Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Çamaşır Makinesi Önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

yhackup

blog.yakupulutas.com
Gold Üye
Bütçe
20000
Marka Model Bilgisi
arçelik
Selamlar,
Eski çamaşır makinemiz ile aramızda bir bağ oluştu ben bozulayım nasılsa yakup tamir eder diyor. 12 yılı devirdi artık vestel çamaşır makinem
Aslında kurutma makinesi alacaktım ama dün akşam yine su koyverdi su sensörü şimdilik çatpat çalışıyor bazen suyu çekiyor geri bırakıyor bitti diyor. su seviye sensörü soketlerini temizledim şimdilik idare ediyor ama eli kulağında.

Açıkcası yine türk menşei bir ürün almak istiyorum 2 sene önce makinesi söktüm bilyaların birebir aynısını ilk girdiğim tamircide buldum parçası bulunması sebebi ile Arçelik Vestel gibi markalardan devam etmek istiyorum.

9KG ve üzeri güzel yıkayan memmun kaldığınız marka model önerilerinizi rica ediyorum.

Marka/model hakkında konuşmayacağım fakat 12kg gibi büyük bir kapasiteye gerçekten ihtiyacınız var mı? 9kg ve üstü olur demişsiniz linkteki model 12kg.Genelde
gereğinden büyük kapasiteli makine almak iyi bir şey değil.
Aslında kazan boyutunun ne kadar olduğu daha önemli kazan boyutu bilgisini göremedim ama zaten 12kg makinenin kazanı her türlü büyüktür.

Marka/model hakkında konuşmayacağım fakat 12kg gibi büyük bir kapasiteye gerçekten ihtiyacınız var mı? 9kg ve üstü olur demişsiniz linkteki model 12kg. Genelde
gereğinden büyük kapasiteli makine almak iyi bir şey değil.
Aslında kazan boyutunun ne kadar olduğu daha önemli kazan boyutu bilgisini göremedim ama zaten 12kg makinenin kazanı her türlü büyüktür.
Şu an kullandığım 8kg ama bazen yetmediği için ikiye bölünüp 2 defa mekine çalıştırılıyor 12 tercih etmemin birinci sebebi bu ,
2. sebebi ise 9 10 12 arasında çok cüzzi fark var, makine günde 2 defa çalıştırıp yakacağı elektriği düşününce o cüzzi fiyata değer diye düşünüyorum.

2 çocuk var hastalanıyor kusuyor bir şeyler dökülüyor bazen yorgan pike sokuyoruz 8 kiloluk makineye :)

Şu an kullandığım 8kg ama bazen yetmediği için ikiye bölünüp 2 defa mekine çalıştırılıyor 12 tercih etmemin birinci sebebi bu ,
2. sebebi ise 9 10 12 arasında çok cüzzi fark var, makine günde 2 defa çalıştırıp yakacağı elektriği düşününce o cüzzi fiyata değer diye düşünüyorum.

2 çocuk var hastalanıyor kusuyor bir şeyler dökülüyor bazen yorgan pike sokuyoruz 8 kiloluk makineye :)
Şu anki 8kg makinenizin kazan boyutunu ve bulduğunuz 10 kg modelin kazan boyutu bilgisini öğrenip ona göre değerlendirirseniz iyi olur.
Ayrıca 2'ye bölüp çalıştıdığınızda gerçekten makine tıka basa dolu olduğu için mi 2'ye bölüyorsunuz yoksa gözünüze mi fazla geliyor?
Sorma sebebim genelde çamaşırlar aslında çok gözükse de kilo açısından sanıldığı kadar çok olmuyor. Bana göre GENELDE kazanın içine doğru iyice sıkıştırıldıktan sonra kapağı kapatırken baskıdan zorlanılmıyorsa sorun çıkacak kadar yükle dolu değildir AMA kısa program değil standart pamuklu veya eko 40-60 gibi max kapasiteli uzun süreli programları kullanmak şartıyla. Uzun program kullanmıyorsanız ve uzun olması sıkıntı değilse uzun programda tek yük de yapılabilir(yükünüzü bilmiyorum sadece tahmin) Sadece Kısa program istiyorum diyorsanız büyük olmalı.

Buna bu kadar dikkat çekmemin sebebi gereğinden büyük kazanın iyi bir şey olmaması. Kilo fazla olsun makine daha rahat çalışsın diye düşünülse de aslında bazen makineye daha çok yük binmesine neden olabiliyor. Bu yüzden en büyük yük senaryosuna uygun en küçük kazan boyutlu ve en yüksek kg kapasiteli(örneğin bazen 9kg makinenin kazan boyutu 10 kg başka makineden büyük olabiliyor böyle bir durumda 10 kg almak daha mantıklı) makineyi alma taraftarıyım.

Kendi görüşümdür hatalar olabilir sorumluluk sizin.

Son düzenleme:
Şu anki 8kg makinenizin kazan boyutunu ve bulduğunuz 10 kg modelin kazan boyutu bilgisini öğrenip ona göre değerlendirirseniz iyi olur.
Ayrıca 2'ye bölüp çalıştıdığınızda gerçekten makine tıka basa dolu olduğu için mi 2'ye bölüyorsunuz yoksa gözünüze mi fazla geliyor?
Sorma sebebim genelde çamaşırlar aslında çok gözükse de kilo açısından sanıldığı kadar çok olmuyor. Bana göre genelde kazanın içine doğru iyice sıkıştırıldıktan sonra kapağı kapatırken baskıdan zorlanılmıyorsa sorun çıkacak kadar yükle dolu değildir. AMA kısa program değil standart pamuklu veya eko 40-60 gibi max kapasiteli uzun süreli programları kullanmak şartıyla. Uzun program kullanmıyorsanız ve uzun olması sıkıntı değilse uzun programda tek yük de yapılabilir(yükünüzü bilmiyorum sadece tahmin) Sadece Kısa program istiyorum diyorsanız büyük olmalı.

Buna bu kadar dikkat çekmemin sebebi gereğinden büyük kazanın iyi bir şey olmaması. Kilo fazla olsun makine daha rahat çalışsın diye düşünülse de aslında bazen makineye daha çok yük binmesine neden olabiliyor. Bu yüzden en büyük yük senaryosuna uygun en küçük kazan boyutlu ve en yüksek kg kapasiteli(örneğin bazen 9kg makinenin kazan boyutu 10 kg başka makineden büyük olabiliyor böyle bir durumda 10 kg almak daha mantıklı) makineyi alma taraftarıyım.

Yani kazan boyutunun bilgisini ben hiç görmedim şimdiye kadar baktığım cihazlarda elimdekini de ne olduğunu bilmiyorum 12 yıl önce aldığım bir model yani şunu mu demek istiyorsunuz 12 kg’ın kazan boyutuyla 10 kg’ın kazan boyutu aynı olabilir o halde iki kiloluk fazlalık için ekstra amortisör ve beton mu değişiyor acaba

Yani kazan boyutunun bilgisini ben hiç görmedim şimdiye kadar baktığım cihazlarda elimdekini de ne olduğunu bilmiyorum 12 yıl önce aldığım bir model yani şunu mu demek istiyorsunuz 12 kg’ın kazan boyutuyla 10 kg’ın kazan boyutu aynı olabilir o halde iki kiloluk fazlalık için ekstra amortisör ve beton mu değişiyor acaba
10 kg makine ile 12 kg kazan boyutu büyük ihtimalle aynı değildir dediğim durum daha çok 8-9 kg 9-10kg gibi ve farklı marka model makineler arasında oluyor. Aynı kazan boyutlu farklı kg kapasiteli 2 makinede her zaman büyük kapasiteli olan diğerinden daha ağır yüke göre tasarlanacak diye bir şey yok aynı da olabilir ama muhtemelen bazı şeyleri daha yüksek kg için daha uygun olur yani aslında detaylı bilgimiz yoksa fiyat farkı da azsa kazan boyutu aynı daha büyük kg makine almak daha garanti olur şart değil, isteğe bağlı bir durum.

Benim asıl demek istediğim gereğinden büyük kazanlı makinenin iyi olmaması. Daha küçük kazanlı 10kg yetiyorsa 12kg daha büyük kazanlı almak iyi bir şey değil.
Birkaç sebel söyliyeyim: Kazan daha büyük ama makine boyutu aynı/çok yakın olabilir böyle olunca kazanın sallantısının amortisörlerle sönümlenebileceği alanı kalmıyor yük dengesiz dağılma ihtimali de artıyor bu yüzden potansiyel olarak daha fazla program süresi uzatma, daha çok sallanma/ses gibi sorunlar daha çok olabilir.
Ayrıca normal kapasitesinden az yük atıyoruz daha rahat çalışır, bozulmaz gibi düşünülse de tam tersi etki olabilir. Örneğin az çamaşır olduğu zaman kazan çok büyük olduğu için çamaşırlar kazanın her yerine eşit olarak dağılamaz bu yüzden daha az yük olmasına rağmen sıkma sırasında daha fazla yüke maruz kalabilir. Yıkama sırasında da az çamaşır olduğunda çamaşırlar top halini alıp kazan dönerken yavaşca yuvarlanarak inmek yerine pat diye düşer ve daha fazla çamaşırlı halinden daha fazla yüke maruz kalabilir.
Ek olarak aynı miktar çamasır atılsa da büyük kazanlı makine tabanı geniş olduğu için aynı su seviyesine sahip olmak için daha çok su almak zorunda kalır ve ısıtma sırasında da daha çok suyu ısıttığı için daha çok su ve elektrik harcar(aslında bence ihmal edilebilir ama yine de demek istedim). Eco 40-60 programlarını kullanıyorsanız bu programlar yaklaşık 1/4 gibi az yükte çok düşük sıcaklıkta yıkama yapar ve yıkama performansı istenmeyecek duruma gelebilir kapasite küçük olursa bu ihtimal daha az.

Aslında makineyi çok doldurma konusunda o kadar da korkmamak lazım. Markaya sorsan zaten sorumluluk atmak için az at yoksa bozulur der youtube video çeken ustalara sorsan 3 kg yorgan atarsan makine patlar gibi yorumlar yaparlar ben bunlara katılmıyorum.
Aslında ben bir şeyleri max kapasite kullanma taraftarı değilim örneğin 1400 devir makineyi 1200 kullanmak bence daha uygun aynı şekilde 10 kg makineyi 8-9 kg kullanmakta ama şöyle bir gerçek var mesela 10kg makine kuru hali 10 kg pamuklu yük içindir ve toplu havlu bornoz yıkama hariç bu kadar yük hiç kolay değildir. Üstelik kıyafetler genelde %100 pamuk değil sentetik ve sentetik karışımlı oluyor sentetikler aynı hacimde daha az ağırlığa neden olur ve daha az su çeker bu yüzden kapasiteyi zorlayacak kadar çamaşır atmak zordur. Bana göre kullanıcıların büyük çoğunda makineyi mekanik yük olarak en çok bozan şey tasarlanan kapasiteyi zorlayacak kadar ağırlıkla yıkamak değil(özellikle günümüzdeki büyük kapasiteli makinelerde geçerli) dengesiz yıkama ve sıkmadır bunlar da en çok kısa/düşük kapasiteli programlarda olur(kısa programlar genelde daha çok dengesiz sıkma yapar) bazen de çok az yük olduğunda. Ve çoğu kişi sürekli kısa program kullanıyor. Tabii sorumluluk bana ait değil birisi 9 kg makineye 8-9 kg attım makine çatladı patladı derse benim suçum değil bunlar benim şahsi düşüncem.

Özetle bence öncelikle şu anki makinenizin modelini internete yazıp kazan boyutunu öğrenmeye çalışın öğrenemezsenizde göz kararı değerlendirmeye çalışın ardından almak istediğiniz 10kg makinenin kazan boyutunu öğrenmeye çalışın(belki müşteri hizmetleri,satan bayi vb söyler) olmadı gözle kontrol edin sonra da karşılaştırın. örneğin 8 kg makineniz 55 litre kazan boyutuna sahip 10 kg model 65 kg kazan boyutuna sahip. Ardından ilk mesajımda dediğim belki gerçekten çok fazla yük doldurmuyorsunuzdur mesajında dediğime dikkat edin. 2 tur yaptığınız çamaşırları tek turda sığdırmaya çalışın sığıyor mu bakın. Eğer tıka basa da olsa sığıyorsa 10kg makine işinizi görmelidir.

Burda önemli detayı tekrar söylüyorum uzun program kullanımı önemli. Uzun program(daha doğrusu standart pamuklu ve eco 40-60 gibi tam yük için olanlar) kullanmam kısa program kullanırım derseniz düzgün yıkama performans için 12 kg almak gerekebilir. Aslında büyük kapasiteli makine çok kötü diye de düşünmeyin illa düşük kapasite almak zorunda da değilsiniz. Zaten öyle yada böyle bir sürü kişinin ihtiyacı olmasa bile 12kg makineyle işini gördüğü gerçeği var. En iyisi canınızın istediğini almak en azından kafa rahat eder. Sadece bazı durumları söylemek istedim zaten birilerinin bunlardan bahsetmesini istiyordum sizin sorunuz bahane olmuş oldu ben bahsetmiş oldum.

Bu dediklerim uzman tavsiyesi ve kanıtlı kesin gerçeklikler değildir sadece kendi görüşlerimdir hatalar olabilir.

Son düzenleme:
Bu dediklerim uzman tavsiyesi ve kanıtlı kesin gerçeklikler değildir sadece kendi görüşlerimdir hatalar olabilir.
Ben sizi çok net anladım bir çok konuda haklısınız. Bir çok konuda hemfikiriz ben de aman az koy çok basma demem hiç hanıma basar içine eline ne geçerse zaten. defalarca yorgan battaniye hatta yere serilen halımsı şeyleri de atıp yıkıyoruz hala amortisorleri sağlam. Siz kazan boyutu deyince aklım aslında ilk dış kazan boyutuna gitti nerden bilecek satanlar dedim ama elimde metreyle mağaza mağaza gezerim artık :)
Bu kilo konusuna çok takılmayacağım eve gidince kazan iç derinliğini ve çapını bir ölçerim. zaten 12 yıl olmuş artık bir şeyler gelişmiştir.

söylediğin gibi kazan aslına makine içinde çok sarsılıyor özellikle yavaş yıkamada langır lungur, sıkmada o kadar değil rezonans sebebiyle, ama kazanın sağında solunda boşlukların olması tabi daha iyi ileride amortisörler yaylar kendini bırakmaya başlayınca kasan sağ sol saca çarparak ses yapmaya başlayabilir.

Dün hanımla da detaylı konuştum şu an ki makinemizi çok seviyor aslında çok kullanışlı dedi neden bu daha kullanışlı sana nesi iyi geliyor dedim.
Mesela istediğim programda istediğim sıcaklığı istediğim devri ayarlayabiliyorum dedi. süper bir feedback.
Annemde ve Kaynanamdaki makinelerde belirli modlara geçince ısı ve deviri kilitliyormuş mesela müdahale ettirmiyormuş.

Bizimkinde sadece bazı modlarda max devir veriyor sanırım yünlü de 800 devire çekiyor ama sen 600 400e indirebilyor veya komple sıkmayı kapatabiliyorsun. Bazı makinelerde bu tarz zorlamalar varmış sanırım.

Bunları ancak kullanıcıya sorarak net bilgi alabilirsin günümüzde satıcılar bile full sallıyor. Ek olarak yerel satıcılar ile internet arasında 5-10 bin lira fark var 1,2 bin olsa neyse de ciddi farklar var bu hiç hoş değil o yüzden internetten alacağım muhtemelen.

Adem Hekvacı şuna dikkat çekmişti.
Makinelerin boyurları aynı ama 8 - 9 - 10 kilo kapasite çeşitleri artışı devam ediyor!

bir şeylere yer açmak gerekiyor, kalıp aynı olup kapasite arttığında.

Sorma sebebim genelde çamaşırlar aslında çok gözükse de kilo açısından sanıldığı kadar çok olmuyor. Bana göre GENELDE kazanın içine doğru iyice sıkıştırıldıktan sonra kapağı kapatırken baskıdan zorlanılmıyorsa sorun çıkacak kadar yükle dolu değildir AMA kısa program değil standart pamuklu veya eko 40-60 gibi max kapasiteli uzun süreli programları kullanmak şartıyla. Uzun program kullanmıyorsanız ve uzun olması sıkıntı değilse uzun programda tek yük de yapılabilir(yükünüzü bilmiyorum sadece tahmin) Sadece Kısa program istiyorum diyorsanız büyük olmalı.

Kendi görüşümdür hatalar olabilir sorumluluk sizin.

şirket sırrıymış :) Grundig markasını direk silebiliriz listeden.

1780995118059.webp

1780995148745.webp

şirket sırrıymış :) Grundig markasını direk silebiliriz listeden.
"Şirket içi bilgi" ne desem bilemedim🙂

Grundig'de sorduğunuzun satıcısı kendileri Altus'da satıcı başkası belki Grundig başka satıcıya sorulursa cevap gelebilir. Zaten ikisi de Arçelik markası.
Yine de cevap olmazsa tambur hacmi sorulabilir normalde içi tambur olarak geçiyor ve litre olarak belirtiliyor. Size yazılan kazan ölçüsü komple dış kazanın ölçüsü. Çamaşır atmak için tambur hacmi litresiyle daha iyi karşılaştırılır.
Ama ölçülerin olması makinenin kendi ölçüleriyle karşılaştırılabilirlik açısından iyi. Mesela şimdi baktım 12kg altus makine genişliği 60 cm gözüküyor kazan genişliği de 50 cm yani sağdan soldan toplam 10 cm pay bırakılmış

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri