Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Beko 31825 Ekolojik İnverter

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Bayramgunay

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
32000
Marka Model Bilgisi
Beko 31825
Beko 18000 Btu Klima almayı düşünüyorum önerirmisniz yorumlarınızı ve kullanıcı tecrübelerinizi Aktarırsanız çok memnun olurum

Ekli dosyalar

• 8801151200_201907291520107_PRODUCT FICHE 1tr_TR.JPG
    8801151200_201907291520107_PRODUCT FICHE 1tr_TR.JPG
    147.9 KB · Görüntüleme: 15
Model yazmamdaki sebep tanıdık aracılıgıyla piyasadan bı 4 bin TL uyguna alacagım sadece yazdıgım modeli var o yüzden 35 M2 salon için düşünüyorum

Model yazmamdaki sebep tanıdık aracılıgıyla piyasadan bı 4 bin TL uyguna alacagım sadece yazdıgım modeli var o yüzden 35 M2 salon için düşünüyorum
Ortalama düzeyde bir klima, 31225 olan modelini geçen yazdan beri hem soğutmada hem ısıtmada kullandım. Beklentiler yüksek değilse tatmin edici. Bana ne lazım, soğuk oda lazım, basıyorum soğutyor. Tam tersi hava soğuk, bana sıcak oda lazım basıyorum düğmeye ısıtıyor. 31225 ile 31825 arasındaki fark BTU kapasitesi ve ona göre değişen özellikler. Fiyat avantajı gerçekten olacaksa tercih edilebilir mi, evet tercih edilebilir. Şuan 31000 TL civarında satıldığını varsayarsak piyasada, 270000 TL'ye 18'lik klima, bu günün koşullarında uygun denebilir.

Yetkili servise mutlaka, VAKUM MOTORU İLE vakum yaptırmayı ihmal etmeyin.

4,5 yıldır Arçelik olanını kullanıyorum. O zaman 4000 liraya almıştık. 38 metrekare salonda 40 derece üstü sıcaklılarda güzel soğutma yaptı. 26 derece ve 3. fan hızında Anlık tüketimin 0,7kw' a kadar indiğini de gördüm. Kısacası benim beklentimi karşıladı. Arçelik servisi 10 dk kadar vakum yapmıştı. vakum olayını belirtin derim.

Belirli gerekçeler var ise satın alınmasında sakınca görmediğim ancak elbette ki alternatifsiz değil diyebileceğimiz bir ürün.
Diğer dostlarım gibi ben de en önemli detay olan VAKUM konusunu bir kere daha hatırlatmak isterim.

Ben de bugün taktırdım. Servis sağ olsun vakum dahil herşeyi yaptı. Yaklaşık 1.5 saat kadar sürdü isleri. Ancak iç -diş ünite arasında alüminyum boru kullanıyorlar. Bakır boru kullanmalarını isterdim. En azından şu kadar fiyat farkıyla bunu kullanmak ister misiniz gibisinden bir alternatif bile olsa iyi olurdu. Öğlenden sonra saat 3 gibi montajı yapıldı. (Evim Güney batı cepheye baktığı için ve 2 duvar boyunca da toplamda 6 adet cam ve 1 tane balkon kapısı olduğundan sıcakta oturmak güç oluyordu. Takribi 28.5m2 gibi bir alanı var. )Eski klimam on off idi ve şaşırtıcı derecede soğuk üflerdi. 21 yaşında Demirdöküm un ürettiği Alaska klima. hatta bir zamanlar şimdiye nazaran daha popüler olan serpantin ini de Zass a ürettirdi diye biliyorum. Tabi o klima 9bin BTU kapasite ye sahipti ve kompresörü de çok sesli çalışıyor diye bütçeme uygun servis yönünden de ağı geniş olan Beko yu aldım. Şu an için çalışma sesinden ve soğutmasından çok memnunum. Normal şartlarda dış ortam sıcaklığı 37 derece iken ev 32 civarı oluyordu. Lakin gece de dışarısı 25 dereceye düşse bile ev halen 30 derece oluyordu ki şu anda bile klimanın olmadığı diğer odalardaki termostatlar 29.6 derece.
1000096985.jpg

Klimanın olduğu yer ise 24 derece.

1000096987.jpg

Dış ortam

1000096991.jpg

Klimadan memnun kalmayan arkadaşlar eminim ki olacaktır. Belki ilerleyen süreçlerde bunlardan birisi de olabilirim ki umarım olmam :) şu an için özellikle on off klimadan sonra geçtiğim de düşünülürse benim için çağ atlandi ve devrim oldu gibi bir şey oldu.
Bu arada montajı yapan ekip İstanbul Avcılar merkez Beko servisiydi. Her servisin sıkıntılı olanı olduğu gibi işin ehli olanları da olabiliyor memnun kaldığım için bunu da belirtmek istedim. Almadan önce ve sonrası için internetteki servis sıkıntılarını görünce acaba yanlış mı yaptım demiştim ama gelen arkadaşlar endişemin boşa olduğunu gösterdi sağ olsunlar.

Bugün klimada ikinci günüm. Günlük yazar gibi olacak ama bana göre tuhaf olan bir özelliği daha paylaşmak istedim sizlerle. @Adem Helvacı abinin daha önce videolarında gördüğüm ısı ölçer probundan elimde olmadığı için cihazı resimdeki yere koydum. Üfleme sıcaklığına baktığımda ise şok oldum. Bu iyi bir performans mı sizlere de sormak istedim. (Tabi ki bu klima için soruyorum. Eminim ki üst segment klimalarda bu daha iyidir.) Ben bu kadar düşük sıcaklıklara kadar soğutacağını düşünmemiştim.

Klimada koyduğum yer
klima.jpeg

Termometrenin gösterdiği değer

termometre.jpeg

Oda sıcaklığı

oda sıcaklığı.jpeg

Bugün klimada ikinci günüm. Günlük yazar gibi olacak ama bana göre tuhaf olan bir özelliği daha paylaşmak istedim sizlerle. @Adem Helvacı abinin daha önce videolarında gördüğüm ısı ölçer probundan elimde olmadığı için cihazı resimdeki yere koydum. Üfleme sıcaklığına baktığımda ise şok oldum. Bu iyi bir performans mı sizlere de sormak istedim. (Tabi ki bu klima için soruyorum. Eminim ki üst segment klimalarda bu daha iyidir.) Ben bu kadar düşük sıcaklıklara kadar soğutacağını düşünmemiştim.

Klimada koyduğum yer Ekli dosyayı görüntüle 19423

Termometrenin gösterdiği değer

Ekli dosyayı görüntüle 19422

Oda sıcaklığı

Ekli dosyayı görüntüle 19426
Bizde bunun muadili arcelik 18325 var 2 ay oldu alalı bende ufleme ısısıni olcmustum en dusuk 10 derece gordum genelde sizin klimaniz gibi 11 -12 derece civari ufluyor fakat ev soguyor rahat bir ortam oluyor klimayi kapatma ihtiyaci duymuyoruz ,anlik tuketime baktigimda ortalama 0.5 0.6 tuketiyor gece yarisindan sonra 0.2 lere kadar dustugu oluyor klimadan memnunuz ozellikle elektrik tuketiminden.

Bizde bunun muadili arcelik 18325 var 2 ay oldu alalı bende ufleme ısısıni olcmustum en dusuk 10 derece gordum genelde sizin klimaniz gibi 11 -12 derece civari ufluyor fakat ev soguyor rahat bir ortam oluyor klimayi kapatma ihtiyaci duymuyoruz ,anlik tuketime baktigimda ortalama 0.5 0.6 tuketiyor gece yarisindan sonra 0.2 lere kadar dustugu oluyor klimadan memnunuz ozellikle elektrik tuketiminden.
Evet gece 0.2 leri görüyorum ama bence wattmetre ile olcmekte fayda var. Hem kusuratsiz ölçüm veriyor hem de yanıltıyor olabilir. PO diye ya da p0 bir ayar var onda maksimum üflüyor. O zaman ilk acilista yaparsam 1.6kw kadar yakıyor. Sonra 15dk içinde 0.9 kW 15 dk içinde de 0.6kw a düşüyor ama benim salonda takılı koridor ve yatak odası kapıları da açık.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri