Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Beyaz Eşya

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

sunaetik

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar. Yakın zamanda ev alışverişi yapmam gerekiyor. Beyaz eşyaların hepsini aynı bayiden almam kolayıma geliyor ama öyle olması da gerekmiyor.
Çamaşır Mak.+ Bulaşık Mak.+ Buzdolabı(350 lt yeterli)+ Ankastre Fırın-Ocak-Davlumbaz alacağım. Bütçem=50000.
Bulaşık makinesinde hassasım. Gerçekten iyi yıkama ve kurutma performansı istiyorum. Kararsızım. Bu yüzden ona özel bir tavsiye arıyorum.
Ayrıca fırınlara hakim değilim. Yeni buharlı pişirme teknolojilerinin ne kadar fark yarattığını merak etmiyor değilim. Çokça kullanmayı da istiyorum.
İlçede yaşıyorum ve il merkezde pek çok markanın yetkili servisi var. Marka model tavsiyeleriniz varsa yazmanızı dilerim.
Madem hepsini alacaksın Arçelik'ten kapat gitsin demek makul geliyor, hesap denk düşüyor o ayrı. Özellikle şunda bunu seç diyen varsa yazarsınız.
Teşekkürler.

Satın Alma Önerisi Beyaz Eşya

teşekkürler. acil değil ama hafta sonuna kadar netleştirmem gerekir. benim listeye aldıklarım bunlar:
ARÇELİK
7100 M çamaşır
570431 MI buzdolabı
6155 I bulaşık
AFC 340 G Fibona Serisi Fırın
bunların arasından bu yaramaz bu daha iyi denebilecek bir marka model bilgisi çıkarsa değiştirebilirim.
Günaydın;

@Tesla ustamız aslında 7kg üstü çamaşır makinesi alınmasına çok taraftar değil özellikle yerli üretimlerde, zira makineler sıkma modunda horon teper gibi sallanıp titreme yapıyorlar bu bağlamda çamaşır makinenizde sorun yok gayet uygun tercih.

570431 de kullanılan kompresöre baktım, ana sargı bakır, o nedenle bu modeli seçmenizde de sakınca yok.

6155 i görünce bir an için OKAM desteği nedeniyle sizi 6166 ya yönlendirmek...
Merhabalar. Yakın zamanda ev alışverişi yapmam gerekiyor. Beyaz eşyaların hepsini aynı bayiden almam kolayıma geliyor ama öyle olması da gerekmiyor.
Çamaşır Mak.+ Bulaşık Mak.+ Buzdolabı(350 lt yeterli)+ Ankastre Fırın-Ocak-Davlumbaz alacağım. Bütçem=50000.
Bulaşık makinesinde hassasım. Gerçekten iyi yıkama ve kurutma performansı istiyorum. Kararsızım. Bu yüzden ona özel bir tavsiye arıyorum.
Ayrıca fırınlara hakim değilim. Yeni buharlı pişirme teknolojilerinin ne kadar fark yarattığını merak etmiyor değilim. Çokça kullanmayı da istiyorum.
İlçede yaşıyorum ve il merkezde pek çok markanın yetkili servisi var. Marka model tavsiyeleriniz varsa yazmanızı dilerim.
Madem hepsini alacaksın Arçelik'ten kapat gitsin demek makul geliyor, hesap denk düşüyor o ayrı. Özellikle şunda bunu seç diyen varsa yazarsınız.
Teşekkürler.
Merhaba; Siz de enerji verimliliği konusunda kesin çizgileri olan kullanıcılardan mısınız yoksa bu konuda biraz esnek olabilir miyiz?

Merhaba; Siz de enerji verimliliği konusunda kesin çizgileri olan kullanıcılardan mısınız yoksa bu konuda biraz esnek olabilir miyiz?
Bu konuda derdim yok. Hatta çamaşır ve bulaşık makinelerinin 1 saatlik kısa programlarının iyi sonuç vermesi daha öncelikli benim için. Ya da 2 saatlik alternatif programlarının olabilmesi mümkünse. 3-5 saatler kullanmam. Çelik dayanıklı olsun tabii.

O zaman şunları da sorayım sonra detaylara geçer modelleri yazarız.

Buzdolabı kombi olması şart mı?
Ankastre davlumbaz standart 60 lık mı olacak, takılacak yerin ölçüleri belli mi?
Ankastre ocakta vog olacak mı? (Ekstra istediğiniz her şey maliyete yazar gereksiz yere)
Çamaşır makinesi 9 kilo yeterli olur mu? (Maliyeti düşük tutmak için ama duruma göre 10 da bakarız)

O zaman şunları da sorayım sonra detaylara geçer modelleri yazarız.

Buzdolabı kombi olması şart mı?
Ankastre davlumbaz standart 60 lık mı olacak, takılacak yerin ölçüleri belli mi?
Ankastre ocakta vog olacak mı? (Ekstra istediğiniz her şey maliyete yazar gereksiz yere)
Çamaşır makinesi 9 kilo yeterli olur mu? (Maliyeti düşük tutmak için ama duruma göre 10 da bakarız)
hocam çamaşır makinesi kapasitesi 7 de olur. benim yüküm genellikle az. dondurucu üstte olacak. ankastreler 60 olacak. vog ne bilmiyorum ama ocağı falan mühim değil o kadar net hesap yapmamıza gerek yok vallahi.

Son düzenleme:
hocam çamaşır makinesi kapasitesi 7 de olur. benim yüküm genellikle az. dondurucu üstte olacak. ankastreler 60 olacak. vog ne bilmiyorum ama ocağı falan mühim değil o kadar net hesap yapmamıza gerek yok vallahi.
En sevdiğim kullanıcı tipi vallahi sizinle iyi anlaşacağız.
Ben beyaz eşya önerilerinde sevgili eşim @Yelda Helvacı nın da kullanım alışkanlıklarını hep gözümün önünde bulunduruyorum. Yani bir makine nelere maruz kaldığı halde halen çalışmaya devam ediyor, hangi koşullarda en çok ne yönde arıza yapıyor bunları anlayabilmenin en güzel yolu kendisini ve kullanım alışkanlıklarını uzaktan uzaktan izlemek oluyor.

Bu anlamda aslında sizin neleri almanız gerektiği 3 aşağı 5 yukarı kafamda şekillenmiş olsa da yine de kontrol edeceğim bazı detaylar var. Belli ki Arçelikten ilerleyeceğiz ama alternatif bir iki ürün bakmak istiyorum.

En sevdiğim kullanıcı tipi vallahi sizinle iyi anlaşacağız.
Ben beyaz eşya önerilerinde sevgili eşim @Yelda Helvacı nın da kullanım alışkanlıklarını hep gözümün önünde bulunduruyorum. Yani bir makine nelere maruz kaldığı halde halen çalışmaya devam ediyor, hangi koşullarda en çok ne yönde arıza yapıyor bunları anlayabilmenin en güzel yolu kendisini ve kullanım alışkanlıklarını uzaktan uzaktan izlemek oluyor.

Bu anlamda aslında sizin neleri almanız gerektiği 3 aşağı 5 yukarı kafamda şekillenmiş olsa da yine de kontrol edeceğim bazı detaylar var. Belli ki Arçelikten ilerleyeceğiz ama alternatif bir iki ürün bakmak istiyorum.
Tamam hocam sağ olun. sayenizde tvmi de seçtim.

Tamam hocam sağ olun. sayenizde tvmi de seçtim.
Faydamız oldu ise ne mutlu, ne kadar süremiz var iyi bir liste oluşturmak için? Konu ne kadar acil bileyim ki ona göre davranalım çünkü yarın komisyon toplantımız var hem @İlteriş Yılmaz hem de ben ofiste olmayacağız, bugün için de artık eşime sözüm var bir film izlemek üzere son mesajım olur bunlar. Çok acil derseniz yarın öğleden evvel buluruz bir çıkış yolu, acil değil derseniz Perşembe sabahı lütfen bir hatırlatma mesajı atın hemen ilgilenelim :ok

Faydamız oldu ise ne mutlu, ne kadar süremiz var iyi bir liste oluşturmak için? Konu ne kadar acil bileyim ki ona göre davranalım çünkü yarın komisyon toplantımız var hem @İlteriş Yılmaz hem de ben ofiste olmayacağız, bugün için de artık eşime sözüm var bir film izlemek üzere son mesajım olur bunlar. Çok acil derseniz yarın öğleden evvel buluruz bir çıkış yolu, acil değil derseniz Perşembe sabahı lütfen bir hatırlatma mesajı atın hemen ilgilenelim :ok
teşekkürler. acil değil ama hafta sonuna kadar netleştirmem gerekir. benim listeye aldıklarım bunlar:
ARÇELİK
7100 M çamaşır
570431 MI buzdolabı
6155 I bulaşık
bunların arasından bu yaramaz bu daha iyi denebilecek bir marka model bilgisi çıkarsa değiştirebilirim.

ARÇELİK
7100 M çamaşır
570431 MI buzdolabı
6155 I bulaşık
Kişisel tercih ama ek olarak beyaz eşya olayında mutlaka markanın sağladığı ek + garantileri de alın. İşte buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık fırın vb. bunlarda ekstra 4 yıl garantisi olsun. Ama tabi satın aldığınız yer mağaza değil firmanın kendisinin yaptığı garantiler olsun. Arçelikse arçeliğin kendi garantisi olsun. Fırın konusunda ise mutlaka pizza taşı dediğimiz bir taş var onu da kesin alın. Çünkü bu tür turbo fırınlarda öyle karafırın gibi yada eski tip davul fırında pişen şeyler gibi bir lezzet olmayabiliyor. Pizza taşı da hamur işlerinde baya çağ atlayan birşey. Şöyle söyliyeyim bildiğiniz odun fırınındakine yakın çıtırlıkta hamur işleri pişirirsiniz. İşte o pidecilerdeki lahmacunlar pideler vs çok güzel oluyor. Adem abi ürün detaylarını yazar mutlaka o daha bilgilidir.

Kişisel tercih ama ek olarak beyaz eşya olayında mutlaka markanın sağladığı ek + garantileri de alın. İşte buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık fırın vb. bunlarda ekstra 4 yıl garantisi olsun. Ama tabi satın aldığınız yer mağaza değil firmanın kendisinin yaptığı garantiler olsun. Arçelikse arçeliğin kendi garantisi olsun. Fırın konusunda ise mutlaka pizza taşı dediğimiz bir taş var onu da kesin alın. Çünkü bu tür turbo fırınlarda öyle karafırın gibi yada eski tip davul fırında pişen şeyler gibi bir lezzet olmayabiliyor. Pizza taşı da hamur işlerinde baya çağ atlayan birşey. Şöyle söyliyeyim bildiğiniz odun fırınındakine yakın çıtırlıkta hamur işleri pişirirsiniz. İşte o pidecilerdeki lahmacunlar pideler vs çok güzel oluyor. Adem abi ürün detaylarını yazar mutlaka o daha bilgilidir.
Vay arkadaş Pizza taşı haaa? İlk defa senden duydum. Her zaman söylüyorum, internet aleminde en faydalı mecralar forum ortamlarıdır. Bilginin sonu, öğrenmenin yaşı yok işte :ok

ARÇELİK
7100 M çamaşır
570431 MI buzdolabı
6155 I bulaşık
Günaydın;

@Tesla ustamız aslında 7kg üstü çamaşır makinesi alınmasına çok taraftar değil özellikle yerli üretimlerde, zira makineler sıkma modunda horon teper gibi sallanıp titreme yapıyorlar bu bağlamda çamaşır makinenizde sorun yok gayet uygun tercih.

570431 de kullanılan kompresöre baktım, ana sargı bakır, o nedenle bu modeli seçmenizde de sakınca yok.

6155 i görünce bir an için OKAM desteği nedeniyle sizi 6166 ya yönlendirmek istedim ancak sonra baktım ki otomatik kapı açma özelliği 6155 de yine mevcutmuş. İnverter motor olmaması konusunu ben ileri düzeyde önemsemiyorum çünkü sonuçta motor inverter dahi olsa ısıtmayı yine de rezistans ile yapıyorlar. Bu koşullarda 6155 de uygundur.

Fibona serisini ben incelememiştim o nedenle yetkili servis arkadaşımdan bilgi aldım sizin için. Bu modeli satın almanıza mani olacak veya uyarmmaız gereken bir özelliği veya hatalı eksik sorunlu bir materyal veya donanımı olmadığını ancak AFC361 modelin daha iyi bir izolasyona sahip olması yanısır abir tık daha iyi bir mühendislik ile üretildiğini, aradaki parasal fark etkilemez ise tercih edilmesinin daha doğru bir model olduğu bilgisini aldım.

Elbette ki nihai karar sizindir.

Sevgili @orcun un belirttiği üzere mutlaka +4 yıl ek garanti yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

Yine sormak istediğiniz ne olursa biz buralardayız.

Çözüm
Vay arkadaş Pizza taşı haaa? İlk defa senden duydum. Her zaman söylüyorum, internet aleminde en faydalı mecralar forum ortamlarıdır. Bilginin sonu, öğrenmenin yaşı yok işte :ok
Aynen abi pizza taşı diye geçiyor harika birşey. Odun fırınları gibi pişiriyorsun. :D Hani fırın iyi olmasa bile bu pizza taşıyla arşa çıkartılıyor. :D Pizza pide ekmek lahmacun vs. harika oluyor. Birde uygun ufak fırın küreği falan sonra niye kilo aldık dedirtir. :D

Günaydın;

6155 i görünce bir an için OKAM desteği nedeniyle sizi 6166 ya yönlendirmek istedim ancak sonra baktım ki otomatik kapı açma özelliği 6155 de yine mevcutmuş. İnverter motor olmaması konusunu ben ileri düzeyde önemsemiyorum çünkü sonuçta motor inverter dahi olsa ısıtmayı yine de rezistans ile yapıyorlar. Bu koşullarda 6155 de uygundur.

Fibona serisini ben incelememiştim o nedenle yetkili servis arkadaşımdan bilgi aldım sizin için. Bu modeli satın almanıza mani olacak veya uyarmmaız gereken bir özelliği veya hatalı eksik sorunlu bir materyal veya donanımı olmadığını ancak AFC361 modelin daha iyi bir izolasyona sahip olması yanısır abir tık daha iyi bir mühendislik ile üretildiğini, aradaki parasal fark etkilemez ise tercih edilmesinin daha doğru bir model olduğu bilgisini aldım.

Elbette ki nihai karar sizindir.

Sevgili @orcun un belirttiği üzere mutlaka +4 yıl ek garanti yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

Yine sormak istediğiniz ne olursa biz buralardayız.
çok teşekkürler hocam isabetli atışlara memnun oldum. güven verdiniz, iyi ki varsınız. ek garantilere bakacağım. malum kriz ortamında yatırım bozmak da zor. şansa da gidebilirim.

Kişisel tercih ama ek olarak beyaz eşya olayında mutlaka markanın sağladığı ek + garantileri de alın. İşte buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık fırın vb. bunlarda ekstra 4 yıl garantisi olsun. Ama tabi satın aldığınız yer mağaza değil firmanın kendisinin yaptığı garantiler olsun. Arçelikse arçeliğin kendi garantisi olsun. Fırın konusunda ise mutlaka pizza taşı dediğimiz bir taş var onu da kesin alın. Çünkü bu tür turbo fırınlarda öyle karafırın gibi yada eski tip davul fırında pişen şeyler gibi bir lezzet olmayabiliyor. Pizza taşı da hamur işlerinde baya çağ atlayan birşey. Şöyle söyliyeyim bildiğiniz odun fırınındakine yakın çıtırlıkta hamur işleri pişirirsiniz. İşte o pidecilerdeki lahmacunlar pideler vs çok güzel oluyor. Adem abi ürün detaylarını yazar mutlaka o daha bilgili
aman ne pizzası master işi. börek mörek yaparım işte:LOL:

şansa da gidebilirim.
Eğer bu şekilde ilerleyecekseniz bilginiz olsun, İlk 6 ay normal fiyat, 6 ay sonrası bir tık daha yüksek fiyatlar olur ancak garantisi bitmeden önce olmak şartı ile 3 yıl içerisinde herhangi bir zaman diliminde günün ekonomik koşullarına göre de yaptırabilirsiniz.

Ödeyeceğiniz bu bedel ödediğiniz gün itibari ile yüksek gibi gelebilir ancak ödemediğinizde üründe çıkan tek bir arıza dahi bazen o paranın cebinizden çıkmasına neden olabiliyor, aman genç dostum dikkat :ok

Orçun o airfryer işinin ne zaman kötü kokuları çıkacak merak ediyorum. Araştıramadım henüz.
Abi vallahi kafayı yersin. Youtube'da sosyal medyada bu alete o kadar büyük bir reklam bütçesi ayrılmış ki ben araştırınca öğrendim. Bütün büyük yemek kanallarına bedavadan veriliyor üstüne de para veriyorlar. Abi aslında alet bildiğin turbo fırının minyatür hali o kadar. Ya aletin haznesi ufacık, anlatılıyor yok işte içinde kek yapacan yemekler yapacan 10 15 dkda pişiriyormuş falan yalan. Ben gittim birde philips aldım, çan çin çon işine girmedim. :D Sonuçta gıda temas edecek elin çinlisi kim bilir 88 bin parçadan geri dönüştürdüğü içinde 1 milyar kanserojen maddeyi dayayıp satıyor kim nereden bilecek ? en azından dedik bari philips olsun. :D Aletin abi iç ana haznesi ve de üstünde sepeti var. O sepeti de 1 karış en 1 karış derinlik 7 8 cm yükseklikte. Şimdi burada ne pişirebilirsin ki abi ? köfte et pişiyor okey, soslu tavuklar pişiyor güzel kızarıyor tamam, birde patates o kadar. https://www.akakce.com/fritoz/en-ucuz-philips-airfryer-hd9252-90-essential-fiyati,927655835.html bendeki modeli bu arada bu abi, 2300 2400 e 9 taksit almıştım. Birde abi şimdi bir yandan patates yapayım öbür yandan da dur köfte yapayım olmuyor ki ? hazne ufacık 15 dkda pişiriyor ee önce hangisini koyacan ? ha bire çıkart bak dök vs. birde abi koyulacak yer de sorun. Ev ufacık bu sabit bir yerde de durmuyor, bangoya koyuyoruz işi bitince kaldırıyoruz. Teknolojisi zaten çok basit birtane turbo fırınlardaki fan var birde rezistans o kadar. Fan ısıttığı havayı içeri basıyor döndürüyor o kadar. Hazne temizliği okey çok basit gibi de içte o üst kısımlar ? o ölüm işte çıkmıyor temizliği bela. Annemin arada aklına giriyorum ya satalım vs diyorum okeyi aldığım gün satacam. :D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri