Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Bingo Bulaşık Makinesi Tableti

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Aslındaleyla

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
150
Marka Model Bilgisi
Bingo Pro Max
Selamlar bildiğiniz gibi boykotumuz biri yılı devirdi devirecek. Hatta geçişte olabilir. Malum tüketimde yerli ürünlere geçtiğimiz bu dönemlerde bazı zorunlu ev ürünlerinin muadilini bulmakta, özellikle kalitelisini bulmakta çok zorlandık. Şu an neredeyse her şey üretecek satacak durumdayız çok şükür.

İşte bu zorlu ürün arayışlarımızdan biri olan ürünlerden biride bulaşık makinesi tabletiydi. Geçen hafta Bingo sizin bu sorununuzu çözeceğiz diyerek bir ürün getirdi. Bingo akıllı kapsül pro max olarak satışa sunulan tabletin bazı iddiaları vardı. Bunlar; koku engelleme, temiz filtre, parlak cam ürünler, karbonlu leke tanıma gibi. Bende ürün ilk satışa çıkar çıkmaz alıp bu iddiaları test etmek istedim ama biraz hızlı davrandığım için 32'li paketli 300 tlye aldım. Ertesi gün 150 lira indirime giren tabletleri paketi açılmadığı için aide edip bir yerine iki paket alarak deneyimi çevre evlerede sıçrattım. Bu yazıda bol bol görsel içerik göreceksiniz deneyimi mi tam vermek istiyorum. WhatsApp Image 2024-09-02 at 16.23.19 (2).jpegÜrün paketlemesi. İlk satışları belirli marketler ve online oldu hemen denemek için en yakındaki marketten aldım.

Şimdi işin bizi ilgilendiren tarafına gelebiliriz. Tabletler güzel yıkıyor mu? Vaad ettiklerini yapabiliyor mu?

4 ev olarak girdiğimiz bu deneyde 3/1 skor ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmek durumundayım. Ben eski iki programlı bulaşık makinesi olan, diğer arkadaşların ise bir yıllık ve 5 yıllık bulaşık makinelerine sahipler. Ben elimdeki iki programdan birini kullanarak deneme için yaptığım yıkamada kuru salça lekesi, ağır yağlı tence ve tepsiler, bardaklar, çaydanlık ve çelik tencere kullandım. Öyleki ucundan çöpleri sıyırıp o şekilde yıkamayı yaptım. Aldığım sonuç bardaklarım çizilmeden parlak bir şekilde çıktı, çelik tencelerin yağ ve mini yanık yemek lekelerinden arınmıştı. Koku yoktu, filtrem çokta temiz değildi ama makineyi yüklediğim haliyle iyi bile çıktı demek mümkün. Gelelim diğer beğenen arkadaşım neler dedi. Kendisinin dediğine göre makinenin içi bile temizlenmiş. Benim aksime filtresi temiz çıkmış ama makinelerimizin arasında 7 yıl fark var.
WhatsApp Image 2024-09-02 at 16.06.51 (1).jpeg
Peki herkesin merak ettiği o konu beğenmeyen arkadaşım neyi beğenmemiş. Söylediğine göre cam bardakları bor bir yansıma kazanmış ama nedenini bilmiyoruz. Bor camlarında minik lekeler kaldığını söyledi. Ama makineden makineye değişiklik gösterebileceğinide söyledi.
WhatsApp Image 2024-09-02 at 16.06.50 (1).jpeg

Hazır başlamışken birde genel algı ne durumda diye bakalım.

Her zaman olduğu gibi yine beğenenlerin olduğu beğenmeyenlerin azda olsa var olduğu bir ortam görmek mümkün. Ama yerli markalara baktığımızda Bingo'nun gözünü birinciliğe diktiğini söyleyebilirim. Kaldı ki bence bingo gibi 30 yıllık bir markanın daha önce böyle bir ürün ile sahalarda yerini alması gerekirdi. Yotube'da çok sevdiğim bir ablam olan Ayşe Hanım'ın video linkini bırakıyorum. Çok kısa bir video ile sonuçları açıklamış. Bende de videolar var ama yüklemeyi beceremedim. Çözer çözmez gelip kendi görüşlerimi birde video ile anlatmak isterim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-09-02 at 16.06.51.jpeg
    WhatsApp Image 2024-09-02 at 16.06.51.jpeg
    162 KB · Görüntüleme: 33
peki adidas boykot edilirken asics'in boykot edilmeme sebebi nedir? adidasın işi gücü yok israil'e destek veriyor da asics destek vermiyor mu? adidas dediğiniz marka 2014 de israilin filistine saldırısını kınamış hatta israile satışını geçici olarak durdurmuştu hatta filistindeki sporculara destek veriyor asics ne yaptı peki? şimdi adidas israilde üretim yapıyor diye boykot markası mı oldu? markalar nasıl para kazanacağına bakar bugün para kazanacaksa israili destekler yarın para kazanacaksa filistini destekler ne boykot olmayan ithal markalar ne de daha kendi halkını bile düşünmeyen yerli markalar güvenilir değildir. Telefon markanız boykot markasıysa hadi daha aldınız yapacak bir şey yok ama şuan telefonunuzu kullanırken bile boykot dediklerinize para kazandırıyorsunuz. Evet sadece telefonunu kullanarak bile çünkü telefon kullanımınızdan toplanan verilerle üreticiler ilerde hem performans düzenlemesi yaparak hem de kullanım alışkanlığına göre reklamları ayarlayarak para kazanıyor. bu foruma girerken kullandığınız tarayıcı da arama motoru da aynı şekilde, sosyal medyadan boykot çağrısı yaparken bile boykot dediğiniz şirketlere para kazandırıyorsunuz. eğer gerçek bir boykotçuysanız elinizdeki telefonu bırakmanızı ve asics bile almadan el yapımı kundura kullanmanızı öneririm ama el yapımı kundurudan bile boykot dediklerinize para akışı olma ihtimali var en iyisi ayakkabı giymemek.
Aslında benim için boykot sadece bir ürün ve ülke için değil kendime göre boykotlarım var. Mesela madodan alışveriş yapmam işçilerine yaptıkları için. Ya da bir ürünü sırf yerli diye almam ülker kullanmıyorum ürünlerin içeriği temiz değil diye. Boykotu belirtme sebebim arayışı olan insanların işine yarar belki demekti. Yazınız için teşekkürler çok mantıklı eleştirileriniz var. 🙏

Önceden de bulaşık tableti çıkarmışlardı tutmadı şimdi boykotlar oldu bidaha çıktı fiyatı da ithal ürünlerin en üst segment ürünleri kadar koymuşlar:D sizde forumdaki ilk mesajınızı atmışsınız ama çok iyi kullanmışsınız yazıya link koymuşsunuz fotoğraflarda whatsapp'tan atılmış kendiniz çekip bidaha kendinize mi attınız :) bi ara forumda biri buzdolabı önerisi diye kendi reklamını koymuştu umarım buda öyle değildir @İlteriş Yılmaz
İlk 300 lira ya çıktı kendilerine nereye koyuyorlar bilmiyorum ama günün sonunda tüketici olarak benim dediğim olur. Bundan önceki ürünlerini bilmiyorum bile demek gerçekten olmamış. Fotoğrafları evet kendime attım :D bazıları telegramdan attı çünkü. Kendi youtube hesabım direkt burası için inceleme çekeceğim buraya üye olmadan önce sakince okumak için girerdim ilk paylaşımım detaylı olsun istedim birde :D

Aslında benim için boykot sadece bir ürün ve ülke için değil kendime göre boykotlarım var. Mesela madodan alışveriş yapmam işçilerine yaptıkları için. Ya da bir ürünü sırf yerli diye almam ülker kullanmıyorum ürünlerin içeriği temiz değil diye. Boykotu belirtme sebebim arayışı olan insanların işine yarar belki demekti. Yazınız için teşekkürler çok mantıklı eleştirileriniz var. 🙏
Böyle Boykotlara can kurban, baş göz üstüne.
Biz de kendimizce tüketiciyi üzen firmalara ders olsun diye çok boykot kararı aldık mesela Samsung için 2 sene önce oldukça etkili bir girişimimiz olmuştu ve çok da başarılı olmuştuk. Firmalara geri adım attırabilmek için tüketicilerin birlik olma gücünü etkili kullanabilmesi çok önemli.

O yazıyı size özel yazmamıştım ama düşünceniz güzel düşünce.

peki adidas boykot edilirken asics'in boykot edilmeme sebebi nedir? adidasın işi gücü yok israil'e destek veriyor da asics destek vermiyor mu? adidas dediğiniz marka 2014 de israilin filistine saldırısını kınamış hatta israile satışını geçici olarak durdurmuştu hatta filistindeki sporculara destek veriyor asics ne yaptı peki? şimdi adidas israilde üretim yapıyor diye boykot markası mı oldu? markalar nasıl para kazanacağına bakar bugün para kazanacaksa israili destekler yarın para kazanacaksa filistini destekler ne boykot olmayan ithal markalar ne de daha kendi halkını bile düşünmeyen yerli markalar güvenilir değildir. Telefon markanız boykot markasıysa hadi daha aldınız yapacak bir şey yok ama şuan telefonunuzu kullanırken bile boykot dediklerinize para kazandırıyorsunuz. Evet sadece telefonunu kullanarak bile çünkü telefon kullanımınızdan toplanan verilerle üreticiler ilerde hem performans düzenlemesi yaparak hem de kullanım alışkanlığına göre reklamları ayarlayarak para kazanıyor. bu foruma girerken kullandığınız tarayıcı da arama motoru da aynı şekilde, sosyal medyadan boykot çağrısı yaparken bile boykot dediğiniz şirketlere para kazandırıyorsunuz. eğer gerçek bir boykotçuysanız elinizdeki telefonu bırakmanızı ve asics bile almadan el yapımı kundura kullanmanızı öneririm ama el yapımı kundurudan bile boykot dediklerinize para akışı olma ihtimali var en iyisi ayakkabı giymemek.
asics ben amerikan zan ediyordum ve japonmuş mizuno gibi. ve destek verdiği ile ilgili bir bilgi bulamadım yoksa neden alayım. Adidas çocuk insan katii bir ülke ile ilşkisini gözden geçirmezse ben onunla ilşkimi gözden geçiririm. Kar için Tr de malezyada üretimleri var zaten orası olmak zorunda değil. Yani onların zorunda olduğunu sanmıyorum ancak politik sebepler onları zorunlu kılıyordur. Ayrıca dolaylı yoldan destek herkes veriyor bizim ülkemiz gemiler yolluyor bizden alınan vergiler ile yapılıyor bunalr elimize olmayan nedenler bizde bunlarla ilişkisini kesmeyen politikacılarla sandıkta ilişkimizi kesebiliriz en fazla ..yani herkes elinde ki imkanları kullanmalı diye düşünüyorum. elimize olan sebeplerden sorumlu olabilirz olmayan nedenlerden sorumlu olmayız.

Ben aldım kullandım. Şimdiye kadar üç yıkama yaptım. İlk iki yıkama güzeldi söylediğin gibi temiz yıkamıştı ama üçüncü yıkamada filtre biraz kirli kaldı. Acaba makineyi çok dolduruyorum diye mi oldu bilmiyorum. Bir de facebookta birisi bardaklarda mor, mavi yansıma olmuş. Nasıl bir şeydir anlamadım ama galiba parlatıcı izi kalmış. Bende hiç olmadı ama neden ve nasıl olduğunu merak ediyorum bilen varsa bilgilendirebilir mi? Ona göre indirimdeyken bir iki paket daha alacağım.

Ben aldım kullandım. Şimdiye kadar üç yıkama yaptım. İlk iki yıkama güzeldi söylediğin gibi temiz yıkamıştı ama üçüncü yıkamada filtre biraz kirli kaldı. Acaba makineyi çok dolduruyorum diye mi oldu bilmiyorum. Bir de facebookta birisi bardaklarda mor, mavi yansıma olmuş. Nasıl bir şeydir anlamadım ama galiba parlatıcı izi kalmış. Bende hiç olmadı ama neden ve nasıl olduğunu merak ediyorum bilen varsa bilgilendirebilir mi? Ona göre indirimdeyken bir iki paket daha alacağım.
Sanırım bu denemeleri bizim de yapmamız gerekecek.

@Yelda Helvacı kuzum akşam gelirken alayım mı? deneyelim ne dersin?

renax bingo fairy finişh hepsini denedim hangisi ucuza bulunursa alınabilir bingo 32 li 149tl renax 33 lü 139 tl fairy 33 214tl finişh de 200 tl civarı yerel marketlerde fiyatlar böyle

Bingo Pro Max olanını aldık. 70 derecede kullandık ilk yıkama deneyimimiz iyiydi. Sadece yıkama sonunda makine kapağında çok az su lekesi gördüm.
İçeriğinde %15-30 aralığında oksijen bazlı ağartıcı var. Diğer rakip markaların üst düzey çeşitleri ile aynı (içeriğine bakmak lazım bazen değişebiliyor)
Koku yok denecek kadar azdı. Bulaşıkları biraz yağlı vaziyette koyduk köpük yapmadı. Bazı markalar ciddi köpük yapıyor makine durulayamıyor (Vegan içerikli yerli bir marka). Kendimce alınabilir olduğuna kanaat getirdim :) Diğerleri kadar iyi ürün çıkarırlarsa yerli ürünleri neden almayalım? Genelde Fairy, Finish ve Pril kullanırdık bunu da deneyelim dedik. Reklam maksadı güdülmemektedir :) forumu karıştırırken görüp yazmak istedim.

Son düzenleme:
Eveeet, arkadaşların reklamları bittiyse biraz da gerçekleri yazalım mı ne dersin @Yelda Helvacı

Mesela kimyasal arınma ile ilgili sorun tespit eden olmadı mı hiç?
Program bitiyor ama bulaşıkların üzerindeki deterjan halen kalmış oluyor gibi bir duruma dikkat edeniniz oldu mu?

Bu yerli üreticilerden başkaları da varmış bir de onları da alıp deneyelim mesela TEMS bulaşık makinesi kapsülü gibi.

Bunu da biraz kurcalayalım bakalım :)

Eveeet, arkadaşların reklamları bittiyse biraz da gerçekleri yazalım mı ne dersin @Yelda Helvacı

Program bitiyor ama bulaşıkların üzerindeki deterjan halen kalmış oluyor gibi bir duruma dikkat edeniniz oldu mu?

Bu yerli üreticilerden başkaları da varmış bir de onları da alıp deneyelim mesela TEMS bulaşık makinesi kapsülü gibi.

Aslında bu en önemli konu fakat kimse dikkat etmiyor. Makineden çıkan bulaşık ne olursa olsun bir de ben durulamadan asla kullanmam. Su içerken deneyin bardağı bir durulayın bir de durulamadan için anlayacaksınız farkı deterjan kalıntısını. Özellikle bol limon kokusu yapan meşhur marka çok rahatsız ediyor, bir de makinemde tortu bırakıyor beyaz beyaz sanki deterjan tam çözünmüyor gibi.

Konuyu sürekli görüyordum ama kalinti konsuna parmak bastiginizi görünce simdi yazayim dedim Adem hocam.
2 yildir bulasik makinesi kullaniyoruz. Bu surecte sadece finish ve fairinin en ust seviye urunlerini denedik(platinum quantum plus vs.). Finishin temizliginden cok memnun kalmadik ama bulasiklarda koku vs. yoktu. Fairy de ise temizlik cok guzeldi ancak yogun bir deterjan kokusu oluyordu. Daha temiz yikamayi sectik ve kokuya katlanarak fairy kullandik 1.5 yildir.

Gecen ay bir ucuzluk marketinde bingo pro maxi nispeten uygun bir fiyata bulunca deneyelim dedik. Makinenin ic temizligi konusunda yorum yapamayacagim zaten surekli filtreyi fitilleri temizlerim temizdi hala temiz ancak bulasiklarin temizliginden baya memnun kaldik bence fairiyden asagi kalir yani yok ayrica bulasiklarda deterjan kokusuda kalmadi. Bazen bardaklaridaki kokudan su icemezdik bingoda boyle bisey yok henuz. 3 paket daha aldik bir sure bingo kullanacagiz.

Ancak kimyasal kalinti konusu benimde her zaman aklimi kurcaliyor. Evde bunu tespit etmek cok zor. Parfum kokusu kalmadigi icin kalinti azdır diye dusunuyorum ama kimyasal bir analiz yapmadan bilemeyiz. Zaten bingonun da kalinti bırakmaz gibi bir iddasi yok. Oyle olsa her yere yazarlardi.

Geçen hafta Pril Excellence Duo Jel Bulaşık Makinesi Deterjanı isimli deterjani da denemek icin aldim. %0 kalinti biraktigi yaziyor pakette. Baska hic bir bulasik deterjaninda bu ibareyi görmemiştim. 1 kere kullandim temizlik gayet guzeldi koku vs. De yoktu. Duruma gore bingolar bitince buna da geçebiliriz. Kalinti takintiniz varsa inceleyebilirsiniz.Screenshot_20241008_220820_Amazon Shopping.jpg

Aslında bu en önemli konu fakat kimse dikkat etmiyor. Makineden çıkan bulaşık ne olursa olsun bir de ben durulamadan asla kullanmam. Su içerken deneyin bardağı bir durulayın bir de durulamadan için anlayacaksınız farkı deterjan kalıntısını. Özellikle bol limon kokusu yapan meşhur marka çok rahatsız ediyor, bir de makinemde tortu bırakıyor beyaz beyaz sanki deterjan tam çözünmüyor gibi.
Gel de bunu anlat işte 😊

Konuyu sürekli görüyordum ama kalinti konsuna parmak bastiginizi görünce simdi yazayim dedim Adem hocam.
2 yildir bulasik makinesi kullaniyoruz. Bu surecte sadece finish ve fairinin en ust seviye urunlerini denedik(platinum quantum plus vs.). Finishin temizliginden cok memnun kalmadik ama bulasiklarda koku vs. yoktu. Fairy de ise temizlik cok guzeldi ancak yogun bir deterjan kokusu oluyordu. Daha temiz yikamayi sectik ve kokuya katlanarak fairy kullandik 1.5 yildir.

Gecen ay bir ucuzluk marketinde bingo pro maxi nispeten uygun bir fiyata bulunca deneyelim dedik. Makinenin ic temizligi konusunda yorum yapamayacagim zaten surekli filtreyi fitilleri temizlerim temizdi hala temiz ancak bulasiklarin temizliginden baya memnun kaldik bence fairiyden asagi kalir yani yok ayrica bulasiklarda deterjan kokusuda kalmadi. Bazen bardaklaridaki kokudan su icemezdik bingoda boyle bisey yok henuz. 3 paket daha aldik bir sure bingo kullanacagiz.

Ancak kimyasal kalinti konusu benimde her zaman aklimi kurcaliyor. Evde bunu tespit etmek cok zor. Parfum kokusu kalmadigi icin kalinti azdır diye dusunuyorum ama kimyasal bir analiz yapmadan bilemeyiz. Zaten bingonun da kalinti bırakmaz gibi bir iddasi yok. Oyle olsa her yere yazarlardi.

Geçen hafta Pril Excellence Duo Jel Bulaşık Makinesi Deterjanı isimli deterjani da denemek icin aldim. %0 kalinti biraktigi yaziyor pakette. Baska hic bir bulasik deterjaninda bu ibareyi görmemiştim. 1 kere kullandim temizlik gayet guzeldi koku vs. De yoktu. Duruma gore bingolar bitince buna da geçebiliriz. Kalinti takintiniz varsa inceleyebilirsiniz.Ekli dosyayı görüntüle 20820
Bu konuda sevgili @İlteriş Yılmaz ile aklımızda bir proje vardı ama hayata geçiremedik henüz. Mutlaka analiz kısmına el atacağız ünüversite düzeyinde

Bu konuda sevgili @İlteriş Yılmaz ile aklımızda bir proje vardı ama hayata geçiremedik henüz. Mutlaka analiz kısmına el atacağız ünüversite düzeyinde
Bu gerçekten çok çok iyi olur ama zaten forumda paylaşılmıştı (belki de ben paylaştım eski konularda hatırlamıyorum ama gördüğüme eminim) ve bir tane test sonucunda bu kapsüllerin jelatinlerinin mikro düzeyde de olsa kalıntı bıraktığı kesin. E deterjan kalıntısı da zaten kalıyor. Nereden tutarsan tut sağlıksız.
Yani ben birkaç yerde karbonat, sirke ve limon tuzu karışımından yapılan tablet deterjan hazırlayanlar gördüm. Arap sabunu koyan da gördüm. Kimisi diyor ki harika yıkıyor kimisi diyor berbat. Bu tarz bir şey de denemek lazım acaba ne kadar hijyenik/sağlıklı ve iyi yıkayacak. Parlatıcı zaten koymam parlatıcı demek kimyasal yapıştırmak demek bana göre. Kimisi parlatıcı yerine sirke koyuyor bu da değişik bir çözüm. Uzun vadede makineye zarar verir mi bilemiyorum. Bir de bu işin can sıkan kısmı bulaşıklar çiziliyor veya buğu kalıyor, bu da ayrı bir dert.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri