Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Çiçeksepeti Üzerinden Satın Alınan Soundpeats H2 TWS Kulaklık Bozuk Çıktı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cebeci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cebeci

Yeni Üye
Yeni Üye
Herkese merhaba,

Çiçeksepeti'de yer alan bir satıcıdan Soundpeats marka H2 Bluetooth kulaklığı 30 Ocak tarihinde satın aldım. Ardından 1 Şubat tarihinde teslim edildi. Aldığım gün kulaklığın sağ tekinde bas sesinin hiç çalışmadığını fark edince ürünü kutuya geri koyup direkt iade işlemi başlattım. 2 Şubat'ta iade kargosunu teslim ettim. Sorunlar bu tarihten sonra başladı. 7 Şubatta ise iade talebi iletmeme rağmen değişimin email'i aldım.

1675972067168.png

8 Şubat tarihinde ise iade talebi bulunduğum ürün gönderdiğim şekilde geri geldi. İadeyi bırakın değişim bile yapmamışlar aynı ürün aşağıdaki anlamsız yazıyla geri gelmiş. Hemen Çiçeksepeti ile iletişime geçtim ve başta yazılı kanalda kendileri satıcının teknik testleri yaptığını ve açılmış elektronik ürünler 2. el olarak sayıldığı için cayma kabul edilmeyeceğini ilettiler. Telefon görüşmesinde de ayrıca açılmış kulaklığın hijyen bakımından iade alınamayacağı iletildi. Çiçeksepeti'ne ürünün arızalı olduğunu belirttiğim zaman ise satıcının teknik ekibe ilettiği iletildiği ve sorun bulunmadığı paylaşıldı.
1675972368440.png

Aynı zamanda satıcı ile de görüşme halindeydim. Mesajlarıma kaçamak cevaplar veriyordu.
1675972891282.png

Ardından kendilerinin sağlamış olduğu teknik raporun kontrolünü istediğimde aşağıdaki trajikomik cevapla karşılaştım. Maalesef satıcıdan da ümidi kesmiştim.
1675972971173.png

Hem satıcı hem çiçeksepeti kanalından sonuç alamayacağımı görünce son çare olarak Tüketici Hakem Heyetinden başvurmayı düşünmekteyim. Lakin ilk defa THH başvurusu yapacağım için şikayet metnini henüz hazırlamış değilim. Sizce şikayet metnini yazarken hangi kısımları atlamamalıyım? Başka yapabileceğim bir şey var mı? Bu konuda tecrübeli olan arkadaşların yorumlarını merak etmekteyim. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• 1675972953111.png
    1675972953111.png
    46.9 KB · Görüntüleme: 60
Merhaba; Evet yönetmelikte cayma hakkı istisnaları içeren bir listede hijyen grubu ürünlerde cayma hakkı yoktur ancak sizin durum cayma hakkından ziyade arızadan dolayı iade olduğu için bu konu hijyen grubu veya açılmış kutu vs kapsamında değerlendirilemez.

Sizdeki tek eksik şu olmuş, prosedür gereği arızadan iadelerde teknik servis raporu da gerekir. Burada sorun ise teknik servis hizmetini kendilerinin sunmuş veya sunuyor olması.

Sizin ürün yasal açıdan her şekilde değişir ancak işi yokuşa sürmeleri ve mecburen Hakem Heyetine gidecek olmanız nedeniyle süreç uzayacak, iade onaylandığında mevcut enflasyon koşulları kapsamında paranız değer kaybedecek o nedenle iade yerine Malın Ayıpsız Misli ile Değişimi talebiniz de bu noktada isabetli bir karar.

Merhaba; Evet yönetmelikte cayma hakkı istisnaları içeren bir listede hijyen grubu ürünlerde cayma hakkı yoktur ancak sizin durum cayma hakkından ziyade arızadan dolayı iade olduğu için bu konu hijyen grubu veya açılmış kutu vs kapsamında değerlendirilemez.

Sizdeki tek eksik şu olmuş, prosedür gereği arızadan iadelerde teknik servis raporu da gerekir. Burada sorun ise teknik servis hizmetini kendilerinin sunmuş veya sunuyor olması.

Sizin ürün yasal açıdan her şekilde değişir ancak işi yokuşa sürmeleri ve mecburen Hakem Heyetine gidecek olmanız nedeniyle süreç uzayacak, iade onaylandığında mevcut enflasyon koşulları kapsamında paranız değer kaybedecek o nedenle iade yerine Malın Ayıpsız Misli ile Değişimi talebiniz de bu noktada isabetli bir karar.
Teşekkür ederim hocam. Teknik servis raporu verilmeden sağlanan değişim durumunun haksızlığını belirterek THH şikayet başvurumu az önce tamamladım. Birkaç ay sürse de gelişmeleri aktarmaya çalışacağım.

Teşekkür ederim hocam. Teknik servis raporu verilmeden sağlanan değişim durumunun haksızlığını belirterek THH şikayet başvurumu az önce tamamladım. Birkaç ay sürse de gelişmeleri aktarmaya çalışacağım.
Sonuçları paylaşmanız gerçekten bizler adına önemli, sizlerden alınan cesaretler ile haklarını aramaya karar veren çok insanımız var.

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar,

Eylül ayının sonlarına doğru THHden bilirkişi atandı ve ekim ayına randevu alındı. Maalesef randevu alınan günden bir önceki gün yakınımı kaybettiğimden randevuya katılamadım. Hatta hemen durumu iletmeme rağmen 1-2 haftaya gün atamak yerine iki gün sonra sisteme yazacağı yazı zaman aşımına uğrayacağı için raporda yanlış hatırlamıyorsam cenazeden ötürü ürünü tespit edemediğimi yazdı. THHden tekrar bilirkişi ataması beklerken maalesef kararı açıklamışlar ve doğal olarak ret gelmiş. İtiraz için 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesi yolunun göründüğünü yazmışlar. Mahkeme masrafıyla ve eforuyla uğraşmak istemediğim için maalesef bu sürece devam etmeyeceğim. Teşekkür ederim.

Forumu dolaşırken farkettim konunuzu.

Firmayı karalamak istemem ama bu siteden sağlıklı 1 sipairşim bile olmadı, artık fiyatı uygun bile olsa satın almıyorum.

Sistemleride sıkıntılı satıcıları da. Ya da bana öyle denk geldi.

Sistemlerinden kaynaklı bir siparişimi iadeye yolladım, iadeyi kargo kodu ile yolladım, manuel adres girilmedi.
Ama sonradan öğrendim ki, iadeyi sistem kendi adresim olarak sisteme girmiş.
Yani kendi adresimden kendi adresime ürün iade yolladım, :haha Bunuda başka ülkeye kaptırmadık.

Diğer siparişimde ürünlerden biri eksik geldi, satıcıya mesaj yazdım, yollayacağız dedi, site bana satıcıda stok yok diyor, satıcı ile site dışından görüştüm farklı bir cevap veriyor. O da tam bir komedi :D

Farklı siparişimde aldığım kulaklıkta led aydınlatma var dendi, ama gelen kulaklıkta sadece 3,5 luk giriş vardı, birde usb kablosu olması lazımdı, ama yoktu, 3,5 luk girişten led beslemesi olmaz.

Ben bıraktım, bence sadece çiçek satmalı bunlar.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri