Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Bütçe 45,000TL 75'' TV Tavsiyesi lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vespaci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Vespaci

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
45000
Marka Model Bilgisi
Samsung, tcl, vestel, grundig, telefunken , toshiba, sony
Merhaba ,

75'' TV almak istiyorum, netflix, amazon ve youtube ağırlıklı izliyorum , teledünya da var ancak çok nadir ulusal kanallara bakıyorum.. Evde kaliteli tv-box larım var ve akıllı tv alsam dahi tvbox dan vaz geçmem , o yüzden işletim sistemi çok önemli değil.

TV gece ve gündüz ışıklı salonda izlenecek. Oyun konsolu almam zayıf ihtimal.

75'' fiyat performans ürünü için 45.000 bütçe var , ancak 35 e de varsa aşırı memnun olurum.

Evde eski ambilight lı 55'' 3D philips lcd mevcut, çok memnunum ama ambilight ışıkları ekran kenarlarını ısıdan dolayı kararttı yaktı , gözüm takılıyor yeni tv alma sebebim budur.

Satın Alma Önerisi Bütçe 45,000TL 75'' TV Tavsiyesi lütfen

85 inc.webp

Merhaba TV geldi servis kurulumunu yaptı , ışık sızması yok, bulutlanma farketmedim , belki kullanım süresi uzadığında bulutlanma olabilir. Görüntü devasa büyüklükte , mağazalarda görüp ' 85'' de o kadar büyük değilmiş aslında' , demeyin , eve gelince mağazada gördüğünüzün iki katı yer kaplıyor :) şimdilik memnunum , optimum ayarları bulmam gerek, görüntü hafif sarımtırak , beyaz yapınca da çok parlak oluyor salon gece ışıklandırılmış stadyum gibi oldu. En iyi resim ayarlarını bulduğumda daha mutlu olacağım. Desteğiniz için çok teşekkürler, sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.
Merhaba ,

75'' TV almak istiyorum, netflix, amazon ve youtube ağırlıklı izliyorum , teledünya da var ancak çok nadir ulusal kanallara bakıyorum.. Evde kaliteli tv-box larım var ve akıllı tv alsam dahi tvbox dan vaz geçmem , o yüzden işletim sistemi çok önemli değil.

TV gece ve gündüz ışıklı salonda izlenecek. Oyun konsolu almam zayıf ihtimal.

75'' fiyat performans ürünü için 45.000 bütçe var , ancak 35 e de varsa aşırı memnun olurum.

Evde eski ambilight lı 55'' 3D philips lcd mevcut, çok memnunum ama ambilight ışıkları ekran kenarlarını ısıdan dolayı kararttı yaktı , gözüm takılıyor yeni tv alma sebebim budur.
Hocam sizin seçiminize uygun olarak Vestel ve Grundig marka 2 tv buldum 2 tvyi de epeyde karşılaştırdım karşılaştırma ve satın alma linklerini bırakıyorum son karar sizin bana soracak olursanız Vestel Dolby Vision görüntü teknolojisi Dolby Atmos ses teknolojisini desteklemesi ve 24 watt ses sistemiyle Grundigden 1 adım önde

Son düzenleme:
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim , tam da Samsung 75DU8000 alsam mı? diye düşünüyordum(marka algısı ve ön yargı :)) , benim zamanımda sony, samsung ve philips vardı , daha öncesi panasonic pioneer plasma),, yıllardır TV leri takip etmedim, gelişmelerden bi haber kaldım .Bahsettiğiniz gibi dolby vision ve dolby atmos özellikleri avantaj sağlıyor.

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim , tam da Samsung 75DU8000 alsam mı? diye düşünüyordum(marka algısı ve ön yargı :)) , benim zamanımda sony, samsung ve philips vardı , daha öncesi panasonic pioneer plasma),, yıllardır TV leri takip etmedim, gelişmelerden bi haber kaldım .Bahsettiğiniz gibi dolby vision ve dolby atmos özellikleri avantaj sağlıyor.
Rica ederim hocam Vestel Samsunga göre ses anlamında avantajlı ama şüphesiz Samsung daha iyi görüntü sunar son karar sizin

İlginiz için çok teşekkür ederim . İşin içinden çıkmak gerçekten çok zor, gözü karartıp almak lazım.

Ses için anker hoparlör(bunu akşamları bağlıyorum) veya denon receiver + mission he 5.1 hoparlör sistemi mevcut(tv ye bağlarmıyım bilmiyorum).
Ürünleri incelerken şikayet ve yorumlara da bakıyorum, moralim bozuluyor. Bu tür tv lerde ışık sızması / bulutlanma hususları bir dereceye kadar tolore edilebilir , üretim hatası seviyesinde olmadıktan sonra bir miktar bulutlanma yüzünden iade etmem, servis çağırmam.
Bütçeyi 50K e çıkartabilirim ancak bu seferde , Doğu Demirkol'un ''beş daha versen döner , üstüne 5 daha koysan iskender '' şakası gibi :) en yüksek fiyatlı tv ye kadar yolumuz olacak.
TV yi monitör olarak kullanacağımdan incelik kalınlık estetik kaygım yok. En uygun fiyata oranla en iyi görüntüyü veren , bunun yanında , son tüketici ile arası iyi olan bir markanın , son tüketiciler tarafından stabil çalışan tv peşindeyim. Eskiden bir eşye alırken nerede ise aylarca yurtdışı/yurtiçi kullanıcı görüş ve forumları okur , kendi çapımda bilgili olurdum. Ancak bu zamanda inanılmaz ürün çeşidi ve farklı bilgi akışı mevcut, Kafa karışıklığına sebebiyet veriyor.

-Sayenizde olmaz ise olmaz a Dolby Vision ve Dolby atmos u ekledim
vestel 75ut9740 cepte sağolun (fiyat da gayet uygun) .. Bir kaç seçenek daha bulmam gerekiyor, aralarından birini seçip alacağım, aylarca araştırmayacağım :)

İlginiz için çok teşekkür ederim . İşin içinden çıkmak gerçekten çok zor, gözü karartıp almak lazım.

Ses için anker hoparlör(bunu akşamları bağlıyorum) veya denon receiver + mission he 5.1 hoparlör sistemi mevcut(tv ye bağlarmıyım bilmiyorum).
Ürünleri incelerken şikayet ve yorumlara da bakıyorum, moralim bozuluyor. Bu tür tv lerde ışık sızması / bulutlanma hususları bir dereceye kadar tolore edilebilir , üretim hatası seviyesinde olmadıktan sonra bir miktar bulutlanma yüzünden iade etmem, servis çağırmam.
Bütçeyi 50K e çıkartabilirim ancak bu seferde , Doğu Demirkol'un ''beş daha versen döner , üstüne 5 daha koysan iskender '' şakası gibi :) en yüksek fiyatlı tv ye kadar yolumuz olacak.
TV yi monitör olarak kullanacağımdan incelik kalınlık estetik kaygım yok. En uygun fiyata oranla en iyi görüntüyü veren , bunun yanında , son tüketici ile arası iyi olan bir markanın , son tüketiciler tarafından stabil çalışan tv peşindeyim. Eskiden bir eşye alırken nerede ise aylarca yurtdışı/yurtiçi kullanıcı görüş ve forumları okur , kendi çapımda bilgili olurdum. Ancak bu zamanda inanılmaz ürün çeşidi ve farklı bilgi akışı mevcut, Kafa karışıklığına sebebiyet veriyor.

-Sayenizde olmaz ise olmaz a Dolby Vision ve Dolby atmos u ekledim
vestel 75ut9740 cepte sağolun (fiyat da gayet uygun) .. Bir kaç seçenek daha bulmam gerekiyor, aralarından birini seçip alacağım, aylarca araştırmayacağım :)
Rica ederim hocam anladığım kadarıyla ses sorun değil o zaman ışık sızması konusuna gelecek olursak led teknolojisini kullanan her tvde var Sadece Oled tvlerde yok onun da fiyatı malum teknoloji şans işi yani aynı marka model tvyi siz alırsınız sorun yaşamazsınız başkası alır yaşar burada kargoda darbe almaması vs.de önemlidir Teknik Servis anlamında Tcl ve Philps sorunlu markalar Vestel Samsung sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum Aklınıza takılan birşey veya tv modeliyle ilgili sorunuz olursa sorun bilgim dahilinde cevaplarım Şimdiden hayırlı olsun

Grundig 75ghu 9000 kullanıcısı olarak 1 yıllık tecrubemi paylaşayım.
İlk aldigimda ben de ölü piksel ,ışık sızması,bulutlanma vs. Çok önemli zannediyordum.
Orta karar büyükçe bir ekran,Dolby,atmos vs standart geliyor.
Bir süre sonra televizyon ve cihaz olarak hissettirdiklerinden çok; size keyif verenin tukettiginiz iceriklerin görüntü ve içerik kalitesi olduğunu anliyorsunuz.
Siz de benim gibi Stream kaynaklardan çokca istifade edecekseniz ,bir üstadın dediği gibi" altınızda Ferrari de olsa otobana çıkmayınca diğer araçlardan bir farkiniz kalmıyor.real debrid benzer aboneliklerle bir nebze daha iyi seyir zevkine ulaşabilirsiniz.
Şimdiden hayırlı olsun.

Grundig 75ghu 9000 kullanıcısı olarak 1 yıllık tecrubemi paylaşayım.
İlk aldigimda ben de ölü piksel ,ışık sızması,bulutlanma vs. Çok önemli zannediyordum.
Orta karar büyükçe bir ekran,Dolby,atmos vs standart geliyor.
Bir süre sonra televizyon ve cihaz olarak hissettirdiklerinden çok; size keyif verenin tukettiginiz iceriklerin görüntü ve içerik kalitesi olduğunu anliyorsunuz.
Siz de benim gibi Stream kaynaklardan çokca istifade edecekseniz ,bir üstadın dediği gibi" altınızda Ferrari de olsa otobana çıkmayınca diğer araçlardan bir farkiniz kalmıyor.real debrid benzer aboneliklerle bir nebze daha iyi seyir zevkine ulaşabilirsiniz.
Şimdiden hayırlı olsun.
Çok teşekkür ederim , yazdığınız gibi TV monitör olarak kullanılacak , Homatics R plus box ve Mac mini bağlayacağım , artık pc karşısında değil salonda vakit geçirmeye başladım. Hatta 85'' alayım mı? (10k fark ediyor ama sehpa da almak gerek) diye düşündüm , o zaman projeksiyona da ihtiyaç kalmayacak , projeksiyonu emekli edebilirim :)) Açıkça son yazışmadan sonra mağazalara gidip TV bakmak için vaktim olmadı, bana çok yakın ve çok büyük avm ler mevcut, ''Grundig'' ve belki ''Samsung'' var aklımda. Zaten iki marka dışında bir tavsiye olmadı. Eğer başka tavsiye gelmez ise ; müsait zamanda ikisine de bakıp birine kararı vereceğim.

Valla hocam ben de büyük ekran=projeksiyondan iyidir. Büyük ekran olsun çamurdan olsun kafasındayım, monitörlerde iş sebebi ile büyük ekrana alışıyor insan tv'de de alışılır diye düşünüyorum, alışınca da keyfi ayrı güzel oluyor. Ama Adem Hocam'ın bi video'sunda izlemiştim galiba inç büyüdükçe bı ışık sızması, bulutlanma vs riski artıyor. Bulutlanmayı neredeyse servisler sorundan saymıyorlar. Işık sızması olursa ordan bi hak aramak daha kolay gibi. Sonra şunu farkettim, inç büyüdükçe marka yerli ve uygun olsa bile fiyatlar 50bin'e hemen yaklaşıveriyor. Bende 65 olsun en iyi görüntü olsun zaten uzuuuun saatler izlemiyorum led yanma riskini akşamdan akşama kullanım ile azalır diye oled arayışındayım. Çünkü en uygun fiyatlı en yerli oled'i bile alsanız en baba panellerden milyon kat görüntü veriyor ya. Gözün gördüğü bu. E zaten default 120 hz geliyorlar oyun oynayana da hitap ediyor. Ben 50 bin civarında ürün bakanlara tüm gün çalışmıyorsa görüntü kalitesinden dolayı yerli-merli de olsa oled'e bir bak diyorum. Hani bi göz atın derim. Bu arada yok ben illa 75-85 inç alıcam derseniz ışık sızmasını kutuyu açmadan anlayamazsınız ama bir şeyi almadan önce mutlaka öğrenin o da cof sayısı. Özellikle büyük inç'lerde cof az ise uzun ömür şansı zor. Gerisi; ışık sızması montaj ve sevk şansı. Karma panel kullanılmamışsa bulutlanma hakkında o marka/model kullanıcıları feedback'leri referans olabilir.

Az önce Marmara Forumdan geldim , inanılmaz kalabalık vardı , 85DU7100 Samsung mağazasında 58,500. 4 taksit , Teknosa da 54,870. 4 taksitti . Grundig bakamadım kalabalıktan. Haftaiçi gidip bakacağım.

Tekrar selamlar , bu gün eşim ile büyük mağazaları gezip görüntülere baktık , en çok samsung u (75du7100 canlı renkeler görüntüler ve netlik) beğendi , 85du7100 aldık ancak kişisel kaygım ekranın parlak olması. Yansıtma önleyici anti reflective bir ekran koruyucu önerirmisiniz? ve iş görür mü?

85 inc.webp

Merhaba TV geldi servis kurulumunu yaptı , ışık sızması yok, bulutlanma farketmedim , belki kullanım süresi uzadığında bulutlanma olabilir. Görüntü devasa büyüklükte , mağazalarda görüp ' 85'' de o kadar büyük değilmiş aslında' , demeyin , eve gelince mağazada gördüğünüzün iki katı yer kaplıyor :) şimdilik memnunum , optimum ayarları bulmam gerek, görüntü hafif sarımtırak , beyaz yapınca da çok parlak oluyor salon gece ışıklandırılmış stadyum gibi oldu. En iyi resim ayarlarını bulduğumda daha mutlu olacağım. Desteğiniz için çok teşekkürler, sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.

Çözüm
Güncelleme;

85DU7100 TV ile 25 gün geçirdik . İlk zamanlar tv de yeterli parlaklık yoktu, hatta HDR karanlık sahneler tatmin etmiyor, beyazlar krem rengine yakın bir resim kalitesi veriyordu, kendimce her ne kadar resim ayarı yaptımsa da, Samsungların meşhur parlaklığına ve canlı renklerine ulaşamamıştım.

Çözüm;

Ayarlar + Tüm Ayarlar + Genel ve Gizlilik + Güç ve Enerji Tasarrufu
Burada bulunan ;
Parlaklık optimizasyonu , Enerji Tasarruflu Çözüm , Hareketli Aydınlatma ve Otomatik Güç Tasarrufu , modlarını kapatın.

Ben de Sonuç muhteşem oldu :yeah. Artık istediğim gibi ayarlara müdale edip istediğim parlaklık , netlik ve renk kalibrasyonunu yapabiliyorum:rock. Ayrıca sesi YÜKSEK mod da kullanıyorum.:ok

1.webp

Daha sonra kendi zevkime göre ''aşağıdaki ayarları STANDART görüntü modu'' için yaptım , ancak akşamları aşırı parlak olabiliyor , o yüzden filmler ve gece izlemesi için görüntü ayarlarından, FILMMAKER modunda parlaklığı kontrastı keskinliği ve renkleri biraz kıstım ve mükemmel sonuç aldım.
2.webp
3.webp
4.webp

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri