Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 60m2 Ev İçin Klima Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan furkan16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

furkan16

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
100-150
Marka Model Bilgisi
Mitsubishi ve Daikin
Merhaba,

Bursa/Yıldırım'da ikamet etmekteyim. 3 oda 1 ara hol şeklinde toplamda 60m2 alanı iklimlendirmek için klima almak istiyoruz. Evde çekirdek aile olarak 4 kişi yaşıyoruz. Klimayı 1 odaya kurup kapıdan diğer 2 odaya ve hole vererek tüm odaları iklimlendirmeyi istiyoruz (illa 1 klima olsun diye bir isteğimiz yok 2 klima da olabilir, nasıl uygun görürseniz). Evde ısı yalıtım yok eski bir evde oturuyoruz. 30m2 alanın üstünde daire olduğu için sıcak soğuk çok işlemiyor. Fakat hol ve klimanın kurulacağı odanın üstü boş olduğu için sıcak ve soğuktan çok etkileniyor. Yani 30m2 idare eder diğer 30m2 ise dış havadan çok etkileniyor.

Klima olarak aşağıdaki klimaları araştırıp bulduk. 7/24 çalışması bizim için problem değil. Evde her zaman birileri oluyor yani klimayı kapatmayı planlamıyoruz. Kışın ısıtma içinde kullanmak istiyoruz.

• Mitsubishi Legendera
  • Daikin Emura
Bizim için önemli olan satın aldıktan sonra en az elektrik yakması. Bütçe olarak net bir bütçe belirlemedik. Nasıl uygun olacaksa 100-150 civarlarına çıkabiliriz.

Teşekkürler.

2 tane 9000 BTU dediğiniz klimaların hepsi Legendera olan mı? Farklı marka mı?
Legendera ya çıkabilecek bütçe varsa 3 klima en mantıklısı (7lik) ha bayii sana derki 24 lük tak soğuk hava deposu şahane gibi olur
İşin standardını onlar bilip uygulamıyor elindeki ürüne göre veya daha daha büyüğünü satmaya çalıyorlar
Olayın özü:her bağımsız bölüm için tek duvar kliması , bunu dışında piyasanın en pahalı teknolojik klimanın taktırmak bile verinde kullanımda sorun olur

Sitesinde verilen teknik dokümanda şu şekilde yazıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 24987
Zaten burda belli ne kadar tüketeceği yani ona göre düşünüp karar vermeniz gerek zaten
Legendera ya çıkabilecek bütçe varsa 3 klima en mantıklısı (7lik) ha bayii sana derki 24 lük tak soğuk hava deposu şahane gibi olur
İşin standardını onlar bilip uygulamıyor elindeki ürüne göre veya daha daha büyüğünü satmaya çalıyorlar
Olayın özü:her bağımsız bölüm için tek duvar kliması , bunu dışında piyasanın en pahalı teknolojik klimanın taktırmak bile verinde kullanımda sorun olur
kesinlikle

Peki klimayı önümüzdeki hafta almayı planlıyorum, bayi özelinde fiyat değişiyor mu? Bursa da 3 şube var. 3 şubeyi de tek tek gezmem faydalı olur mu fiyat için? Bir de Bursa da bildiğiniz işini düzgün yapan kurulum ekibi var mı?

Peki klimayı önümüzdeki hafta almayı planlıyorum, bayi özelinde fiyat değişiyor mu? Bursa da 3 şube var. 3 şubeyi de tek tek gezmem faydalı olur mu fiyat için? Bir de Bursa da bildiğiniz işini düzgün yapan kurulum ekibi var mı?
Üçünden de telefon la fiyat alabilirsin liste fiyatlarından bakıp bir kaç bin indirim olabilir

@Adem Helvacı Bey Bursa'da Mitsubishi için bildiğiniz bayi var mı? Vakum vs sorun yaratmadan alıp kurulum işlemini sağlayabileceğimiz bir firma önerebilir misiniz?
Herkese Selam.Ben de Legendera2nın 18000 BTU modelini almak istiyorum.Ertesi gün keşif için gelecekler.Servis gerçekten çok önemliymiş.Onu öğrendim.Sarıyer bayii'si Genç Servis ile görüştüm.Bu bayii ile ilgili deneyimi olan arkadaş var mı?Ya da tavsiyesi olan.
Bir de bu modelin 18000 btu'larında ince bakır boru kullanıldığı söyleniyor.Bu doğru mu?Doğru ise almak mantıklı mı?
Herkese şimdiden Teşekkür ederim.

Herkese Selam.Ben de Legendera2nın 18000 BTU modelini almak istiyorum.Ertesi gün keşif için gelecekler.Servis gerçekten çok önemliymiş.Onu öğrendim.Sarıyer bayii'si Genç Servis ile görüştüm.Bu bayii ile ilgili deneyimi olan arkadaş var mı?Ya da tavsiyesi olan.
Bir de bu modelin 18000 btu'larında ince bakır boru kullanıldığı söyleniyor.Bu doğru mu?Doğru ise almak mantıklı mı?
Herkese şimdiden Teşekkür ederim.
Merhabalar.Yarın keşif için gelecekler.Mitsubishi Electric Legendera 18K alınır mı?
Teşekkür ederim.

Arkadaşa anlttım daha önce

O ürün bazı da soruyor

Sanırım düşüncesi soğutabildiği bölümleri soğutacak soğutamadı yerlerin kapısını örtecek
ben 60m2 için bişey demedimde legendera'ya o kadar para vermeye gerek varmı zaten tasaruflu olmuycak klima onun yerine hava üfleme gücü daha yüksek veya daha farklı bi klima alınabilir

ben 60m2 için bişey demedimde legendera'ya o kadar para vermeye gerek varmı zaten tasaruflu olmuycak klima onun yerine hava üfleme gücü daha yüksek veya daha farklı bi klima alınabilir
Kişisel ihtiyaç lara göre alınabilir neden alınmasın ...

Biraz daha ince detayları olan bir makine

Bences adece üfleme gücü olarak bakmamak lazım

Mekaniği kuvvetli

Yarı fiyatrına samsung şağıdaki windfree özellikli cihaz var.Eşim bunu al diyor.Ben de her zaman kaliteyi ön planda tutuyorum.Eşime mahçup olmak istemiyorum açıkçası.
İnşallah doğru karar veriyorumdur.

Ar18Bxfcmwk/Sk​

siz zaten windfree modunu kullanamassınız çoğu kişi windfree üflemesini azaltıyor diyor siz 60m2 alanı soğutacağınız için windfree moduna geçiremiyceksiniz zaten windfree klimanın konumlamasından sana vuracak şekilde üflüyorsa windfree işe yarar ama sizin için gereksiz.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri