Bosch MES25A0 katı meyve sıkacağı kullanıcı deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ürünü yaklaşık olarak 1,5 senedir aktif kullanıyorum. Biz meyvelerin suyunu sıkarak içmeyi çok sevdiğimiz için üzerine çok araştırma yapmadan pata küte bu makineyi almıştık. Daha iyisi var mıydı? Her zaman daha iyisi vardır lakin fiyat performans açısından bize o dönem en mantıklı cihaz olarak gelmişti. Cihazımızın kutusundan ana motor,besleme haznesi, süzgeç, posa haznesi ,1,25 lt meyve suyu haznesi ve temizleme fırçası çıkıyor. Cihazın altında 4 tane silikon, tüm yüzlere kolay yapışır ayaklar buluyor. Bu makineyi meyve sıktığı esnada yere sabitliyor ve titremesini önlüyor. Cihazımızda 2 adet meyve sıkma kademesi bulunuyor. Tüm parçalar makinede yıkanabiliyor. Benim tasarımında en beğendiğim yeri alüminyum kıskaçlar. Bu kıskaçlar sayesinde kapak çok güzel kapanıyor. Sızıntı yapmıyor ve öyle sıkı kapanıyor ki güvenli olduğunu hissediyorsunuz. Cihazın süzgeci bence beyni gibi bir şey ve bu cihazda da mikro çelik süzgeç kullanılmış. Onun için temizlemesi çok kolay paslanır mı aman kırılır mı bir şey olur mu derdi yok. Daha önce arzum kullanmıştım onun süzgeci maalesef bir süre sonra yanlardan atmıştı. Bosch kaliteli malzeme kullanmış bu çok açık görünüyor. Bu cihazda ben her türlü meyveyi sıktım. Düşünün muza kadar sıktım. Bu tarz aletlerin en büyük sorunu maalesef ki köpük oluşumu. Bu cihazda da köpük oluyor illaki. Ama biraz beklenildiğinde yavaş yavaş sönüyor geriye meyvenin tazecik mis gibi suyu kalıyor. Katı meyve sıkacağı arayışında olan arkadaşlarım varsa bu ürünü değerlendirmeye alabilirler. Beklenileni karşılıyor. Kendine düşeni yapıyor. Malzemeleri kaliteli. Aldığım için pişman değilim ama bütçem biraz daha yüksek olsaydı daha farklı modeller tercih ederdim. En azından şu az posa muhabbeti olan ürünlere bir bakardım. Çünkü