Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Ankastre Fırın ve Ocak

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Freud09

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
50000
Marka Model Bilgisi
Arçelik, Bosh veya Diğer markalar
Merhaba arkadaşlar,

Ankastre fırın ve ocak almayı düşünüyorum. Tecrübelerinize gerçekten ihtiyacım var.

Yıllardır kullandığımız emektar eski Profilo ocaklı fırınımız artık ömrünü tamamladı. Daha önce rezistansı değişmişti ancak kısa bir süre sonra tekrar arızalandı. Artık özellikle ekmek ve hamur işlerini pişirmiyor; çok uzun süre beklesek bile istediğimiz sonucu alamıyoruz. Zaten oldukça eski bir cihaz olduğu için tekrar tamir ettirmenin artık mantıklı olmadığını düşünüyorum.

Fırın ve ocak için toplamda maksimum 50.000 TL civarında bir bütçe ayırmayı planlıyorum.

Ocak konusunda kararsızım. Cam ocakların temizliği daha kolay deniyor ancak internette gördüğüm cam kırılması/patlaması vakaları nedeniyle tamamen içim rahat değil. Bu yüzden inox ocaklara yönelmeyi düşündüm fakat inox modeller artık oldukça az üretiliyor gibi görünüyor ve seçenekler de sınırlı.

Marka olarak özellikle Arçelik ve Bosch modellerine baktım. Arçelik'te oldukça fazla seçenek var. Bosch'un ise üst segment modelleri bütçemi aşıyor. Model sayısı da çok fazla olduğu için insanın kafası iyice karışıyor.

Fırın işinin biraz şans işi olduğunun farkındayım ama uzun süre sorunsuz kullanabileceğim, pişirme performansı başarılı bir model arıyorum.

Bizde özellikle:

• Haftada mutlaka ev ekmeği yapılır. (1 hafta yetecek kadar)
  • Hamur işleri oldukça sık pişirilir.
  • Kek, börek, poğaça gibi ürünler sık kullanılır.
  • Izgara da kullanılır. Tabi her hafta değil.
Bu kullanım senaryosuna göre hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz?

Bir de buhar destekli fırınlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Gerçekten fark yaratıyor mu, özellikle ekmek ve hamur işlerinde alınmaya değer bir özellik mi, yoksa pazarlama amacıyla öne çıkarılan bir özellik mi?

Kullandığınız ve memnun kaldığınız marka ve modelleri paylaşırsanız çok sevinirim. Kesinlikle uzak durulması gerektiğini düşündüğünüz modelleri de söyleyebilirsiniz.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Buhar desteği günümüzde çoğu markada bulunmaya başladı aynı şekilde airfry 3d fry özelliği de oldukça yaygın çoğu markada. Kendi fikrimi söyleyecek olursam bosch grubundan devam edin derim.

Cam ocaklarda aynı şekilde oldukça tercih ediliyor,herhangi montaj hatası ve kullanım hatası olmadıktan sonra sorun olacağını düşünmüyorum, ekstradan seçenek olarak 65 cm olanlar genişlik olarak daha kullanışlı oluyor takılacağı yere uygunsa tercih edilebilir.
Fırında ayrıyeten bosch grubunda birkaç kez gördüğüm kadarıyla iç yüzeyi kendi kendini temizleme özellikli olanlarda bir süre sonra iç yüzeyinde kalıcı lekelerle karşılaşan gördüm. Belki de kullanım hatası kaynaklıdır ama almadan önce bayiden bilgi alın mutlaka derim.

Son olarak eklemeyi unutmuşum buhar desteği bazı hamur işlerinde çok iyi oluyor ama olmazsa olmaz mutlaka olmalı denilecek bir özellik değil gibi şahsi görüşüm.

Son olarak eklemeyi unutmuşum buhar desteği bazı hamur işlerinde çok iyi oluyor ama olmazsa olmaz mutlaka olmalı denilecek bir özellik değil gibi şahsi görüşüm.
Hocam peki çok model var. Ama bosch'un üst serilerilerinin fiyatları yüksek. Model öneriniz var mı? 65 cm ocak ben de düşündüm. 60 cm olanları ocakta biraz büyük tencereleri iki köşede bile olsa çok sıkıntı oluyor. Anneannrmin beko ankastre ocağından biliyorum. Ama bizim gireceği alan ankastreye uygun değil. Ankastre modülü satılıyor mdfden veya sunta kaplama oluyor genelde onu alıp anca o alana montajı olabilecek. O modüller de benim bildiğim hep standart 60 cm'lik satılıyor. 65 ben göremedim. Ya da ankastre fırın konulan mutfak adası gördüm tabi olabilecekse. Ankastre fırın vr ocağa eski mutfaklarda sonradan bu şekilde dönüşüm pek kolay olmuyor.

HUA717BV0T​

HUA736EN0T

Fırın olarak bu iki model yeni serilerden.
Ocak tarafında riske atmamak daha mantıklı o zaman 60 cm garanti olsun derseniz.
POP6C2P31L ocak olarak uygun olabilir.

Ocaklar da patlama kırılma genelde dandik markalar da oluyor. Cam'da 8mm kalınlık olunca kırılma azaldı hatta bitti diyebiliriz

ARÇELİK
ADE 606-2B Davlumbaz
AFC 361 B Fırın
OCD K 651EB Ocak

Beko
BDE 6062 B Davlumbaz
BFC 631 B Fırın
BOCD T 6510 EB Ocak

PROFİLO
DVK6J629 Davlumbaz
FRMA356C Fırınv
0036P2010D Ocak

Bosch
DWK66PJ20T DAVLUMBAZ
HBJ559EW6T FIRIN
POP7C20120 OCAK

Beko-Arçelik birebir aynı ürün hangisi ucuz bulursanız ona bakın
Profilo-Bosch de birbirine çok yakın ürünler.

Ben beko yazdığım modeli 3 senedir kullanıyorum üst düzey ürünler en ufak sorun yok memnunuz

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri