Merhaba @Adem Helvacı Bey, Samsung 60BU8000 televizyonda kullanmak için maximum bütçe 5000 e kadar bir soundbar önerebilir misiniz? Teşekkürler.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Merhaba bu konuda yardımcı olabilir misiniz @aeronics ? Teşekkürler.Merhaba @Adem Helvacı Bey, Samsung 60BU8000 televizyonda kullanmak için maximum bütçe 5000 e kadar bir soundbar önerebilir misiniz? Teşekkürler.
Samsung t400, b450 ya da b650 bunlardan hangisi alınabilir? En ucuzdan pahalıya doğru gittim.Merhaba bu konuda yardımcı olabilir misiniz @aeronics ? Teşekkürler.
B650 derimSamsung t400, b450 ya da b650 bunlardan hangisi alınabilir? En ucuzdan pahalıya doğru gittim.
Çok teşekkür ederim.B650 derim
Nedenine gelince.
T400'de bir subwoofer ve merkez bulunmuyor. Bu ebatta hoparlör içeren ürünlerde ne kadar "gerek yok" diye düşünseniz de subwoofer eksikliğini hissedersiniz. Merkez hoparlör ise konuşma seslerinin kanalıdır diyebiliriz. Bu nedenle de oldukça önemlidir. Bağlantılar da HDMI olmaması da büyük eksiklik. Bu da beraberinde HDMI-CEC (televizyon kumandası ile HDMI üzerinden açma kapama, ses seviyesi gibi ayarların yapılmasını sağlayan protokol) ve HDMI-ARC (televizyondaki sesin ses sistemine aktarılmasını sağlayan protokol) desteğinin olmaması anlamına geliyor. Televizyonunuz da Samsung olduğu için kendini TV kumandası ile eşleyebildiğinden HDMI-CEC ihtiyacınızı nispeten karşılıyor ama olur da 2 yıl sonra başka marka bir TV'ye geçerseniz iki kumanda kullanmanız gerekir (ki ben hiç sevmem)
B450, T400'ün subwoofer eklenmiş hali diyebiliriz.
B650 ise B450'nin merkez hoparlör eklenmiş halidir denebilir. Üstüne de HDMI bağlantı içeriyor. Bu durumda marka ve model bağımsız istediğiniz televizyona takabilirsiniz.
Rica ederim.Çok teşekkür ederim.
Tekrar merhaba, soundlar dışında ses için önerebileceğiniz bir şey var mı (5bin civarı bütçe ile, bilmediğimden yukarılara da çıkılabilir)?Rica ederim.
Soundbar yerine 5.1 ses sistemi önerebilirim size fakat bütçe maalesef iyi bir ev sinema sistemi için yeterli değil.Tekrar merhaba, soundlar dışında ses için önerebileceğiniz bir şey var mı (5bin civarı bütçe ile, bilmediğimden yukarılara da çıkılabilir)?
Bluray li ve arkaları kablosuz hazır ev sinema sistemlerine bakabilirsiniz.Tekrar merhaba, soundlar dışında ses için önerebileceğiniz bir şey var mı (5bin civarı bütçe ile, bilmediğimden yukarılara da çıkılabilir)?
Teşekkürler.Bluray li ve arkaları kablosuz hazır ev sinema sistemlerine bakabilirsiniz.
Bunun bir üst adımı da AVR olur ki TÜrkiye şartlarında şu an da 20.000 Lira'yı gösden çıkarmanız gerekir.
Çok teşekkür ederim.Soundbar yerine 5.1 ses sistemi önerebilirim size fakat bütçe maalesef iyi bir ev sinema sistemi için yeterli değil.
Logitech Z906 normalde bilgisayar hoparlörü olarak üretilmiş olsada piyasadaki ses sistemleri yerine tercih edilebilecek gerçekten güçlü bir cihaz. Fakat kablolar etrafta olacaktır.
Samsung'un q700b modelinde dolby atmos geliyor, dolby atmos destekli filmlerde seyir zevkini iyi yönde etkiler. Bütçeniz el verirse onu da düşünebilirisiniz.
Rica ederimÇok teşekkür ederim.
Sanırım aq700b diyerek Samsung'un HW-Q700B modelini kastediyorsunuz.Merhaba tavsiyelerinizi ayri ayri inceledigimde b650 ya da aq700b arasında birini alacağım. Hangisini önerirsiniz? @aeronics @DeepState
Dolby atmos olduğu için Q700b derimMerhaba tavsiyelerinizi ayri ayri inceledigimde b650 ya da aq700b arasında birini alacağım. Hangisini önerirsiniz? @aeronics @DeepState
Evet onu kastediyorum yanlış yazmışım. Hangisini önerirsiniz?Sanırım aq700b diyerek Samsung'un HW-Q700B modelini kastediyorsunuz.
B650'ye eARC eklenmesi ile Dolby Atmos ve DTS:X çözme yeteneği eklenmiş. 2 adet hoparlör eklenerek de ATMOS kurulumunda tavan hoparlörleri simüle edilmeye çalışıyor. Bir de opsiyonel kablosuz arka hoparlör eklenmiş ki sözüm ona kablosuz. Sonuçta alıcısı ile arasında kablo bağlantısı var ve de elektrik hattına bağlamak gerekiyor.
Teşekkürler.Dolby atmos olduğu için Q700b derim
Q700B Daha gelişmiş bir model sonuçta.Evet onu kastediyorum yanlış yazmışım. Hangisini önerirsiniz?
AVR ile 5.1 ses sitemi kurmak istiyorum ben de fakat fiyatlar çok artmış. 5 sene önce 2 bin tlye satılan harman kardon AVR + 5.1 hoparlör 47 bin olmuş ?Q700B Daha gelişmiş bir model sonuçta.
Ancak dafha önce de dediğim gibi bu aletlerden çok da fazla bir şey beklemeyin. TV hoparlöründen veya hiç olmamasından iyidir ama giriş seviyesi bir AVR bunların alayının içinden geçer derim.
Kesiinlikle.AVR ile 5.1 ses sitemi kurmak istiyorum ben de fakat fiyatlar çok artmış. 5 sene önce 2 bin tlye satılan harman kardon AVR + 5.1 hoparlör 47 bin olmuş ?
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.