Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Bimde Satılan TCL 12.000 BTU VE TCL 18.000 BTU

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

F1Kan

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
30000
Marka Model Bilgisi
18.000 BTU KLİMA TAC-18CHSD/XA21
Merhabalar,

Bimde satılan 18.000 BTU KLİMA TAC-18CHSD/XA21 fiyatı 29.999 TL,
12.000 BTU KLİMA TCL TAC-12CHSD/XA21I fiyat 18.999 TL.

Antalya sıcağında, ciddi manada güneş görev bir evin 25 30 mt3 odasında TCL 12000 ya da TCL18000 BTU klima almayı düşünüyorum.Fiyat araştırması yapınca kısa sürede çok ciddi derece artan fiyatlar karşısında bimde bulunan bu modeller ilgimi çekti. Bu fiyatlar baz alındığında öncelik olarak TCL 18.000 BTU model Bimden bu fiyata alınır mı ?

Bimden bu klimayı alıp kuruluma gelen servis ne derece güzel bir iş çıkartır bunu çok merak ediyorum. Bu konu hakkında tecrübe sahibi olan varsa, tecrübelerini paylaşırsa çok memnun kalırım.

@Adem Helvacı hocamın bir yorumuna denk gelmiştim, bu yorum bir sene önce yazılmış acaba 1 sene sonrada Adem hocam TCL hakkında aynı şeyleri düşünüyor mu merak ediyorum. Zira onun fikirleri bizim için çok önemli.

Yönetici arkadaşlarım uyardı, sizin mesajı cevaplamamışım kusura bakmayın.
Midea konusunda kesinlikle haklısınız. Bana göre de gereksiz bir fiyat yüksekliği söz konusu ve hatta bugün All Easy Pro 12.000BTU klima almayı düşünen bir tüketiciye ''28.000TL ona vereceğine'' diye başlayan cümlem sonrası alternatif bir ürüne yönlendirdim.

Ben bazı adımların mantık çerçevesinde atılmasından yanayım. Koşulların zorlu olmadığı veya BTU anlamında sınırda kalınmayan yerlerde gereksiz yüksek kapasiteli ürünleri önermeye yanaşmıyorum. Bu anlamda Airfel Kaira bizim her zaman kurtarıcımız oldu.

Şimdi sahaya yeni giren TCL ki özellikle TCL 18.000BTU sınıfında bana göre Mideadan daha iyi iş çıkarmış diyebilirim özellikle kompresör kapasitesi anlamında.
Ve sonrasında Dijitsu da ekonomik ciddi alternatifler arasında yer alıyor tabi Dijitsu özelinde de 18.000BTU olanını beğenmediğimi belirtmek isterim.

9 luk BTU da 12 lik ile aynı kompresör var, 12 lik Dijitsu ok, 18 lik Dijitsu hayır, 24 lük Dijitsuda uçmuş adamlar, Klimayı 24 lük diye satıyorlar ancak Kompresör kapasitesi 25.500 lere dayanıyor.

Bölge ne kadar Adana olsa da yazdığınız koşullarda Midea gereksiz. LG konusunda benim itirazım olmasa da sadece 24 lük LG yi söktüğümde içinden 19.500btu kompresör çıkması beni üzmüştü o nedenle biraz da olsa mesafeli durmayı tercih ettim yine de her modelinin böyle olacağını düşünmüyorum.

Bu arada söküp parçaladığım LG 24.000BTU klima şu an halen ofisimizde.

Diyeceğim o ki, yine her ne kadar ana markanın %100 kalitesini yansıtmıyor olsalar da Midea üretimi Airfel Kaira Dijtsu ve TCl klimaların hepsinin de rahatslıkla işinizi görebileceğini düşünüyorum.

18 lik düşünürseniz ne Midea, Ne Dijitsu, Ne Airfel ne de Kaira, işte o zaman Kesinlikle TCL öneririm.

Bizim Dayrelax Dahil olmak üzere sektörde etkili satış yapan hemen her marka ve temsilcisi ile irtibatımız var. Klima teknik detaylarını da bizlere duydukları güven neticesi Halka paylaşılmayan kısımları da paylaşıyorlar bu bağlamda sizlere rahatlıkla ve güvenle ''Şudur'' diyebiliyıruz.

Yine aklınıza takılan bir durum olursa yazın lütfen. Elimden geldiğince erken cevaplamaya çalışıırm.

Bu konuyu ben de merak ediyorum. Özellikle 18lik olanı övülmüş ama baktığım kadarıyla çok tecrübe aktarımı olmamış. Servis konusunu da merak ediyorum ayrıca.

TCL ve DİJİTSU marka klimaları ÜRÜN olarak genellikle öneriyoruz beğeniyoruz. 18'lik ürün konusunda TCL öneriririz AMA şöyle bir husus var. Bu firmaların tam anlamıyla "işte oldu tamam" diyebileceğimiz bir servis yapılanmaları yok. Sizin bölgenizdeki servis iyiyse, memnun kalırsınız. Servis kötüyse, uğraştırır. "E servis ne yaparsa yapsın firmaya şikayet ettim mi çözülür" derseniz, firmaya çözdürmek biraz zor TCL'de.

Bölgenizdeki servis kimse artık onu bulup onunla konuşup vakum ve bazı konulardan emin olduktan sonra satın alınabilir bir sakınca görmüyorum. Fiyatı güzel çünkü, onun yerine bunu al diyebileceğimiz eşdeğer fiyatlarda eşdeğer ürünler yok.

Ben bugün tcl 12 lik klima aldım bimden aradım müşteri hizmetlerini bilkom bakıyor ilçemde bulunan bir firmayı yönlendirdiğini beni arayacaklarını söylediler bakalım hadi hayırlısı. Konum izmir karabağlar.

Bu konuyu ben de merak ediyorum. Özellikle 18lik olanı övülmüş ama baktığım kadarıyla çok tecrübe aktarımı olmamış. Servis konusunu da merak ediyorum ayrıca.

Hocam aynı fikirdeyiz. Fakat diğer markalara bakıyorum, yorumlarda onlarında servislerine baya giydirenler olmuş. Kafalar baya karışık. En iyi f/p şu an bu gibi ama servis bir soru işareti

Hocam aynı fikirdeyiz. Fakat diğer markalara bakıyorum, yorumlarda onlarında servislerine baya giydirenler olmuş. Kafalar baya karışık. En iyi f/p şu an bu gibi ama servis bir soru işareti
Şu konunun yürümesi lazım adem bey övmüş öylece kalmış bu husus. Servis veya marka tecrübesi yazılmamış.

izmir karabağlar servisini bugün aradım en erken bayramdan sonra kurulacağı bilgisi verildi malum yoğunluk bayram derken bekleyeceğiz.

Arkadaşlar ben anlamıyorum, bu klima hem iyi yorumlanıyor @Adem Helvacı tarafından ama sonrada hiç bir şekilde yeni bir yorum vs gelmiyor. Bime gelen 18000 BTU Klima 30 K değerinde, keşke forum bu konuya daha fazla alaka göstersede insanlar bilgilenip o şekilde alsalar

Arkadaşlar ben anlamıyorum, bu klima hem iyi yorumlanıyor @Adem Helvacı tarafından ama sonrada hiç bir şekilde yeni bir yorum vs gelmiyor. Bime gelen 18000 BTU Klima 30 K değerinde, keşke forum bu konuya daha fazla alaka göstersede insanlar bilgilenip o şekilde alsalar
Hocam aslında klimada sorun yok iyi bir klima ama servis hizmetleri yaygın değil diyorlar
Hatta Forumda 2 3 kişi aldı tcl şuan isimlerini hatırlamıyorum kullananlar memnun olduklarını ifade etmişlerdi
Forumda Kullanıcı sayısı az olduğu için fazla yorum yok alanlarda ya vakti olmuyordur yada ölçüm aletleri yoktur

Hocam aslında klimada sorun yok iyi bir klima ama servis hizmetleri yaygın değil diyorlar
Hatta Forumda 2 3 kişi aldı tcl şuan isimlerini hatırlamıyorum kullananlar memnun olduklarını ifade etmişlerdi
Forumda Kullanıcı sayısı az olduğu için fazla yorum yok alanlarda ya vakti olmuyordur yada ölçüm aletleri yoktur
Sizde haklısınız hocam, teşekkür ederim yorumunuz için

Hocam klimanın normla internette satılanı iyi diyorlar ama bu sanki daha az özellige sahip bir modelmiş diye duydum.

Şoktaki tcl tac ile HB daki tcl aynı ürün aynı fiyata sizin demek istediğiniz şok taki daha mı kötü diyorlar
Hocam ortalık cidden karıştı, şu an bir modelin 3 ayrı varyasyonu var. Şimdi bu 3 modelin farkları ne ? Sondaki 21| - 51| VE 82| ne manaya geliyor ?

1- ) TCL Sitesindeki model
TAC-09CHSD/XA51I Elite Serisi

2-) BİMDE OLAN MODEL

18.000 BTU KLİMA TAC-18CHSD/XA21I​

3-) ŞOKTA OLAN MODEL

TCL Elite TAC-18CHSD-XA82I 18000 BTU Klima Siyah​

Konuya tekrar açıklık getireyim. Üstünde TCL yazan klimaları genel olarak şimdilik beğeniyoruz. Hani demişsiniz ya Adem Helvacı övmüş sonra ses seda yok yorum yok diye, aslında yorum var çeşitli sayafalarda konusu geçtikçe yaşanan olayları yazıyoruz. Hatta Instagram'da kısa bir video da olması lazım.

Üstünde TCL yazan klimaları, şimdilik beğeniyoruz dedim. Neden, çünkü ürünün üstünde yazan marka değil içi önemli bizim için. Bu ürünler güzel, parçaları da güzel üreticileri de güzel. Yarın üretici değişir ne olacağını bilemeyiz. O nedenle şimdilik dedim. TCL markası ülkemizde kendi başına değil distribütör aracılığı ile var olan bir marka. O nedenle marka olarak yurt dışında güzel olsa da Türkiye'deki yapılanması kötü.

Servisleri karışık iyi olan da var kötü olan da. Yani güzel bir montaj garantisi veremiyoruz. Saçma sapan yamuk, ikinci el konsol, takozsuz, vakumsuz bir montaj gerçekleşirse sizi uğraştırabilir.

Fiyatının uygun ürünün de güzel olduğunu biliyorum. Bu nedenle ben şöyle diyorum, bölgenize bakan TCL KLİMA servisi ya da servisleriyle görüşün. Konuşun, aklınızdaki soruları sorun, içinize sinerse gidin alın kullanın. Bunda ayıp bir şey yok, kardeş ben TCL klima alacam nasıl bir hizmet vereceksin, bunu bilmek benim hakkım.

Zaten 5 dk'lık bir görüşmede bile neyin ne olacağı az çok anlaşılır.

Bakın TCL çağrı merkezi ya da Bilkom her neyse, onunla görüşün demiyorum. Bizzat eve kuruluma gelecek kişilerden bahsediyorum.

Yorumlarınızı okudum, Daha Önce Adem Bey'in tavsiyesi ile Vessen Klimalar almıştım. 2017'den beri, Arada Pandemi geçti çatır çatır çalıştı klimalar yazkış, Sağolsun Memnun kaldım.
Şimdi yorumları okudum,
Muğla Milas'tan Şentürk Klima Montaja gelecek, 2 adet aldım Bim'den bekliyorum.
Keşke Sezonluk Hizmet Sektöründe olan Bu Montaj için firmalar Hafta içi / Hafta sonu hizmet verebilseler.
Elbette Çalışanın emeği , sıcak vs önemli ama Biz de müşteri olarak kısıtlı zamanımız var.
Umarım Güzel bir Montaj gerçekleştirirler de sizinle tekrar paylaşım yaparım.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri