Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Çamaşırlarda toz ve tiftik kalıntısı sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cpucpu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Cpucpu

Yeni Üye
Yeni Üye
7kg Yerli marka çamaşır makinamda yıkama sonrası tozlu çıkıyor.illaki yıpranma olur az biraz kalıntı kalırda bu sanki yerden tozlu bir kilim alıpda çarparmışcasına bir toz servis çağırdım deterjandan kıyafetten vs. Dediler her programı sıcaklığı denedim çözüm olmadı 5 farklı büyük markaların sıvı deterjanı kireç önleyici kazan temizlyici her şeyi denedim ilave su +kırışıklık önleme yinede çözümü bulamadım son çare size danışmak istedim. Sıkma devrini düşürdüm ekstra durulama yaptım 2 kere yıkattım çamaşırları ayrı ayrı yıkattım kazak kot tişört yine aynı servise gösteriyorum yıkanan çamaşırı normal olur o kadar diyip geçiyolar.

Ekli dosyalar

• IMG_20240331_025928.jpg
    IMG_20240331_025928.jpg
    83.4 KB · Görüntüleme: 29
7kg Yerli marka çamaşır makinamda yıkama sonrası tozlu çıkıyor.illaki yıpranma olur az biraz kalıntı kalırda bu sanki yerden tozlu bir kilim alıpda çarparmışcasına bir toz servis çağırdım deterjandan kıyafetten vs. Dediler her programı sıcaklığı denedim çözüm olmadı 5 farklı büyük markaların sıvı deterjanı kireç önleyici kazan temizlyici her şeyi denedim ilave su +kırışıklık önleme yinede çözümü bulamadım son çare size danışmak istedim. Sıkma devrini düşürdüm ekstra durulama yaptım 2 kere yıkattım çamaşırları ayrı ayrı yıkattım kazak kot tişört yine aynı servise gösteriyorum yıkanan çamaşırı normal olur o kadar diyip geçiyolar.
Marka model nedir ve makineniz kurutmalı bir model mi?
Elbette kontrol etmişsinizdir ama makineye peçete vb bir şey kaçıyor olabilir mi?
Servisin dediği gibi kıyafet de sebep oluyor olabilir, bir tane kazağım aynı bu tarz toz bırakıyor diğer çamaşırlarda, gri atletler de sebep olabiliyor. Çamaşırların arasına havlu koyuyorsanız da böyle bir sıkıntı yaratabilir. Eğer bu saydıklarımı yapmıyorsanız normal bir durum değil gibi.
Bu tarz tozlu kıyafetlerinizi makineye atmadan önce iyice temizleyin, resimde gördüğüm üzere tozlar çamaşıra yapışmış gibi duruyor makineye bu halde atarsanız daha fazla karışma ihtimali var. Bir keresinde siyah çamaşırın yanına gri çamaşır atmak zorunda kalmıştım ve o gri çamaşırların tüyleri siyahlardan tekrar tekrar yıkamama rağmen zor çıkmıştı, belki bu tarz bir durum yaşıyor olabilirsiniz.

Çok tozlu bir yerde yaşıyorsanız sanıyorum normal. Benim yaşadığım yer çok tozlu, sürekli başıma geliyor bu durum. Kıyafetlerin içindeki tozlar su görünce böyle topaklanıyorlar. Kurutma makinesinden de sürekli hav topluyorum tabi.

Fakat, makineyi çok mu dolduruyorsunuz acaba? Çünkü fotoğrafını çektiğiniz kısım sanki tamburla gövde arasına sıkışmış gibi.

Kurutmalı model değil. Makinayı o resimdeki kıyafetle 2 ayrı tişörtle yıkadım. Ayrı ayrı yıkamalarda yaptım her zaman tamburun üstünü boşluk bırakırım. TEMİZ kıyafet yıkatıp denedim yine aynısı kazan çapak varmı diye baktım yok makina daha 4 aylık ve 12 yılı aşkın makina kullanıyorum ilk kez böyle bişey görüyorum

Anlattıklarınız bir yana (ki çoğu şeyi denemiş görünüyorsunuz) fotoğrafta gördüğüm, makinede peçete kalmış gibi. Aynı giysiyi yapışkanlı rulo ya da bant ile temizleyip tekrar yıkadığınızda nasıl bir sonuç alıyorsunuz? Kuru bir giysiden tüm tozu toplarsanız dışarıdan gelen toz etkenini ortadan kaldırıp tekrar yıkayarak sonucu deneyebilirsiniz.

Anlattıklarınız bir yana (ki çoğu şeyi denemiş görünüyorsunuz) fotoğrafta gördüğüm, makinede peçete kalmış gibi. Aynı giysiyi yapışkanlı rulo ya da bant ile temizleyip tekrar yıkadığınızda nasıl bir sonuç alıyorsunuz? Kuru bir giysiden tüm tozu toplarsanız dışarıdan gelen toz etkenini ortadan kaldırıp tekrar yıkayarak sonucu deneyebilirsiniz.
Denedim hatta hiç giymeden 0 kıyafetleri attım yine aynı sonuç.Kazan temizleme ilaçlı ve sade bir şekilde yaptım 3 kere değişen bişe yok yani bunu nasıl başarıyo makina anlamış değilim .Tozlar peçete tozu değil .tekstil tozu kıyafetleri çarpınca toz bulutu eve gelen servise bunu gösteriyorum hala bişey yok diyolar.

Denedim hatta hiç giymeden 0 kıyafetleri attım yine aynı sonuç.Kazan temizleme ilaçlı ve sade bir şekilde yaptım 3 kere değişen bişe yok yani bunu nasıl başarıyo makina anlamış değilim .Tozlar peçete tozu değil .tekstil tozu kıyafetleri çarpınca toz bulutu eve gelen servise bunu gösteriyorum hala bişey yok diyolar.
Sıfır giysilerde de toz vardır, hatta daha fazla toz vardır. Benim bahsettiğim, bant gibi bir yapışkanla tozlarını topladıktan sonra tekrar yıkamanız.

Fotoğrafını paylaştığınız toz miktarı çok olsa da, çamaşır makinesi giysi havını ve tozunu toplamaz. Yalnızca yıkar. Hatta ıslak kalacağı için çamaşır tozlar zaten üzerine yapışır.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri