Adem bey sizin mantaliteniz ve tavsiyeniz doğrusunda kararımı vermek üzereyim. TLC 65C735 önermiştiniz. Size sorum şu olacak.
1) Yıllardır bilkom müşterisiyim. Hayatımda gördüğüm en müşteri dostu firmalardan biri. İnanın yaşadıklarımı anlatsam hayalimizdeki müşteri dostu firma örneği olur. Peki neden TLC Tv alanlarda bu konuda şikayet var?
2) Yukarıda söylediğim gibi klasik bir tv izleyicisi olup basketbol izlemeyi seven biriyim 30 derece açı ile ama siyah tonlar da önemli filmlerde (eşim çok film izler). Şuanki tv im Lg ve gündüz çok parlama yapıyor. Sizce TLC 65C735, 825 ve 835? 825 ve 835'in anti glare oranı nedir? COF sayısı hakkında bilgimiz var mıdır? ve panel konusunda hangisini önerirsiniz? 825 direct led, 835 VA olarak geçiyor ve 735 in aksine mini led. Ama hala mini ledlere çok güvenemiyorum renklerin zamanla solduğuna dair şikayetler görüyorum.
Cevabınızın diğer benim durumumda olan kullanıcılar için yol gösterici olacağını düşünüyorum.
Müşteriler bildikleri şeye para vermeliler onlara vadedilenlere değil. Bu yüzden bilginiz çok kıymetli benim için.
Çok teşekkürler
Merhaba;
Üzücü haber şu ki AG katman konusunda bir LS03 performansı hiç birisi verebilecek durumda değil. Yani gündüz koşulları için beklentinizi karşılamayabilir.
AG katmanların etkisine dair bazı içerikler yayınlıyorum, bugün ESD kaplaması sökülmemiş bir tv nin ESD kaplaması ve AG katman üzerinde farkını gösterdim mesela.
BİLKOM TCL HTS Teknik hizmetler üçlüsü ile benim geçmişim pek tatlı değildir
TCL kanadında şikayetlerin yoğun olma nedeni bence münhasır servis yapılanmaları olmamasıdır.
HTS Teknik hizmetler kendisi ciddi bir yapılanma olabilir ancak bünyelerindeki her servis aynı ciddiyeti yansıtmadığı ve bir standart olmadığı için TCL konusunda şikayetler yoğun.
Bu benim kişisel tespitimdir.
Miniledlerde zamanla renk solmasının teknik bir karşılığı inanın ki yok zira renkleri veren ledler değil paneldir
Zamanla ışık kaybı oluyor dense anlarım fakat bunun da miniled ile ilgisi yok zira ledler ile ilgili bilinen gerçektir bu, sorun şu ki CCFL yani Cold Cathode Floresan Lamp için de aynı durum vardı, Neon gazının etkisi başlangıç seviyesinde olmuyordu hiçbir zaman.
Benim hayatımdaki en önemli düstur, neden sonuç ilişkisini sorgulamaktır. Din ile de Bilim ile de ilgili olsa ben hep ''NEDEN?'' demeyi tercih ettim ve bu nedenler gerçekten var ise sebeplerini sonuçlarını araştırdım.
Teknoloji içeriği üreten bütün arkadaşlardan da ricam aslında söylemlerinin aregümanlarını sunmalarıdır ancak meslekleri olmayan bir alanda dans ettikleri için genelde firmaların(!) veya ''Bizim bi elektronikçi arkadaş var'' mantığının dilini kullanmayı tercih ediyorlar, oysa ki ben bilmediğim kulvara girmemeyi tercih ederim, siz hiç benden cep telefonu tavsiyesi okunduz mu mesela? Girmem o toplara zira ilgi alanım değil.
Bizim en büyük sorunlarımızın birisi bu zaten, İhtisas mantığına hiç ama hiç kimsenin saygısı yok.
Özellikle influencer modunda olanlara bakıyorum, her şeyi bilmek zorundalarmış gibi hareket ediyorlar.
Bizde ''Ben bunu bilmiyorum, benim alanım değil'' demek büyük bir ayıpmış gibi, ilginç bir ÖCÜ durumunda görülüyor nedense.
''Bilmiyorum abi, ben cep telefonu bilmiyorum. Ben araba sektörünü bilmiyorum, ama anlatırsanız keyifle dinler ve sizden öğrenirim eğer siz bu işin gerçekten bileni iseniz''
Ben bu cümleyi rahatlıkla kurabilirim hiç de gocunmam utanmam yani
Diyeceğim o ki abi, sunulan bilgilerin içinin mutlaka sağlam argümanlar ile doldurulmasını talep ediniz.
Ben şimdi size Light Emitting Diode komponentinden başlar, 1979 yılında ilk defa iki adet yani birisi kırmızı diğeri yeşil olan LED ile yaptığım flip flop devresinden devam eder, LED in tarihçesine varana kadar anlatır sonra Minilede bağlar ve bu tezi teknik doküman + argüman + ispatlarını da sunarak rahatlıkla çürütürüm.
Ben kendimden eminim ancak ''Minilerlerde zamanla renkler soluyor'' cümlesinin teknik açıklamasını bu tezi ortaya atan dostumuz nasıl izah edecek inanın bunu da merak ediyorum

Her şeyi geçtim Miniledin tarihçesi ne ki abi bahsi geçen zaman ne kadar geçmiş ki bu tez ortaya atılabilmiş?
Tüm bunları sohbet olsun diye yazdım lütfen yanlış anlaşılmasın