Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

BOSCH Demek Mükemmellik Demek mi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Bilemedim, kararı siz verin artık :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Yetkili servisin kulaklarını temizletmesini öneririm.

Boş çalışan çamaşır makinesi gibi ses çıkarıyor. Tek makineyle bulaşık ve çamaşırlar yıkanabiliyor, tebrik etmek lazım.
Ben de makine boş diye düşündüm ama yetkili servis de gitmiş kontrol etmiş. ''Normal Değil'' demişler fakat firma baskısı var tabi üzerlerinde o yüzden evraka ''normal'' yazıp geçmişler.

Bilemedim, kararı siz verin artık :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Üretim yeri neresi acaba? Bizde bu serinin Almanya üretimi 6 programlı olanı var, 44 desibel ses düzeyi var. 10 yıldır kullanıyoruz. İçi boşken 70 derecede bile bu kadar ses yapmıyor. Anneannemde 2 programlı Bosch var sesi bu videodakinden daha fazla. Son zamanlarda ses yalıtımını azalttılar mı acaba?

Üretim yeri neresi acaba? Bizde bu serinin Almanya üretimi 6 programlı olanı var, 44 desibel ses düzeyi var. 10 yıldır kullanıyoruz. İçi boşken 70 derecede bile bu kadar ses yapmıyor. Anneannemde 2 programlı Bosch var sesi bu videodakinden daha fazla. Son zamanlarda ses yalıtımını azalttılar mı acaba?
Aynı makinenin yıllar önce üretilen serisinde aynı koşullarda aynı programda çalışıren ses yok ama bunda var. Bana göre de izolasyondan biraz (ç)alınmış gibi.

Bende de 3 programlı 10 yıldan fazladır kullandığımız Bosch bulaşık makinası var.Ben bizim makinaya sesli çalışıyor demiştim,onda bile bu kadar ses yok.Yeni bir modelde böyle yüksek ses bana da ilginç geldi.

Helal olsun firmaya insanların evine romantizmi sokmuş. Yağmurda ilerleyen lokomotif sesi alıyorum. Çayı demle, ışıkları karart, geç karşısına. Hatta rgb ledlerle ambiyansı arttırmak mümkün. Muhteşem teknoloji!

İyilik de yaramıyor değil mi :kiskis
Kesinlikle hocam. Adamlar dolby surround özellikli makina vermişler yine yaranamamışlar.

Bu arada bu makine sıfır yeni kurulmuş ama tuşlar niye silinmiş? Acaba o da mı normal? Onlarda doğa dostu boya ile üretilip 1 ay içinde aramızdan ayrılacak mı diye düşünmeden edemedim ?

Kesinlikle hocam. Adamlar dolby surround özellikli makina vermişler yine yaranamamışlar.

Bu arada bu makine sıfır yeni kurulmuş ama tuşlar niye silinmiş? Acaba o da mı normal? Onlarda doğa dostu boya ile üretilip 1 ay içinde aramızdan ayrılacak mı diye düşünmeden edemedim ?
Yok hocam ilk makine kayınvalidesine aldığı sıfır makineymiş tüketicinin, ikinci yani boyaları silinmiş görünense vatandaşın kendi kullandığıymış. Yani eski üretimde ne kadar sessiz çalışırken yeni alınandaki farkı ve rahatsızlığı vurgulamak istemiş.

12 senelik bosch bulaşık makinasının ön kapak içi fotosunu paylaşıyorum, tamir esnasında çekmiştim. Aynı zamanda makinanın yan, üst taraflarında sünger mevcut. Büyük ihtimal siyah renkli izolasyon malzemesinde sıkıntı vardır. @Adem Helvacı
20230610_192501.jpg

12 senelik bosch bulaşık makinasının ön kapak içi fotosunu paylaşıyorum, tamir esnasında çekmiştim. Aynı zamanda makinanın yan, üst taraflarında sünger mevcut. Büyük ihtimal siyah renkli izolasyon malzemesinde sıkıntı vardır. @Adem Helvacı Ekli dosyayı görüntüle 9345
O siyah bant gibi şey makinelerin arkasına konulmuyor artık buda ses ve ısı kaybına yol açıyor. Bir ara o siyah malzemeden aramıştım ama ya çok pahalıydı yada bulamamıştım.

Yeni aldiğım bulaşık makinesinde sadece 20-30 cm var. Gerisi açık mesela.

Ekli dosyayı görüntüle 9368
Bizim 15-16 senelik Arçelik 62191 I bulaşık makinesinin arkası komple mebran kaplı. Geçenlerde kapağını hızlı açmıştım kilidi takılı kalmıştı onu düzeltmek için söktüm makineyi içi komple yalıtım yünüyle kaplı. Yalıtımı bence çok iyi. Zaten zamanının en pahalı makinelerindendi. Şimdi nerdeee böyle işçilik.

Bende de 3 programlı 10 yıldan fazladır kullandığımız Bosch bulaşık makinası var.Ben bizim makinaya sesli çalışıyor demiştim,onda bile bu kadar ses yok.Yeni bir modelde böyle yüksek ses bana da ilginç geldi.
Hocam belli ki izolasyonları yok makinenin.
Üretim maliyetlerini düşürmek adına her türlü ekstra önlemi geri alıyorlar makinelerden.

12 senelik bosch bulaşık makinasının ön kapak içi fotosunu paylaşıyorum, tamir esnasında çekmiştim. Aynı zamanda makinanın yan, üst taraflarında sünger mevcut. Büyük ihtimal siyah renkli izolasyon malzemesinde sıkıntı vardır. @Adem Helvacı Ekli dosyayı görüntüle 9345
Valla harikasınız.
Bakın yeni nesil makinelerde durum nasıl.

Ön kapak ile iç sac arası bomboş, utanma pazarı bir tane strafor koymuşlar ön sac içe göçmesin diye. Tabi ki marka ve modelin yani segmentin de etkisi var.
Tamam bu makine ekonomik sınıf üreticiden diye kabul edelim, Yahu Bosch da bunu yapmışsa vah vah derim yani.

1699952522303.png

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri