Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Bingo Bulaşık Makinesi Tableti

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Aslındaleyla

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
150
Marka Model Bilgisi
Bingo Pro Max
Selamlar bildiğiniz gibi boykotumuz biri yılı devirdi devirecek. Hatta geçişte olabilir. Malum tüketimde yerli ürünlere geçtiğimiz bu dönemlerde bazı zorunlu ev ürünlerinin muadilini bulmakta, özellikle kalitelisini bulmakta çok zorlandık. Şu an neredeyse her şey üretecek satacak durumdayız çok şükür.

İşte bu zorlu ürün arayışlarımızdan biri olan ürünlerden biride bulaşık makinesi tabletiydi. Geçen hafta Bingo sizin bu sorununuzu çözeceğiz diyerek bir ürün getirdi. Bingo akıllı kapsül pro max olarak satışa sunulan tabletin bazı iddiaları vardı. Bunlar; koku engelleme, temiz filtre, parlak cam ürünler, karbonlu leke tanıma gibi. Bende ürün ilk satışa çıkar çıkmaz alıp bu iddiaları test etmek istedim ama biraz hızlı davrandığım için 32'li paketli 300 tlye aldım. Ertesi gün 150 lira indirime giren tabletleri paketi açılmadığı için aide edip bir yerine iki paket alarak deneyimi çevre evlerede sıçrattım. Bu yazıda bol bol görsel içerik göreceksiniz deneyimi mi tam vermek istiyorum. WhatsApp Image 2024-09-02 at 16.23.19 (2).jpegÜrün paketlemesi. İlk satışları belirli marketler ve online oldu hemen denemek için en yakındaki marketten aldım.

Şimdi işin bizi ilgilendiren tarafına gelebiliriz. Tabletler güzel yıkıyor mu? Vaad ettiklerini yapabiliyor mu?

4 ev olarak girdiğimiz bu deneyde 3/1 skor ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmek durumundayım. Ben eski iki programlı bulaşık makinesi olan, diğer arkadaşların ise bir yıllık ve 5 yıllık bulaşık makinelerine sahipler. Ben elimdeki iki programdan birini kullanarak deneme için yaptığım yıkamada kuru salça lekesi, ağır yağlı tence ve tepsiler, bardaklar, çaydanlık ve çelik tencere kullandım. Öyleki ucundan çöpleri sıyırıp o şekilde yıkamayı yaptım. Aldığım sonuç bardaklarım çizilmeden parlak bir şekilde çıktı, çelik tencelerin yağ ve mini yanık yemek lekelerinden arınmıştı. Koku yoktu, filtrem çokta temiz değildi ama makineyi yüklediğim haliyle iyi bile çıktı demek mümkün. Gelelim diğer beğenen arkadaşım neler dedi. Kendisinin dediğine göre makinenin içi bile temizlenmiş. Benim aksime filtresi temiz çıkmış ama makinelerimizin arasında 7 yıl fark var.
WhatsApp Image 2024-09-02 at 16.06.51 (1).jpeg
Peki herkesin merak ettiği o konu beğenmeyen arkadaşım neyi beğenmemiş. Söylediğine göre cam bardakları bor bir yansıma kazanmış ama nedenini bilmiyoruz. Bor camlarında minik lekeler kaldığını söyledi. Ama makineden makineye değişiklik gösterebileceğinide söyledi.
WhatsApp Image 2024-09-02 at 16.06.50 (1).jpeg

Hazır başlamışken birde genel algı ne durumda diye bakalım.

Her zaman olduğu gibi yine beğenenlerin olduğu beğenmeyenlerin azda olsa var olduğu bir ortam görmek mümkün. Ama yerli markalara baktığımızda Bingo'nun gözünü birinciliğe diktiğini söyleyebilirim. Kaldı ki bence bingo gibi 30 yıllık bir markanın daha önce böyle bir ürün ile sahalarda yerini alması gerekirdi. Yotube'da çok sevdiğim bir ablam olan Ayşe Hanım'ın video linkini bırakıyorum. Çok kısa bir video ile sonuçları açıklamış. Bende de videolar var ama yüklemeyi beceremedim. Çözer çözmez gelip kendi görüşlerimi birde video ile anlatmak isterim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-09-02 at 16.06.51.jpeg
    WhatsApp Image 2024-09-02 at 16.06.51.jpeg
    162 KB · Görüntüleme: 33
Bu gerçekten çok çok iyi olur ama zaten forumda paylaşılmıştı (belki de ben paylaştım eski konularda hatırlamıyorum ama gördüğüme eminim) ve bir tane test sonucunda bu kapsüllerin jelatinlerinin mikro düzeyde de olsa kalıntı bıraktığı kesin. E deterjan kalıntısı da zaten kalıyor. Nereden tutarsan tut sağlıksız.
Yani ben birkaç yerde karbonat, sirke ve limon tuzu karışımından yapılan tablet deterjan hazırlayanlar gördüm. Arap sabunu koyan da gördüm. Kimisi diyor ki harika yıkıyor kimisi diyor berbat. Bu tarz bir şey de denemek lazım acaba ne kadar hijyenik/sağlıklı ve iyi yıkayacak. Parlatıcı zaten koymam parlatıcı demek kimyasal yapıştırmak demek bana göre. Kimisi parlatıcı yerine sirke koyuyor bu da değişik bir çözüm. Uzun vadede makineye zarar verir mi bilemiyorum. Bir de bu işin can sıkan kısmı bulaşıklar çiziliyor veya buğu kalıyor, bu da ayrı bir dert.
Parlatıcı için en basit açıklama şu, Parlatıcının temel görevi, su zerreciklerini bulaşıkalrdan dışarı doğru ittirmek, bunun için de hidrofobik bir yapıda olması gerekir.

Tabi parlatıcılar hidrofilik mi hidrofobik mi kısmı da tartışmaya açık olabiliyor aksi görüşte olanlar da var olsa da parlatıcının görevi suyu bulaşıklardan uzaklaştırmaktır burası kesin. Bunu yapabilmek için de kimyayı kullanıyorlar ve dolayısı ile kimyasal içerik olduğu kısmını da tartışmıyoruz.

Son durulama suyuna parlatıcı eklendiğine göre he rşey de ortada. Sirke kısmı ise salıklı olsa d abeklenen düzeyde etkiyi göstermiyor, aynı zamand aüreticilerin iddiası, sirkenin kimyasal yapısının deterjan kutu grubuna zarar verdiği yönde. Bunun için de bir deterjan kutu grubuna saf sirke ekleyip yine aylarca bekletip sonra mikroskop altı incelemesini yapacağız.

Biz Bingo bulaşık kapsülŭnün pro olanını kullandık diger boykot ürünkerinden eksik yanını görmedik. İndirimdeyjen bir yıllık stok yaptık.
Boykot olayı bana göre insani, vicdani, milli ve dini gerekçelere göre yapılmasında yarar bulunan hatta duruma göre zaruri bir tercih. En iyi deterjan olmadan da yaşayabilirim. En iyi beyaz eşya, araç ya da her neyse, hiç bir ürün muadilsiz değil. Eğer vatanıma, milletime, masum insanlara zararı dokunacaksa daha azıyla da yetinebilirim.

Biz Bingo bulaşık kapsülŭnün pro olanını kullandık diger boykot ürünkerinden eksik yanını görmedik. İndirimdeyjen bir yıllık stok yaptık.
Boykot olayı bana göre insani, vicdani, milli ve dini gerekçelere göre yapılmasında yarar bulunan hatta duruma göre zaruri bir tercih. En iyi deterjan olmadan da yaşayabilirim. En iyi beyaz eşya, araç ya da her neyse, hiç bir ürün muadilsiz değil. Eğer vatanıma, milletime, masum insanlara zararı dokunacaksa daha azıyla da yetinebilirim.
Foruma yeni üye olunca en üstte bu konu çıkıyor heralde, herkes hesap açtığı gibi buraya yazıyor :D
bu mesajı yazmadan önce ankastre fırın tavsiyesi konusu açıp boykot felan düşünmeden her markaya açığım diyip burada boykot yapmak gerekli en iyi beyaz eşya olmadan da yaşayabilirim demek de düşündürücü.

Son düzenleme:
Parlatıcı için en basit açıklama şu, Parlatıcının temel görevi, su zerreciklerini bulaşıkalrdan dışarı doğru ittirmek, bunun için de hidrofobik bir yapıda olması gerekir.

Tabi parlatıcılar hidrofilik mi hidrofobik mi kısmı da tartışmaya açık olabiliyor aksi görüşte olanlar da var olsa da parlatıcının görevi suyu bulaşıklardan uzaklaştırmaktır burası kesin. Bunu yapabilmek için de kimyayı kullanıyorlar ve dolayısı ile kimyasal içerik olduğu kısmını da tartışmıyoruz.

Son durulama suyuna parlatıcı eklendiğine göre he rşey de ortada. Sirke kısmı ise salıklı olsa d abeklenen düzeyde etkiyi göstermiyor, aynı zamand aüreticilerin iddiası, sirkenin kimyasal yapısının deterjan kutu grubuna zarar verdiği yönde. Bunun için de bir deterjan kutu grubuna saf sirke ekleyip yine aylarca bekletip sonra mikroskop altı incelemesini yapacağız.

Abi benim parlatıcı kutusu sirkeye maruz kalmıştı. Tahminimce üzüm sirkesidir, kutu bozuk olduğu için parlatıcı (sirke) almamış ve içinde kalmış bir kısmı, o da kutunun kenarlarına yapışmış renk bırakmış kiremit rengi, ayrıca kötü koku yapmış. Ne yaptımsa geçiremedim çünkü zibilyon tane kimyasal da kullansam bazı şeyler "sürtmeden çıkmıyor." Klima filtresindeki tozlar gibi. Zar zor çubukla peçeteyle temizledim bir kısmını. Kötü bir durum. Fotoğrafları duruyor mu bilmiyorum eğer bulursam atarım.

Foruma yeni üye olunca en üstte bu konu çıkıyor heralde herkes hesap açtığı gibi buraya yazıyor :D
bu mesajı yazmadan önce ankastre fırın tavsiyesi konusu açıp boykot felan düşünmeden her markaya açığım diyip burada boykot yapmak gerekli en iyi beyaz eşya olmadan da yaşayabilirim demek de düşündürücü.
Siemens konusunda haklısınız. O da benim dikkatsizliğim. Zaten Vestel ya da arçelik düşünüyorum. Ama diğerlerini de göreyim dedim neler öneriliyor. Ayrıca, fırın konusunda Bosch Siemens servislerinden herkes şikayetçi. Her şeye kullanıcı hatası diye geçiştiriyorlar. Pişirme ile ilgili sorunları görmezden gelmişler benim gördüğüm kadarıyla. Tavsiye bile istemem hatalıdır, bu konuda hak veriyorum size.

Söz konusu Bingo ama diğer markaları da işin içine katalım. "Tablet" formuna alışmışız fakat tablet olarak neden bir yerli üretim yok? Türkiye'de bu bulaşık tabletlerini üreten tek bir firma var, "Eurotab Avrasya" o da yabancı marka.

Tamam bu "neden yerli tablet yok" konusunu bırakalım, tablet değil kapsül formunda olsun sıkıntı yok. Ama Düzgün ve güzel temizlemesi lazım. İlk birkaç yıkamada belli olmasa da düzenli kullanımda bardakları çiziyor, yıpratıyor solduruyorsa o ürün kullanılmaz. Sonuçta sıcak suyla yıkadığı için makine, o deterjan kutusuna kum da koysak güzel çıkar.

Fakat gerçekten bunlar sadece deterjana mı bağlı? Farklı bölgelerde aynı deterjanı kullanıp çok farklı sonuçlar alan var. Suyun önemi de çok büyük.

Sanmıyorum ki bu firmalar apar topar bu sektördeki boşluğu fark etti ve düzgün testler uzun süre kullanım testleri yapmadan apar topar bu ürünleri çıkardılar diyemiyorum. Belki de öyledir.

Selamlar bildiğiniz gibi boykotumuz biri yılı devirdi devirecek. Hatta geçişte olabilir. Malum tüketimde yerli ürünlere geçtiğimiz bu dönemlerde bazı zorunlu ev ürünlerinin muadilini bulmakta, özellikle kalitelisini bulmakta çok zorlandık. Şu an neredeyse her şey üretecek satacak durumdayız çok şükür.

İşte bu zorlu ürün arayışlarımızdan biri olan ürünlerden biride bulaşık makinesi tabletiydi. Geçen hafta Bingo sizin bu sorununuzu çözeceğiz diyerek bir ürün getirdi. Bingo akıllı kapsül pro max olarak satışa sunulan tabletin bazı iddiaları vardı. Bunlar; koku engelleme, temiz filtre, parlak cam ürünler, karbonlu leke tanıma gibi. Bende ürün ilk satışa çıkar çıkmaz alıp bu iddiaları test etmek istedim ama biraz hızlı davrandığım için 32'li paketli 300 tlye aldım. Ertesi gün 150 lira indirime giren tabletleri paketi açılmadığı için aide edip bir yerine iki paket alarak deneyimi çevre evlerede sıçrattım. Bu yazıda bol bol görsel içerik göreceksiniz deneyimi mi tam vermek istiyorum. Ekli dosyayı görüntüle 19684Ürün paketlemesi. İlk satışları belirli marketler ve online oldu hemen denemek için en yakındaki marketten aldım.

Şimdi işin bizi ilgilendiren tarafına gelebiliriz. Tabletler güzel yıkıyor mu? Vaad ettiklerini yapabiliyor mu?

4 ev olarak girdiğimiz bu deneyde 3/1 skor ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmek durumundayım. Ben eski iki programlı bulaşık makinesi olan, diğer arkadaşların ise bir yıllık ve 5 yıllık bulaşık makinelerine sahipler. Ben elimdeki iki programdan birini kullanarak deneme için yaptığım yıkamada kuru salça lekesi, ağır yağlı tence ve tepsiler, bardaklar, çaydanlık ve çelik tencere kullandım. Öyleki ucundan çöpleri sıyırıp o şekilde yıkamayı yaptım. Aldığım sonuç bardaklarım çizilmeden parlak bir şekilde çıktı, çelik tencelerin yağ ve mini yanık yemek lekelerinden arınmıştı. Koku yoktu, filtrem çokta temiz değildi ama makineyi yüklediğim haliyle iyi bile çıktı demek mümkün. Gelelim diğer beğenen arkadaşım neler dedi. Kendisinin dediğine göre makinenin içi bile temizlenmiş. Benim aksime filtresi temiz çıkmış ama makinelerimizin arasında 7 yıl fark var.
Ekli dosyayı görüntüle 19689
Peki herkesin merak ettiği o konu beğenmeyen arkadaşım neyi beğenmemiş. Söylediğine göre cam bardakları bor bir yansıma kazanmış ama nedenini bilmiyoruz. Bor camlarında minik lekeler kaldığını söyledi. Ama makineden makineye değişiklik gösterebileceğinide söyledi.
Ekli dosyayı görüntüle 19688

Hazır başlamışken birde genel algı ne durumda diye bakalım.

Her zaman olduğu gibi yine beğenenlerin olduğu beğenmeyenlerin azda olsa var olduğu bir ortam görmek mümkün. Ama yerli markalara baktığımızda Bingo'nun gözünü birinciliğe diktiğini söyleyebilirim. Kaldı ki bence bingo gibi 30 yıllık bir markanın daha önce böyle bir ürün ile sahalarda yerini alması gerekirdi. Yotube'da çok sevdiğim bir ablam olan Ayşe Hanım'ın video linkini bırakıyorum. Çok kısa bir video ile sonuçları açıklamış. Bende de videolar var ama yüklemeyi beceremedim. Çözer çözmez gelip kendi görüşlerimi birde video ile anlatmak isterim.
Emeğinize sağlık. Yerli ürünlerin artması sevindirici
Bize düşen görev, biz yerli ürünleri alalım ki yerli üreticilerde daha iyisini yapsınlar..

Emeğinize sağlık. Yerli ürünlerin artması sevindirici
Bize düşen görev, biz yerli ürünleri alalım ki yerli üreticilerde daha iyisini yapsınlar..
Yine foruma yeni üye olan biri buraya yorum yazmış

@İlteriş Yılmaz Foruma üye olunca en üste bu başlık mı çıkıyor😃

Yerli üretim desteklediğimiz kadar yerli üreticiler tüketiciyi desteklese biz de (Ben kendi adıma konuşayım hadi) yaparız boykot.

Şöyle örnek vereyim daha net anlaşılsın o zaman.

12.000btu sınıfında yerli ve ithal iki klima düşünün.

X olanı ithal, Y olanı yerli ürün olsun. Marka sataşması olmasın diye marka belirtmesem de verdiğim veriler %100 oranda doğru verilerdir.

X İthal marka bu ürünün üretiminde 10 kilo bakır, 650 gram gaz kullanıp iyi bir mühendislik ile anlık 130watt ile çalışmasını sağlarken Y yerli marka 6 kilo bakır, 490 gram gaz ile ve mühendisliği iyi olmadığından dolayı anlık 250watt ile çalışıyor.

İthal olan 33.500, yerli olan 34.000tl :oops: :oops: :oops:

Şimdi lütfen birisi bunu bana izah etsin. Daha çok materyal, daha kaliteli donanım, daha yüksek mühendislik ile 130watt anlık tüketim yapan ithal markanın, bunların üstüne bir de Devletin yerli üreticilere destek vermesi amacı ile %28 antidamping vergisi ödetmesine rağmen 33.500tl ye sattığı bu klimayı, nasıl oluyor da daha az materyal, daha kalitesiz malzeme ve düşük kalite mühendislik ile 250watt tüketirken ve hatta bırakın %28 ek vergi ödemeyi, %6 yerli üretim teşviki alırken 34.000tl ye satabiliyor?

Bu sözde yerli markalar bu ''yerli milli'' gazını art niyetli kullanmaktan vazgeçmediği sürece kimse benden boykot moykot beklemesin açık ve net.

İşleri güçleri GÖZLERİ vatandaşın cebinde olan bu markalara destek vereceğime sokak hayvanlarına mama alır yediririm hiç olmazsa para babası maneviyat simsarlarına daha çok kazandıracağıma gerçekten bir iyilik yapmış olurum.
Boykotçular arzı talebi dengelerin bizde iyi ürünlere iyi fiyatlarla ulaşalım😆

Geçenlerde bir tartışma vardı.Yerli ve milli bir markamizin beyaz eşyası yurtdışında (Dubai sanırım) ( KDV eklesen bile) Türkiye'den çok çok ucuzdu.Ki bunda taşıma gideri vs var.Burada üretileni Türk halkı çok pahalıya alıyordu.

Yerli üretim desteklediğimiz kadar yerli üreticiler tüketiciyi desteklese biz de (Ben kendi adıma konuşayım hadi) yaparız boykot.

Şöyle örnek vereyim daha net anlaşılsın o zaman.

12.000btu sınıfında yerli ve ithal iki klima düşünün.

X olanı ithal, Y olanı yerli ürün olsun. Marka sataşması olmasın diye marka belirtmesem de verdiğim veriler %100 oranda doğru verilerdir.

X İthal marka bu ürünün üretiminde 10 kilo bakır, 650 gram gaz kullanıp iyi bir mühendislik ile anlık 130watt ile çalışmasını sağlarken Y yerli marka 6 kilo bakır, 490 gram gaz ile ve mühendisliği iyi olmadığından dolayı anlık 250watt ile çalışıyor.

İthal olan 33.500, yerli olan 34.000tl :oops: :oops: :oops:

Şimdi lütfen birisi bunu bana izah etsin. Daha çok materyal, daha kaliteli donanım, daha yüksek mühendislik ile 130watt anlık tüketim yapan ithal markanın, bunların üstüne bir de Devletin yerli üreticilere destek vermesi amacı ile %28 antidamping vergisi ödetmesine rağmen 33.500tl ye sattığı bu klimayı, nasıl oluyor da daha az materyal, daha kalitesiz malzeme ve düşük kalite mühendislik ile 250watt tüketirken ve hatta bırakın %28 ek vergi ödemeyi, %6 yerli üretim teşviki alırken 34.000tl ye satabiliyor?

Bu sözde yerli markalar bu ''yerli milli'' gazını art niyetli kullanmaktan vazgeçmediği sürece kimse benden boykot moykot beklemesin açık ve net.

İşleri güçleri GÖZLERİ vatandaşın cebinde olan bu markalara destek vereceğime sokak hayvanlarına mama alır yediririm hiç olmazsa para babası maneviyat simsarlarına daha çok kazandıracağıma gerçekten bir iyilik yapmış olurum.
Çok çok haklısın Adem bey.
Ama kapitalist düzende söyle bir söz vardır. Paranın dini imanı yoktur.
Şirketler hunharca kar etmek için aklınıza hayalinize gelmeyecek yöntemlere başvururlar.
Şirketlerde bu düzende ruhsuzdur.
Birde enflasyonun dibini sıyırdığı ahlaki çöküş üstüne tam oldu işte. :(

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri