Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 75QN95B ve Alternatifleri için Tavsiye

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

yusufbogatepe

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar,
2017 den beri Samsung UE50MU7000 televizyonunu kullanıyorum. Her anlamda çok memnunum. Fakat yeni bir eve geçtim ve salonda artık küçük kaldığı için yeterli verimi alamıyorum. Televizyonu genel olarak PS5 ile kullanıyorum ve fps oyunlar oynadığım da oluyor. Eşim de televizyon ve film izlemek için kullanıyor. Daha önce LG, Sony ve Philips markalarını deneyimledim, modellerini hatırlamıyorum. Kısıtlı olmasına rağmen Tizen işletim sisteminin diğerlerine göre bu kadar sene stabil kalması beni çok memnun etti. Android işletim sisteminin esnekliği beni cezbetse de stabillik sanki daha ön plana çıkıyor.

Biraz araştırma yaptım ve 75QN95B modeli hoşuma gitti. Fakat panel olsun arızalar olsun yorumlar olsun performans olsun çok fazla bilgi edinemedim. Bu nedenle hem bu konularda bilgilenmek hem de önerebileceğiniz alternatif marka ve modeller(farklı işletim sistemi olabilir) için size bir danışmak istedim. Bu arada TCL markasını çok bilmiyorum fakat TCL 75C935 modelini de birkaç yerde gördüm ve araştırdım(65C935 modeli üzerinden). Genel olarak güzel görünüyor ama teknik olarak karşılaştırmasını bilmediğim için ve işletim sistemini deneyimlemediğim için sizin yorumlarınıza danışmaya karar verdim.

Bu arada;
Apple Airplay 2 desteğinin olması benim için önemli,
Duvarda ahşap panel bulunuyor ve tv'yi bu panele asmayı düşünüyorum. Bu doğru bir yaklaşım olur mu ?
Tv izleme mesafesi 3m kadar olacak. Tv boyutu 75" uygun mudur? Değilse hangi ölçüler doğru olur ?
Evimde plex server var ve 10bit hevc decoding yapıyorum. UE50MU7000 bunu yapamıyor ve sürekli takılıyor. Bu TV bunu yapabilecek kapasitede midir ?

İki TV de üst düzey hocam. Biraz işletim sistemi tercihine kalıyor olay. Samsung TVlerin Dolby Vision desteği olmaması bana göre bir eksi. TCLin Google TV olması da bence bir artı. Ben C835 TV de stremio üzerinden 10 bit hevc film vs oynatıyorum sorunsuz. Şahsen ben C935 tercih ederdim ikisi arasından fakat TR de 75 inç modelini hiç görmedim satışta, stoklarda 65 inç ler var.

Google TV - Tizen arasında ben Google TV derim. Android işletim sisteminin özgürlüğü gibisi yok bence. Samsung mağazasında henüz kodi uygulaması bile yok mesela, Google TV de yok yok. Olmayan birşeyi de APK ile kurabiliyorsunuz. Smart tube ile YouTube premiumdan bile daha premium bir YouTube kullanıyorum mesela. Stremio gibi mükemmel bir uygulama da Tizen sisteminde yok.

Hocam peki söyle sorayım vatanda kampanya ile 75qn90c(oneconnect box yok) modeli sound ar hediyeli bir şekilde 60k lara geliyor. Tcl 75 olan şuan yok 65 olan da hep teşhir. Samsung ile tcl özelliklerine baktım gerçekten çok daha avantajlı tcl almak ama bu fiyatları da yakında göremeyiz. Yine de beklemek mi mantıklı olur yoksa Samsung al geç der misin :). @Adem Helvacı hocam senin de yorumlarını bekliyorum :)

İki TV de üst düzey hocam. Biraz işletim sistemi tercihine kalıyor olay. Samsung TVlerin Dolby Vision desteği olmaması bana göre bir eksi. TCLin Google TV olması da bence bir artı. Ben C835 TV de stremio üzerinden 10 bit hevc film vs oynatıyorum sorunsuz. Şahsen ben C935 tercih ederdim ikisi arasından fakat TR de 75 inç modelini hiç görmedim satışta, stoklarda 65 inç ler var.

Google TV - Tizen arasında ben Google TV derim. Android işletim sisteminin özgürlüğü gibisi yok bence. Samsung mağazasında henüz kodi uygulaması bile yok mesela, Google TV de yok yok. Olmayan birşeyi de APK ile kurabiliyorsunuz. Smart tube ile YouTube premiumdan bile daha premium bir YouTube kullanıyorum mesela. Stremio gibi mükemmel bir uygulama da Tizen sisteminde yok.
Şu Stremio nun kurulum/kullanımını en basit nerden öğrenebilirim yada şunu sorayım Netflix, Disney gibi uygulamalara göre ücretsiz olması dışında artısı varmı ?

Şu Stremio nun kurulum/kullanımını en basit nerden öğrenebilirim yada şunu sorayım Netflix, Disney gibi uygulamalara göre ücretsiz olması dışında artısı varmı ?

Dün açtığım konuda bahsettim hocam Stremiodan.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri