Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Bursa'da 100 m2 Ev için Klima Önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Ansefalit

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
70.000 - 90.000 TL
Marka Model Bilgisi
Mitsubishi Electric, Midea, Gree (LG, Samsung, Arçelik, Beko gibi markalarla ilgili çok sorun duyduk.)
Merhaba,

Yeni evleniyoruz ve yeni evimiz için daha girmeden klima almak istiyoruz. Malum yaz ayları da geliyor her şeyin fiyatı hızla artıyorken alalım dedik.

Cephe: Güney-Batı (Akşam güneşi direkt alıyor.)
Kullanılacak Oda: Belirsiz (Evin tamamını tamamen soğutmasa bile kırmasını istiyoruz. Bu nedenle direkt koridor veya salondan koridora bakacak şekilde yerleştirmeyi düşündük.)
Ev: Yeni bina, yalıtımlı, ara kat, 2.5 m tavan yüksekliği.
Soğutmak istediğimiz alan: 24 m2 salon, 15 m2 mutfak, 12 m2 küçük oda

Klimayı sadece soğutmak için istiyoruz ve kararsız kaldığımız nokta acaba 24.000 BTU falan alsak evin en azından 50-60 m2'lik kısmına yeter mi? Tek bir odadan diğer odalara yayılım düzgün olur mu?

Merhabalar, öncelikle foruma hoş geldiniz ve mutluluklar dilerim şimdiden. Tüm evi tek klima ile iklimlendirmeye çalışmak pek önerilen bir durum değil. Bunun yerine, ilk aşamada en çok kullanılan iki odaya klima taktırmanızı öneririm. Örneğin, salon ve yatak odası olabilir. Elektrik tüketimi, gürültü, mahremiyet gibi konularda da sıkıntı yaşamamış olursunuz böylelikle.

Merhabalar, öncelikle foruma hoş geldiniz ve mutluluklar dilerim şimdiden. Tüm evi tek klima ile iklimlendirmeye çalışmak pek önerilen bir durum değil. Bunun yerine, ilk aşamada en çok kullanılan iki odaya klima taktırmanızı öneririm. Örneğin, salon ve yatak odası olabilir. Elektrik tüketimi, gürültü, mahremiyet gibi konularda da sıkıntı yaşamamış olursunuz böylelikle.
Öncelikle ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Dün bölgemde yer alan Midea servisi ile görüştüm ve Multi sistem kullanacaksak 2 adet 12.000 klima için 30.000 BTU dış ünite önerdiler. Bu şekilde yaptığımda dış ünite ölçüleri devasa boyutlara ulaştığı için 2 adet 12.000'lik ayrı klima almamı ve bu şekilde altlı-üstlü montaj ile ve %10 indirim de sağlayarak yardımcı olabileceğini belirtti. Burada da Xtreme Save modelini tavsiye etti. Aslında dış ünitedeki kısıtımız balkonda enine montaj edilecek doğru düzgün bir alan olmaması. Şu an aklımdaki soru işareti 2 adet 12.000 klimanın ayrı ayrı takılması ile Multi sistem arasında tüketim farkı ciddi olur mu?

Öncelikle ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Dün bölgemde yer alan Midea servisi ile görüştüm ve Multi sistem kullanacaksak 2 adet 12.000 klima için 30.000 BTU dış ünite önerdiler. Bu şekilde yaptığımda dış ünite ölçüleri devasa boyutlara ulaştığı için 2 adet 12.000'lik ayrı klima almamı ve bu şekilde altlı-üstlü montaj ile ve %10 indirim de sağlayarak yardımcı olabileceğini belirtti. Burada da Xtreme Save modelini tavsiye etti. Aslında dış ünitedeki kısıtımız balkonda enine montaj edilecek doğru düzgün bir alan olmaması. Şu an aklımdaki soru işareti 2 adet 12.000 klimanın ayrı ayrı takılması ile Multi sistem arasında tüketim farkı ciddi olur mu?
Rica ederim. Xtreme Save, tüketim konusunda cimri bir cihaz. İki adet ayrı klima olduğunda ihtiyaca yönelik kullanım yapma şansınız da mevcut. Çalışacak kompresörün de küçüklüğünü hesaba katarsak, tüketimin de daha az olacağını düşünüyorum. Bunun haricinde, multi sistem klimanın kurulumu ve kullanılacak her metre bakır boru için de ücret ödemeniz gerekecek. Bence, zorunlu haller dışında mantıklı değil. Yine farklı öneriler ve görüşler de alın isterseniz.

Değerli geri bildirim ve düşünceleriniz için teşekkürler. Bayi ile de yapmış olduğumuz görüşme sonucu sık kullanılan odanın doğru bir şekilde iklimlendirilmesinin sağlıklı olacağına karar verdik. Bu nedenle 12.000 BTU Mitsubishi Electric Legendera alıyoruz.

Değerli geri bildirim ve düşünceleriniz için teşekkürler. Bayi ile de yapmış olduğumuz görüşme sonucu sık kullanılan odanın doğru bir şekilde iklimlendirilmesinin sağlıklı olacağına karar verdik. Bu nedenle 12.000 BTU Mitsubishi Electric Legendera alıyoruz.
Sonunda insana doğruyu bir bayii ile karşılaştık çok iyi seçim yapmışsınız hayırlı olsun

93bin TL. 30bin peşinat ve kalanı Bonus 10 taksit ile hafta içerisinde alacağım. @Adem Helvacı Hocam Bursa'da hangi servisi önerirsiniz? Bir yanlış yapmayalım.
1000126132.webp
çok iyi...

Hayırlı olsun. Yanlış anlamayın ama neden bu kadar üst segmente çıkma ihtiyacı hissettiniz? Koşullarınız da ekstrem değilken özellikle.

Hayırlı olsun. Yanlış anlamayın ama neden bu kadar üst segmente çıkma ihtiyacı hissettiniz? Koşullarınız da ekstrem değilken özellikle.
Hocam teknolojiden çok başı ağrıyan bir insan olarak "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim." mottosunu hayatımın merkezine yerleştirmek zorunda kaldım. ME modellerine bakıyorum zaten uygun fiyatlı olanlar yerli üretim. Krigamine modeliyle de Legendera arasında kalınca olmuşken iyisi olsun dedik. Yanlış yapıyorsak hala düzeltebiliriz. Öneriniz nedir?

İkinci bir gerekçe ise klima zaten çok uzun yıllar kullanılan bir cihaz. Malum 3 yılda bir telefona 100.000 TL vermek zorundayız. Sağlığımızı etkileyen ürüne 10 yılda bir bu paralar çok değil gibi geliyor.

Hocam teknolojiden çok başı ağrıyan bir insan olarak "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim." mottosunu hayatımın merkezine yerleştirmek zorunda kaldım. ME modellerine bakıyorum zaten uygun fiyatlı olanlar yerli üretim. Krigamine modeliyle de Legendera arasında kalınca olmuşken iyisi olsun dedik. Yanlış yapıyorsak hala düzeltebiliriz. Öneriniz nedir?
İkinci bir gerekçe ise klima zaten çok uzun yıllar kullanılan bir cihaz. Malum 3 yılda bir telefona 100.000 TL vermek zorundayız. Sağlığımızı etkileyen ürüne 10 yılda bir bu paralar çok değil gibi geliyor.
Ürün ile ilgili, fiyatı dışında, söylenecek pek bir söz yok. Kendini kanıtlamış bir cihaz. Benim bahsetmek istediğim konu biraz daha farklı. İklim koşulları ve cihazın kullanılacağı alanın koşulları zorlu değilse genelde giriş - orta segment cihazlarla ihtiyacı karşılayabiliyoruz.

Basit bir örnek üzerinden gitmek gerekirse; Midea'yı ortalama 35 bin TL civarında bulabilmek mümkün. Burada markayı sadece örnek olarak verdiğimi belirtmek isterim. Mitsubishi'nin ise 93 bin TL olduğunu belirtmişsiniz. Burada iki markayı bir tutmak gibi bir durum da söz konusu değil. Asıl bahsetmek istediğim şey, aradaki makasın çok açık olması. Sizin bu makası kapatabilmeniz zaten imkansız. Araya ortalama bir Daikin parası giriyor neredeyse.

Uzun ömürlülük konusu da biraz şans işi açıkçası. Hiçbir araştırma yapmadan gider en basit, en ucuz ürünü alırsınız ve senelerce kullanırsınız. Bazen saatlerce hatta günlerce kafa patlatıp piyasadaki en iyi ürünü bulup alırsınız, şansınıza sorunlu çıkar ve uğraştığınızla kalırsınız. Verdiğiniz paraya da üzülürsünüz.

Yeni evlenecek olan biri de olduğunuz için naçizane görüşümü paylaşmak istedim. Amacım kesinlikle şunu veya bunu alın demek değil. Kafanızı da bulandırmak istemem. Umarım yanlış anlaşılmamışımdır.

Teşekkür ederim. Yeni evlenme bahanesi ve fakir edebiyatını kullanmayı da öğretti memleket bize :) @İlteriş Yılmaz Hocam siz de Bursa'dasınız sanırım, servis öneriniz var mı? Kombi için de bir konu açacağım şimdi.
Yakın Eskişehir
Valla bence hiç değiştirmeyin legendera 10 üzerinden 10.5 kilma çok rahat ettirir içinde çif katmanlı adını verdikleri kaplama var kir tutmuyor

Başta birden fazla alanı soğutma isteğiniz olduğu ve bütçede de sorun olmadığı için ben olsam 2-3 tane midea alırdım. Hem ortalamanın üzerinde kalitede klima hem de birden fazla alanı soğutma imkanınız olurdu.

Kesinlikle @clskn .Bu legendara tamam iyi tüketimi var fakat o sadece bi oda için 25m2 çok iyi tüketim yapar ancak siz aynı kafada düşüp 100m2 aynı tüketimi performansı sergileyemez ve zaten 100m2 bir tane 12btu klimayla soğutulamaz 3tane midea extreme save yada 2tane shira plus alınabilir. Krokinizi atarsanız belki farklı yorumlarda çıkabilir.

Başta birden fazla alanı soğutma isteğiniz olduğu ve bütçede de sorun olmadığı için ben olsam 2-3 tane midea alırdım. Hem ortalamanın üzerinde kalitede klima hem de birden fazla alanı soğutma imkanınız olurdu.
Hocam maalesef en büyük sıkıntı birden fazla klimayı bağlamak için gerekli ünite alanı. Balkon küçük olduğu için tek bir ünite koyabilirim. Birden fazla iç üniteye girdiğimizde 30.000 BTU dış ünite gerekir diyorlar. O da bizim alanda mümkün değil. Alan problemi olmasa kesinlikle 2x12.000 bağımsız ünite yapacaktık.

Pencere önlerine veya yanlarına veya uygun bir dış cepheye montaja izin yok mu? Bina yönetimi izin veriyorsa bu sık kullanılan bir montaj şekli.

Hocam maalesef en büyük sıkıntı birden fazla klimayı bağlamak için gerekli ünite alanı. Balkon küçük olduğu için tek bir ünite koyabilirim. Birden fazla iç üniteye girdiğimizde 30.000 BTU dış ünite gerekir diyorlar. O da bizim alanda mümkün değil. Alan problemi olmasa kesinlikle 2x12.000 bağımsız ünite yapacaktık.

Pencere önlerine veya yanlarına veya uygun bir dış cepheye montaja izin yok mu? Bina yönetimi izin veriyorsa bu sık kullanılan bir montaj şekli.
Site inşaatı yeni bittiği için ilk taşınanlardan biri olacağız. Bu nedenle site yönetimi falan da belirsiz. Ne karar çıkar ne yaparlar bilmiyorum ama çevre bölgelerde site yönetimleri bina dışına montaja izin vermiyor diye bilgi aldık.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri