Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Daikin Zeta Shira Plus Montaj ve Kullanıcı Deneyimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KODEM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Kesinlikle ondan bahsediyorum Adem bey. Suyun süzülmesine engel olarak cihazların defreosta girmesine neden olduğunu bilmiyordum ama. Şu an öğrendim.
Aaa bu dedikleriniz benim söylediklerimden değil hocam. Benim söylediğim balıkçı ağından daha dar delikleri olan bildiğiniz kafes telinden hallice yeşil veya siyah renkli plastiklerdi.

Bu bahsettiğinizin olmaması için aklıma gelen tek neden üretim maliyeti olur sanki :)

Eskiden klima dış ünitelerinde serpantin yüzeylerin hemen dışında plastik baklava dilimli ızgaralar olurdu ancak suyun süzülmesine engel olup cihazların sık defrosta girmesi ve soğutmada hava akışını da belli oranda engellediği için artık kullanılmamaya başlanmıştı belki ona atıfta bulunmuştur dostumuz.
Abi geçen gün sanırım TCL bir klimada gördüm 🤔

Bence taşıma ve montaj sonrasına kadar muhafaza edecek bir kapak olmalı montaj bitince de sökülmesi gerekir. 🤔A
Dış ünite koruması aşırı aralıklı olduğu için, dış üniteyi ancak görseldeki amerikan futbolu oyuncusu kaskı gibi fiziki ve iri/küt darbelere karşı koruyabilir.

Montaj sonrası da böyle darbe dış üniteye gelemeyeceğinden, @Adem Helvacı hocamda eskrim yüz kalkanı gibi sık ızgaralı koruyucular dış üniteyi defrosta zorlayıp,performansını düşürüyor dediğinden...

Ekli dosyalar

• x5_11905507133an.jpg
    x5_11905507133an.jpg
    29.5 KB · Görüntüleme: 10
  • indir.jpg
    indir.jpg
    9.8 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Klimaya uzaktan erişim sağlayan Daikin Onecta uygulamasının ekran görüntüsü görsellerine bakar mısınız?

Kırmızı yazılardaki derece; hedef ısı. Peki üstteki derece ne? Ortam sıcaklığı mı?

Ekli dosyalar

• DAIKIN CEP UYGULAMA2.jpeg
    DAIKIN CEP UYGULAMA2.jpeg
    27 KB · Görüntüleme: 29
  • DAIKIN CEP UYGULAMA1.jpeg
    DAIKIN CEP UYGULAMA1.jpeg
    36.4 KB · Görüntüleme: 30
DAIKIN'ın KLİMA FİLTRE TEMİZLİĞİ TAVSİYESİ AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE:

(Hafif deterjandan kastedilen ne? Bebe şampuanıyla mı yıkayalım filtreleri? Bugüne kadar oda sıcaklığına dönük ılıklıkta suyla yıkayın ve güneş görmeyen yerde iyice kurutun diye duymuştuk)

Ekli dosyalar

• FILTRE TEMIZLEME.png
    FILTRE TEMIZLEME.png
    199.6 KB · Görüntüleme: 24
Klimaya uzaktan erişim sağlayan Daikin Onecta uygulamasının ekran görüntüsü görsellerine bakar mısınız?

Kırmızı yazılardaki derece; hedef ısı. Peki üstteki derece ne? Ortam sıcaklığı mı?
Emiş sıcaklığı yada ortam 🙂 kullanım kılavuzu destek olabilir.

DAIKIN'ın KLİMA FİLTRE TEMİZLİĞİ TAVSİYESİ AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE:

(Hafif deterjandan kastedilen ne? Bebe şampuanıyla mı yıkayalım filtreleri? Bugüne kadar oda sıcaklığına dönük ılıklıkta suyla yıkayın ve güneş görmeyen yerde iyice kurutun diye duymuştuk)
Bakterilerin ölmesi için mantıklı bir uygulama olur. 😃

Ben halen sizin çok doğru bir karar verip çok da güzel bir alışveriş yaptığınızı, çok da kral bir ürüne sahip olduğunuzu düşünüyorum, başka bir konuda fotosunu gördüğüm borulama dışında hiçbir konuya itirazım yok :D
Konu Daikin Zeta Shira Plus ise... :)

Ekli dosyalar

• KLIMA SEVER.jpeg
    KLIMA SEVER.jpeg
    56.4 KB · Görüntüleme: 29
Hem Adem hocama hem de diğer kullanıcı dostlara sormak istiyorum.
Zeta Shira Plus 18000 BTU klimanın kodu FTXM50A iken (kendi sitesinde belirtiliyor), FTXM50D kodu ile nette satışı yapılan ürün arasında sadece üretim yılı farkı mı var? Bu mantık doğru ise A bu senenin ürünü, B önceki senenin, C daha önceki senenin, D ise üç sene öncesinin ürünü mü olmuş oluyor? ve daha önemlisi: FTXM50D kodlu bu ürün sizce alınabilir mi?

Hem Adem hocama hem de diğer kullanıcı dostlara sormak istiyorum.
Zeta Shira Plus 18000 BTU klimanın kodu FTXM50A iken (kendi sitesinde belirtiliyor), FTXM50D kodu ile nette satışı yapılan ürün arasında sadece üretim yılı farkı mı var? Bu mantık doğru ise A bu senenin ürünü, B önceki senenin, C daha önceki senenin, D ise üç sene öncesinin ürünü mü olmuş oluyor? ve daha önemlisi: FTXM50D kodlu bu ürün sizce alınabilir mi?
Ben daha önce Daikin eu sitesinden Sensira için kontrol etmiştim 4 tane harf kodu vardı şuan unuttuğum için örnek vereceğim A, B, C, D harfleri olsun A ve B'nin teknik verileri aynıydı C ve D nin de teknik verileri aynıydı ama A ve B teknik verileri ile C ve D teknik verileri farklıydı ve A ve B nin enerji tüketimi daha düşük gözüküyordu.
Yani harf farklılığı aynı ürün olduğu anlamına da gelebilir farklı olduğu anlamına da gelebilir.
Sizin bahsettiğiniz harfi kontrol etmek için siteye baktım ama sadece R, M, A ve K harf kodlarını gördüm D harf kodunu göremedim.

Son düzenleme:
Bugün kendim için 12.000 BTU Zeta Shira Plus satın aldım. Muhtemelen bu hafta içi kurulacak.
Bakalım şu hava temizleme özelliği ne kadar işe yarıyor. ve ne kadar sessiz.
hocam merhaba
sizin zeta'da videodaki gibi herhangi bir ses varmı acaba?
sürekli kullanım yapıyor musunuz veya bugüne kadar herhangi bir sorun ile karşılaştınızmı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Dün akşam Bursa'da kısa süreliğine (1 saat) de olsa Valiliğinde uyardığı ve bu sefer tutturduğu güçlü bir yağış oldu. Böyle yağış öncesi esnası ve sonrasında havada nem artar, Bende fırsat bu fırsat deyip nem dengelensin düşüncesiyle klimayı çalıştırdım.

İçerisini soğutma gereksinimi olmadığından; iç ünite rölantide hafif hafif, sessiz sessiz üflemeye başladı. Bu esnada farkettik ki iç ünitede; 25-30 saniye de bir kısa bir es veren, sonra yine aynı süre devam eden düşük bir ses var. İç ünitenin yanına gidip kayıt almasam, ortam çok sessiz olmasa dikkat etmeyen farketmeyebilir. Bu ses devam edip gidiyor kendi döngüsünde.
Bu ses klimanın ilk açılışı esnasında kapakçıklar açılmaya başlarken başlayıp,iç ünite az veya çok üfleme yaptığı sürece devam ediyor.

Klima derecesini ortam sıcaklığının altına çekip klimanın normal güçte çalışmasını sağladığımda, hava üfleme sesinden duyulması güçleşse de, bu ses aynen devam ediyor. Eğer bir süre hava üflemeyi tamamen kesecekse, ses kesiliyor. Ses sabit, üfleme hızı artınca ses artmıyor. Eski zamanlarda TV'nin (yanında veya üzerinde) olan regülatör sesi gibi.

Başka bir konuda oğlumuzun öğrenci evine aldığımız Grundig çamaşır makinesine nazaran (çok daha düşük desibeldeki yataksız kömürlü kollektör) sesi gibi adeta; siz ne dersiniz @Adem Helvacı hocam? :)

@alagozler, sizin daikin klimada da klima ortam sıcaklığını hedef sıcaklığına getirdiğinde, bekleme modunda çalışır ve iç ünite çok hafif üflerken, böyle bir kısa es verip, hava üflediği müddetçe tekrar eden ses çıkarıyor mu?
Sizde videodaki gibi bir durumla karşılaştınızmı aceba? @selcukalagoz @KODEM
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
22 Ocaktan bu yana Bursa (ev) dışındayım. Döndüğümde mukayese edeceğim.

Çok daha anlaşılır olduğu için, -servis önerisi de bu yöndeydi- cep telefonu uygulamasından çalıştırıyoruz biz.
Ya kumandası çok karışık ve biz kumandadan kullanırken sembolleri fonksiyonları tam ayırtedemiyorz, ya da kumandasına cep uygulamasında olduğu gibi tepki vermiyor.
Cep uygulamasından fan hızı, derece vb. ne komut gönderirsek anında tepkisini alıyoruz. Çalışırken atipik bir sesle durma, duraklamada olmuyor.
Fan hızına bağlı, hava üfleme sesi dışında da bir ses yok. Kapanıp açılırken veya fonksiyonu aktifse kapaklar yukarı aşağı veya sağa sola hareket ederken bir ses var, onu da önceki paylaşımlarda değerlendirmiştik.

Şimdi youtube videonuzdaki eklediğiniz yoruma baktım;cihazınız yenisiyle değiştirilmiş. Sorun neymiş, neden değiştirildi klimanız?

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri