Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 27 M2 Salon 18Btu Klima

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

emreli01

Araştırmacı
Araştırmacı
Bütçe
30000 - 35000
Marka Model Bilgisi
Marka önerisi size kalmış
Müstakil 4.kat 27m2 yalıtımsız kuzey ve batı cepheli salonuma 18btu klima almak istiyorum bütçe aralığı 30 - 35 bin arası olacak şekilde Adana'da ikamet ediyorum ısıtma ve soğutmada kullanılacak enerji tasarruflu klima önerilerini bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler

1000002798.jpg

Dış ünite duvar bağlantısı ve takoz ayaklarında gevşeklik var mı, baktınız mı 🤔
Baktım hocam gevşeklik yoktu Kavukçuklar tam oturmuş ama duvar aparatındanmıdır bilemedim uğultu olayı düşük fanda yok örnek 26 dereceye ayarladım içeriyi o soğukluğa getirdikten sonra rölantiye alınca kendini başlıyor uğultu tekrar üfürmeye başlayınca uğultu gidiyor yüksek fanda ve otomatik fan modunda oluyor slince modunda o kadar belli değil

Baktım hocam gevşeklik yoktu Kavukçuklar tam oturmuş ama duvar aparatındanmıdır bilemedim uğultu olayı düşük fanda yok örnek 26 dereceye ayarladım içeriyi o soğukluğa getirdikten sonra rölantiye alınca kendini başlıyor uğultu tekrar üfürmeye başlayınca uğultu gidiyor yüksek fanda ve otomatik fan modunda oluyor slince modunda o kadar belli değil
Büyük ihtimalle duvar yapısından dolayı içeriği uğultu alıyor diye düşünüyorum.Servis baksın bakalım merak ettik.

Büyük ihtimalle duvar yapısından dolayı içeriği uğultu alıyor diye düşünüyorum.Servis baksın bakalım merak ettik.
Hocam o dediğiniz benim de aklıma geldi ama oturma odamda aynı klimanın 12liği var yani duvar yapısından kaynaklı olsa diğer odam da olurdu yarın gelecekler bakalım ne diyecekler bende merak ediyorum

12-18 Btu dış ünite büyüklük ve ağırlıkları farklıysa olabilir.
Büyüklük var evet ama baymak müşteri hassasiyetini görecez yarın o kadar para veriliyor satış sonrası hizmetleride önemli sonuçta biz bu uğultuyu duyalım diye almadık başka 18lik kullanan arkadaşlarımda var alt komşularım olsun hiçbirinde böyle bir sıkıntı yok

Arkadaşlar ekip geldi gelen arkadaş evin duvarından kaynaklı dedi ytong olmasından dolayı bu ses oluşuyor dedi ses desibeli testi yaptı normal dedi motorun yerinin değişmesi gerektiğini belirtti ek boru yapılacağı için 2000 TL ye yapabileceğini söyledi bu durum normal mi yani benden ekstra ücret istenmesi

Arkadaşlar ekip geldi gelen arkadaş evin duvarından kaynaklı dedi ytong olmasından dolayı bu ses oluşuyor dedi ses desibeli testi yaptı normal dedi motorun yerinin değişmesi gerektiğini belirtti ek boru yapılacağı için 2000 TL ye yapabileceğini söyledi bu durum normal mi yani benden ekstra ücret istenmesi
Bildiğim kadarıyla yorum yapayım.

Hocam ilk montajda 4mt kadar borulama ve montaj ücretsiz olur buraya kadar herkes bilir zaten.

Ondan sonra taşıma veya yer değiştirme işlemlerinin ücretli olduğunu biliyorum.
bunlara boruda dahil.

Fazladan borulama işlemi ilk kurulumda dahi 4mt geçtiği zaman ücretlidir.

Bütün bunlardan sonra yer değişip fazla boru işlemi biterse tekrar vakumlama işleminin yapılması gerektiğini hatırlatırım.

Bildiğim kadarıyla yorum yapayım.

Hocam ilk montajda 4mt kadar borulama ve montaj ücretsiz olur buraya kadar herkes bilir zaten.

Ondan sonra taşıma veya yer değiştirme işlemlerinin ücretli olduğunu biliyorum.
bunlara boruda dahil.

Fazladan borulama işlemi ilk kurulumda dahi 4mt geçtiği zaman ücretlidir.

Bütün bunlardan sonra yer değişip fazla boru işlemi biterse tekrar vakumlama işleminin yapılması gerektiğini hatırlatırım.
Teşekkür ederim hocam yaklaşık 1,5 2 m ek boru atılacak ve 2000 TL ücret normal mi ek olarak bu performans kaybına sebebi olur mu ?

Son düzenleme:
@Adem Helvacı abi 2mt ek boruya kaç gr gaz basmaları gerekiyor veya gerek varmı acaba?
Klima kitapçığında her ek metre için gramaj bilgisi olması lazım. Marka modele göre değişmekle birlikte 5-6 metreye kadar ek gaz ihtiyacı yok.

Bunlara ek olarak yapılacak işlem için gayet makul bir fiyat verilmiş bence

Klima kitapçığında her ek metre için gramaj bilgisi olması lazım. Marka modele göre değişmekle birlikte 5-6 metreye kadar ek gaz ihtiyacı yok.

Bunlara ek olarak yapılacak işlem için gayet makul bir fiyat verilmiş bence
Cevap için teşekkür ederim hocam yani ben geldiğinde eleman gaz basılması konusunda bir ısrarda bulunayım mi diye :ara

Arkadaşlar ek boru yapılırken bakır mi oluyor ve ödeme yaparken herhangi bir makbuz felan verilmesi gerekiyor mu yani yetkili servis tarafından yapıldığını belirtecek birşey veriliyor mu

Arkadaşlar ek boru yapılırken bakır mi oluyor ve ödeme yaparken herhangi bir makbuz felan verilmesi gerekiyor mu yani yetkili servis tarafından yapıldığını belirtecek birşey veriliyor mu
Ek boruda bakır oluyor diğer borunun ucunu biraz genişletiyor diğeriyle öpüşmesi icin sonra ufak kaynak oldu bitti maşAllah 👏🤌 benim bildigim hayır verilmiyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri