Ücretli verilen bir hizmet olması nedeniyle değiştirilen parçaları zaten Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği 12 inci madde ve alt fıkraları gereği size iade etmek zorundalar.İlginiz için çok teşekkür ederim. Değişen parçaları servisten alabilmem mümkün mü? Eğer gizli ayıp söz konusuysa incelemeler için bu parçaların güvende olmasını isterim.
Bakın şu aşağıdaki ürün bir ARÇELİK klimaya ait.
Yetkili servis her zaman yaptığını yapmış ve YÜKSEK ELEKTRİK iddiası ile tüketici ürününü garanti dışı bırakıp kartı komple değiştirip XXX lira da para almış. Tüketici Elektrik Şirketinden parasını alacağını zannediyor çünkü servisler tüketicilerin tepkilerini sönümlemek için bunu telkinde bulunuyorlar ama işin aslı öyle değil.
Değiştirilen kartı istedim, her zaman olduğu gibi incelemelerim sonucu problemin yüksek gerilim kaynaklı olmadığını tespit edip kayıt altına aldım.
Bak bu da önümüzdeki toplantıya raporunu yazacağım şikayet dosyası.
Altta ne yazıyor? ''Kart teslim edlecek'' çünkü ben bu dosyayı arızalı kartı incelemeden yazmam.
Hatırlayın lütfen, daha önce de Gree Yetkili servisinin yine aynı yöntemle tüketiciden bir ısı pompası tamiri için 109.000tl tahsil ettiğini ve kartlar ile kompresörün elektrik kaynaklı arızalı denmesine rağmen elektrik kaynaklı olmadığını tespit edip dosyayı reddettiğimi belirtmiştim.
Eee şimdi bu dosyayı da reddedeceğim ben çünkü elekrik kaynaklı değil, servis bariz şekilde yalan söylüyor çünkü onlar da biliyorlar ki ülkede bunu denetleyen bir mekanizma yok.
Şimdi bu cümlem ukalaca olacak biliyorum ama Türkiye Cumhuriyeti topraklarında hizmet veren 200 Hakem Heyeti var, bunların kaçında bir Adem Helvacı var?
O yüzden elbette ki değiştirilen parçalar, tespitlerin DETAYLI yazıldığı servis raporu ve elbette ki ödenen bedelin faturası KESİNLİKLE almanız gerekenler içerisindedir.
Hatta işlem sonrası servis raporunun görselini ekleyin buraya çünkü çakallık yapıp sadece KOD yazıyorlar, ne olduğu yazmaz orada.
Yine hatırlayınız, bir tüketiciye de elektrikten patlamış dedikleri çamaşır makinesinde değiştirdikleri parça diye yazdıkları kodlar amortisör ile kayış çıkmıştı.