Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Denizli için klima önerisi.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

serkansenell

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
50k
Marka Model Bilgisi
Mitsubishi Electiric Midea gree Daikin ...
Denizli de ikamet ediyorum ve bir klima bakıyorum. Bana Mitsubishi elektrik tavsiye ettiler ama forumda Adem bey'in yazını okuduğumda ithal olan iki model dışında diğerleri Manisa üretiliyor yazmışsınız. Peki siz senede 2 ay kullanacağım bir iklime uygun bir klima önerir misiniz? (Salon yaklaşık 40m^2 ve güneş görmüyor.)

Türkiye servisi olan ve üzmeyecek marka model tavsiyenizi bekliyorum. Mitsubishi elektrik'in ithal versiyonları (18btu) çok pahalı olduğu için farklı tvsiyelerinizi bekliyorum.(Teknoloji ile haşır neşirim klima da wifi özelliği olabilir kullanırım)

Teşekkür ederim Adem bey.@Ali Kemal Eyvaz Bey'in cebabını da merakla bekliyorum. Sizin önerebileceğiniz marka model varsa sizin cevaplarınızda benim için çok önemli.
Bana kalsa, sadece 2 ay ve sadece soğutmada kullanılacak bir klima için Japon segment zorunlu değil.
Hatta Çin segmentin çok üst seviye ürünleri de şart değil.
40/2.2x1000=18181btu ihtiyacınız var, soğutma kolay olan taraftır yani her şekilde 18 lik bir klima ile çok rahat soğutabileceğiniz bu alanda İklimsa güvenvesinde Sigma 18 lik klima sanki çok çok rahat şekilde işinizi görür gibi.

Daikin güvenvesinde Airfel de işinizi görür, Kaira stok sorunu yaşanıyor o nedenle yazmadım.

Kore Segment Samsung yazmıyorum çünkü evap ve konsender alüminyum
Kore Segment LG de düşünebilirsiniz fakat LG klimalarda ne yazık ki söküp kontrol ettiğimiz bazı ürünlerinde düşük kapasitesli kompresör kullandıklarını gördük o nedenle temkinli davranıyoruz. İncelemek üzere satın aldığımız 24.000btu klima içerisinden, söküp parçalayınca gördük ki 19.500btu kompresör çıktı yani LG konusunda kararı size bırakıyorum.

Haaa 18 lik satın alacaksanız Midea da önermiyorum çünkü onda da Kompresör kapasitesi bana göre küçük kalmış ayrıca Denizlide Midea şu sıra zaten öneremiyorum, çok yoğun oldukları için montajları gecikiyor. Klima satın alma işini yaza bırakma huyumuzdan vazgeçmediğimiz sürece her sene bu sorunu yaşamaya devam edeceğiz ne yazık ki :(

Yani klima önerisi aslında bilinen birçok möecrada olduğu gibi ''Şunu al kanka, ben aldım süper'' kafası ile ilerleyecek bir süreç değil.
Biz burada tüm dostlar ile birlikte bu işin mantığını, arka planını, içini ve genel durumunu anlatıp kararı sizlere bırakmayı tercih ediyoruz.

[HIDEREPLYTHANKS]
Teşekkür ederim Adem bey.@Ali Kemal Eyvaz Bey'in cebabını da merakla bekliyorum. Sizin önerebileceğiniz marka model varsa sizin cevaplarınızda benim için çok önemli.
Merhaba ben Me Hare 18.000 btü klima ile 2019 yazında tanıştım. Klimayı cam balkon olan 26m2 bir alana taktırdım fakat klima içeriyi özellikle öğlen saatlerine yakın yani güneşin yoğun olduğu zamanlarda soğutamıyordu ve sürekli yüksek fanda içeriyi soğutmaya çalışıyordu. Klimayı mecbur kaldım yan odaya taşıdım oda 22 m2 taşıdığım oda. O odayı bile videosu adem hocamın kanalında mevcuttur 2 saatte ayarlanan sıcaklığa soğukluğa getiremedi. Sattım yerine Fujitsu aldım şuan sorun yok hocam.
[/HIDEREPLYTHANKS]

Moderatör tarafında düzenlendi:
Denizli de ikamet ediyorum ve bir klima bakıyorum. Bana Mitsubishi elektrik tavsiye ettiler ama forumda Adem bey'in yazını okuduğumda ithal olan iki model dışında diğerleri Manisa üretiliyor yazmışsınız. Peki siz senede 2 ay kullanacağım bir iklime uygun bir klima önerir misiniz? (Salon yaklaşık 40m^2 ve güneş görmüyor.)
Abi 18 btü tüm klimalar işini görür

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri