Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osmanke
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

osmanke

Müdavim
Kadim Üye
DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
334208759_1393774048106703_4031501747435851493_n.jpg

@osmanke osman abi tam konuyu açacaktım ki benden hızlı davrandın, ince düşüncenden dolayı teşekkür ediyorum.
Kadınların şiddete uğramadığı bir dünyada yaşabilmesi hayalim ile özgür ve güçlü canııım kadınlardan oluşan saygılı bir toplum dileklerimle, günümüz kutlu olsun ?

@osmanke osman abi tam konuyu açacaktım ki benden hızlı davrandın, ince düşüncenden dolayı teşekkür ediyorum.
Kadınların şiddete uğramadığı bir dünyada yaşabilmesi hayalim ile özgür ve güçlü canııım kadınlardan oluşan saygılı bir toplum dileklerimle, günümüz kutlu olsun ?
Amin yelda kardeşim kadınlarımız bizim herşeyimiz annemiz,eşimiz,kızımız,kızkardeşimiz yani tüm hayatımız dünyamızın merkezi kadınlarımıza kalkan eller kırılsın güçlü duruşlarıyla hayatımıza yön veren tüm emekçi kadınlarımızın gününü bir kez daha kutlarım rabbim sağlık ve huzurdan ayırmasın inşallah.
8-mart-dunya-kadinlar-gunu-sozleri-001.jpg

İnce ruhlu insan @osmanke abimiz yüce gönüllülüğünü göstermiş ve hiç atlamamış en kıymetlililerimiz için konu açmış bile
Güzel eşim @Yelda Helvacı dün gündüz söylemişti ancak aklımdan çıkmış benim :(

Açık ifade etmek gerekirse, abartısız şekilde yüzyıllar boyunca cefa çekmiş olan kadınlarımızın sadece kıytırık bir gün ilan edilip anılması benim tarzım değil.

Nazım Hikmet'in şiirinde dahi ''Soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen'' diye ifade edilip KADIN kavramının dönemin koşullarında toplumda nasıl bir yeri olduğunu ortaya sergilediğini düşünürsek Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK sayesinde toplumda daha değerli bir yer edinen kadınlarımızın bugün koşullarında geldiğimiz noktada halen hak ettiği ölçüde değer görmemesi, iş hayatında yeterince yer alamaması, toplum nezdinde sürekli olarak ötekileştirilmesi sadece çocuk doğurup büyütecek olan KİŞİ şeklinde değersizleştirilmesi çabalarına karşı bizler var gücümüzle karşı durmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.

Sadece sözde değil, sadece bir gün değil, gerçekten ve her gün saygı duyduğumuz, bırakın ikinci etkenmiş gibi görmeyi başımızın üzerinde taşımamız gereken kadınlarımızın hak etiği değeri görmeleri adına biz yıllardır örnek davranışlar sergiliyoruz, sergilemeye devam edeceğiz.

Daha 1-2 gün önceki bir forum yorumumda dahi kadın kullanıcılara pozitif ayrımcılık yaptığımızı ve bekleyen yüzlerce soru da olsa kadın kullanıcıların sorularını öne aldığımızı belirtmiştim.

Bu sadece sözde ele alınacak, bir gün kutlanıp çiçek alınarak geçiştirilecek veya buraya süslü püslü yazılar ile şovu yapılacak bir olgu değil, gerçek hayatlarımızda kadınlarımıza davranışımız, onları yüceltişimiz, hak ettikleri saygıyı göstermemiz ile gerçekliğe kavuşabilecek durumdur.

Bugün ben burada göğsümü gere gere sevgili eşime, Hun imparatorluğu döneminde kadın hükümdarlara verilen ünvan olan KHATUN dan gelen Hatun'um diye sesleniyorsam bu sadece bir ifade şekli değildir. O benim gerçekten Hatunumdur. Bir paydaştır, yoldaştır, yardır, yarendir. Evimin direğidir, ekonominin başıdır, alınacak diyorsa alınır, alınmayacak diyorsa alınmaz çünkü parayı kendisi yönetir.

Sevgimizi ve saygımızı ifade etmek bize bir şey kaybettirmiyor, küçültmüyor, aksine toplum nezdinde yüceleştirir. Ben sevgili eşime ''Bu gün seni nakadar çok sevdiğimi söylemişmiydim'' diyebiliyorsam bu bir görev nitelikli tanım değildir, içimden geldiği için ifade etmek istemişimdir.

Ne şova çevrilen GÜNLÜK ifadeler ne de toplum baskısı ile kadına yapılan eziyetler bizim gerçek kültürümüzün yansıması değildir.

Kapitalist düzenin dayatması olarak Kadınıma belirlenmiş bir gün MİŞ GİBİ yapacağıma onu her gün deli gibi sevmeyi tercih ediyorum ama yine de tüm kadınlarımıza adanmış bu güzel günü kutluyor hepsine saygılarımı sunuyorum ?

İltifatın için teşekkür ederim adem hocam yazdıklarına tamamen katılıyorum kadınlarımız için sembolik olarak bir gün belirlenmiş ancak bu konuyu açmasak zaten ayıp olurdu kadınlarımıza ama senin dediğin gibi bu konuya 4 kişi dışında üyelerimizin mesaj atmamaları üzücü oldu ama tabii onların ruh hallaerini,de bilemiyoruz umarım forum büyüdükçe geliştikçe sonraki yıllarda bu konuya çekinmeden güzel dileklerini yazarlar.;):ok

İltifatın için teşekkür ederim adem hocam yazdıklarına tamamen katılıyorum kadınlarımız için sembolik olarak bir gün belirlenmiş ancak bu konuyu açmasak zaten ayıp olurdu kadınlarımıza ama senin dediğin gibi bu konuya 4 kişi dışında üyelerimizin mesaj atmamaları üzücü oldu ama tabii onların ruh hallaerini,de bilemiyoruz umarım forum büyüdükçe geliştikçe sonraki yıllarda bu konuya çekinmeden güzel dileklerini yazarlar.;):ok
Kalbin güzel abi o nedenle nahif yaklaşmışsın konuya. Açıkçası ben daha tepkili oluyorum.
Sadece burası ile ilgili değil, forum ortamlarında olmasını istediğimiz birlik bütünlük ne yazık ki tam anlamı ile olmuyor.

Siyasi değil, Dini de değil, tam anlamı ile sadece insani bir konuya girip hayatımızda çok önemli yeri olan kadınlarımıza bir güzel söz yazmak, kutlamak zor olmasa gerek.

Genelde tercih edilen, ''Gideyim bilgiyi alayım çıkayım'' tarzı oluyor.

Ne diyeyim..

Geçen seneki yazilanlari okudum(geçen sene olduğunu farketmem biraz geç oldu😊) çok duygulu guzel yazilar yazılmış. Bütün hemcinslerimin gününü kutluyor, bu yil ve önümüzdeki yillarda pozitif ayrımcılığa gerek kalmadan olmamiz gereken yere ve değere ulaşmamizi cani gönülden temenni ediyorum❤️❤️

Hayatımızın olmazsa olmazları, her alanda (futbol hariç) takdir ettiğim eli öpülesi güzel insanlar. Keşke dünya sizin için daha adil bir yer olsaydı, keşke eğitimsiz erkeklerin ellerinde şiddete maruz kalan,itile, hor görülen, kakılan durumlarda olmasaydınız! Keşke erkekler erkekliğin kromozom farkından değil de adamlık esaslı olduğunu anlasalardı! Keşke erkekler üstad rahmetli Neşet Ertaş’ın “kadınlar insandır,bizler insanoğlu” sözündeki derinliği anlayabilseydi…

Umuyorum dünya hepimiz için daha adil bir yer haline gelir. Her kadını bu zor yaşam mücadelesinden dolayı kutluyorum.

Bugün, sadece bir gün değil, bir duruşun, bir mücadelenin, bir varoluşun simgesi. Bugün, dünyanın her köşesinde, her yaşta, her koşulda var olan kadınların günü. Bugün, geçmişten bugüne, geleceğe uzanan bir köprü kurduğumuz, kadınların gücünü, azmini ve sevgisini kutladığımız özel bir an.

Kadınlar, hayatın her alanında, görünmez kahramanlar gibi, sessizce ama derinden izler bırakıyorlar. Anne, eş, kardeş, arkadaş, iş kadını, sanatçı, bilim insanı... Her biri, kendi hikayesini yazarken, aynı zamanda insanlığın ortak tarihine de katkıda bulunuyor.

Onlar, sevgileriyle dünyayı ısıtan, merhametleriyle yaraları saran, bilgeliğiyle yol gösteren, azimleriyle engelleri aşan güçlü varlıklar. Onlar, hayallerinin peşinden koşarken, aynı zamanda başkalarının hayallerine de ilham veren, umut aşılayan melekler.

Bugün, onların emeklerini takdir etme, onlara minnettarlığımızı sunma ve onların yanında olduğumuzu gösterme günü. Onların sesine kulak verme, onların haklarını savunma ve onların eşitlik mücadelesine destek verme günü.

Unutmayalım ki, kadınlar güçlendiğinde, dünya da güçlenir. Kadınlar özgürleştiğinde, dünya da özgürleşir. Kadınlar mutlu olduğunda, dünya da mutlu olur.

Bu özel günde, tüm kadınların Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. İyi ki varsınız, iyi ki hayatımızdasınız.

''Adettendir'' diye yazıyorum yoksa benim şu GÜN'lere bakış açım bellidir. Yine de Tarihi geçmişini göz önünde bulundurursak kadınlar daha doğrusu başlangış noktası EMEKÇİ Kadınlar günü farklı değerlendirilir.
Hayatımın diğer yarısı olan eşim dahil olmak üzere toplumun değişmez EŞİT diğer yarısı olan kadınların bu güzel günlerini kutlarım.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri