Teşekkür ederim Adem bey.@Ali Kemal Eyvaz Bey'in cebabını da merakla bekliyorum. Sizin önerebileceğiniz marka model varsa sizin cevaplarınızda benim için çok önemli.
Bana kalsa, sadece 2 ay ve sadece soğutmada kullanılacak bir klima için Japon segment zorunlu değil.
Hatta Çin segmentin çok üst seviye ürünleri de şart değil.
40/2.2x1000=18181btu ihtiyacınız var, soğutma kolay olan taraftır yani her şekilde 18 lik bir klima ile çok rahat soğutabileceğiniz bu alanda İklimsa güvenvesinde Sigma 18 lik klima sanki çok çok rahat şekilde işinizi görür gibi.
Daikin güvenvesinde Airfel de işinizi görür, Kaira stok sorunu yaşanıyor o nedenle yazmadım.
Kore Segment Samsung yazmıyorum çünkü evap ve konsender alüminyum
Kore Segment LG de düşünebilirsiniz fakat LG klimalarda ne yazık ki söküp kontrol ettiğimiz bazı ürünlerinde düşük kapasitesli kompresör kullandıklarını gördük o nedenle temkinli davranıyoruz. İncelemek üzere satın aldığımız 24.000btu klima içerisinden, söküp parçalayınca gördük ki 19.500btu kompresör çıktı yani LG konusunda kararı size bırakıyorum.
Haaa 18 lik satın alacaksanız Midea da önermiyorum çünkü onda da Kompresör kapasitesi bana göre küçük kalmış ayrıca Denizlide Midea şu sıra zaten öneremiyorum, çok yoğun oldukları için montajları gecikiyor. Klima satın alma işini yaza bırakma huyumuzdan vazgeçmediğimiz sürece her sene bu sorunu yaşamaya devam edeceğiz ne yazık ki
Yani klima önerisi aslında bilinen birçok möecrada olduğu gibi ''Şunu al kanka, ben aldım süper'' kafası ile ilerleyecek bir süreç değil.
Biz burada tüm dostlar ile birlikte bu işin mantığını, arka planını, içini ve genel durumunu anlatıp kararı sizlere bırakmayı tercih ediyoruz.