Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Çamaşır Makinesi Tavsiye

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

celal.eksi

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba,

2, 3 yılda bir gittiğimiz köy evideki çamaşır makinesi bozulduğu için çamaşır makinesi ihtiyacı oluştu. Çok kullanılmayacağı için fazla para vermek istemiyorum 9 10 kg kapasiteli olması lazım. Çok istemesemde 18 20 bin rakamına çıkabilirim.

Altus Al 10123 D ürünü işimizi görür mü yada tavsiye edebileceğiniz başka bir model var mı?

Ek olarak köy olduğu için elektiriklerde dalgalanma olabiliyor voltaj regülatörü almam lazım sanırım. Onun içinde öneride bulunabilirmisiniz

Merhaba,

2, 3 yılda bir gittiğimiz köy evideki çamaşır makinesi bozulduğu için çamaşır makinesi ihtiyacı oluştu. Çok kullanılmayacağı için fazla para vermek istemiyorum 9 10 kg kapasiteli olması lazım. Çok istemesemde 18 20 bin rakamına çıkabilirim.

Altus Al 10123 D ürünü işimizi görür mü yada tavsiye edebileceğiniz başka bir model var mı?

Ek olarak köy olduğu için elektiriklerde dalgalanma olabiliyor voltaj regülatörü almam lazım sanırım. Onun içinde öneride bulunabilirmisiniz
Altus 10123 D fazlasıyla işinizi görür. Hatta 9123 X modeline de bakabilirsiniz.

Biraz daha düşük bir fiyata Vestel CMI 106321 modelini aldım. Umarım sorun çıkartmaz.

Voltaj regülatörü yada elektrikle ilgili sorun konusunda tavsiye bekliyorum.

Biraz daha düşük bir fiyata Vestel CMI 106321 modelini aldım. Umarım sorun çıkartmaz.

Voltaj regülatörü yada elektrikle ilgili sorun konusunda tavsiye bekliyorum.
Bizde kayınpederler de köydeki eve 97302 modelini almışlar. Sıkıntısız çalışıyor. Problem yok.

Günaydın.
Çamaşır makinesi ve Çamaşır kurutma makinesi arayışı işinde LG dikkatimi çekti.
20 yıl önce alıp iade ettiğim LG çamaşır makinesinde dengeleyememe problemi vardı.
Tek büyük parçaları dengeleyemediği için 10 saat duruluyup duruyordu.
Kapağını açıp düzeltirseniz devam ediyordu.
Ama sessizliği, mükemmel yıkamasına laf yok.
20 yıl sonra yine bakıp alayım diyerek araştırdım çamaşır makinesinde aynı olay devam ediyormuş.
Forumda LG çamaşır makinesi kullanıp sıkma aşamasında problem yaşayan var mı?
Yine uygun fiyat bakım dan LG alacak gibiyim.
LG kurutma makinesinde kondenser temizleme yokmuş.
1 hafta için iki ürünüde almam gerekiyor.
Sizlerin önerisi nedir acaba.

Günaydın.
20 yıl önce alıp iade ettiğim LG çamaşır makinesinde dengeleyememe problemi vardı.
20 yıl sonra yine bakıp alayım diyerek araştırdım çamaşır makinesinde aynı olay devam ediyormuş.
LG ile ilgili iki şey söylemek istiyorum. Birincisi Türkiye'de düşük fiyatlı ürünleri Vestel ile işbirliği sonucu üretiliyor. Bildiğim kadarıyla kontrol paneli kapak vb Vestel üretimi geri kalan aksam LG üretimi. Makineyi kendim incelediğimde hiç de LG değil de çok çok alt bir marka ürün inceliyormuşum gibi gelmişti. Ek olarak kullanıcı yorumlarına bakarsanız Vestel'de yaşanan sorunların birebir yaşandığını görürsünüz özellikle sıkma problemi konusunda. Çok önceden bu makinelerle ilgili birisi forumda sormuştu Adem Helvacı'dan LG üretimi olduğu bilgisini almıştık ancak kullanıcı dönüşleri Vestel ile birebir aynı kaliteye sahip olduğu yönünde. Kurutma makinelerine gelirsek yine uygun fiyatlı ürünleri Vestel ile anlaşmalı ürünler dıştan baktığında birebir aynı görüyorsun iç aksam nasıl bilemeyeceğim ha Vestel'in kurutma makinelerini fiyat performans başarılı buluyorum ama sundukları aynıysa Vestel'den daha ucuza alın illa almak istiyorsanız Adem Bey'e danışın hangi parçaları kim üretmiş bilgisini alın. Ha çamaşır makinesi neredeyse LG üretimi olsa da Vestel üretimi makinelerin sorunları devam etmiş bu konuda sizi uyarayım.
İkinci söylemek istediğim şey LG'nin kendi yapımı makineleri gerçekten inovatif makineler, özellikle AI DD bilmem ne program algoritmalarında çok geliştiler. Tek parça üründe her makine zorlanır bu LG'ye has bir durum değil ve bence bu konuda sıkıntı yaşamazsınız ama LG'nin de son yıllarda üretim kalitesi oldukça düştü. Hem kendi gördüğüm hem de kullanan kişilerden duyduğum cihazlarında vibrasyon sesi mevcut. Bu yüzden hangi modeller sıkıntılı diye almadan önce araştırın. LG'ler DD gereği daha erken arıza yapıyorlar. Satış sonrası hizmetler için de olumlu bir şey söyleyemiyorum.
Uygun fiyat düşük bütçe söz konusuysa LG önermiyorum, kendi yapımı üst model ürünleri alacaksanız da model bazlı araştırma yaparak almanızı tavsiye ediyorum.

Günaydın.
Kalite arıyorsanız denge arıyorsanız Electrolux alın

Sağolun arkadaşlar.
LG servisi uyarmıştı vestel üretimi konusunda.
Sanırım uygun fiyata alma olayım olduğu için Elektrolux ön plana geliyor ama ondanda İzmirde servis problemli.
Kardeşim için servis yazdırdın 43 gün sonra geldiler.

Sağolun arkadaşlar.
Sanırım uygun fiyata alma olayım olduğu için Elektrolux ön plana geliyor ama ondanda İzmirde servis problemli.
ben 15 seneye yakın zamandır kullanıyorum Electrolux ÇM sini. servis gerekmedi hiç. Şimdilerde rulman sesi başladı.

ben 15 seneye yakın zamandır kullanıyorum Electrolux ÇM sini. servis gerekmedi hiç. Şimdilerde rulman sesi başladı.
Bize de gerekmedi de ilk kurulumu hatalı oldu onun için servis istemiştik.
Yoksa makine 10 yıldır sorunsuz çalışıyor.

Sağolun arkadaşlar.
Electrolux markasını severim ama ne yazık ki bu markanın da satış sonrası hizmetleri hakkında kimse garanti veremez. Hele hele yaşadığınız yerdeki servisleri de kötüyse bulaşmamak iyi olur sanırım. Bir markanın servisi 43 gün sonra ancak hizmet verebiliyorsa nasıl güvenip o markadan eşya alabileceksin ki?
Üretim kalitesi tüm markalarda ciddi düşüşte. LG için bir önceki yorumumda yazdım mesela, sen o kadar inovasyon yap çağ atlat ama gel gelelim saçma sapan bir vibrasyon hatası çıksın makinelerinde, olacak iş değil. Dolayısıyla elektronik bu kadar şans işi iken servisi kötü olan markaya öneri yapmak pek doğru değil benim için. Yaşadığınız yerde hangi servisler iyi ise gidin o markalardan alın malı. Bakın beğenin zaten forumda marka modelle ilgili birçok yorum bulabilir bilgi alabilirsiniz.

Electrolux markasını severim ama ne yazık ki bu markanın da satış sonrası hizmetleri hakkında kimse garanti veremez. Hele hele yaşadığınız yerdeki servisleri de kötüyse bulaşmamak iyi olur sanırım. Bir markanın servisi 43 gün sonra ancak hizmet verebiliyorsa nasıl güvenip o markadan eşya alabileceksin ki?
Üretim kalitesi tüm markalarda ciddi düşüşte. LG için bir önceki yorumumda yazdım mesela, sen o kadar inovasyon yap çağ atlat ama gel gelelim saçma sapan bir vibrasyon hatası çıksın makinelerinde, olacak iş değil. Dolayısıyla elektronik bu kadar şans işi iken servisi kötü olan markaya öneri yapmak pek doğru değil benim için. Yaşadığınız yerde hangi servisler iyi ise gidin o markalardan alın malı. Bakın beğenin zaten forumda marka modelle ilgili birçok yorum bulabilir bilgi alabilirsiniz.
LG nin Servis ne derece iyi,
Benim bakış açım ,cihaz üretiminde sorun olmasın varsın servisi de geç elsin. Vestel in her yerde servisi var. Belki 1-2 günde müdahele ediyorlar. Peki sorun çıkınca kaç günde çözüme ulaşıyor. Sorunlu bir çok iş ya THH de , yada mahkemede bitiyor. Cihaz sağlam olsun ,servis olmasın hiç sorun değil. Bu zamanda 10 sene sorunsuz çalışan bir makine ,sonrasında hurdaya gitse de çok iyi artık. 32 senelik evliğim . İlk makine Simtel in İtalyan Hi-Tech üretimi idi 15 sene kullandık en az ,pompa değiştirdim bir kere ,birde kapı anahtarı. Electrolux de 2. makinemiz. Simtel i değiştirme nedenimiz ,yeni çıkan proğramlar. Kısa yıkama , geciktirme vs vs. Halen atmadım simtel i dükkanda .
Yani dertsiz olsun ,servis olmasın.
Bu arada servis desteği olarak makine alacaksanız Arçelik bu konuda tek geçerim. Şu an Hoover -Haier de iyi giriş yaptı. Özelikle akıllı sistem wifi özellik arayan Hoover bakabilir.

DH forumdan eskiler bilir candogan62 vardı . O arkadaşın tavsiyesi ile almıştım ben de Electrolux ü. Keşke Candogan62 ye ulaşsak ta foruma katılsa @Adem Helvacı

Benim bakış açım ,cihaz üretiminde sorun olmasın varsın servisi de geç elsin. Vestel in her yerde servisi var. Belki 1-2 günde müdahele ediyorlar. Peki sorun çıkınca kaç günde çözüme ulaşıyor. Sorunlu bir çok iş ya THH de , yada mahkemede bitiyor. Cihaz sağlam olsun ,servis olmasın hiç sorun değil. Bu zamanda 10 sene sorunsuz çalışan bir makine ,sonrasında hurdaya gitse de çok iyi artık. 32 senelik evliğim . İlk makine Simtel in İtalyan Hi-Tech üretimi idi 15 sene kullandık en az ,pompa değiştirdim bir kere ,birde kapı anahtarı. Electrolux de 2. makinemiz. Simtel i değiştirme nedenimiz ,yeni çıkan proğramlar. Kısa yıkama , geciktirme vs vs. Halen atmadım simtel i dükkanda .
Bu arada servis desteği olarak makine alacaksanız Arçelik bu konuda tek geçerim. Şu an Hoover -Haier de iyi giriş yaptı. Özelikle akıllı sistem wifi özellik arayan Hoover bakabilir.
Bu yorumunuza kısmen katılıyorum kısmen katılmıyorum.
Satış sonrası hizmet kötü ise iyi bir makine de alsanız işiniz şansa dayalı oluyor. Vestel konusuna gelirsek benim yaşadığım yerde en iyi servis Vestel'in. Adamlar çıkarken paspası bile düzeltiyorlar böyle bir çalışma prensipleri var. Kurutma makinemde ses sorunu vardı aradım geldiler direkt üst modeli ile değişim yaptılar kendileri teklif edip üstelik serviste geçen sürenin üstüne sorunlu cihazı ne kadar kullanmışım direkt tüm süreyi garantiye eklediler 7 yıllık garantinin de üzerinde bir garantiye sahip oldum.
Ha Vestel'in çamaşır makineleri zaten kronik sıkıntılı kurutma makinesi öneririm ama çamaşır makinesi önermem. Veya başka marka örneğin Beko grubunun kötü modelleri de var iyi modelleri de var; bu forum zaten hangi marka iyi servis hizmeti sunuyor ve hangi ürün/model iyidir kötüdür tüketiciyi bilinçlendirmek üzere kurulu bir forum.
Ben kendi evimde Hotpoint buzdolabı, bulaşık makinesi ve şu an kısa süreli kaldığım evimde yine Hotpoint'in çamaşır makinesini kullanıyorum. Ha yıllardır memnunum iyi marka ama Türkiye'den çekildiler ve geçen gün forumda biri paylaştı bir pompa motoruna 4000 lira fiyat biçmişler, yerli veya başka bir marka olsa yarı fiyatta hatta daha ucuzu bile bulabilirsin aynı parçayı. Benim şu an geçici kaldığım yerdeki Hotpoint çamaşır makinesinin kapağı kırıldı, hiçbir yerde bulamıyoruz Vestel servisinden istesek binlerce lira bayılacağız birkaç yüz liralık parça için. Demem o ki sizin önerdiğiniz Hoover şu an servis hizmeti olarak belki de en en en kötü marka, üretim kaliteleri de oldukça düşük. Haier iyi marka olsa da satış sonrası hizmetleri hakkında bir bilgimiz yok büyük ihtimalle Hoover gibi olacak. E insanlar bugün mağdur oldu yarın öbür gün Hotpoint gibi çekilirse ne olacak, al sana elinde patlayacak ürün.

Satış sonrası hizmet kötü ise iyi bir makine de alsanız işiniz şansa dayalı oluyor. Vestel konusuna gelirsek benim yaşadığım yerde en iyi servis Vestel'in. Adamlar çıkarken paspası bile düzeltiyorlar böyle bir çalışma prensipleri var. Kurutma makinemde ses sorunu vardı aradım geldiler direkt üst modeli ile değişim yaptılar kendileri teklif edip üstelik serviste geçen sürenin üstüne sorunlu cihazı ne kadar kullanmışım direkt tüm süreyi garantiye eklediler 7 yıllık garantinin de üzerinde bir garantiye sahip oldum.
Ha Vestel'in çamaşır makineleri zaten kronik sıkıntılı kurutma makinesi öneririm ama çamaşır makinesi önermem. Veya başka marka örneğin Beko grubunun kötü modelleri de var iyi modelleri de var; bu forum zaten hangi marka iyi servis hizmeti sunuyor ve hangi ürün/model iyidir kötüdür tüketiciyi bilinçlendirmek üzere kurulu bir forum.
Ben kendi evimde Hotpoint buzdolabı, bulaşık makinesi ve şu an kısa süreli kaldığım evimde yine Hotpoint'in çamaşır makinesini kullanıyorum. Ha yıllardır memnunum iyi marka ama Türkiye'den çekildiler ve geçen gün forumda biri paylaştı bir pompa motoruna 4000 lira fiyat biçmişler, yerli veya başka bir marka olsa yarı fiyatta hatta daha ucuzu bile bulabilirsin aynı parçayı. Benim şu an geçici kaldığım yerdeki Hotpoint çamaşır makinesinin kapağı kırıldı, hiçbir yerde bulamıyoruz Vestel servisinden istesek binlerce lira bayılacağız birkaç yüz liralık parça için. Demem o ki sizin önerdiğiniz Hoover şu an servis hizmeti olarak belki de en en en kötü marka, üretim kaliteleri de oldukça düşük. Haier iyi marka olsa da satış sonrası hizmetleri hakkında bir bilgimiz yok büyük ihtimalle Hoover gibi olacak. E insanlar bugün mağdur oldu yarın öbür gün Hotpoint gibi çekilirse ne olacak, al sana elinde patlayacak ürün.
Arkadaşım o bahsettiğiniz eski Hoover . Haier Hoover -candy markasını ve Eskişehir deki fabrikayı satın aldı ,fabrika revize edildi. Bunu da buraya yazalım , gelecekte herkes Hoover -Haier li olacak. Şu an uygun fiyatlı ürünler yapıyorlar pazara hızlı giriş için. Fiyat performans ürünler . Marka otursun çok ekstra modelleri de görürüz yakında. Ben Haier in Çin deki üretim üstüne gittim 2016 da ,o zaman orada sergilenen beyaz eşyaların muadili halen TR pazarında yok. Bu gün Amerikan markası olarak bildiğimiz General Electric beyaz eşya markası bile Haier in malı artık.

DH forumdan eskiler bilir candogan62 vardı . O arkadaşın tavsiyesi ile almıştım ben de Electrolux ü. Keşke Candogan62 ye ulaşsak ta foruma katılsa @Adem Helvacı
1726063044533.png

Ne emek harcamışız DH e beee. Halen açtığımız konular aylık 1500 kerenin üstünde görüntülenmiş.. Total 75 000 görüntüleme. Adamlara para tarlası hediye etmişiz.

Ben bütün beyaz eşyalarımı elektrolux den aldım. 8 ay içinde iki kere bozuldular. Yedek parça için 1 er ay bekledim. Servisin bana dediği 4-5 ay bekleyen bile oluyor.

Arkadaşım o bahsettiğiniz eski Hoover . Haier Hoover -candy markasını ve Eskişehir deki fabrikayı satın aldı ,fabrika revize edildi. Bunu da buraya yazalım , gelecekte herkes Hoover -Haier li olacak. Şu an uygun fiyatlı ürünler yapıyorlar pazara hızlı giriş için. Fiyat performans ürünler . Marka otursun çok ekstra modelleri de görürüz yakında. Ben Haier in Çin deki üretim üstüne gittim 2016 da ,o zaman orada sergilenen beyaz eşyaların muadili halen TR pazarında yok. Bu gün Amerikan markası olarak bildiğimiz General Electric beyaz eşya markası bile Haier in malı artık.
Eski mi bilmiyorum şu an güncel olarak hem Avrupa hem TR'de satılan ürünlerden bahsettim. Hoover teknik özellik olarak doğruya doğru benim de ilgimi çekiyor ama hem Avrupa'da hem TR'de şu an satılan güncel ve hatta orta üst modeller dahil başta kazan bölgesi (conta yırtılması aşınması, pedal kırılması vb) olmak üzere birçok problem yaşıyor insanlar ve görünen o ki problemleri de kolay kolay çözülmüyor, kullanıcı dönütleri bu yönde isterseniz internette bakabilirsiniz Amazon DE olsun Türkiye'de forumlar olsun.

O zaman ürün aramaya gerek yok , Koç abilere boyun eğilecek ,Arçelik alınacak. Yada Vestel se neden olmasın

Yazın ortasında buzdolapsız, çamaşır makinesiz kalmadığınız için bakış açınız böyle olur tabi : )

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri