Vestel onermem. Yani vestel almam icin cok kelepir cok bedavaya yakin bir para vermem lazim ki bozulunca “ya zaten cok uyguna almistik” diye kendimi avutabileyim-uzulmeyeyim. Bsh grubunda genelde profilo’lar daha uyguna bulunabilir bosch ve siemens’e gore. Ama arastirin tabi malzeme kalitesi artsin biraz der ve siemens’i profilo’ya yakin fiyattan bulursan kacirma.
Dolapla ilgili en buyuk tavsiyem ise ne yapim edin dijital kontrolor’lu bir dolap almayin. Mekanik termostad candir omurluktur. Bunu bir elektronikci olarak soyluyorum. Ama alacaginiz urun pahali inverter bir urun ise dijital’e mahkumsunuz tabi. Fakat uygun fiyatli urun bakiyorsaniz mek. termostad kontrollu. Alin. Tek ariza derdiniz kompresor mu yandi ? Gaz mi kacti ? Olur. Bu arada bunlar kucuk arizslar degil tabi hatta genelde bu arizalar olunca dolabi atip yenisini aliyor cogu insan ama asil soylemek istedigim bu iki ariza buzdolabinin temel arizalaridir. Ama dijital olunca bunlara ek ondeki kullanici interface karti mi arizalandi, anakart mi arizalandi, sicaklik sensor hatasi veriyor vs vs. Bunlar da ekleniyor.
Tv,ler zaten elektronik olduklari icin varlar. Camasir makinelerinde de mekanik kontrollu kalmadi sanirim ben hic denk gelmiyorum. Bulasik makineleri de elektronik kontrollu. Bunlardan kacis yok. Ama buzdolaplarinda azda olsa dijital olmayan modeller var. Sahsen ben dijital olmayan modelleri tercih ediyorum. Kompresoru yanana kadar kullaniyorum. Kompresorde eger cok kotu bir marka/model sevilmediyse veya evinizde elektriksel olarak buyuk bir darbe gormediyse hemen bozulmuyor.