Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Adı İnceleriz Olan Şiir ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bartu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Abi çok şükür ki yok ya uğraşılmaz yemin ederim :kiskis
Aaaaaa belki ojelerin rengini kolonlarda denerlerdi iyi olurdu gız :kiskis

Dur bak işin uzmanını bulmuşken hep aklıma takılan bi soru sorayım sana Beril.

Hakikaten bilmiyorum bak, manığını da merak ediyorum.

Evlerimizde bütün odalarda ışık açma düğmeleri içerde hemen girişte ve kolay erişilir ve hatta hemen herkesin bildiği yer ve seviyede olmasına rağmen neden banyolarımızın ışık düğmelerini duvarın dış tarafına konumlandırıyorlar?

Evlerimizde bütün odalarda ışık açma düğmeleri içerde hemen girişte ve kolay erişilir ve hatta hemen herkesin bildiği yer ve seviyede olmasına rağmen neden banyolarımızın ışık düğmelerini duvarın dış tarafına konumlandırıyorlar?
İçeride biri var mı yok mu fark edilebilsin diye. Düğme yönü doğruysa açık olduğunda fark edilir birinin varlığı. Ha sevgili tesisatçılarımız bir evi diğerinden farklı hatta ev içinde iki düğme yönünü yanlış yaptığı için pek geçerli olmasa da asıl sebebi bu :kiskis

Aynı zamanda yatak odasında mesela kapı kapalıyken ışık kapamak isteyebilirsin ama banyoda içeride "Dur ben ışığı kapatıp karanlıkta hacet gidereyim" diyen çıkmaz diye düşünüyorum :haha

İçeride biri var mı yok mu fark edilebilsin diye. Düğme yönü doğruysa açık olduğunda fark edilir birinin varlığı. Ha sevgili tesisatçılarımız bir evi diğerinden farklı hatta ev içinde iki düğme yönünü yanlış yaptığı için pek geçerli olmasa da asıl sebebi bu :kiskis

Aynı zamanda yatak odasında mesela kapı kapalıyken ışık kapamak isteyebilirsin ama banyoda içeride "Dur ben ışığı kapatıp karanlıkta hacet gidereyim" diyen çıkmaz diye düşünüyorum :haha
Oldukça mantıklı bir açıklama. :hihi

Fakat sen hacet giderirken birisi ışığı kapatabilir ;)
Eğer uçaklarda olduğu gibi dolu boş uyarısı olsaydı tezini kabul ederdim ancak mevcut uygulama şekli ile bir mantığı yok gibi duruyor :alala

Ben bunun cevabını bvulacağım, kim neden düşündü acep bu farklılığı :kiskis

Eğer uçaklarda olduğu gibi dolu boş uyarısı olsaydı tezini kabul ederdim ancak mevcut uygulama şekli ile bir mantığı yok gibi duruyor :alala

Zamanında biri yönetmeliğe böyle bir şey yazmış, yazanın dışında kimse nedenini tam bilmiyor :haha

İşin tuhafı, bunu yapan çok az ülke var ?

Duş alırken evin başka yerinde açılan musluğun duşu etkilememesini çözemedik gibi oldu ?

#alinti
Eski bi tedaş kuralıdır yani gelenektir. şöyle ki eskiden neredeyse bütun banyolarda tüplü şofben ile suyu ısıtırdık banyodaki tüp ! gaz kaçırdığında içeri gaz dolabilir ve biz içerdeki anahtarı açtığımizda anahtarın içinden biz görmesekte bir kıvılcım meydana gelir bu da içerde biriken gazın patlamasına neden olur.banyo tuvalet anahtarlarının dışarıda olmasının nedeni budur.

#alinti
Eski bi tedaş kuralıdır yani gelenektir. şöyle ki eskiden neredeyse bütun banyolarda tüplü şofben ile suyu ısıtırdık banyodaki tüp ! gaz kaçırdığında içeri gaz dolabilir ve biz içerdeki anahtarı açtığımizda anahtarın içinden biz görmesekte bir kıvılcım meydana gelir bu da içerde biriken gazın patlamasına neden olur.banyo tuvalet anahtarlarının dışarıda olmasının nedeni budur.
En mantıklı açıklama bu gibi duruyor ancak anahtar dışarıdayken prizleri neden içeri takıyorlar? Prizler de fiş takıp çıkarırken ark yapıp patlamaya neden olabilir :hihi

#alinti
Vaaaaayy, Bir yeni bilgi daha öğrenmiş olsam da, aynı taktik neden mutfaklarda düşünülmemiş sorusunu yine kafalarda belirtiveriyor.

Bilgi için çok teşekkür ederim.

Abi eskiden (ben bebeykene :kiskis) hatırlarsan trafik ışıklarında bir de alt göz hizası gibi bir noktada küçük trafik ışıkları olurdu. Küçükken hep düşünürdüm. Ondan bir tane koysak bu tuvalete, kırmızı yandığında klozette oturursak ya da duşta, sarıda el yıkarsak, yeşilde de müsait olsa mesela. O zamanlar sensör işini hiç bilmezdim nasıl yapacağımı uzun süre gecelerce düşündüm. Şimdi sen hatırlayınca geldi aklıma :haha

Duş alırken evin başka yerinde açılan musluğun duşu etkilememesini çözemedik gibi oldu ?
Eğer bahsedilen debi düşümü ise, onun tek sebebi sevgili tesisatçılarımızın bir küçük çap seçerek kara geçme kafaları. Büyük çap seçersen suda direnç olmayacak rahatça evin hangi musluğunu açarsan aç aynı debiyi alacaksın. Ha aynı zamanda hidrofor da doğru seçilmeli :kiskis

Sıcak su olayına gelince. Maalesef kombi olayında onun mümkün olabileceğine hala inanmıyorum :haha

Vaaaaayy, Bir yeni bilgi daha öğrenmiş olsam da, aynı taktik neden mutfaklarda düşünülmemiş sorusunu yine kafalarda belirtiveriyor.

Bilgi için çok teşekkür ederim.
Tedaş mantığı doğru olabilir, hiç araştırıp bakmamıştım açıkçası. @bartu çok mantıklı geldi gerçekten.

Priz konusuna gelince @Rüstem sanıyorum Tedaş bu kuralı çıkardığında elektrikli tıraş makineleri vs yoktu ve banyoda priz olma ihtimali değerlendirilmedi diye düşünüyorum.

Mutfak durumunda da @Adem Helvacı abi alan daha geniş ve nem yok aslında. Banyo ile en büyük fark nem. Nemli ortamda kıvılcım daha iletken olacaktır. Ha bu sebeple de aslında priz kapakları var yine teori çürüyor ama en mantıklı yaklaşım bu geldi şu an.

Ve aslında şu anki durumda eski tüplü ocakları düşünürsek, tüp ocağın yanında durur ve ocağın tam arkasında fırın için priz bulunur. En büyük risk de orada var. Ufacık bir kıvılcım orayı da tetikleyebilir. Ha sürekli fişin takılı olduğunu düşünürsek bu teori de elendi gibi.

Neresinden tutsam kendi kendime eleyebildim :haha

Direkt tedaşta çalışan kişiden bilgi edindim. Elektrik mevzuatlarını tedaş değil elektrik mühendisleri odası hazırlıyor, bakanlığa gönderiyor ve resmi gazetede yayınlanıyormuş.

Nemli ve ıslanabilecek yerde olmaması için anahtarlar dışarıda konumlandırılıyormuş. İçeride priz olacaksa da bu sıvı temasına korumalı, kapaklı nemli yer prizi olması gerekiyormuş. Sadece bu da değil, buat da olmazmış. Ayrıca banyo, tuvalet gibi yerlere elektrik kablosu direkt çekilir ve sonrasında başka bir odaya buradan atlama yapılmazmış.

Adem abi tavsiyeforumu kullanıcılarından bu sitede kimler var tanıdık bizi bilgilendirir misin? isimlerini bilmediğim için direkt kullanıcı adlarını hatırladığım kişiler şunlar: fikoloji bytrol teraspy sota teknowest sota umut barış

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri