Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

A101'den Arçelik Güvencesinde Beyaz Eşyalar

NBKpro

Moderatör
Moderator
Baştan söyleyeyim bu gönderi reklam amacı falan taşımıyor. A101'e 18 Mayıs'ta Arçelik AŞ'nin bir markası olan Flavel marka ürünler geliyor. Buzdolabının statik değil no-frost olması dikkatimi çekti. Düşük fiyatlı ürün arayanlara yardımcı olabilir. Ürünler Arçelik'in ürünleri elbette, ama Arçelik ile mukayese edilmemeli, arada üretim segmenti ve hitap ettikleri kitle farkı var.
ebf706a9-1df6-45fb-ba15-780f3400dbc6.jpg

Çamaşır makinesi hakkında, bildiğimiz klasik fırçalı motor bulunuyor. Kazan vidalı değil presli kazan. Kapak kilidi, oynar şekilde yay ve dil şeklinde değil, sabit bir kancası var geçmeli yani. Bu iyi bir özellik, kapağı zorlarken içindeki o sistemi kırma imkanı yok yani.

Ürünlerin detaylı yorumlamasını da @Murat ALA 'ya bırakmış olayım.

Not: bunların UCUZ ÜRETİM ürünler olduğu, EKONOMİK ÜRÜN sınıfında olduğu unutulmamalıdır. Diğer markaların üst seviye ürünleri ile kıyaslamak doğru değildir. Ancak ve ancak kendi klasmanındaki ürünler ile karşılaştırılabilir.

Kalite anlamında ana markalardan çok feragat ettiklerini sanmam. Özellikleri iyi törpülenmiş LCD ekran bile yok. Fabrika garantileri 2 yıl. Ek garanti seçeneği de vardır. Vestelin alt marka ürünlerinden çok daha iyi ürünlerdir.

Bende keysmart var memnunum arçelik üretimi ise pek sorun yaşamazsınız.

Aynı ana kalıplara farklı varyasyonel yaklaşımlar sergileyip aynı bantlardan aynı donanımlarla çıkan ürünlerin bir kısmının özelliklerini tırpanlayıp satma işi de Türk Tipi Ehonominin vazgeçilmesi oldu artık.

Neyse ki üretici Arçelik. Kızıyoruz falan lakin şu A101 in bu tarz anlaşmalar ile beyaz eşya sahibi yaptığı insanları da gözardı edemeyiz.

Aynı ana kalıplara farklı varyasyonel yaklaşımlar sergileyip aynı bantlardan aynı donanımlarla çıkan ürünlerin bir kısmının özelliklerini tırpanlayıp satma işi de Türk Tipi Ehonominin vazgeçilmesi oldu artık.

Neyse ki üretici Arçelik. Kızıyoruz falan lakin şu A101 in bu tarz anlaşmalar ile beyaz eşya sahibi yaptığı insanları da gözardı edemeyiz.
Peki Arçelik'te kesin olarak, Altus vs alt modellerde saç, kartlar, motor, kazan vs aynı diyebilir miyiz birebir? Tamam ekranından çalsın. Özelliği az olsun.

Peki Arçelik'te kesin olarak, Altus vs alt modellerde saç, kartlar, motor, kazan vs aynı diyebilir miyiz birebir? Tamam ekranından çalsın. Özelliği az olsun.
Anakartlar özelliğe göre değişiklik gösterir. Motorlar'da sabit frekanslı ve inverter olarak değişir. Ama aynı inverter ve sabit frekanslı modelleri kullanır. Son zamanda inverter üretimlerde hep TEE kompresörlerle karşılaşıyoruz. Yakında LG kompresörlere geçecekler. Makinelerde kazanlar aynıdır kapı kilit sistemi değişir. Üst modellerde tak tak dediğimiz program bitince kilidi hemen açan sistem kullanılır düşük modellerde program bittikten sonra 3-4 dakika bekleten eski tip kilitler kullanılır. Böyle böyle farklar.

Anakartlar özelliğe göre değişiklik gösterir. Motorlar'da sabit frekanslı ve inverter olarak değişir. Ama aynı inverter ve sabit frekanslı modelleri kullanır. Son zamanda inverter üretimlerde hep TEE kompresörlerle karşılaşıyoruz. Yakında LG kompresörlere geçecekler. Makinelerde kazanlar aynıdır kapı kilit sistemi değişir. Üst modellerde tak tak dediğimiz program bitince kilidi hemen açan sistem kullanılır düşük modellerde program bittikten sonra 3-4 dakika bekleten eski tip kilitler kullanılır. Böyle böyle farklar.
Geçen Altus 709 XNF Joker almıştım. Inverter demiştiniz kompresöre. TEE marka idi. Mesela bu yaz çok sıcak olduğu için çok soğutmama şikayeti gelmiş. Size attığım resimdeki kompresörün kalorisi düşük müdür acaba?

Geçen Altus 709 XNF Joker almıştım. Inverter demiştiniz kompresöre. TEE marka idi. Mesela bu yaz çok sıcak olduğu için çok soğutmama şikayeti gelmiş. Size attığım resimdeki kompresörün kalorisi düşük müdür acaba?
Yeni üretim kompresör muhtemelen teknik özelliklerini bulamadım ama bu soğutmuyor şikayetlerinden sonra geçilen kompresörler bunlar. Sorun çıkartacağını sanmıyorum.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri