Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 65 inç FİYAT/PERFORMANS TV - Smart, Receiver, vs Önemsiz

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

xyzTR

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
13000-22000
Marka Model Bilgisi
65 inç tvler: OV65500 , 65QA9700 gibi
Merhaba, 2 yıl önce kendim araştırarak bir akrabaya fiyat/performans olarak iyi görünen Onvo akıllı bir televizyon aldık. Çocukları bilgisayarı bağladığında görüntü geliyor fakat herhangi bir 3D oyun açınca görüntü kayboluyordu ben de bu konuda işin profesyonellerine sormadan tekrar kendi başıma alım yapmamaya karar verdim. : )

65 inç fiyat/performans televizyon almak istiyorum. Nadiren Canlı TV'den dizi izlenilir ve daha çok oyun ve internet kullanım olacak. Zaten bir TV box ile kullanacağım için smart özelliği olup olmaması hangisi olduğu ya da kanal geçişleri hiç önemli değil. Benim için en çok önemli olan uzun ömürlü fiyat performans televizyonu olması. Ondan sonra da panel üzerinde rahatsız edici çıplak gözle dikkat çeken lekeler, ışık sızmaları, kararmalar gibi olumsuzlukların olmaması. Bunun için 25-30k bandına daha üst seviye televizyonlara çıkmalı mıyım bilmyorum ama bilmediğim için burada ustalarımıza sormak istedim.

Diğer önceliklerim ise tercihen (Eğer mümkünse %30-40 gibi fiyat farkıyla alınabilecek) daha parlak görüntü, daha güzel siyahlar /renkler, ya da 120-144 Hz gibi daha yüksek tarama hızları tercih sebebi olabilir. Yani o fiyatı vermişken şunu ver denilecek bir özellik varsa o da olabilir ama önceliklerim yukarıdakiler.

Belki 10 tane videonuzu izledim ve Bu konuda farklı fiyat bantları olduğunu biliyorum, eğer mümkünse farklı fiyat bantlarının farklı f/p modelleri yazabilirseniz sevinirim.

2 ay önce BİM'de gördüğüm 10.000 tl civarında iken Dijitsu almayı düşündüm şimdi pahalanmış onun yerine A101 de Onvo OV65500 kalmış 12699 tl'ye satılıyor ama emin olamadım. QLED lere çıkınca 20k dan başlıyor Vestel 9700 cihaz öneriliyor kısa gözlemlerim bu kadar.

Şimdiden teşekkürler...

Tahmin ettiğim kadarıyla bu fiyat bandında problemsiz hemen hiçbir televizyon olmadığı için pek kimse tavsiye vermek istemiyor:) Evet bu fiyatlar sorunsuz televizyon alınabilecek fiyatlar değil anladığım kadarıyla...

Yine de benim gibi merak eden arkadaşlar için birkaç gelişme ekleyeyim araştıran olursa belki fikir verir ya da nedenini bilen olursa buraya yazarsa biz de öğrenmiş oluruz:
OV65500 modelini AX65FIL240 televizyon ile yan yana gördüm, fiyatları ve özellikleri birbirine çok yakın olduğundan Vatan'da yan yana açmışlar sanırım. Axen hiç aklımda yoktu, Özellikleri benziyor gibi aslında ikisinde de air mouse kumanda falan.

Ancak görüntü işlemcisi midir paneli midir bilmiyorum; yanyana izlerken Kocaman ekranlarda kuşbakışı bir mahallenin tepeden görüntüsü gösteriliyor; birinde görülen evlere bakıyorum ve anlıyorum ki bu bir ev, görüntüsü ve renkleri daha bütünlük içinde, Yakından bakınca bile yadırgamıyorum ve gözüme hiçbir şey batmıyor, diğerinde ise sanki noktalardan oluşmuş bir yap boz gibi geldi gözüme.

Eve gelince bir de baktım ki gözüme kötü görünen Onvo'nun çözünürlüğü 4K iken diğeri daha düşük ancak yinede daha güzel ve bütüncül gösteriyor ! Pikseller arasındaki boşluktan mıdır panel kalitesi midir yoksa görüntü işlemcisi midir, Belki de teşhirdeki televizyonun renk ayarları yapılmamıştır bilemiyorum. Aslında televizyon almaya gitmiştim ama o boyutlarda bir televizyon için O şekilde görüntü izlemek çok hoş olmaz diye düşünüp almaktan vazgeçtim. Axen'in sağlamlığını ve uzun dönem kullanım kalitesini bilmiyorum ama Bu modelde verdiği görüntü olarak çok daha bütüncül göründü gözüme. Onun da ekran kırılmasıyla ilgili birkaç yazı okuyunca yine almaktan vazgeçtim.

Son düzenleme:
Merhaba. Ben alttaki Vestel üretimi ürünü seçerdim. Çünkü:

Vestel üretimi ve satıcı da Vestel'in kendisi. Diğer Uygun fiyatlı markalarla karşılaştırınca daha kurumsal Vestel servisi ile muhatap olmayı tercih ederim.

Fiyatı oldukça uygun.

Kargo derdi yok. Tv'yi size en yakın yetkili servise gönderiyorlar. Randevuya göre de evinize kuruyorlar.

Piksellesme, kötü ses istemeyen Ortalama bir izleyici olarak yorumlara göre beklentimi karşılıyor .

Vestel 'in kendi ürettiği smart tvlere koyduğu qui menüsü mevcut olmalı.Netflix, Amazon prime, YouTube vs. Mevcut.

Kötü yanları ise 2 yıl garantili, çoğu Vestel üretimi gibi karma panellidir büyük olasılıkla, Disney plus yok.

Merhaba. Ben alttaki Vestel üretimi ürünü seçerdim. Çünkü:

Vestel üretimi ve satıcı da Vestel'in kendisi. Diğer Uygun fiyatlı markalarla karşılaştırınca daha kurumsal Vestel servisi ile muhatap olmayı tercih ederim.

Fiyatı oldukça uygun.

Kargo derdi yok. Tv'yi size en yakın yetkili servise gönderiyorlar. Randevuya göre de evinize kuruyorlar.

Piksellesme, kötü ses istemeyen Ortalama bir izleyici olarak yorumlara göre beklentimi karşılıyor .

Vestel 'in kendi ürettiği smart tvlere koyduğu qui menüsü mevcut olmalı.Netflix, Amazon prime, YouTube vs. Mevcut.

Kötü yanları ise 2 yıl garantili, çoğu Vestel üretimi gibi karma panellidir büyük olasılıkla, Disney plus yok.

Merhaba cevap için Teşekkürler,
Haftasonu Vatan da indirime giren 65Q9900 ile arasında az bir fiyat farkı olunca onu sipariş ettik bakalım, hayırlısı...
Şimdi paneline bakıp gelince bir ölü pixel testi yaptırmayı bir de düzgün box almayı düşünüyoruz. Canlı TV benzeri uygulama için

Merhaba cevap için Teşekkürler,
Haftasonu Vatan da indirime giren 65Q9900 ile arasında az bir fiyat farkı olunca onu sipariş ettik bakalım, hayırlısı...
Şimdi paneline bakıp gelince bir ölü pixel testi yaptırmayı bir de düzgün box almayı düşünüyoruz. Canlı TV benzeri uygulama için
Hayırlı olsun. ??

Yorumunuzu/İncelemenizi merakla beklemekteyim.

Mağazadan ya da kargodan teslim alırken en küçük, hatta nokta kadar hasar olursa kutuda ya tutanak tutturun ya da teslim almayın. Vatan bilgisayar 'in hasarlı üründe değişim/iade de problem çıkarmaya meyilli bir satıcı olduğunu hatırlıyorum okuduğum yorumlardan.

Bide kurulumu sırasında menü ayarlarından çalışma saatine bakiverin. Size vitrin ürünü gondermesinler. Daha çabuk bozulur.

Mesela iki tane örnek bırakayım:

Son düzenleme:
Hayırlı olsun. ??

Yorumunuzu/İncelemenizi merakla beklemekteyim.

Mağazadan ya da kargodan teslim alırken en küçük, hatta nokta kadar hasar olursa kutuda ya tutanak tutturun ya da teslim almayın. Vatan bilgisayar 'in hasarlı üründe değişim/iade de problem çıkarmaya meyilli bir satıcı olduğunu hatırlıyorum okuduğum yorumlardan.

Bide kurulumu sırasında menü ayarlarından çalışma saatine bakiverin. Size vitrin ürünü gondermesinler. Daha çabuk bozulur.

Mesela iki tane örnek bırakayım:

Teşekkürler. Aldığım bu üründe Vestel, karma panele geçmiş, önceden LG panelle de gelebiliyormuş varmış sanırım ama bana bu geldi, kalitesini çok bilmiyorum:
HKC FSA (VA) Panel
12 COF
%2.4 AG Katman

Panelde Ölü pixel yok. Ekran korkunç yansıma yapıyor :) Gündüz kullanımı için pencere açısı çok önemli.

AMA ASIL ÖNEMLİSİ, televizyonlarda ve tüm LCD/LED ekranlarda en önemli şeylerden birisini ve gözlerimi rahatsız eden gerçek nedeni buldum:
EKRAN TEPKİME SÜRESİ
(ve hala piyasada az da olsa kötüsü bulunabilen TAZELEME HIZI) !

EKRAN TEPKİME SÜRESİ; ekranda herhangi bir cisim bir taraftan diğer tarafa doğru hareket ederken, ya da bir insan kafasını çevirdiğinde, ya da belgeselde kamera bir manzaranın üzerinde bir yöne doğru kayarak ilerlerken vb bir çok temel hareketli sahnede çok çok çok önemli !!
(Öyle olağanüstü hareketli filmler/sahneler falan değil bahsettiğimiz, gayet sıradan görüntülerdeki gayet sıradan hareketler) Bu durum özellikle televizyonlarda GÖZÜ RAHATSIZ EDİYOR ve izleme keyfini kaçırıyor resmen. Bu durumdan ve TV alırken yapılabilecek çok çok basit aşağıdaki testlerden yeterince vurgulanarak bahsedilmemiş Türkçe kaynaklarda doğrusu anlayamadım, ilginç. (Bunlar Tazeleme hızının asgari yeterlilikte olduğu yani gerçek 60 Hz ve üstü olduğu durumlarda geçerli, yoksa tazeleme hızı zaten kötü ise tepkime süresine baktığımızda da gözle görülür kötü olacağı için pek bir anlamı kalmıyor.)

Türkiye’de sürekli ya sabit resimlerle ya da çok yavaş değişen görüntülerle renklerin ne kadar canlı ve parlak göründüğü üzerinden bir pazarlama politikası izleniyor. Bunun için ekranda gayet yavaş şekilde hareket eden renk karışımları ve manzara resimleri kullanılarak televizyon tanıtımları yapılıyor, özellikle de teknoloji mağazalarında.

Fakat o TV'de herhangi bir hareketli görüntü izlerken gözümün odaklandığı noktada ya da doğrudan bakmasa bile ekranın diğer taraflarında bir cisim ekranda ilerlediğinde adeta titreye titreye bir görüntünün ilerlediğini ya da bir kafanın ekrana doğru çevrildiğini görmek kadar rahatsız edici bir şey yok! (Çok kötü modellerde olan düşük seviye renk piksel ışık hatalarından bahsetmeye değer görmüyorum zaten)

Bu sitede ve şimdiye kadar incelemeye çalıştığım birçok profesyonel Türkçe kaynakta bununla ilgili yeterli şekilde vurgulamanın yapılarak "mutlaka şu testi yapın" denmemesi çok ilginç.

Bahsettiğim çok basit İşte şu aşağıdaki testler; televizyon monitör hatta Dizüstü bilgisayar almak isteyen birisinin ekrana önem veriyorsa ve ekranda hareketli görüntü izleyecekse (izlemeyen mi var, TV'yi bekleme salonunda ya da güvenlik kamerası takibinde kullanmayacaksa hemen herkes için) , alacak kişinin kafasındaki alternatif modeller arasında en iyisini aldığına emin olması için mutlaka yapılması gereken testler: (Her iki testi de mümkün olan en yüksek çözünürlükte ve 60 Hz yapmak lazım)

(Burada bakamnız gereken, kayan yazı ve dönen kare şekillerindeki bozulma, yazının okunabilirlik oranının ne kadar etkilendiği. Bu iki durum bize ekranın gerçekteki tepkime kalitesi hakkında fikir veriyor.)

(Burada ise dönen çubuğun saatin bütün saniyelerine uğraması lazım. Eğer arada atladığı saniye varsa bu çok fazla inceleme istemeden zaten hemen dikkatiniz çekiyor merak etmeyin. Atlama varsa bu ekranın gerçekten 60 Hz desteği olmadığını gösteriyor. Tepkime kalitesi için ise çubuk dönerken arkasında bıraktığı izlerin sayısı söylenebilir; ne kadar fazla iz bırakıyorsa o kadar kötü tepkime süresi şeklinde kıyaslama yapabilirsiniz.)

Ben herhangi bir teknoloji editörü ya da televizyon tavsiyesi veriyor olsam bu ve bunun gibi testleri mutlaka uygulayın diye bastıra bastıra yayınlardım. (aynı testleri ben kendim yaptığımda yeni bilgisayarımın ekranının oldukça kötü olduğunu, eski bilgisayarımın kırılınca değiştirilen ekranın çok çok kaliteli olduğunu, televizyonda ise bir şeyler izlerken gözümü rahatsız eden şeyin ne olduğunu buldum ;) )

Son düzenleme:
Televizyon incelemesi için genel olarak kendi tecrübe ve düşüncelerim ;

* televizyonun paneli fena görünmüyor renk ve görüntü bütünlüğü açısından gözüme çok iyi görünmese de insanın gözü alışıyor ve çok kalitesiz bir panel olmadığı da belli. (HKC FSA (VA) Panel)

ancak yazılımı çok hatalı ve en son 2022 /6. ayı gibi güncelleme almış. Yeni güncelleme yok!

Rastladığım bazı hatalar şöyle:

• Bazen normal beklemede iken kumanda ile TV açıldıktan sonra uzunca süre kumanda çalışmıyor 2-3 dakikalığına ses kısma-yükseltme dahil hiçbir tuşa tepki vermiyor (televizyonun alıcı ve kumandada vericinin çalıştığını kumanda ve alıcı ışıklarından anlayabiliyorsunuz) ne sesi kısabiliyorsunuz ne kanal değiştirebiliyorsunuz öylece bekliyorsunuz.
  • - televizyon bazen kendi kendine açılıyor. elektrik de gel-git olmadığı halde yapıyor bunu (HDMI da cihaz bağlı değilken) bunlar çok nadir de olsa can sıkabilen şeyler
  • - TV'de bir kanalı izliyorsunuz 10-15 dakika sonra TV'yi ilk açtığınızda açık olan kanalı tekrar kendi kendine açıyor.
  • - Kumandadan hızlı bir şekilde Youtube ve Netflix tuşlarına bastığınızda her 2 uygulamayı da aynı anda açmaya çalışarak ekran titremeye başlıyor.
  • - Kanal geçişleri 2 ile 6 saniye arasında değişiyor, çok uzun süreler ben zaten sadece paneli için aldığımdan çok önemsemem de uydu alıcısını da kullanmak için alanlara can sıkıcı olabilir.
  • - Bildiğimiz durum ama işletim sistemine hiçbir 3. parti uygulama yüklenemiyor
  • - Yüklü uygulamaların güncellemesini de göremedim hiç! Ne otomatik yaptığına dair bilgi ne kontrol edilecek bir menü ne de manuel olarak herhangi bir yerden yok arka planda yapıyor mu sanmıyorum! Örneğin BLU TV gibi pek çok uygulamanın bir çok içeriğinde alt yazıları açsam da altyazı ekrana gelmiyor, bu hata vb hatalar uygulamanın güncelliği ile ilgili muhtemelen. Uygulamanın içeriğinde sadece ingilizce görünüyor dolayısıyla filmi ya da diziyi ALTYAZISIZ ve ingilizce izlemek zorunda kalıyorsunuz bazı istisna içeriklerde durum farklı.
  • - Kumandası çok hassas yanlışlıkla yerinden oynasa bir tuşa basabiliyor.
  • - Ara sıra uygulama geçişi yaptığınızda 1-2 dk TV ses kısma açmaya tepki vermiyor. (Kumanda ve diğer işlevlerin çoğu çalıştığı halde)
yine kullandıkça eklerim.

Seri sonu sayılabilecek eski model bir cihaz ama zamanının Vestel'in En İyisi sayılan cihazında bu tür güncelleme ile çözülebiliecek ve bu kadar temel-basit BUG'lar yakışmıyor.

• Çok övülen ses konusunda ise evet DOLBY ses kapsayıcı bir genişlik sağlıyor ama o genişletme için kullanılan arka plan uğultusu/tıslaması gibi gelen hissiyat ve ayrıca sesi kıssanız bile hep üst perdeden sesin kulağa vurması yakından rahatsız ediyor ve ben kapalı kullanıyorum. Yalnız Özellikle TV'den uzakta ve geniş alanda bu SES KALİTESİ çok işe yarayacaktır muhtemelen!..

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri