Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Asgari Ücrete Temmuz Ayında ZAM

Adem Helvacı

Everybody Lies
Yönetici
Administrator
Ben size ne dedim?

Allah bu 5 yılda bir olan seçimden razı olsun :kiskis

Temmuz ayında asgari ücrete zam, iki gün sonra ev kirası ulaşım doığalgaz hava su elektrik hepsine zam

:kop

Asgari ücrete her ay zam yapılsın ki ev kiraları minimum 10.000 TL olsun.
Etin kilosu 800 TL olsun.
Peynirin kilosu 600 TL olsun.
Ekmek 15 TL olsun.
Toplu taşım en yakın mesafe 35 TL olsun. ?

Asgari ücrete her ay zam yapılsın ki ev kiraları minimum 10.000 TL olsun.
Etin kilosu 800 TL olsun.
Peynirin kilosu 600 TL olsun.
Ekmek 15 TL olsun.
Toplu taşım en yakın mesafe 35 TL olsun. ?
Hah işte ben de onu diyorum abi, bu adamlar veriyor bir kalem zam, piyasaya geliyor bin kalem zam :kop

asgari ücrete zam yerine

1 - denetleme (hal, pazar ve market denetimleri ....)
2 - belediyelerin tarım ve hayvancılık yaparak milletin alım gücünü arttırması
3 - yurt dışı ihracatta gıda vergisinin %1000 arttırılması ya da yasaklama
4 - yem fiyatlarının %50 düşürülmesiyle

Milletin alım gücünü arttırması gerekir
asgari ücrete zam işsizliği arttırır ve firmaların kapanmasına neden olur

1980 yılında ilk sigortalı işe girerken zaten emekli maaşı ile hiçbir şey yapılamayacağını biliyordum.
O yüzden bu iyi bir mesleği olan çalışan eş şart.
Çalışırken yatırım şart.
İyi yetiştirilecek bir çocuk.
Ben planlı programlı insanım.
Bugünleri 43 yıl önce öngördüm.
O yüzden emekli maaşı zerre umurumda değil. Tabii isterim insani şartlarda emekli maaşı alayım ama yok, olmuyor ve olmayacak gibi görünüyor.
O yüzden 40 yıl iyi kazandım, iyi yatırım yaptım.
Oğlumuda öyle yetiştirdim.
Şu an Fransa - Almanya, İspanya, Balkanlar turlarına bakıyorum.
48.000 TL ispanya turuna yetiyor. ?

1980 yılında ilk sigortalı işe girerken zaten emekli maaşı ile hiçbir şey yapılamayacağını biliyordum.
O yüzden bu iyi bir mesleği olan çalışan eş şart.
Çalışırken yatırım şart.
İyi yetiştirilecek bir çocuk.
Ben planlı programlı insanım.
Bugünleri 43 yıl önce öngördüm.
O yüzden emekli maaşı zerre umurumda değil. Tabii isterim insani şartlarda emekli maaşı alayım ama yok, olmuyor ve olmayacak gibi görünüyor.
O yüzden 40 yıl iyi kazandım, iyi yatırım yaptım.
Oğlumuda öyle yetiştirdim.
Şu an Fransa - Almanya, İspanya, Balkanlar turlarına bakıyorum.
48.000 TL ispanya turuna yetiyor. ?
Biz de bakıyoruz.

Aramızda ufak bir fark var, biz sadece bakıyoruz :kiskis

Senin emekliliğe ne akdar kaldı abi sorması ayıptır?
Sevgili Murat, bu abin ''ayıptır, yazıktır, günahtır'' diye diye yıllar boyunca çalıştığı yerlerde SGK sı yapılmamış bir abin olduğu için benim çoook gün eksiğim var yoksa ben de şimdi @Yelda Helvacı ile birlikte emekliydim aslında.

Basit bir örnek vereyim sana.

Elimde o dönem o şirkette çalıştığımı ispat edecek ve Elektronik Atölye şefi kaşem ile imzaladığım evraklar olmasına ve işleme koysam kazanacağımı bilmeme rağmen ortaklardan birisi bugün halen çok sevdiğim saydığım bir abim olduğu için kıyamayıp, halen gün eksiği tamamlamaya uğraşıyorum :D

Yani ben size ''Emekli oldum'' diye muhtemelen 5 yıl sonra falan söyleyebilirim :kiskis

Bazı durumlara göre 3 de olabilir.

Sevgili Murat, bu abin ''ayıptır, yazıktır, günahtır'' diye diye yıllar boyunca çalıştığı yerlerde SGK sı yapılmamış bir abin olduğu için benim çoook gün eksiğim var yoksa ben de şimdi @Yelda Helvacı ile birlikte emekliydim aslında.

Basit bir örnek vereyim sana.

Elimde o dönem o şirkette çalıştığımı ispat edecek ve Elektronik Atölye şefi kaşem ile imzaladığım evraklar olmasına ve işleme koysam kazanacağımı bilmeme rağmen ortaklardan birisi bugün halen çok sevdiğim saydığım bir abim olduğu için kıyamayıp, halen gün eksiği tamamlamaya uğraşıyorum :D

Yani ben size ''Emekli oldum'' diye muhtemelen 5 yıl sonra falan söyleyebilirim :kiskis

Bazı durumlara göre 3 de olabilir.
Allah kolaylık versin abi ne diyeyim

Alım gücünü koruyamadıktan sonra enflasyonu düşüremedikten sonra milyon zam verseler ne olacakki hanqi parti olursa olsun vatandaşın yaşam kalitesi ve refahı iyileştirilmediği sürece toplumsal olarakta refaha erişemeyiz paralı tayfayı saymıyorum şuanki sistem zenqini zenqinleştirip fakiri iyice fakirleştiriyor misal büyük şirketlerin milyonluk vergi borçları tek kalemde silinirken vatandaşın küsüratlı borçları bile yıllar sonra haciz ve icra ile alınıyor vesselam....

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri