Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
bu güzele benziyor aklımda samsung ve lg var yerli firmalardan çok başım ağrıdı bosch, lg ve samsung düşünüyordum![]()
WG52A2X0TR Çamaşır Makinesi | Siemens Ev Aletleri TR
WG52A2X0TR Çamaşır Makinesi | Siemens Ev Aletleri TRwww.siemens-home.bsh-group.com
![]()
Ve son olarak grundig gpwm 92855 yeni bir model ve yeni nesil su jeti var internette nerede ucuzsa.
Bsh,siemens ve profilo ayni ürün profilo da kalite biraz daha düşük olsada alınabilir bu modelin siemens ve profilo da karşılığına bakmak lazım hangisi ucuzsa o tercih edilmeli ancak profilo da su jeti olacağını pek sanmıyorum.Bende bu ürüne bakıyorum Bosch WAX32MH0TR 10kg 1600 devir 18500 tl en düşük fiyat 16000 tl ye gelse direkt alacam (1 hafta önce 16500 tl ye sattılar)
Ankara da alacak olan varsa 3-5 kişi birleşip ucuza alırız diye düşünüyorum
sıkmada 1600 devirde 74 db (çok sessiz makine olduğunu düşünüyorum 1200 devirde 69-70 db altını rahat görür etiket tam yük 1600 devire göre belirlenmiş)
yıkamada 47 db (çok iyi değer)
Yıkama performansı A sınıf makine
Ekli dosyayı görüntüle 914
Lg’den uzak durun servisleri hiç iyi değil bir dönem buzdolabı vardı uğraştırdı.Samsung da benim gözümde şüpheli lekeleri çıkarmadığı ve sıkmada problemli olduğu söyleniyor alacaksanız da çok dijitalleştirilmiş modelleri tercih etmeyin.bu güzele benziyor aklımda samsung ve lg var yerli firmalardan çok başım ağrıdı bosch, lg ve samsung düşünüyordum
profiloda karşılığı yok çünkü 10kg 1600 devir ürünü yokBsh,siemens ve profilo ayni ürün profilo da kalite biraz daha düşük olsada alınabilir bu modelin siemens ve profilo da karşılığına bakmak lazım hangisi ucuzsa o tercih edilmeli ancak profilo da su jeti olacağını pek sanmıyorum.
Yabancı markalara fazla para vermenizi önermiyorum. Çünkü yerli markaların ürünleriyle kalite farkı kalmadı desek yeridir. Siemens'in bir ürününü de alsanız titreme oynama yapabilir Arçelik'te alsanız titreme oynama yapabilir. Firmalar sineğin yağını çıkarmaya çalıştıkları için en ucuz maaliyetle en iyi kârı yapma peşindeler. Tavsiyem bütçeniz dahilinde Arçelik-Beko grubundan bir ürün seçmeniz. Beğendiğiniz ürünü alırken muhakkak +4 yıl ek garanti yaptırmayı unutmayın.
BSH'ın özellikle MIELE'nin mühendislik, AR-GE çalışmaları tabiki yerli mallardan daha fazla ve daha çok yatırım yapıyorlar ama şöyle bir şey var. Sorun sadece sallanma, titreme değil. Örenk verilirse BSH üretimi bir çamaşır makinesi Arçelik üretimi bir çalışma makinesine göre daha az su alıp yıkama yapıyor sonra da vatandaş "ALMAN" malı BOSCH aldım temiz yıkamıyor diye şikayette bulunuyor. Evimizde 8-9 yıllık Arçelik çamaşır makinesi var A+++ enerji sınıfında makine yıkama yaparken bir su alıyor kapak camının çeyreğini geçiyor. Köydeki evimizde de BOSCH marka 5-6 yıllık A+++ çamaşır makinesi var makinenin aldığı suyu göremiyoruz bile. E şimdi hangisi daha temiz yıkar daha iyi durular bunların tabiki de Arçelik. Demek istediğim biri sallanmaz titremez ama diğeri temiz yıkamama şikayeti verir. Burada alan vatandaşın düşünmesi gereken garantisi bitince hangisinin onarım maaliyetleri daha düşük olur hangisi daha az baş ağrıtır.Kalite farkı üst modellerde kalmadı ancak giriş-orta seviye arasında ki modellerde belirgin kalite farkı var son arçelik grubu modellerini incelediniz mi bilmiyorum ancak tambur geri dönüşüm malzemesinden üretilmiş ve mat bir yapıya sahip ayrıca desen hataları mevcut bsh grubu bir makine sıkarken ses yapabilir ancak kolay kolay yer değiştirmez zıplamaz her ne kadar kalite eskiye oranla düştüysede şuan bu konuda en başarılı önce miele sonra bsh grubu.
BSH'ın özellikle MIELE'nin mühendislik, AR-GE çalışmaları tabiki yerli mallardan daha fazla ve daha çok yatırım yapıyorlar ama şöyle bir şey var. Sorun sadece sallanma, titreme değil. Örenk verilirse BSH üretimi bir çamaşır makinesi Arçelik üretimi bir çalışma makinesine göre daha az su alıp yıkama yapıyor sonra da vatandaş "ALMAN" malı BOSCH aldım temiz yıkamıyor diye şikayette bulunuyor. Evimizde 8-9 yıllık Arçelik çamaşır makinesi var A+++ enerji sınıfında makine yıkama yaparken bir su alıyor kapak camının çeyreğini geçiyor. Köydeki evimizde de BOSCH marka 5-6 yıllık A+++ çamaşır makinesi var makinenin aldığı suyu göremiyoruz bile. E şimdi hangisi daha temiz yıkar daha iyi durular bunların tabiki de Arçelik. Demek istediğim biri sallanmaz titremez ama diğeri temiz yıkamama şikayeti verir. Burada alan vatandaşın düşünmesi gereken garantisi bitince hangisinin onarım maaliyetleri daha düşük olur hangisi daha az baş ağrıtır.
Arçelik kendini miele zannediyor elin yabancısı almanyadan getiriyor ve daha ucuza arçelik beko milletini ....Yabancı markalara fazla para vermenizi önermiyorum. Çünkü yerli markaların ürünleriyle kalite farkı kalmadı desek yeridir. Siemens'in bir ürününü de alsanız titreme oynama yapabilir Arçelik'te alsanız titreme oynama yapabilir. Firmalar sineğin yağını çıkarmaya çalıştıkları için en ucuz maaliyetle en iyi kârı yapma peşindeler. Tavsiyem bütçeniz dahilinde Arçelik-Beko grubundan bir ürün seçmeniz. Beğendiğiniz ürünü alırken muhakkak +4 yıl ek garanti yaptırmayı unutmayın.
2200 de bildiğiniz bsh/siemens şuan piyasa da fiyatını hakeden tek marka miele.Bende 8 yıllık Bosch 9 kg 1200 devir çamaşır makinası var,nazar değmesin sorunsuz çalışıyor.O zaman alırken aynı özelliklere sahip Arçelik çamaşır makinesiyle neredeyse aynı fiyatlardaydılar.Arçelik almış olsaydım şimdiye kadar sorunsuz çalışır mıydı acaba,hiç zannetmiyorum?Bosch dan önce Arçelik 2200 model çamaşır makinesi vardı,ufak tefek sorunlar hariç 20 yılı aşkın kullandık.Şu an yeni modellerde artık eski modellerdeki sağlamlık yok.Üreticilerin daha çok ürün satması için kullanım ömürleri bilinçli şekilde kısaltılıyor.
Genel olarak firmaların istediği belli, KALE GİBİ miş gibi olsun ama kale gibi olmasın yoksa mal satamazlarİstisnalar var mı bilmiyorum ama piyasadaki tüm çamaşır makinelerinin kazanları plastik?. Bazıları press rulman bile değiştirilemiyor bazıları vidalı açılıyor ama bu seferde kazan kulakları kopuyor.
Bugün 10kg 1400 devir Arçelik mağazasına gittim pahalı olduğu için 10 kg 1600 devir Siemens WM16XMH0TR makineyi 17750 TL ye aldımYabancı markalara fazla para vermenizi önermiyorum. Çünkü yerli markaların ürünleriyle kalite farkı kalmadı desek yeridir. Siemens'in bir ürününü de alsanız titreme oynama yapabilir Arçelik'te alsanız titreme oynama yapabilir. Firmalar sineğin yağını çıkarmaya çalıştıkları için en ucuz maaliyetle en iyi kârı yapma peşindeler. Tavsiyem bütçeniz dahilinde Arçelik-Beko grubundan bir ürün seçmeniz. Beğendiğiniz ürünü alırken muhakkak +4 yıl ek garanti yaptırmayı unutmayın.
Hayırlı olsun inceleme bekleriz.Bugün 10kg 1400 devir Arçelik mağazasına gittim pahalı olduğu için 10 kg 1600 devir Siemens WM16XMH0TR makineyi 17750 TL ye aldım
Yabancı markalara fazla para vermenizi önermiyorum.
Daha az para verdim sineğin üzerindeki parazitin yağını çıkarmaya başladım olmadı 17000 tl ye verselerdi güzel olacaktı
İnşallah makinede sorun çıkmaz ürün depodan gelecek Horoz Lojistik biraz sıkıntılı gibi geliyor bana ürünün poşeti açılmışsa direkt göndereceğim
Ekli dosyayı görüntüle 951
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.