Playstation 4 pro ile 4K futbol oynamak.
HDMI bağlantısı ile mümkün olur.
YouTube Netflix vs uygulamalar kullanmak
yine Dijitsu markası üzerinden gidersek L3 Android'e göre daha iyi performans verir bu tarz uygulamalarda.
Tarayıcıda dolaşmak film sitelerinde film izlemek
Tarayıcıda dolaşılır, film siteleri genelde windowsa göre ayarlanıyor. Telefonda ve TV'lerde özellikle, reklam dolu yerler oldukları için reklam kapatma işi biraz can sıkıcı. Ama tarayıcıda da sitenin el verdiği ölçüde gezilir. Bu TV ile değil girilecek sitenin uyumluluğuyla ilgili bir durum.
APK kurmak.
Buraya kocaman bir kırmızı ile belirtelim. APK dediğimiz dosya sistemi Windows'un msi ya da exe'si gibi, Android platformuna göre tasarlanmış uygulama dosyalarıdır. WebOS cihaza Android için olan APK uzantılı dosyalar kurulamaz. Yani Android uygulamaları WebOS'a yüklenemez.
IPTV tarzı uygulamalar WebOS için de vardır, kullanıcı-şifre veya m3u tarzı dosyaları veya oynatma listelerini oynatacak tarzda IPTV uygulamalarından bahsediyorum. Bu uygulamalar aslında bir Player'dır ve herhangi bir kanal veya yayın içermez, bu yayın dosyalarını oynatmaya yarar.
Fakat İnat tarzı uygulamalar APK olarak yani Android için yapıldığından WebOS'a yüklenemez. Bu tarz doğrudan "yayın" içeren uygulamaları çalıştırma gibi bir düşünceniz varsa Android işletim sistemli TV'lere bakmalısınız.
Burada bu detayı atlayarak yorum yapar TV'yi aldırırsak sonra vay efendim İnceleriz'de anlattılar ama buna APK kurulmuyormuş ben oraya yazmıştım, tarzı şeylerle karşı karşıya kalmayalım. Eğer ki sadece APK kurmak maddesi bu kadar önemliyse, Dijitsu Android modelleri (L3) veya Onvo'nun Android modelleri (L3-L1) daha doğru tercih olacaktır, Zaten Onvo 50F950'yi düşündüğünüzü söylemişsiniz. TV detayları gelince daha net şekillenir bilgiler fakat APK maddesi vazgeçilmezse baştan söyleyeyim bu iş yatar.