Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 4K Televizyon Önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

CrossFireX

Yeni Üye
Yeni Üye
Herkese merhaba,

Yakın zamanda evleneceğim ve henüz televizyon alamadım. Gerçi seçemedim demek daha doğru olur. Şu an bir kaç model arasında gidip geliyorum. İzleyici profilimi şöyle açıklayabilirim; Oyun oynayan, akşamdan akşama televizyonu açan genellikle dizi ve film izleyen birisiyim, PS5 (zor da olsa) alma ihtimalimi de göz önünde bulundurursak hangi televizyonları önerirsiniz? Bulutlanma vb. sorunları minimum yaşayacağım bir şey arıyorum. Bütçe maksimum 22.000TL bu arada.

Aklımdaki modeller şunlar:

TCL QLED 55C735 2022 55INCH 4K 144Hz 20.400TL
TCL QLED 55C728 2021 55INCH 4K 120Hz 19.700TL
SAMSUNG 55Q70A 2021 55INCH 4K 120Hz 19.300TL
SAMSUNG 55BU8500 2022 55INCH 4K 60 Hz 19.700TL
PHILIPS 58PUS8507 2022 58INCH 4K 60Hz 18.500TL

Herkese teşekkürler.

Herkese merhaba,

Yakın zamanda evleneceğim ve henüz televizyon alamadım. Gerçi seçemedim demek daha doğru olur. Şu an bir kaç model arasında gidip geliyorum. İzleyici profilimi şöyle açıklayabilirim; Oyun oynayan, akşamdan akşama televizyonu açan genellikle dizi ve film izleyen birisiyim, PS5 (zor da olsa) alma ihtimalimi de göz önünde bulundurursak hangi televizyonları önerirsiniz? Bulutlanma vb. sorunları minimum yaşayacağım bir şey arıyorum. Bütçe maksimum 22.000TL bu arada.

Herkese teşekkürler.
Geleceğe dönük tercih tartışmasız 55C735 olmalı.
55C728 bzim tarafımızdan da Xbox S ile test edildi on numara ürün kendi sınıfında ve bu modeli zamanında çok önerdim, elimden geldiğince satınaldırdım.
Q70 sınıfına göre mecbur değilsem tercih edeceğim model değil
BU8500 taleplerinizin bugününü karşılar ama geleceğini karşılamaz
8507 ye para verilmez.

Geleceğe dönük tercih tartışmasız 55C735 olmalı.
55C728 bzim tarafımızdan da Xbox S ile test edildi on numara ürün kendi sınıfında ve bu modeli zamanında çok önerdim, elimden geldiğince satınaldırdım.
Q70 sınıfına göre mecbur değilsem tercih edeceğim model değil
BU8500 taleplerinizin bugününü karşılar ama geleceğini karşılamaz
8507 ye para verilmez.
Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim Adem bey. Eğer bütçemi ayarlayabilirsem o zamana kadar zam gelmez ise C735 alacağım. Benim de öncelikli istediğim televizyon bu modeldi.

Herkese merhaba,

Herkese teşekkürler.
Değerli hocalarım tekrar merhaba.
TCL 55C735 model televizyonu aldım ve 2 gün önce test için kurulumunu yaptırdım 1 gün denedim ve tekrar kutusuna kaldırdım. Şöyle bir sorun ile karşılaştım. Disney veya Netflix platformları üzerinden açtığım filmlerde hareketli sahnelerde hafif mide bulantısı hissi yaşatıyor sanırım motion sickness ve yine hareketli sahnelerde ön plandaki karakterin ya da nesnenin etrafında kare kare pikselleşme farkettim. Bu neden olur? Acaba bazı özellikleri açarak veya kapatarak giderilebilecek bir şey midir?
Teşekkürler

Son düzenleme:
Değerli hocalarım tekrar merhaba.
TCL 55C735 model televizyonu aldım ve 2 gün önce test için kurulumunu yaptırdım 1 gün denedim ve tekrar kutusuna kaldırdım. Şöyle bir sorun ile karşılaştım. Disney veya Netflix platformları üzerinden açtığım filmlerde hareketli sahnelerde hafif mide bulantısı hissi yaşatıyor sanırım motion sickness ve yine hareketli sahnelerde ön plandaki karakterin ya da nesnenin etrafında kare kare pikselleşme farkettim. Bu neden olur? Acaba bazı özellikleri açarak veya kapatarak giderilebilecek bir şey midir?
Teşekkürler
Evet bizdeki TCL C728 de tespit edip video olarak yayınladığımız ve tüketiciler ile paylaştığımız bir durumdu. Görüntü iyileştirme özellikleri bazı içeriklerde açıkken, bazı içeriklerde kapalıyken etkili sonuç veriyor. Sadece tv bağlantılı değil kayıt ve yayın bağlantılı sonuçları da olduğu konusunda çok görüş aldık kullanıcılardan da.

Özellikle BEN GRİ adlı ieriğin introsunda o bisküvilerden yatay geçiş sahnesini referans almıştık biz denemelerimizde.

Evet bizdeki TCL C728 de tespit edip video olarak yayınladığımız ve tüketiciler ile paylaştığımız bir durumdu. Görüntü iyileştirme özellikleri bazı içeriklerde açıkken, bazı içeriklerde kapalıyken etkili sonuç veriyor. Sadece tv bağlantılı değil kayıt ve yayın bağlantılı sonuçları da olduğu konusunda çok görüş aldık kullanıcılardan da.

Özellikle BEN GRİ adlı ieriğin introsunda o bisküvilerden yatay geçiş sahnesini referans almıştık biz denemelerimizde.
Peki ne önerirsiniz? Çok büyük bir sorun yaratır mı? Genel hatlarıyla çok iyi bir televizyon çünkü. Gerek menü içi geçişler olsun gerek görüntü kalitesi, renkleri, siyah doygunluğu, sesi vs. İade etmeyi düşündürecek bir şey midir? Burda söylenen ayarların hepsi bende sonuna kadar açıktı bundan kaynaklı olabilir mi? Çok soru sordum kusura bakmayın. Çok teşekkür ederim.
20230217_115135.jpg

Son düzenleme:
Peki ne önerirsiniz? Çok büyük bir sorun yaratır mı? Genel hatlarıyla çok iyi bir televizyon çünkü. Gerek menü içi geçişler olsun gerek görüntü kalitesi, renkleri, siyah doygunluğu, sesi vs. İade etmeyi düşündürecek bir şey midir? Burda söylenen ayarların hepsi bende sonuna kadar açıktı bundan kaynaklı olabilir mi? Çok soru sordum kusura bakmayın. Çok teşekkür ederim.Ekli dosyayı görüntüle 548
Bu konu bir markaya özgü durum değil aslında. Görüntü iyileştirme adı altındaki tüm çalışmalar her markada tüketiciye sunuluyor.

Biz 728 deki testlerde açık halde, kapalı halde, özel ayarlı halde her şekilde testlerini yaptık, ayarları Xbox konsola göre yapınca yayınlar, yayına göre yapınca youtube, youtube a göre yapınca netflix değişik tepki veriyordu mesela.

Mesela ne yaparsak yapalım BEN GRİ deki o sahnede 728 den istediğimiz sonucu biz alamadık, başka arkadaşlara rica ettik başka ürünlerde yine alamadık, sonra baktık yayın kaynağı eğer sorunun kaynağı ise sizin milyon dolarlık ürününüz olsa fayda etmiyor :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri