Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Adem hocam 55-60 inç tv tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaptan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

kaptan

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba adem hocam,youtube yayınlarınızı uzun zamandır takip ediyorum,evimde sony 46hx850 tv var,aslında ses ve görüntü kalitesi çok güzel ve alırken panel hızı yazılımsal değil, donanımsal 200hz olduğu için almıştım ama şuan oturma odasında kullanıyoruz,salonda eski tüplü 72 inç sony trinitron var :) yeni taşınacağımız evde salon büyük olduğu için orayada bir tv almak istiyorum,panel kalitesi,hızı,renk ve kontrast vede uzun ömürlülük açısından tavsiyenize ihtiyacım var,ben tv seçimimde genelde karşısına geçip uzak mesafedeki ağaç görüntülerindeki netliğe,dalları yaprakları boyalı ve sıvanmış gibi mi görünüyor yoksa ayrıntıları seçilebiliyor mu,insan yüzleri pudra sürülmüş gibi dümdüz mü yoksa deri gözenekleri net olarak görünüyor mu,hareket anında o netlik yerini bulanıklığa mı bırakıyor,siyah alanlarda simsiyah mı gösteriyor yoksa o siyahlık içinde olması gereken detayları veriyor mu,yan ve dik görüntü açıları ve bu açılarda renkler soluyor mu,panel yansıma yapıyor mu,ses kalitesi nasıl,internete bağlanma ve program hızları gibi gibi ayrıntıları incelerim,şuan o kadar çok fazla çeşit ve model çıktı ki hepsini gezme görme kontrol etme ve kıyaslama imkanımız yok,siz bu konuların piri olduğunuz için tavsiyeleriniz bizim için çok değerli,bu doğrultuda,büyüklük olarak 55-60-65 inç hangisini tavsiye edersiniz ve hangi modeller bizi üzmeden uzun yıllar hizmet eder,yeni salonum 26m2 ve 2 ay sonra taşınacağız,saygılar ve şimdiden teşekkürler.

Merhaba adem hocam,youtube yayınlarınızı uzun zamandır takip ediyorum,evimde sony 46hx850 tv var,aslında ses ve görüntü kalitesi çok güzel ve alırken panel hızı yazılımsal değil, donanımsal 200hz olduğu için almıştım ama şuan oturma odasında kullanıyoruz,salonda eski tüplü 72 inç sony trinitron var :) yeni taşınacağımız evde salon büyük olduğu için orayada bir tv almak istiyorum,panel kalitesi,hızı,renk ve kontrast vede uzun ömürlülük açısından tavsiyenize ihtiyacım var,ben tv seçimimde genelde karşısına geçip uzak mesafedeki ağaç görüntülerindeki netliğe,dalları yaprakları boyalı ve sıvanmış gibi mi görünüyor yoksa ayrıntıları seçilebiliyor mu,insan yüzleri pudra sürülmüş gibi dümdüz mü yoksa deri gözenekleri net olarak görünüyor mu,hareket anında o netlik yerini bulanıklığa mı bırakıyor,siyah alanlarda simsiyah mı gösteriyor yoksa o siyahlık içinde olması gereken detayları veriyor mu,yan ve dik görüntü açıları ve bu açılarda renkler soluyor mu,panel yansıma yapıyor mu,ses kalitesi nasıl,internete bağlanma ve program hızları gibi gibi ayrıntıları incelerim,şuan o kadar çok fazla çeşit ve model çıktı ki hepsini gezme görme kontrol etme ve kıyaslama imkanımız yok,siz bu konuların piri olduğunuz için tavsiyeleriniz bizim için çok değerli,bu doğrultuda,büyüklük olarak 55-60-65 inç hangisini tavsiye edersiniz ve hangi modeller bizi üzmeden uzun yıllar hizmet eder,yeni salonum 26m2 ve 2 ay sonra taşınacağız,saygılar ve şimdiden teşekkürler.
Sevgili Kaptan Hoşgeldin :)

Sen benim kâbusum olursun çünkü bahsettiğin (Kullandığın) televizyonların genel yapılarını çok çok iyi bilirim ve günümüz üretimlerinin hiç birisinin sizi hiçbir şekilde tatmin etmeyeceğinin de garantisini veririm. :kiskis:

Vay beeeee, trinitron haaaa ? Çok hafif de olsa mor gibi göstermeye başlamadı mı o halen? :alala:

46HX850 yıllar evvel logic kart arızasından gelmişti, sizler yazdıkça benim anılar canlanıyor ne güzel :)

Size ürün önereceksek öncelikle peşin peşin belli başlı kusurların ne kadarından haberdarsınız ve bunların ne kadarını kabullenebilir durumdasınız o konulara odaklanmalı, sonra duruma göre belki OELD alternatifini konuşmalı veya miniledlere odaklanmalıyız.

Mesela yeni nesil tüm üretimlerin parlak panel olması, panellerin açı duyarlılığı, iyileşitrme adı altında renk algoritmaları ile fazla oynanması konuları sizi ne derece rahatsız edecek?

Hoşbulduk sayın Hocam süper insansınız yazınızı okurken gerçekten mutlu oldum ve güldürdünüzde saolun varolun :) aynen trinitron her ne kadar şuan aktif kullanılmasada tam 23 yıldır hizmet verdi ve mor görüntü olayı yok,hala aldığım gün gibi gür sesli ve güzel görüntülü:clap2:

46hx850 ise belki 50 adet tv içinden işte budur diyerek seçtiğim bir tv ve hala aktif kullanıyoruz,bir ara sanırım cofla ilgili bir çizgi oluştu sol köşeye yakın kısımda ama yine kendi kendinede düzeldi,7-8 yıl oldu sanırım alalı ve hergün kullanılıyor maşallahı var bir problem çıkarmadı anlattığımın dışında

güncel tv kusurlarından sizin yasaklılar listesinin bazı modellerini biliyorum ama genel anlamda bütün tvler için ne gibi hataların olduğunu bilmiyorum,aslında şöyle söyleyeyim izlediğim videolarınızda pek çok marka ve model var,geneldede hepsinde irili ufaklı sıkıntılar var,o yüzden benimde çok kafam karıştı,mesela bakıyorum fiyat performans ürünü dedikleri bazı modeller sizin incelemelerinizde sınıfta kalmış direk eliyorum onları,bu defada geride pek model seçeneği kalmıyor,olanlarda uçuk fiyatlarda cep yakıyor

siz hiç kusur bilmiyormuşum gibi anlatırsanız benim gibi model kararsızlığı yaşayanlar içinde toplu olarak tek yerde genel bir açıklama olmuş olur düşüncesindeyim,malumunuz teknik bilgi olarak sizin elinize su dökecek pek kimse yok sosyal ortamda,herkes birilerinin adamı olmuş ve onların ürünlerini uçuyor kaçıyor mükemmel diye pazarlama içine girmiş ama siz bu kişileri resmen şamar oğlanına çevirdiniz:alsana:

dik açıdan tabiki kimse tv izlemez ama yan açı önemli çünkü muhtemelen tv koltuk grubunun ortasında kalacak,sağda ve solda oturanlar biraz çaprazdan izleyecek,renk duyarlılığım var,samsungun eski tvlerini bilirsiniz hani olduğundan çok daha aşırı renkli gösterir,daha doğal renkleri severim,detyalara dikkat ederim,uzak mesafede çok önemli olmaz zaten insan gözüde seçemez o kadar piksel olayını ama daha yakından izlerken suratların anlattığım gibi pudralanmış halde dümdüz görünmesi tv zevkimi resmen baltalar,başkalarına gittiğimde çoğunun tvleri bu şekilde,anlatımınıza göre sanırım parlak panele alışmamız gerekecek mat alternatifleri yoksa.

Hoşbulduk sayın Hocam süper insansınız yazınızı okurken gerçekten mutlu oldum ve güldürdünüzde saolun varolun :) aynen trinitron her ne kadar şuan aktif kullanılmasada tam 23 yıldır hizmet verdi ve mor görüntü olayı yok,hala aldığım gün gibi gür sesli ve güzel görüntülü:clap2:

46hx850 ise belki 50 adet tv içinden işte budur diyerek seçtiğim bir tv ve hala aktif kullanıyoruz,bir ara sanırım cofla ilgili bir çizgi oluştu sol köşeye yakın kısımda ama yine kendi kendinede düzeldi,7-8 yıl oldu sanırım alalı ve hergün kullanılıyor maşallahı var bir problem çıkarmadı anlattığımın dışında

güncel tv kusurlarından sizin yasaklılar listesinin bazı modellerini biliyorum ama genel anlamda bütün tvler için ne gibi hataların olduğunu bilmiyorum,aslında şöyle söyleyeyim izlediğim videolarınızda pek çok marka ve model var,geneldede hepsinde irili ufaklı sıkıntılar var,o yüzden benimde çok kafam karıştı,mesela bakıyorum fiyat performans ürünü dedikleri bazı modeller sizin incelemelerinizde sınıfta kalmış direk eliyorum onları,bu defada geride pek model seçeneği kalmıyor,olanlarda uçuk fiyatlarda cep yakıyor

siz hiç kusur bilmiyormuşum gibi anlatırsanız benim gibi model kararsızlığı yaşayanlar içinde toplu olarak tek yerde genel bir açıklama olmuş olur düşüncesindeyim,malumunuz teknik bilgi olarak sizin elinize su dökecek pek kimse yok sosyal ortamda,herkes birilerinin adamı olmuş ve onların ürünlerini uçuyor kaçıyor mükemmel diye pazarlama içine girmiş ama siz bu kişileri resmen şamar oğlanına çevirdiniz:alsana:

dik açıdan tabiki kimse tv izlemez ama yan açı önemli çünkü muhtemelen tv koltuk grubunun ortasında kalacak,sağda ve solda oturanlar biraz çaprazdan izleyecek,renk duyarlılığım var,samsungun eski tvlerini bilirsiniz hani olduğundan çok daha aşırı renkli gösterir,daha doğal renkleri severim,detyalara dikkat ederim,uzak mesafede çok önemli olmaz zaten insan gözüde seçemez o kadar piksel olayını ama daha yakından izlerken suratların anlattığım gibi pudralanmış halde dümdüz görünmesi tv zevkimi resmen baltalar,başkalarına gittiğimde çoğunun tvleri bu şekilde,anlatımınıza göre sanırım parlak panele alışmamız gerekecek mat alternatifleri yoksa.
Tamamdır, izniniz olursa hafta sonu sınavlarım var onları atlatayım, (Okuma aşkımız bitmiyor, durduk durduk bir de radyo Televizyon Programcılığı okuyalım dedik) pazartesi uzun uzun bu konuyu ele alalım olur mu?

Estafirullah hocam izin ne demek acelemiz yok,2 ay sonra taşınacağız siz ne zaman müsait olursanız o zaman detaylandırırsınız,kendinizi geliştirmeyi seviyorsunuz ne güzel bir şey,sıkılacak vaktiniz bile olmaz,en derin saygılarımla hocam.

20 bin civarı yeterli olur mu hocam,çok mu minik oldu yoksa meblağ:D
Abi sen ne dersen o, gereksiz düşüklerde de, gereksiz yükselrde de ben uyarmayı tercih ediyorum zira gereksiz düşükler ile alacağımız ürün üzer, gereksiz yükseklere de ben anlam veremediğim için bazen vatandaş çok yüksek bütçe sunduğunda ''Şu olsa yetmez mi?'' diye sorduğum da oluyor :kiskis

Sıklıkla önerdiğim, özel bir panel ile üretilen ve tahmin ediyorum ki yakın zamanda artıkistense de bulunamayacak olan bir 60BU8000 incelemekle başlasak ne dersiniz?

Mecbur değilsek bütçeyi zorlamayız en azından.

60BU8000 de 24 adet cof ve artı 16 adet geçit tipi varmış,panel sdp ye yani eski adıyla sharp a aitmiş,kablolu ve güneş enerjili kumanda şarjı,50hz panel,görüntü kalitesi olarak genelde beğenilmiş,bazı kullanıcılar bulutlanma(clouding) sorunlarından şikayet etmiş,bazılarıda kasadan ışık sızması sorunu yaşamış,samsung bulutlanmayı garanti kapsamından saymıyormuş,hafıza ilk kullanımda 2.7gb olarak karşımıza çıkıyormuş v.b. bir sürü yorumlar okudum ama en çok siyah tonlardaki bulutlanma ve ışık sızması şikayetleri olmuş,kasa aralığına kredikartı girecek kadar açıktan bahsedenler olmuş hani silme anında sıvı girip garanti dışı bırakabilir diye,servis ise televizyon ince olduğu için bu sorunlar var gibi komik cevaplar vermiş bazı kullanıcılara,ara ara sistemi donan yada ses gelmeyen ve tv yi kapatıp açınca düzelmesinden bahsedenler olmuş,genel yorumlar bunların üzerine adem hocam

60BU8000 de 24 adet cof ve artı 16 adet geçit tipi varmış,panel sdp ye yani eski adıyla sharp a aitmiş,kablolu ve güneş enerjili kumanda şarjı,50hz panel,görüntü kalitesi olarak genelde beğenilmiş,bazı kullanıcılar bulutlanma(clouding) sorunlarından şikayet etmiş,bazılarıda kasadan ışık sızması sorunu yaşamış,samsung bulutlanmayı garanti kapsamından saymıyormuş,hafıza ilk kullanımda 2.7gb olarak karşımıza çıkıyormuş v.b. bir sürü yorumlar okudum ama en çok siyah tonlardaki bulutlanma ve ışık sızması şikayetleri olmuş,kasa aralığına kredikartı girecek kadar açıktan bahsedenler olmuş hani silme anında sıvı girip garanti dışı bırakabilir diye,servis ise televizyon ince olduğu için bu sorunlar var gibi komik cevaplar vermiş bazı kullanıcılara,ara ara sistemi donan yada ses gelmeyen ve tv yi kapatıp açınca düzelmesinden bahsedenler olmuş,genel yorumlar bunların üzerine adem hocam
Bulutlanma temel sorunumuz onu zaten bütün önerdiğimiz markalarda ısrarla belirtiyoruz. Eski üretimlerin stabilitesi yok artık, IPS ışıldaması, Bulutlanma Işık sızması Sehim vs o kadar çok derdimiz var ki :(

Elimden geldiğince şurada açıklamaya çalıştım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

TCL C728
Samsung Q80B
Philips PUS8807
SONY X89

ve daha nicelerinin tamamında biz bu şikayetlerin hepsini geridönüş olarak aldık ve var olduğunu biliyoruz.

Bu kısım satın alacağınız tüm tv lerde zaten var olduğunu bildiğimiz ve size de gelecek olan sorunlar, sadece ne kadar az ve kabul edilir olduğu kısmına odaklanıyoruz.

BU8000 için ben donma kilitlenme duymamıştım bu da forumumuzda kayıtlara geçsin ilerleyen dönemde takip edelim.

Panel açıklığı ve sıvı teması yine bu modele özgü değil. İstisna bazı üretimler dışında panel ile ön çrçeve arasına kredi kartı girmesi kabul gören durumdur.

Ben sıfır açıklık bulunan bazı LG tv lerde bile sıvı temasından panel tamir ettiğim için o açıklık sıvıya ne engel olabilir ne de sebep :)

Hz konusu önemli derseniz ekran boyutunu küçültüp hz değerini yükseltelim mi acaba? Mesela 55C728 baksak? :alala

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri