Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Bulaşık makinesi tabletlerine dikkat

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osmanke
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Haklı :) Bu konu ne zaman insanların ilgisini çekecek diyordum ben de 😅 Sonuçta eriyen bir şey var ve o eriyen şey yine dönüp dolaşıp gözle göremeyecek olsa da bizim bünyemize girip etki edecek. Ne yazık ki özellikle su içerken makineden yeni çıkmış bardağı tekrar durulamadan kullanamıyorum. Elbette psikolojik etkisi de vardır ancak makineden çıkmış bardağı bir kere de kendim durulamazsam sanki suyun tadı direkt deterjanı içiyormuşum gibi geliyor, özellikle Fairy gibi yoğun koku bırakan ürünlerde daha da berbat oluyor bu durum. Bulaşık makinelerinin pek de iyi durulayabildiklerini düşünmüyorum. Bilmiyorum belki de tat alma duyum çok hassastır 😅
Evde nispeten daha doğal bulaşık makinesi tableti yapımı videolarına denk gelmiştim birkaç kez. İçeriği karbonat, soda, limon tuzu, sirke, çamaşır sodası vb. ürünlerden oluşan ev yapımı tablet yapıyorlardı sonuç iyi ve temizliği de iyi, daha doğal diyorlardı. Bilgisi veya deneyimi olan var mıdır acaba bu konu hakkında?

Bununla ilgili en güzel sonuç yine bir su analizi ile olur ve o da yine bizim parasını verip bulaşık makinesi son durulama suyunun tahliyesinden numuna alıp analiz ettirmemizle mümkün olur diye düşünüyorum. KESİN sonuç ve tam bağlayıcı olmaz zira hangi makineden çıkmış hangi deterjanla yıkanmış bulaşıkların suyu olduğu da durumu değiştirecektir ancak yine de fikir verir ve aslında zaten malumun ilanını yapmış oluruz :ok

Haklı :) Bu konu ne zaman insanların ilgisini çekecek diyordum ben de 😅 Sonuçta eriyen bir şey var ve o eriyen şey yine dönüp dolaşıp gözle göremeyecek olsa da bizim bünyemize girip etki edecek. Ne yazık ki özellikle su içerken makineden yeni çıkmış bardağı tekrar durulamadan kullanamıyorum. Elbette psikolojik etkisi de vardır ancak makineden çıkmış bardağı bir kere de kendim durulamazsam sanki suyun tadı direkt deterjanı içiyormuşum gibi geliyor, özellikle Fairy gibi yoğun koku bırakan ürünlerde daha da berbat oluyor bu durum. Bulaşık makinelerinin pek de iyi durulayabildiklerini düşünmüyorum. Bilmiyorum belki de tat alma duyum çok hassastır 😅
Evde nispeten daha doğal bulaşık makinesi tableti yapımı videolarına denk gelmiştim birkaç kez. İçeriği karbonat, soda, limon tuzu, sirke, çamaşır sodası vb. ürünlerden oluşan ev yapımı tablet yapıyorlardı sonuç iyi ve temizliği de iyi, daha doğal diyorlardı. Bilgisi veya deneyimi olan var mıdır acaba bu konu hakkında?
en az 4 senedir tampa kullanıyoruz.Tampa dan devam.🥰

İlgi ve merakla takip ediyor olacağım. Fairy markasına ait tabletlerle yıkama sonrası bir koku olmasını kendi burun hassasiyetime bağlıyordum :)

Tampa için üstün körü baktığımda %60-%40 olumlu ve olumsuz yorum olunca sonra bakarız diyerek ertelemiştim.

Sonuçlar ve arge sonucu olursa buradayım 😁

İlgi ve merakla takip ediyor olacağım. Fairy markasına ait tabletlerle yıkama sonrası bir koku olmasını kendi burun hassasiyetime bağlıyordum :)

Tampa için üstün körü baktığımda %60-%40 olumlu ve olumsuz yorum olunca sonra bakarız diyerek ertelemiştim.

Sonuçlar ve arge sonucu olursa buradayım 😁
Bence bulaşık makineleri genel olarak zaten hafif de olsa kötü bir koku bırakıyor. Bu kokuyu engellemek için makineye çamaşır suyu koyan bile gördüm (sakın denemeyin!). Bazıları ise makineye takılan limon kokularından alıyor ama onu da hiç doğru bulmuyorum ve sevmiyorum. Makine zaten harika bir koku bırakmıyor ama Fairy üstüne bir de deli gibi kimyasal bir limon kokusu bırakıyor ki benim için daha da beter ediyor, sanki su değil de bulaşık deterjanı içiyormuşum gibi.

Bence bulaşık makineleri genel olarak zaten hafif de olsa kötü bir koku bırakıyor. Bu kokuyu engellemek için makineye çamaşır suyu koyan bile gördüm (sakın denemeyin!). Bazıları ise makineye takılan limon kokularından alıyor ama onu da hiç doğru bulmuyorum ve sevmiyorum. Makine zaten harika bir koku bırakmıyor ama Fairy üstüne bir de deli gibi kimyasal bir limon kokusu bırakıyor ki benim için daha da beter ediyor, sanki su değil de bulaşık deterjanı içiyormuşum gibi.
Yaz kış soğuk su içiyorum. Genelde de hayvani olarak kafaya dikleme esasına göre hareket ediyorum. Dolapta mis gibi duruyor bana özel 😂😂

Ev halkı elde yıkamış olsa dahi o bardağı çalkalamadan içmiyor. İsraf mı israf...

Bulaşık makinesi hayat kurtarıyor. Bunun bir çözümü olmalı. Sizin de belirttiğiniz gibi deterjan kalıntısı durumu maalesef var :/ kaldı ki eriyen tabletlerin mikro plastik olarak tabak vb üzerinde tutunuyorsa yandık.

Tutunmayıp kanalizasyona gidiyorsa o da doğaya zarar... Sakal bıyık hikayesi insan ne yapacağını şaşırıyor.

ara ara n11 Hepsiburada Trendyol yorumlarını takip ediyorum.Göreceli bir konu bu, diğer markalar içinde şikayetler var.Her makine de her detarjan zaten aynı performansı veremiyor zaten.Su sertliğinden, kalitesinden, makine markası yıkama programı, en önemlisi ilave parlatıcı ve tuz kullanımı etken oluyor.

Ben genel olarak hangi eşim dostum makinemiz kötü yıkıyor derse birkaç tane tampa verip, makinelerinin servis ayarlarından tuz ve parlatıcı ayarlarını 1. kademeye alıp bu şekilde 1 ay deneyin diyorum.Şuana kadar memnun kalmayan olmadı desem yeridir .Tabi bazı arkadaşlar eşleriyle birlikte güzel sonuç alsalarda makine bozulur bardaklar çizilir diye güvenemeyip finish e geri döndüler.

Tampa da tek sorun uzun süreli tek detarjan olarak kullanımda bardaklarda özellikle çay bardaklarında sararma yaşanması.Onu da hanım arada çamaşır suyuna bastırma veya başka detarjan kullanımı ile çözüyor.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri