Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Arızalı olan Laptop Nasıl iade edebilirim ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan exe1ans
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

exe1ans

Meraklı
Yeni Üye
Değerli Hocalarım Ve @Adem Helvacı Hocam yaklaşık 4 ay önce Hepsiburada üzerinden Acer Nitro 16 AN16-41-R08S Model Laptop almıştım. Bugün ürünümü başka bir arkadaşa devretmek üzereyken SSD testinde arızalı olduğunu tespit ettik. Yapılan testte değerler çok düşük çıkıyor. Mecburen ürünümü garantiye göndermem gerekiyor ama tamir amaçlı değil Para iadesi amacıyla vermek istiyorum. Ürünüm 2 yıl garantili yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Ürünü garantiye verdiğim de servis formuna ne yazmalıyım para iadesi yapılması için

Hepsiburada da hangi mağazadan aldığınız önemli bir konu.

Örneğin "atlantisdoğu" mağazasından aldıysanız bir çok üründe güncellemeler yapılmaktadır.

Mevcut SDD 250GB Samsung/toshiba dır. 500 gb Kingston/WD ile değişmiştir.
Mevcut RAM 4+4GB Corsair dır. 8+8 Hi-Level ile değişmiştir.

İlk test
Hepsiburada da hangi mağazadan aldığınız önemli bir konu.

Örneğin "atlantisdoğu" mağazasından aldıysanız bir çok üründe güncellemeler yapılmaktadır.

Mevcut SDD 250GB Samsung/toshiba dır. 500 gb Kingston/WD ile değişmiştir.
Mevcut RAM 4+4GB Corsair dır. 8+8 Hi-Level ile değişmiştir.
Hepsiburada kendi satıcısından almıştım

Ama ben bir sorun olduğunu düşünüyorum. Çünkü testler de tutarsızlık var bu kadar da saçma olamaz ardı ardına test yapmıyorum. Bilgisayar kapalıydı saatlerdir az önce açtım arkada hiç bir program çalışmazken ilk görseldeki değerleri verdi. Peşine ikinci testi yaptığımda ikinci görseldeki değerleri verdi orada da ikinci satır da yazan değerler çol saçma

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240603_004901_Gallery.jpg
    Screenshot_20240603_004901_Gallery.jpg
    36.1 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_20240603_004857_Gallery.jpg
    Screenshot_20240603_004857_Gallery.jpg
    34.4 KB · Görüntüleme: 8
SSD normal, herhangi bir sıkıntı yok gibi gözüküyor. Bence alıcı arkadaş bunu özellikle test etmiş ve fiyat kırmaya çalışmış.

Desteklediği okuma yazma hızı 7000/6000
Maksimum sıralı okuma yazma hızıdır bu. Satın aldığınız bir aracın fabrika yakıt tüketim verisinin 5.5L/100km olmakla birlikte sizin aracınızın 7L/100km yakması gibi bir durum var ortada.
SSD'lerin çalışma mantığına bakmak lazım öncelikle. 1TB'lık bir SSD'nin içinde örnek veriyorum 950GB normal depolama alanı, 50GB da çok daha hızlı bir önbellek alanı vardır.
O önbellek alanı tamamen boşken 7000/6000MB gibi hızlar alabilirsiniz muhtemelen. Fakat siz okuma/yazma işleri yaptıkça o önbellek alanı dolar.
Aynı testi 4-5 kere üst üste yaparsanız arada bir tane çok yavaş test çıkar. O da önbelleğin tamamen dolu olduğu ana denk gelir.
1717391681665.png

Burada gayet güzel değerler almışsınız mesela. İdeal koşullara yakın bir test olmuş bu. Her yaptığınız testte bu hızı alamazsınız, normaldir. İlk sıradaki testler maksimum hızları görmek için kullanılan ideale yakın testlerdir. Diğer testler ise daha ekstrem koşulları test eder, o yüzden hızların yavaş olması çok normaldir.

Açıkçası teknik servise böyle bir sebepten dolayı bilgisayarınızı gönderirseniz "test ettik, hiçbir sorun bulamadık" diyeceklerdir.

Aslında düzeldi mi onu da anlamadım İlk Test yapınca değerler normal çıkıyor. Peşine ikinci testi yapınca yine değerler düşük çıkıyor acaba herkes de o şekilde mi oluyor anlamadım.
Kesinlikle ve kesinlikle normal bir durum bu.

Son düzenleme:
Piyasa düştüğü için aldığım fiyat 36.666 küsür şuan bile 29 Bin TL zar zor alıcısı çıktı ve bu sorunu görünce kişi almaktan vazgeçti. Yani iade ettiğimiz de 36.000 TL aldığım fiyattı almam benim için mükemmel olurdu. Ama diyorum ya arıza var mı yok mu anlamadım
attığınız linkte 41.499 tl olan pc yi 4 ay önce 36 k almışsınız ve hiçbir ticarette 4 aylık bi ürün %20 değer kaybına uğramaz ya arkadaşınız çok uyanık ya da ticaretiniz farklı 512 gb bir ssd maksimum 1.500 tl olsun sizin pc nin ederi en az 35 k

attığınız linkte 41.499 tl olan pc yi 4 ay önce 36 k almışsınız ve hiçbir ticarette 4 aylık bi ürün %20 değer kaybına uğramaz ya arkadaşınız çok uyanık ya da ticaretiniz farklı 512 gb bir ssd maksimum 1.500 tl olsun sizin pc nin ederi en az 35 k
Herkes öyle düşündüğü için ikinci el piyasasında çoğu üründe sıfır fiyatına çok yakın fiyatlar yazılıyor. 35 veren 5-6 daha verip sıfır alır neden risk alsın ki. Alırken farkedemedigin bı kullanıcı hatası yüzünden ilerde olası herhangi bir arıza durumunda garantinin yanma ihtimali de cabası. Ama 10k fark varsa mantıklı olabilir. Ayrıca sıfırda taksit vb imkanlar varsa uzun vadede kar bile edebilir ikinci ele göre veya en kötü aynıya gelir.

Herkes öyle düşündüğü için ikinci el piyasasında çoğu üründe sıfır fiyatına çok yakın fiyatlar yazılıyor. 35 veren 5-6 daha verip sıfır alır neden risk alsın ki. Alırken farkedemedigin bı kullanıcı hatası yüzünden ilerde olası herhangi bir arıza durumunda garantinin yanma ihtimali de cabası. Ama 10k fark varsa mantıklı olabilir. Ayrıca sıfırda taksit vb imkanlar varsa uzun vadede kar bile edebilir ikinci ele göre veya en kötü aynıya gelir.
benim anlamadığım bu kişi kullanıcı al satcı değil ki zamanında ihtiyaç duymuş vermiş parasını almış 4 ay kullanımış bir sıkıntı görmemiş arkadaşına satacakken ssd tsti yapmış 1 sonuc hariç onda da sıkıntı görmemiş şimdi 29 k mı bu ürünün değeri 20 ay garanti var sadece ekran kartı 15 k

SSD normal, herhangi bir sıkıntı yok gibi gözüküyor. Bence alıcı arkadaş bunu özellikle test etmiş ve fiyat kırmaya çalışmış.

Maksimum sıralı okuma yazma hızıdır bu. Satın aldığınız bir aracın fabrika yakıt tüketim verisinin 5.5L/100km olmakla birlikte sizin aracınızın 7L/100km yakması gibi bir durum var ortada.
SSD'lerin çalışma mantığına bakmak lazım öncelikle. 1TB'lık bir SSD'nin içinde örnek veriyorum 950GB normal depolama alanı, 50GB da çok daha hızlı bir önbellek alanı vardır.
O önbellek alanı tamamen boşken 7000/6000MB gibi hızlar alabilirsiniz muhtemelen. Fakat siz okuma/yazma işleri yaptıkça o önbellek alanı dolar.
Aynı testi 4-5 kere üst üste yaparsanız arada bir tane çok yavaş test çıkar. O da önbelleğin tamamen dolu olduğu ana denk gelir.
Ekli dosyayı görüntüle 16326
Burada gayet güzel değerler almışsınız mesela. İdeal koşullara yakın bir test olmuş bu. Her yaptığınız testte bu hızı alamazsınız, normaldir. İlk sıradaki testler maksimum hızları görmek için kullanılan ideale yakın testlerdir. Diğer testler ise daha ekstrem koşulları test eder, o yüzden hızların yavaş olması çok normaldir.

Açıkçası teknik servise böyle bir sebepten dolayı bilgisayarınızı gönderirseniz "test ettik, hiçbir sorun bulamadık" diyeceklerdir.

Çok teşekkür ederim

Alan olmuyor ki piyasa çok kötü. Aslında satmam da doğru değil normalde satmam ama araba aldığım için çok paraya sıkıştım

Ekli dosyayı görüntüle 16326

Şunu da merak ediyorum. Usb flaşdan bilgisayara 20 gb bir dosyanın aktarımı çok yavaş ilerliyor o grafik böyle 0 baytlara düşüyor sonra anlık yükseliyor sonra tekrar 0 baytlarına düşüyor yani dosyayı aktarmak 1 saat 45 dakika sürüyor. Bu işlemin bununla bir alakası var mı

Şunu da merak ediyorum. Usb flaşdan bilgisayara 20 gb bir dosyanın aktarımı çok yavaş ilerliyor o grafik böyle 0 baytlara düşüyor sonra anlık yükseliyor sonra tekrar 0 baytlarına düşüyor yani dosyayı aktarmak 1 saat 45 dakika sürüyor. Bu işlemin bununla bir alakası var mı
Hangi USB protokolünü kullanıyorsunuz? Taktığınız disk ve port etkiler durumu.

benim anlamadığım bu kişi kullanıcı al satcı değil ki zamanında ihtiyaç duymuş vermiş parasını almış 4 ay kullanımış bir sıkıntı görmemiş arkadaşına satacakken ssd tsti yapmış 1 sonuc hariç onda da sıkıntı görmemiş şimdi 29 k mı bu ürünün değeri 20 ay garanti var sadece ekran kartı 15 k
Ama işte yukarda saydığım sebeplerden dolayı ikinci ele düşmenin bı bedeli olmalı ki alıcıya mantıklı gelsin. Sıfır fiyatına göre 5-6k fark çoğu kişi için mantıklı gelmez bu fiyattaki bı ürün için. Alıcı ikinci el alırken satıcıyı düşünmez kendini düşünür. Güncel sıfır fiyatına bakarak 5k altında fiyat vermek satılmamasına neden olur konu sahibinin de dediği gibi.

Ama işte yukarda saydığım sebeplerden dolayı ikinci ele düşmenin bı bedeli olmalı ki alıcıya mantıklı gelsin. Sıfır fiyatına göre 5-6k fark çoğu kişi için mantıklı gelmez bu fiyattaki bı ürün için. Alıcı ikinci el alırken satıcıyı düşünmez kendini düşünür. Güncel sıfır fiyatına bakarak 5k altında fiyat vermek satılmamasına neden olur konu sahibinin de dediği gibi.
Maalesef

ssd muhabbettini baştan sona okudumda benim ssd hız değeri de 7000/6000 birde ben test edeyim bakalım sonuç ne çıkacak

Ekli dosyalar

• IMG_20240603_120931.jpg
    IMG_20240603_120931.jpg
    104.8 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_2024-06-03-12-15-43-40_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg
    Screenshot_2024-06-03-12-15-43-40_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg
    53 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Herkes de aynı. Bu millet gerçekten almamak için mi bahane üretiyor yoksa anlamıyor mu anlamadım ya. Delirdim dünden beri
Hocam sizin resimlerdeki değerler güzel çıkmış anlayan arkadaşlar daha iyi bilirde hızı vaat ettiği değere çok yakın vermiş bence iyi.
Alıcı arkadaş sorun etmiş olabilir mi acaba.

Diğer yandan Benim değeri görünce kafam karıştı 7/6 okuma yazma var ama 3/4 verdi bendede muhtemelen anakartın pce 3.0 slotuna takmış olabilir miyim diye düşünmeye başladım şimdi :alala
Şimdi biostan görebilir miyim diye ona bakıyorum

Birde bunu deneyelim bakalım elimde usb 2.0 flaş var bunu usb 3.0 çıkışa takıp veri aktarmayı deneyelim

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri