Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 4k 60hz VA panel vs 2k 120-160hz IPS panel

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

umuttomak

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
10.000
Marka Model Bilgisi
Samsung M7
Merhaba yeni bir PlayStation aldım. Hikayeli oyunlar FIFA vb. gibi oyunlar oynamak için arada FPS oyunları da olabilir ama genel olarak kullanacağım hikaye modlu oyunlar ve FIFA. Sizce VA panel 4K 60Hz nispeten büyük 32 ve 43 inç gibi Smart monitör ya da monitör seçeneği mi daha mantıklı yoksa 2K çözünürlükte 120-170Hz arası vrr desteği bulunan bir monitör almak mı daha mantıklı olur? Bulduğum birkaç model var kullanıcı yorumu ve tavsiyelerinizi beklerim.
Bu ürünün artıları;
IPS panel.
Vrr desteği karşılayacak 2.1HDMI girişi.
PS5 vrr özelliğini destekleyecek 120Hz ve üzeri tazeleme hızı.

Eksileri;
27 inç nispeten küçük bir boyut.
Dahili bir hoparlör olmadığı için ses konusunu nasıl çözeceğim bir bilgim yok.

Bu ürünün artıları;
43 inç ve ayrıyeten televizyon olarak da kullanılabilmesi. Netflix ve Disney Plus gibi içeriklere kumanda üzerinden erişim.
4K çözünürlük desteği.
Dahili Dolby hoparlör bulunması.

Eksileri;
VA panel olması.
60Hz yineleme hızına sahip olması.

Bu seçenekler altında seçiminiz ne yönde olurdu? Ayrıyeten başka bir ürün tavsiyesine de açığım teşekkür ederim.

43 Smart mantıklı gibi ama şöyle bir bilgide veriyim yeni neslin (ps5 series x)
tadı vrr allm olmadan çıkmıyor.120hzmış, rekabetçi oyun olmuş olmamış önemli değil...

27 inç te konsol oynamak pek mantıklı gelmiyor heleki birde rekabetçi oyunlarla işiniz yoksa illa 2 si arasından birini seçecek olsaydım Samsung 43inçi seçerdim.
Peki IPS panel ile VA panel arasındaki görüntü farkı çok fark eder mi bu iki model arasında? Ayriyeten rekabetçi oyunları 144hz yenileme hızında oynayabileceğim bir oyuncu bilgisayarına sahibim. Bu yüzden 4k büyük ekran daha mantıklı geliyor ama. Sanırım fifa gibi oyunlarda olsa 120hz desteği var ve akıcılık olarak 2k bu seçenekte vrr desteği ile daha mı önde olur? Ve son sorum 2k 120hz ve üzeri bir monitör alırsam ses sorununu nasıl çözebilirim

27 inç te konsol oynamak pek mantıklı gelmiyor heleki birde rekabetçi oyunlarla işiniz yoksa illa 2 si arasından birini seçecek olsaydım Samsung 43inçi seçerdim.
Ayriyeten sormak istediğim bir soru var. Dell marka attığım monitör bağlantılarında herhangi bir hoparlör ya da ses çıkışı yok. Ben doğrudan playstation5 üzerinden hoparlör bağlayıp ses alabileceğim bir seçenek var mı ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri