Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Alanya Klima Tavsiyesi *All Easy Pro Alındı*

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ekrem_yıldız

İnce Eleyen
Araştırmacı
Bütçe
30-35bin TL
Marka Model Bilgisi
Midea
*Arkadaşlar evimde eski 18btu Neo plasma klima var. Ne kadar enerji tükettigini bilmiyorum. Geçen yaz 1500tl elektrik faturası geliyordu. Geçen yaz da kondansatör değişti gaz basıldı lakin kompresör aşırı sesli. Ömrünu tamamlamak üzere. bu invertir klimalar anladığım kadarıyla daha az tüketiyor. 200 watt diyen var 800watt diyen var. Bende1 nisandan önce kartla klima almayi düşünüyorum ama aşırı kararsız kaldım. Babam Daikin veya Mitsubishi diyor. Bende midea diyorum. Servis konusunda.
* En önemlisde kaç btuya ihtiyacim var. Bazı servisler 18 lik dedi bazılarıda 12 lik Yeterli dedi. Saloum 22.5 metre kare ve 2.5 metre yüksekliğinde perde olan yerlerin arkası çift cam ve güney cephe de Alanya ikamet ediyorum. Eve 18 lik ile 12 lik arasında kaldım hangisi olur bilmiyorum. Aralarinda da aşırı fiyat farkıda var. Odanın fotoğrafları ekliyorum. Bu arada aşırı sıcaklarda tüm evi kapıyı açıp serin tutmaya çalışıyorduk. Bayada işe yarıyordu. Vakumlu montaj ve kurulum benim için çok önemli bu arada.
*Eğer 12 btu yeterse üst segment 18lik olursa da alt segment Almayı düşünüyorum. Çok bütçe ayiramam maksimum 30 bin tl. Birde burada önemli olan konu bir klima 30 bin TL öbürü 20bin TL. Ama o 10 bin TL hem enerji tüketimi hemde kalite ve uzun ömürlüluk açısından daha iyiyse tabiki 30 35 e çıkmaya çalışırim.
Beğendigim klimalar:
*Daikin sensira serisi 14 veya 12bin btu
*Mitsubishi giriş serisi 12btu
*Gree nin gtech serisi @mbirol usta çok tavsiye ediyor.
*Midea da ise eğer 12btu yeterse breezeles çok hoşuma gitti. Eğer yetmezsse de xtreme save 18lik veya 12lik olabilir. Tabii ki bütçeye göre @Adem Helvacı çok öneriyor mideayi.
Forumda gördüğüm kadarıyla @REMZİ96 @ByCilo ve @muhammet göl bu konuda uzman değerli fikirlerini merak ediyorum.
Çok uzattıysam affola

Ekli dosyalar

• IMG_20240308_150451.jpg
    IMG_20240308_150451.jpg
    82.6 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_20240308_150458.jpg
    IMG_20240308_150458.jpg
    32 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_20240308_150501.jpg
    IMG_20240308_150501.jpg
    20.5 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_20240308_150449.jpg
    IMG_20240308_150449.jpg
    74.9 KB · Görüntüleme: 58

Satın Alma Önerisi Alanya Klima Tavsiyesi *All Easy Pro Alındı*

tüm forum üyeleri merhabalar. klima alma serüvenimden bahsedecğim. alan arkadaşlara belki yardımım dokunur. ben diğer markalar arasından midea ile gree arasında kaldım. ve alanyada midea bayisi olarak ergın grup fahrettin abi olunca direkt mideayı seçtim. ilk fahrettin abiyi 2024 yılının basında ziyaret ettim ve aşırı memnum kaldım klimayı buradan alacağım dedim. forumda yazmıştım hatta. https://inceleriz.com/forum/konular/alanya-ergin-grup-midea-bayii-memnuniyeti.5878/ daha sonrasında yerel seçimler öncesi klima almaya niyetlendim lakin ekonomik durum elvermedi. hatta fiyat bilgisi almıştım ergin gruptan. daha sonrasında bu yaz bir tanıdğım ikinci el klima almak istedi fiyatta anlaşamadık. bende kafaya koydum eski klimayi...
Vakum yapılmadığı için vanalar kapalı olduğundan dolayı çalışsa da sizi etkilemez.
En kötü olasılıkla kumandadan kapatırsınız. Bu güne kadar yapılan klima montajlarımda hiç enerji verir vermez klimanın çalışmaya başladığını görmedim. Her zaman ilk ikazı kumandadan alıyor.
Adem abi elektrik geldiğinde çalışmadı arkadaşlar 30 dk vakum yaptı ben memnun kaldim

İçeri 27 den aşağı düşmüyor. Birde WiFi yi baglayamıyorum
Wi-fi için bunu yap
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Ofise şimdi girdim, girdiğimde 3o dereceydi, Klimayı açalı 15 dakika oldu ve şu an 28 dereceye düştü bile. Üstelik kapı da açık.

1721451457948.jpeg

Ben daha yazıyı yazarken 2 foto çekeyim dedim 27.9 a düştü.

1721451426107.jpeg

Klimam her zaqmanki gibi 27 de ayarlı ve emiş sıcaklığı şimdiden 27 ye indi
1721451497166.jpeg

Ohoooo bu satırları yazarken 27.7 ye indi bile derken telefonu elime aldım, foto çekemeden 27.6 oldu

1721451582924.jpeg

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri