Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Buzdolabı önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

yuxel

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
30000
Marka Model Bilgisi
Profilo, Arçelik, Altus vs
Selam arkadaşlar. 19 yıllık Arçelik 5192nf buzdolabım sonunda pes etti. Motor çalışıyordu ama soğutmamaya başladı. Bugün bir tamirci geldi gazı bitmiş dedi. Boruyu kesti hafif bir tıs sesi ve biraz hava çıktı. Dolapta kaçak var bu dolap olmaz dedi.
Şimdi yeni buzdolabı arayışına girdim. Aklımda profilo vardı ama tamirci tavsiye etmem parçalar çok pahalı dedi ve Arçelik, Ekonomik olsun dersen altus önerdi. Biraz baktım da aynı marka farklı motorlar kullanıyor ve bunların bazıları iyi bazıları kötü vs biraz kafam karıştı.
Bana 520lt ve 30bin tl civarları buzdolabı olarak ne önerirsiniz. Hangi marka model ve alırken neyine dikkat edeyim.
Teşekkürler.

neden ustten donduruculu ? özel bir sebebiniz varmı? gecen ay buzdolabı aldık hanım boyu kısa diye ustten dondurucu dolap istiyordu magazaları gezdik son anda siemens alttan donduruculu dolabı begendi aldık ,bizdeki modelde panasonic kompresor var daha uygun fiyata profiloda birebir karsiligi var bd3086wcfp ,profilo tavsiye ederim .
Nedenin çoğu bütçe, biraz da dediğiniz gibi hanım en üst böme de arka kısma ulaşmakta biraz zorlanıyor. Onun da etkisi var.
Az önce profilo teknik birimle görüştüm, bd2076 üstten dondurucu hiçbir modelde inverter motor yok dedi. Alttan dondurucularda var onu da enerji sarfiyatından anlarsınız D ve C olanlar inverter dir dedi.
Ama forumda
bu konuda benimde baktığım Profilo BD2076WEXN 542 LT dolabın kompresörlü dolap alıp inverter olduğunu yazanlar var. Teknik birim de konuya tam hakim değil sanırım.
İnternetten fiyat baktığımda benim baktığım 2076 model fiyatları ile önerilen panasonic kompresörlüler arasında 7 - 8 bin tl fiyat farkı var. Biri 27 bin küsür diğeri 35 bin Şu anda bu fiyat beni zorlar. Elimdeki dolap bir anda bozulduğu için hiç hesapta olmayan bir harcama oldu.

Alttan donduruculu modellerin sadece panasonic kompresörlüleri 8bin tl kadar daha pahalı. Aynı kompresörü kullananlarda fiyat farkı yok gibi.
sahsi fikrim panasonic kompresor e bu kadar takilmayin bizim siemens dolapta panasonic kompresor var oyle cok sessiz bir kompresor falanda degil enerji tuketimi ve uzun omur belki artisi olabilir fakat birazda sans isi ben sizin yerinizde olsam Profilo modellerinden butceme uygun bir model alirdim .

Selam arkadaşlar. 19 yıllık Arçelik 5192nf buzdolabım sonunda pes etti. Motor çalışıyordu ama soğutmamaya başladı. Bugün bir tamirci geldi gazı bitmiş dedi. Boruyu kesti hafif bir tıs sesi ve biraz hava çıktı. Dolapta kaçak var bu dolap olmaz dedi.
Şimdi yeni buzdolabı arayışına girdim. Aklımda profilo vardı ama tamirci tavsiye etmem parçalar çok pahalı dedi ve Arçelik, Ekonomik olsun dersen altus önerdi. Biraz baktım da aynı marka farklı motorlar kullanıyor ve bunların bazıları iyi bazıları kötü vs biraz kafam karıştı.
Bana 520lt ve 30bin tl civarları buzdolabı olarak ne önerirsiniz. Hangi marka model ve alırken neyine dikkat edeyim.
Teşekkürler.
Beko tavsiye ederim

selamlar, ben de buzdolab almayı düşünüyorum. Yeni modellerde enerji sarfiyatı dikkat çekici şekilde düşük olan bazı modeller gördüm. Bunların gerçekliğini ölçen veya teknik dokümanına ulaşan var mı acaba?
1. Sıemens KG86PAXB0N 621LT 172kwh/YIL 35db (NASIL OLUYOR?) @Adem Helvacı )

2. Beko 683616 EI 615LT 214kwh/yıl 34db

3. Sıemens KG86PFIC0N / Bosch KGP86AWC0N 624LT 216kwh/yıl 36db __(tasarım olarak 1 numarayla aynı gibi fakat 1 numara siyah inox)

Beko markasına da şaşırdım doğrusu.Acaba panasonic kompresöre mi geçtiler bu modelde?
1 ve 3 numara benzer ürünler gibi duruyor ama enerji tüketimleri çok farklı . ya dokumanlarda hatalı giriş var veya izolasyon/motor konusunda farklı bir durum var. bu durumu çözebilen, veya firmalardan bilgi alabilecek bir arkadaş var mıdır? @Adem Helvacı

selamlar, ben de buzdolab almayı düşünüyorum. Yeni modellerde enerji sarfiyatı dikkat çekici şekilde düşük olan bazı modeller gördüm. Bunların gerçekliğini ölçen veya teknik dokümanına ulaşan var mı acaba?
1. Sıemens KG86PAXB0N 621LT 172kwh/YIL 35db (NASIL OLUYOR?) @Adem Helvacı )

2. Beko 683616 EI 615LT 214kwh/yıl 34db

3. Sıemens KG86PFIC0N / Bosch KGP86AWC0N 624LT 216kwh/yıl 36db __(tasarım olarak 1 numarayla aynı gibi fakat 1 numara siyah inox)

Beko markasına da şaşırdım doğrusu.Acaba panasonic kompresöre mi geçtiler bu modelde?
1 ve 3 numara benzer ürünler gibi duruyor ama enerji tüketimleri çok farklı . ya dokumanlarda hatalı giriş var veya izolasyon/motor konusunda farklı bir durum var. bu durumu çözebilen, veya firmalardan bilgi alabilecek bir arkadaş var mıdır? @Adem Helvacı
Ben bu dolabı alacağım, araya bayram tatili girdi bayram sonrası teslim alacağım.

Hayırlı olsun. Kompresör fotosu bekleriz

Hayırlı olsun hocam. Kurulum yapıldıktan sonra yorumlarınızı bekliyoruz. Ve hatta eve gelince kompresör resmi atarsanız çok iyi olur
Profilo yu alamadım. Daha doğrusu alacağım yer bayram öncesi göndeririz dediği Sakarya ya bayram sonrası gönderimimiz yok dedi. Başka gönderen de bulamadığım için mecburen vazgeçtim. Buradaki satıcılar ile internet fiyatları arasında 15bin, 18bin tl gibi fahiş bir fark var. Aynı ürüne bu kadar yüksek fark nedendir anlayamıyorum.
Sonuçta Samsung RT50K600PWW dolabı aldım.
Bu süreçteki tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Profilo yu alamadım. Daha doğrusu alacağım yer bayram öncesi göndeririz dediği Sakarya ya bayram sonrası gönderimimiz yok dedi. Başka gönderen de bulamadığım için mecburen vazgeçtim. Buradaki satıcılar ile internet fiyatları arasında 15bin, 18bin tl gibi fahiş bir fark var. Aynı ürüne bu kadar yüksek fark nedendir anlayamıyorum.
Sonuçta Samsung RT50K600PWW dolabı aldım.
Bu süreçteki tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Hayırlı olsun 💯

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri