Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Bosch MES25A0 katı meyve sıkacağı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Eylem Yıldız

AmaEylo
Kadim Üye
Bosch MES25A0 katı meyve sıkacağı kullanıcı deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ürünü yaklaşık olarak 1,5 senedir aktif kullanıyorum. Biz meyvelerin suyunu sıkarak içmeyi çok sevdiğimiz için üzerine çok araştırma yapmadan pata küte bu makineyi almıştık. Daha iyisi var mıydı? Her zaman daha iyisi vardır lakin fiyat performans açısından bize o dönem en mantıklı cihaz olarak gelmişti. Cihazımızın kutusundan ana motor,besleme haznesi, süzgeç, posa haznesi ,1,25 lt meyve suyu haznesi ve temizleme fırçası çıkıyor. Cihazın altında 4 tane silikon, tüm yüzlere kolay yapışır ayaklar buluyor. Bu makineyi meyve sıktığı esnada yere sabitliyor ve titremesini önlüyor. Cihazımızda 2 adet meyve sıkma kademesi bulunuyor. Tüm parçalar makinede yıkanabiliyor. Benim tasarımında en beğendiğim yeri alüminyum kıskaçlar. Bu kıskaçlar sayesinde kapak çok güzel kapanıyor. Sızıntı yapmıyor ve öyle sıkı kapanıyor ki güvenli olduğunu hissediyorsunuz. Cihazın süzgeci bence beyni gibi bir şey ve bu cihazda da mikro çelik süzgeç kullanılmış. Onun için temizlemesi çok kolay paslanır mı aman kırılır mı bir şey olur mu derdi yok. Daha önce arzum kullanmıştım onun süzgeci maalesef bir süre sonra yanlardan atmıştı. Bosch kaliteli malzeme kullanmış bu çok açık görünüyor. Bu cihazda ben her türlü meyveyi sıktım. Düşünün muza kadar sıktım. Bu tarz aletlerin en büyük sorunu maalesef ki köpük oluşumu. Bu cihazda da köpük oluyor illaki. Ama biraz beklenildiğinde yavaş yavaş sönüyor geriye meyvenin tazecik mis gibi suyu kalıyor. Katı meyve sıkacağı arayışında olan arkadaşlarım varsa bu ürünü değerlendirmeye alabilirler. Beklenileni karşılıyor. Kendine düşeni yapıyor. Malzemeleri kaliteli. Aldığım için pişman değilim ama bütçem biraz daha yüksek olsaydı daha farklı modeller tercih ederdim. En azından şu az posa muhabbeti olan ürünlere bir bakardım. Çünkü

Bosch MES25A0 katı meyve sıkacağı kullanıcı deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ürünü yaklaşık olarak 1,5 senedir aktif kullanıyorum. Biz meyvelerin suyunu sıkarak içmeyi çok sevdiğimiz için üzerine çok araştırma yapmadan pata küte bu makineyi almıştık. Daha iyisi var mıydı? Her zaman daha iyisi vardır lakin fiyat performans açısından bize o dönem en mantıklı cihaz olarak gelmişti. Cihazımızın kutusundan ana motor,besleme haznesi, süzgeç, posa haznesi ,1,25 lt meyve suyu haznesi ve temizleme fırçası çıkıyor. Cihazın altında 4 tane silikon, tüm yüzlere kolay yapışır ayaklar buluyor. Bu makineyi meyve sıktığı esnada yere sabitliyor ve titremesini önlüyor. Cihazımızda 2 adet meyve sıkma kademesi bulunuyor. Tüm parçalar makinede yıkanabiliyor. Benim tasarımında en beğendiğim yeri alüminyum kıskaçlar. Bu kıskaçlar sayesinde kapak çok güzel kapanıyor. Sızıntı yapmıyor ve öyle sıkı kapanıyor ki güvenli olduğunu hissediyorsunuz. Cihazın süzgeci bence beyni gibi bir şey ve bu cihazda da mikro çelik süzgeç kullanılmış. Onun için temizlemesi çok kolay paslanır mı aman kırılır mı bir şey olur mu derdi yok. Daha önce arzum kullanmıştım onun süzgeci maalesef bir süre sonra yanlardan atmıştı. Bosch kaliteli malzeme kullanmış bu çok açık görünüyor. Bu cihazda ben her türlü meyveyi sıktım. Düşünün muza kadar sıktım. Bu tarz aletlerin en büyük sorunu maalesef ki köpük oluşumu. Bu cihazda da köpük oluyor illaki. Ama biraz beklenildiğinde yavaş yavaş sönüyor geriye meyvenin tazecik mis gibi suyu kalıyor. Katı meyve sıkacağı arayışında olan arkadaşlarım varsa bu ürünü değerlendirmeye alabilirler. Beklenileni karşılıyor. Kendine düşeni yapıyor. Malzemeleri kaliteli. Aldığım için pişman değilim ama bütçem biraz daha yüksek olsaydı daha farklı modeller tercih ederdim. En azından şu az posa muhabbeti olan ürünlere bir bakardım. Çünkü
Meyveyi ve taze meyve suyunu çok severim. O yüzden ilgimi çeken konulardan biri. Ofise bir tane alıp gün içinde enerji tazeleyebiliriz. Bizim işimizi görür bence bu model. Eline, emeğine sağlık. :clap2

rica ederim ben teşekkür ederim. Denediğim markalardan en iz bırakanı Breville ydi. Ben de Philipssin klasik olanı vardı inanın kıyaslanmaz bile.
Boşuna istemiyoruz ''kullanıcıların kendi deeyimleri sosyal mecrada hakim olsun'' diye :ok
Birkaç teknoloji meraklısı tarafından koca piyasanın domine edilmemesi lazım. Her markanın her üreticinin ve o üreticilerin hitap ettiği kesimin görüşleri önemli.
Elinize sağlık.

Boşuna istemiyoruz ''kullanıcıların kendi deeyimleri sosyal mecrada hakim olsun'' diye :ok
Birkaç teknoloji meraklısı tarafından koca piyasanın domine edilmemesi lazım. Her markanın her üreticinin ve o üreticilerin hitap ettiği kesimin görüşleri önemli.
Elinize sağlık.
Adem bey meyve suyu makinelerinde benim tecrübem şu oldu. İnsanlar genelde markaya bakıyor ve bir hevesle sık sık içerim diye alıyor. Ama genelde siz de görmüşsünüzdür eskiden fritözlerin başına gelenler gibi bir köşeye atılıyor. Çünkü en büyük sorunları temizleme zorluğu. Bu konuda Philipssin ürünleri bir nebze daha kullanışlı. Ama parçalayarak yaptıkları için özellikle havuç gibi posası çok ürünlerde çok ziyan ve beslenme açısından meyve lifleri dahil büyük kayıp oluyor. Bu yüzden nacizane tavsiyem pahalı olan ezmeliler yoksa normal klasmanda kolay temizlenenler. Çünkü bazılarının temizliği gerçekten yıldırıcı oluyor.

Adem bey meyve suyu makinelerinde benim tecrübem şu oldu. İnsanlar genelde markaya bakıyor ve bir hevesle sık sık içerim diye alıyor. Ama genelde siz de görmüşsünüzdür eskiden fritözlerin başına gelenler gibi bir köşeye atılıyor. Çünkü en büyük sorunları temizleme zorluğu. Bu konuda Philipssin ürünleri bir nebze daha kullanışlı. Ama parçalayarak yaptıkları için özellikle havuç gibi posası çok ürünlerde çok ziyan ve beslenme açısından meyve lifleri dahil büyük kayıp oluyor. Bu yüzden nacizane tavsiyem pahalı olan ezmeliler yoksa normal klasmanda kolay temizlenenler. Çünkü bazılarının temizliği gerçekten yıldırıcı oluyor.
İlk katı meyve sıkacağını 1997 yılında almış birisi olarak o havuç elma vs posalarının temizlenme sıkıntısını, filtrelerin gözeneklerinden o posaların çıkartılması vs derdini gayet iyi bilirim. Ayrıca hakikaten bende sevgili eşim @Yelda Helvacı nın çok iyi bildiği üzere gıda ve su sarfiyatı konusunda ciddi bir farklı bakış açısı var, her şeyi değerlendirilmeli, hiç bir şey heba edilmemeli mantığından hareketle bu posaları dahi kurutup gübre niyetine toprakla buluşturuyorum sonrasında.

Muz kabuklarını ben çöpe atmam örneğin, Önce güneşte kuruturum, hatta bir saniye şu an bu mesaja bir ara verip bakona gidip foto almam lazım.

Evet geldim, işte şu aşağıdakiler gibi bunlar iyice kuruduktansonra rondodan geçirip un ufak edip bu ciddi potasyum kaynağını toprakla buluşturuyorum :D

Muz kabuğu kurutma.jpeg

Hemen her sabah 1-2 adet tüketmeye çalışıyoruz, orada 2-3 günde bir kuruyan kabukları da biriktiriyorum sonra gerisi malum, bizim saksılara bahçeye vs gübre oluyorlar.

Yani tercih ettiğimiz teknoloji ürünlerinin MİŞ GİBİ yapmak yerine gerçekten doğayı düşünen bir yapıda olmaları da elbette ki bu anlamda çok önem teşkil ediyor.

Su arıtma cihazları mesela.

1 litre temiz su için 2,5 litre atık su üretiyor. Bu suyu heba etmeyelim diye gidere bağlamak yerine ayrı bir hat çektik dışarıya. Onu da alternatif yollarda kullanıyoruz.

Bizleri (Sizleri ve bizi) tanımayanlar burayı normal bir site veya forum gibi görebilir ancak hakikaten öyle değil.

Bilinç düzeyi yüksek olan ve yükseltmek isteyen insanları bir arada görmek istediğimiz bir yer burası.

Çok uzun yıllardır youtube kanalım var ancak forum veya sitede olduğu gibi hiç bu mecralarda üye abone artışı olsun diye mücadele etmeyiz biz. Doğal oluşumları ve gerçekten bizlerle aynı paralelde düşünenleri bir arada görmek istediğimiz için kuru kalabalık bizi rahatsız ediyor.

Şurada birbirimizden öğrendiklerimiz ile daha da değer kazanıyoruz. Ben sanki hep anlatan taraftaymışım gibi olsa da bütün günüm burada geçtiği için sizlerden o kadar çok bilmediğim konuları da öğreniyorum ki.

Var olunuz hepiniz :ok

Katı meyve sıkacağı almak istiyorum, isteklerime eklendi bakıcaz? bahsettiğin modele de bakalım ancak yazın yarım mı kalmış bana mı öyle geldi:alala tam bir model den bahseder gibiydin, çünkü demişsin devamı gelmemiş.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri