzantılı yani yüksek ram kapasiteli anakart ile üretilmiş olması çok ciddi avantajlar sunulmuş ve bu özelliklerin her modelde bir araya gelemediği nadir üretimlerden birisi olduğu için özellikle yazdım.

Şartım CSOT panel olması ama bu sadece ''MAT PANEL kesinlikle şart'' dediğiniz bir durum ise geçerli konu, bunun haricinde üründe BOE panel olması demek %100 sRGB ve yüksek renk algoritması demektir. Tüm bu panel destek unsurları ile bu panelin bir quantum olması mümkün olmasa da aratmayacağını düşünüyorum.

Gerçeklerden asla uzaklaşmadık ve uzaklaşamayız, Vestel efendi mal satsın diye kimseye de ürün güzellemeyiz yani bu koşullarda LS03 gibi sınıfında neredeyse tek olan bir model ile U9520 yi kesinlikle kıyaslamam dahi ancak inceleme yazımda da belirttiğim üzere bu modelde WCG, MEMC, Pixellence, Pro, HDR10, Dolby Vision, Direct Led, 2200hz FRR ve daha da önemlisi G31 uzantılı yani yüksek ram kapasiteli anakart ile üretilmiş olması çok ciddi avantajlar sunulmuş ve bu özelliklerin her modelde bir araya gelemediği nadir üretimlerden birisi olduğu için özellikle yazdım.

Şartım CSOT panel olması ama bu sadece ''MAT PANEL kesinlikle şart'' dediğiniz bir durum ise geçerli konu, bunun haricinde üründe BOE panel olması demek %100 sRGB ve yüksek renk algoritması demektir. Tüm bu panel destek unsurları ile bu panelin bir quantum olması mümkün olmasa da aratmayacağını düşünüyorum.
Adem bey tekrar rahatsız ediyorum ama mediamarkt anlık olarak

75QNED7S6 modelini 30 bin tl den satmakta diğer yazdığım modellere göre nasıldır​

Adem bey tekrar rahatsız ediyorum ama mediamarkt anlık olarak

75QNED7S6 modelini 30 bin tl den satmakta diğer yazdığım modellere göre nasıldır​

Yani televizyona teknolojik olarakl bir itirazım yok. LG nin SSH konusundaki şikayet haklarım saklı kalmak üzere benim açımdan satın alınmasında sakınca yoktur :ok

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri