Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Çamaşır Makinesi Sigorta Attırıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan albay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

albay

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba, Hotpoint fmg923 model çamaşır makinemiz çalıştırmamızla birlikte ana sigortayı attırıyor. İzlediğim bir videoda sorunun rezistanstan kaynaklanabileceği, bunun da arka kapak sökülüp rezistans güç bağlantılarının kesilerek makinenin tekrar denenenmesi suretiyle test edilebileceği bilgisini edindim. Tarif edildiği şekilde güç bağlantılarını kesip program verdiğimde sigorta atmadı. Sağlamasını yapmak için rezistansı aktifleştirip program verdiğimde sigorta attı. Yani bu test doğruysa sorun rezistansta gibi görünüyor. Bu durumda 2 sorum olacak.

1- Makine için kendim ne yapabilirim ya da hiç ellemeden servis mi çağırmak lazım?

2- Arızalı bir cihaz neden önce kendine bağlı sigortayı değil de ana sigortayı attırır? Bizim sigortalarda sıkıntı olabilir mi?

Merhaba

Ana sigorta ile kaçak akım rölesini mi
apartman giriş sayaç panosundakini mi kastediyorsunuz

IMG20241213121526.jpg

En sağdakini kastediyorum o atınca tüm elektrik gidiyor.

Muhtemelen rezistans arızası aynısını bulaşık makinesinde yaşamıştım. Kaçak akımı attırıyor. Kolay değiştirilen bir makineyse videolardan bakın yapabilir misiniz. Değilse yaptırın. Kakr artırmasının nedeni de elektrikten çok anlamam ama sanırım rezistansın makine gövdesine kaçak yapması sonucu çarpılmayı önlemek için kakr atar. Amacı da budur zaten.

Son düzenleme:
Ok yaydan çıktı ben rezistansı söktüm. İnternette satılan modellerde somunun yanındaki plastik parça yok onun yerinde boşluk var bunu söküp yeniye mi takmam lazım? Bir de Bu rezistanslar genelde uyumlu mu oluyor? Modeline bakamıyorum yazılar silinmiş.

IMG20241213124237.jpg

Biraz okumaya çalıştım Kawai ac 230 vt 700w gibi bir şeyler yazıyor uyumlu parçası nedir?

Birebir aynı markayı muhtemelen bulamazsınız genelde. Makinenizin modelini yazıp uyumlu herhangi bir rezistans alabilirsiniz.

Plastik parça dediğiniz de sanırım ortadaki somunun altında bulunuyor internettekilerde. Soket sanırım.

Makinayı hiç bir şekilde 3 lü prize ya da ara kabloya bağlamayın.Toprakli prize bağlayın.

Rezistan için uygun servis bulabilirsiniz

Ok yaydan çıktı ben rezistansı söktüm. İnternette satılan modellerde somunun yanındaki plastik parça yok onun yerinde boşluk var bunu söküp yeniye mi takmam lazım? Bir de Bu rezistanslar genelde uyumlu mu oluyor? Modeline bakamıyorum yazılar silinmiş.

Ekli dosyayı görüntüle 22329

Vay be. Calgon reklamları yalan değilmiş. :)

Bizdeki cihazlarda kireç yok tertemiz. Calgon da kullanmayız halbuki. Şaşırdım bu devirde olmasına.

Arçelik grubu “dinamik rezistans” mı ne diyor, kireç tutmazmış.

Rezistansın durumunu açmadan sökmeden görmek için tamburun en alt kısmındaki deliklerden telefon ışığı tutun. Sonra tamburu ileri geri hareket ettirin. Rezistans görünecek. :)

Makinayı hiç bir şekilde 3 lü prize ya da ara kabloya bağlamayın.Toprakli prize bağlayın.

Rezistan için uygun servis bulabilirsiniz
Üstünde kurutma makinesi var hocam mecbur 3 lü kullanıyoruz ama makineleri aynı anda hiç çalıştırmadık.

Üstünde kurutma makinesi var hocam mecbur 3 lü kullanıyoruz ama makineleri aynı anda hiç çalıştırmadık.
Kaliteli bir marka mümkünse kaliteli kablo ile yapmaysa sorun olmaz. Yeter ki prizde gevşeklik olmasın .Bir de her ihtimale karşılık kurutma ile aynı anda çalıştırmamaya çalışın, çamaşır makinesi rezistans devredeyken 3000 watt a yakın , kurutma da 1500 watt civarında çeker başlarda . İkisi toplamda prizin dayanabileceği toplam 16 amperi aşar kısa sürede olsa.

Kaliteli bir marka mümkünse kaliteli kablo ile yapmaysa sorun olmaz. Yeter ki prizde gevşeklik olmasın .Bir de her ihtimale karşılık kurutma ile aynı anda çalıştırmamaya çalışın, çamaşır makinesi rezistans devredeyken 3000 watt a yakın , kurutma da 1500 watt civarında çeker başlarda . İkisi toplamda prizin dayanabileceği toplam 16 amperi aşar kısa sürede olsa.
Kardeşim yine farkını konuşturmuş 😊💜

Makinede elektrik kaçağı var. Kaçak akım rölesi atıyor. Genelde rezistanstan oluyor bunlar. Bazen de motordan da olabiliyor.

Cevaplar için teşekkür ederim. İnternetten satın aldığım 150 liralık rezistansı takınca sorunum çözüldü. Vestel servisinden rezistans değişimi için fiyat istediğimde "öyle fiyat veremiyoruz önce rezistansın bozulduğunu servis ücreti karşılığında bizim tespit etmemiz lazım" cevabını aldım. Oysa şu fiyata değişim yaparız deselerdi ben hiç elimi sürmeden 1000-1500₺ vermeye hazırdım. Teşekkürler Vestel yine sayende kendi işimizi kendimiz gördük.

Vay be. Calgon reklamları yalan değilmiş. :)

Bizdeki cihazlarda kireç yok tertemiz. Calgon da kullanmayız halbuki. Şaşırdım bu devirde olmasına.

Arçelik grubu “dinamik rezistans” mı ne diyor, kireç tutmazmış.

Rezistansın durumunu açmadan sökmeden görmek için tamburun en alt kısmındaki deliklerden telefon ışığı tutun. Sonra tamburu ileri geri hareket ettirin. Rezistans görünecek. :)

Bu rezistanlar 150 lira gibi birşey.,2 yılda bir değiştir etti yıllık maliyeti 75 lira. Ya calgonun yıllık gideri ne kadar ?

Merhaba, Hotpoint fmg923 model çamaşır makinemiz çalıştırmamızla birlikte ana sigortayı attırıyor. İzlediğim bir videoda sorunun rezistanstan kaynaklanabileceği, bunun da arka kapak sökülüp rezistans güç bağlantılarının kesilerek makinenin tekrar denenenmesi suretiyle test edilebileceği bilgisini edindim. Tarif edildiği şekilde güç bağlantılarını kesip program verdiğimde sigorta atmadı. Sağlamasını yapmak için rezistansı aktifleştirip program verdiğimde sigorta attı. Yani bu test doğruysa sorun rezistansta gibi görünüyor. Bu durumda 2 sorum olacak.

1- Makine için kendim ne yapabilirim ya da hiç ellemeden servis mi çağırmak lazım?

2- Arızalı bir cihaz neden önce kendine bağlı sigortayı değil de ana sigortayı attırır? Bizim sigortalarda sıkıntı olabilir mi?
prizi sök topraklamayı çıkart ve öyle dene. eğer ki düzelirse rezistans değişecek. tamir edilene kadar öyle kullan bir şey olmaz.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri