Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Apple Tv 4k cihaz açılmıyor. Apple garanti sonrası servis hizmeti sağlamıyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

cuins

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Apple TV 4K 2017 model
Merhabalar. Apple 4k (2017) cihazım kendi kendine açılmaz oldu. öndeki bildirim ışığı yanıp sönüyor. herhangi bir kablo girişi olmadığı için yazılımda yenileyemiyorum. Apple serviside içini açamadıklarını yeni cihaz almam gerektiğini söylüyor. Garantisi biten bir apple tvniz varsa basit bir yazılım yükleme işlemini bile yapamayacak bir servis ile karşı karşıyayız. Neticede kablo bağlantısını 4. nesilden sonra apple kaldırdı, buna ben yazılım kuramıyorsam servis kurabilmeli ama neymiş efendim aksesuarların içini burada açamıyorlarmış. Ne anladım ben böyle servis hizmetinden. kumanda bozulur tamir etmezler yenisini önerirler. Yetkili servislerin Tüketici hakları kanununa göre cihazın cinsine göre 10 yıla kadar parça desteği sağlamak zorunda olması gerekirken adamlar bana şu parça bozuk bile diyemiyorlar çünkü içini açamıyorlar. Tüketici hakem heyetine başvurdum.
Apple tv cihazım için herhangi bir arızalı parça tespiti yapmadan , ilgili arızalı parçanın bedelini benim onayıma sunmadan yada basit bir yazılım atma işlemi yapamayan Apple yetkili servisinin , biz bunun içini açmıyoruz diyerek yenisini satın almamı söylemi tüketici haklarına aykırıdır

Merhabalar. Apple 4k (2017) cihazım kendi kendine açılmaz oldu. öndeki bildirim ışığı yanıp sönüyor. herhangi bir kablo girişi olmadığı için yazılımda yenileyemiyorum. Apple serviside içini açamadıklarını yeni cihaz almam gerektiğini söylüyor. Garantisi biten bir apple tvniz varsa basit bir yazılım yükleme işlemini bile yapamayacak bir servis ile karşı karşıyayız. Neticede kablo bağlantısını 4. nesilden sonra apple kaldırdı, buna ben yazılım kuramıyorsam servis kurabilmeli ama neymiş efendim aksesuarların içini burada açamıyorlarmış. Ne anladım ben böyle servis hizmetinden. kumanda bozulur tamir etmezler yenisini önerirler. Yetkili servislerin Tüketici hakları kanununa göre cihazın cinsine göre 10 yıla kadar parça desteği sağlamak zorunda olması gerekirken adamlar bana şu parça bozuk bile diyemiyorlar çünkü içini açamıyorlar. Tüketici hakem heyetine başvurdum.
Apple tv cihazım için herhangi bir arızalı parça tespiti yapmadan , ilgili arızalı parçanın bedelini benim onayıma sunmadan yada basit bir yazılım atma işlemi yapamayan Apple yetkili servisinin , biz bunun içini açmıyoruz diyerek yenisini satın almamı söylemi tüketici haklarına aykırıdır
Zannediyorum ki yasal ömürden dolayı THH de bu ürün ile ilgili hakkınızı aramanıza pek yardımcı olamayacak.

Apple yetkili servisinin böyle ufak bir yazılım bile yükleyip bakamaması gerçekten şaşırtıcı. Bir kere sat garantisi bitince bişe olursa at çöpe o zaman, tamiratını bile yapmıyor olmaları kabul edilemez.

Açamazlar çünkü o cihaz hakkında bilgileri sıfır burada donanımlı o cihazlara hakim servis yok. Garantisi olsa değişim yada ücret iadesi gibi birşeyler yaparlardı yazılım atılmıyor eski Nand sökülüyor sıfır farklı Nand özel cihaz ile flaşlanıyor ondan sonra tekrar monte ediliyor.
TVBox olsun Apple olsun aynı ssd'ler gibi bunların'da nand ömrü var bi yerde ömrünü tamamlıyor.

Son düzenleme:
Açamazlar çünkü o cihaz hakkında bilgileri sıfır burada donanımlı o cihazlara hakim servis yok. Garantisi olsa değişim yada ücret iadesi gibi birşeyler yaparlardı yazılım atılmıyor eski Nand sökülüyor sıfır farklı Nand özel cihaz ile flaşlanıyor ondan sonra tekrar monte ediliyor.
TVBox olsun Apple olsun aynı ssd'ler gibi bunların'da nand ömrü var bi yerde ömrünü tamalıyor.
Hey gidi, 2005 lerde uydu alıcılarda Nand söker, flash programmer ile yeni program atar aynı entegreyi yerine takardık çalışırdı :D

TVBox olsun Apple olsun aynı ssd'ler gibi bunların'da nand ömrü var bi yerde ömrünü tamamlıyor.
işte bu noktada garanti bitse de servis hizmeti sağlama zorunluluğu yok mu? mesela aynı durum apple watch içinde geçerli dedi servis deki çalışan. burada tamiri yok dedi. 2 yıl sonra garanti bitti arıza yaptı , yenisini al demelerinin yasal olarak bir sorumluluğu olmalı

ios 17 güncellemesi ile apple tv kurtarma konusunda bişeyler okumuştum. Yazınızı okuyunca tekrar baktım. ios 17 dün itibariyle yayınlandı ve sizin gibi sorun yaşayan birçok kişinin yakarışlarını sonunda duydular gibi :)

ios 17 güncellemesi ile apple tv kurtarma konusunda bişeyler okumuştum. Yazınızı okuyunca tekrar baktım. ios 17 dün itibariyle yayınlandı ve sizin gibi sorun yaşayan birçok kişinin yakarışlarını sonunda duydular gibi :)
Apple ile ilgili yoğunlaşan şikayetlere istinaden gerekirse bir platformda kullanıcılar birleşip seslerini duyurabilirler.
Markalara karşı en büyük güç sadece bu kaldı elimizde.

Sevgili Hocam.

Şu Balıkesirdeki 1 Can alan Vestel TV kaynaklı yangın ile ilgili bilirkişi raporu ve mahkeme kararına ulaşmaya çalışıyoruz. Adliyeden 1-2 arkadaşa rica ettim bakalım dediler fakat sizin bir fikriniz olur mu acaba?

Neticede sonuçlanmış bir dava olduğu için ulaşmaya çalışmamızda da sorun olmaz diye düşündüm ama?

Kadıköy'de Rıhtım Caddesinde bir özel Apple servisi vardı. Adamlar modeline göre ramini bile yükseltebiliyordu. Ekipmanları çok iyiydi. Onlar belki yapabilirler.

Sevgili Hocam.

Şu Balıkesirdeki 1 Can alan Vestel TV kaynaklı yangın ile ilgili bilirkişi raporu ve mahkeme kararına ulaşmaya çalışıyoruz. Adliyeden 1-2 arkadaşa rica ettim bakalım dediler fakat sizin bir fikriniz olur mu acaba?

Neticede sonuçlanmış bir dava olduğu için ulaşmaya çalışmamızda da sorun olmaz diye düşündüm ama?
İstanbul 2. Tüketici Mahkemesinde maddi ve manevi tazminat davası açılmış. 25 bin lira manevi tazminata karar verilmiş, maddi reddedilmiş. Dosya bölge adliye mahkemesi veya yargıtaya gitmemiş bu yüzden ulaşılamıyor. Dosya numarası gerek.

İstanbul 2. Tüketici Mahkemesinde maddi ve manevi tazminat davası açılmış. 25 bin lira manevi tazminata karar verilmiş, maddi reddedilmiş. Dosya bölge adliye mahkemesi veya yargıtaya gitmemiş bu yüzden ulaşılamıyor. Dosya numarası gerek.
Var olun hocam. Cansınız.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri