Mondial Wing 50i oldu nasibimize. 80cc'li. Bir süre de kullanıp öyle yazayım dedim. Bugün tam 7.gün oldu. İlk izlenimler fena değil. Şehir içinde gidiyor. Ana yollardan kaçınıyorum, yine işlek olan tali yollardan gidip geliyorum genelde.
Benzini fulledim ve yola çıktım, 100 km'de 3 litre civarında yaktı. Hatta benzin doldurup 122 km sonra tekrar doldurdum 3.25 litre aldı.
Hem şehir içi hem de biraz uzak mesafe olsun diye Foça'ya gittim. Foça yolu da 55 km. git-gel 110 km civarı yol yaptım, tabi molalar vererek, gidişte 10 dk su molası + 20 dk ihtiyaç molası, bir tane limonlu soda (güneşte iyi gitti), dönüşte akşama doğru, 20-30 dk civarı bi çay molası, motor da soğumuş oldu. Maksimum hız konusunda bir şey diyemem düz yolda hızını alırsa 70 falan gidiyor ama 7000 deviri geçince motor titreme yapıyor, o yüzden 7000 deviri geçmemeye çalışıyorum. Ortalama 50 km/h hız, duruma göre daha hızlı veya yavaş. Ana yolda düzlükte 60 km/h hıza kadar çıktım.
Foça yolunu bilen varsa dağların arasında Menemen'e giderken biraz boş yollar, rüzgarda denge bozulur diye (malum acemiyiz tedbirli gitmek lazım) hızımı 40-45'lere düşürdüm tedbir olarak.
Dinlenerek gidince keyifli bir yol oldu, giderken Çiğli - Seyrek - Serbest Bölge - Maltepe - Gerenköy - Bağarası - Foça,
dönüşte, Foça - Bağarası - Buruncuk - Menemen - Çiğli şeklinde bir rota izledim. Buruncuk'tan sonrası D550 İzmir-Çanakkale karayolunun bir parçası olduğu için biraz daha seri gitmek gerekiyor.
Bilenler için Bağarasından sonra Foça cezaevini geçince yol ikiye ayrılıyor. Biri yel değirmenlerinin ordan inen dağ yolu, diğeri deniz üssü tarafından Foça'ya giden yol. Değirmen yolunda bir tepeyi aşarak Foça'ya inerken, Deniz üssü yolu daha kısa ve dik şekilde Foça'ya iniyor. Giderken değilrmen yolu, dönüşte deniz üssü yolunu kullandım. İkisinde de 35-40 'ın altına düşmedi en dik yerde. (Hız az gibi gelebilir fakat gidiş-geliş dağ yolu olduğu bilgisini ekleyeyim)
Bu mesafe de bu motorla yapılabilecek ideal uzun yol bence. Daha fazlası yorar. Keyif almak için bu rota ideal geldi.
Ekli dosyayı görüntüle 25647
Kırmızı yol gidiş, mavi yol dönüş güzergahı. Yeşil noktalar mola yerleri.